Również tradycyjnie, dziękuję za wszystkie głosy, na które nie wydaje mi się abym zasłużył i przepraszam wszystkich, których chciałbym wyróżnić a nie byłem w stanie z racji limitów w głosach. Między innymi dlatego postaram się ich nie powielać.
W zeszłym roku głosowałem tak:
http://swiatpilki.com/viewtopic.php?f=1 ... =#p1009051
A w tym tak to wygląda:
1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) -
blackmore - bardzo szerokie horyzonty, kulturalny i merytoryczny. Co prawda czasem można nabawić się kompleksów ale za każdym razem bardzo przyjemnie i poczytać, i podyskutować. Nie zawsze muszę się z nim zgadzać ale cenię jego opinie.
janop - może i trochę specyficzny w tych swoich niszowych zainteresowaniach ale to sympatyczny gość, którzy ma sporą wiedzę i mnóstwo sensownych rzeczy do powiedzenia/napisania na różne tematy a to się zawsze ceni. Do tego w ostatnim roku zrobił się bardziej towarzyski na forum
Magnum - też jest tu już bardzo długo, stara się dyskutować na różne tematy i zachowuje przy tym kulturę. Ma ciekawe zainteresowania i się nimi dzieli a także jako jeden z nielicznych podtrzymuje przy życiu temat o Kanonierach (tak, patrzę w Twoim kierunku fieldy). Plus za ciekawe opowieści z podróży a także za to, że odwiedził naszego chorego Doktorka i przeżył.
2. Debiut roku (Rookie Challenge ) -
Po zeszłorocznej biedzie, w tym roku jest dużo fajniej bo pojawiło się nam kilka naprawdę wartościowych twarzy i miałem w czym wybierać.
matt - dobre wejście na forum i spore wzmocnienie angielskiej strony. Pisze z sensem, w miarę regularnie, przy tym się nie napina i stara dyskