Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 2281

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 gru 2016, 15:58

Raczej w Romie :D

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 gru 2016, 16:22

No tak. Mój błąd

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 gru 2016, 16:58

Rincon to raczej alternatywa dla Asamoaha, Khediry, Sturaro, itp.

Mam wrażenie, że po raz pierwszy od początku przygody z Juve Marotta albo nie ma planu na mercato albo coś mu go psuje. Mowa o letnim i początku tego okienka (tu jeszcze może zamazać tą opinie). Są fajne wzmocnienia, ale IMHO drużyna z roku na rok coraz słabsza mimo dużych transferów.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 gru 2016, 18:17

mete pisze: Rincon to raczej alternatywa dla Asamoaha, Khediry, Sturaro, itp.

Mam wrażenie, że po raz pierwszy od początku przygody z Juve Marotta albo nie ma planu na mercato albo coś mu go psuje. Mowa o letnim i początku tego okienka (tu jeszcze może zamazać tą opinie). Są fajne wzmocnienia, ale IMHO drużyna z roku na rok coraz słabsza mimo dużych transferów.
Nie tyle brak pomysłu na mercato co na środek pomocy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 18:39

Rincon to jest mieszanie Romie przy Pelegrinim. Wiadomo, ze maja oni prawo pierwokupu, ale rowniez mozliwosc zakontraktowania tylko jednego gracza di pomocy w nadchodzacym okienku. Stad tez Marotta miesza liczac, ze rzymianie odpuszca Wlocha, co byloby nam na reke. Gdyby jednak Rincon okazalby sie naszym pierwszym "wzmocnieniem" w zimie to nie bylbym do konca zadowolny choc w zasadzie mogloby to sie wiazac z jakism tranaferem z klubu. Hernanes? Lemina? Kto wie.

Wracajac jednak do wczorajszej dyskusji:
Bo mogli grać taką piłką na jaką JUVE w środku pola teraz stać.
Absolutna nieprawda. Juve od ostatniego sezonu Conte, gdzie pomoc byla duzo lepsza od tej obecnej charakteryzuje sie z wieksza lub mniejsza czetotliwoscia tym, ze po objeciu druzyna sie cofa i oddaje inicjatywe przeciwnikowi. Za Maxa mielismy tego kontynuacje i w tym sezonie znow to mamy. Ta druzyna jak chce to potrafi dominiwac i narzucac swoj styl gry przeciwnikowi, a pilka chodzi w tych momentach jak po sznurku.
Tak samo jak nie widzę powodu by pisać o renesansie formy Pjanicia na pozycji ofensywnego pomocnica.
Ja z pewnowcia nie pisalem o jego renesansie, ale o tym, ze Bosniak gra lepiej niz jako b2b - gdzie znikal, czy regista - gdzie kompletnie byl poza gra. Po prostu jego przydatosc jest wieksza gdy gra wyzej. Zreszta sam to wreszcie dostrzegasz piszac:
Wystarczy inaczej ustawiający się środek pola gdy drużyna jest bez piłki. Na zasadzie: dwóch środkowych pomocników i pozostawiony wyżej Pjanić. Nie ma już Pirlo więc jest to realne. Pjanić grałby bardziej centralnie, nie byłby wyganiany do linii bocznej, nie musiałby się cofać tak głęboko.
Podczas gdy ja artykulowalem to juz jakies dwa miesiace temu zyczac Maxowi pomyslu dotyczacego przejacia na 3-4-1-2 gdzie Bosniak moglby byc wykorzystywany lepiej. Ty natomiast w tamtym okresie nie byles entuzjasta takiego rozwiazania liczac pewnie, ze Miralem odpali zgodnie z Twoimi przewidywaniami na b2b lub regiscie, ale milo, ze wreszcie dostrzegles, iz jego pozycja w Juve powinna byc inna.
łatwiej nam złożyć klasowy trzyosobowy blok obronny niż czteroosobową formacje pomocy. Nawet doliczając Witsela.
Oczywoscie, ze nie. Mamy 5 defensorow, ale przewaznie wyglada to tak, ze 2 jest zdrowych, 1 swiezo po kontuzji, a 2 nastepnych wlasnie ja leczy. Ciezko bedzie zatem utrzymac ciaglosc dlatego jezeli przyjdzie dwoch pomocnikow o czym sam mowiles jakis czas temu to wygodniej bedzie nam grac rombem w pomocy.

W ogole to sadze, ze gdyby nie kontuzje to Max moglby swobodnie, a nie z koniecznosci wybierac miedzy 3-5-2, 3-4-1-2, 4-3-1-2 i 4-3-3.
skoro mamy problemy z grą kombinacyjną w środku pola lepiej grać tym ustawieniem w którym ma to odrobinę mniejsza znaczenie.
Nie odrobina, a calkiem spore znaczenie. Widac to po obecnym sezonie i poczatku ubieglego gdzie Max porzucil 4-3-1-2 na rzecz powrotu po pol roku do 3-5-2. W tym i tym ustawianiu jezeli damy sie zdominowac fizycznie, co mialo juz miejsce, to walka o przejecie tej strefy boiska jest przegrana i zaczynaja sie probkemy z wyprowadzaniem akcji, bo zamiast wychodzenia z gala do przodu jak to robil Pogba i jak to robi Witsel jestesmy tlamszeni.
Na pewno granie rombem będzie łatwiejsze, bo nie będziemy skazani na włoskiego Kuckę Sturaro, ale w dalszym ciągu pomoc będzie niekompletna.
Jest zima i lepiej zalatwic Witsela za psi pieniadz juz teraz, ktory podniesie jakosc pmocy, niz czekac do lata. W lecie natomiast powinnismy sie martwic o kolejne wzmocnienia gdzie pierwszy do wyjazdu na lawke powinien byc Khedira.

W kwestii zmiany trenera:
To co mnie najbardziej irytuję u Allegriego to raz liczne kontuzje, a dwa fakt, iż zawsze zaczynamy sezon ociężale i bez polotu. Tak jakby Max nie do końca potrafił przeprowadzić okres przygotowawczy. Jednak mimo wszystko wyniki mamy dobre.
Nie chce popelniac bledu z zeszlego sezonu gdzie bylem za wywaleniem go na zbity pysk tuz przed renesansem formy dlatego z ocena jego pracy poczekam do konca sezonu. Jednakze w tyle glowy nie moge sie wyzbyc mysli - co by bylo gdybysmy nie mieli kontuzji i z pelnym skaldem byloby nam dane granie dwumeczu z Bayernem?

Na miejscu zarzadu, tak jak pewnie i zarzad w tej chwili, nie myslabym na zwolnieniem Maxa, ale z pewnoscia trzymalbym reke na pulsie gdyby jednak zmiana trenera okazala sie konieczna.

EDIT: I jeszcze to:
Są fajne wzmocnienia, ale IMHO drużyna z roku na rok coraz słabsza mimo dużych transferów.
Czy ja wiem. Jezeli w sezonie 2014/15 rzeczywiscie moglismy ogladac najsilniejsze Juve za czasow Marotty, tak wzgledem poprzedniego sezonu stoimy w miejscu. Rok temu dreczyly nas kontuzje i mielismy notoryczny problem z ciagloscia gry na 9 przez jednego z napatstnikow (z calego towarzystwa i tak najlepiej wypadl Mandzur, ktory zagral 2-3 dobre mecze, 3-4 opuscil ze wzgledu na kontuzje, 2-3 dochodzil do dyspozycji sprzed urazu), tak w tym oprocz ponownych problemow ze zdrowiem zamienilismy luke z ataku na luke w pomocy.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 gru 2016, 19:06

Z oceną gdzie i jak powinien występować Pjanic raczę wstrzymać się odrobinę - bo chętnie zobaczę go grającego przed trójką pomocników, ALE z Dybalą/Pjacą w składzie. Zwolennikiem Pjanicia nie byłem i nie jestem, ale ma dryg do kombinacyjnej gry na małej przestrzeni, dlatego tercet Pjanic - Dybala - Higuain mający solidne zabezpieczenie oraz wsparcie od tyłu: to mogłoby wypalić. Ale nie gra z Pjaniciem, który ma przed sobą dwóch wysuniętych napastników.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 19:10

Zwolennikiem Pjanicia nie byłem i nie jestem, ale ma dryg do kombinacyjnej gry na małej przestrzeni, dlatego tercet Pjanic - Dybala - Higuain mający solidne zabezpieczenie oraz wsparcie od tyłu: to mogłoby wypalić.
Toz to caly czas o tym pisze.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 gru 2016, 19:32

ozob pisze:
Czy ja wiem. Jezeli w sezonie 2014/15 rzeczywiscie moglismy ogladac najsilniejsze Juve za czasow Marotty, tak wzgledem poprzedniego sezonu stoimy w miejscu. Rok temu dreczyly nas kontuzje i mielismy notoryczny problem z ciagloscia gry na 9 przez jednego z napatstnikow (z calego towarzystwa i tak najlepiej wypadl Mandzur, ktory zagral 2-3 dobre mecze, 3-4 opuscil ze wzgledu na kontuzje, 2-3 dochodzil do dyspozycji sprzed urazu), tak w tym oprocz ponownych problemow ze zdrowiem zamienilismy luke z ataku na luke w pomocy.
Ja to widzę inaczej. Obrona stoi na tym samym, wysokim poziomie i Juve ma już w łapach kolejny tercet obrońców (Caldara-Bonucci-Rugani). Tu została wykonana fenomenalna robota. Atak jest na bardzo wysokim poziomie i jak uda się utrzymać Dybale (w co szczerze nie wierzę, będzie go ciągło do Hiszpanii) to jesteście ustawieni ba kolejne kilka lat. Natomiast pomoc czyli kluczowa formacja jest znacznie słabsza niż w ostatnim czasie. Do klubu nie przyszedł ani jeden pomocnik o zbliżonym poziomie do Pirlo, Vidala czy Pogby. I będzie bardzo ciężko, aby tacy przyszli bo to były niesamowite okazje, które zdarzają się raz na kilkanaście lat. A kupić takich pomocników na już jest ciężko z prostego powodu - nikt nie chce się pozbywać takich piłkarzy.

Ogólnie o wiele mniej drastycznie Juve przeżywa to samo co Milan swego czasu - następcy graczy nie są nna zbliżonym poziomie do swoich poprzedników.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 19:42

Fajnie, ze poruszyles kwestie Dybali. Jezeli Marotta chce go zatrzymac to sadze, ze juz teraz przy przedluzaniu umowy sakwe trzeba otworzyc szerzej niz te €10 mln brutto, o ktorych sie mowi. Inaczej moze byc problem juz teraz, a nie za dwa lata.

Chociaz gdyby liga za sprawa Milanu i Interu uczynila skok jakosciowy do przody tu i Juve byloby latwiej utrzymac Dybale.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 21:15

Ruszylo cos w mediach: Allegri do Atletico, Simeone do Interu, Sousa do Juve. :wink:

Oczywiscie to bzdury, ale kandydatura Sousy mnie nie dziwi. Bylby to bowiem kontynuator 3-5-2, w ktorym zakochal sie zarzad.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 gru 2016, 21:32

O Conte też mówili że bzdury :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 21:35

Szczerze, jezeli Allgeri by odszedl to nie plakalbym po nim.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 28 gru 2016, 14:52

Rincon w niedzielę zaczyna treningi z zespołem. Nie tędy droga panie G.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 gru 2016, 14:55

Wypozyczenie do konca sezonu z obowiazkowym wykupem czy bez?

Jezeli to bedzie jedyny transfer do srodka pokazuje on, ze wzmacniamy lawke i skupiamy sie tylko na lidze. Tylko, ze bez Rincona w tej lidze powinnismy sobie poradzic.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 gru 2016, 15:01

Z obowiązkowym. Ma sens jeśli hernanes wypierdziela , Genoa go chce ale brazyl chce za duże zarobki oczywiście. Jeszcze Asa na sprzedaz i za niego Witsel o mogłoby być no ale wiadomo że tak ładnie to nie będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”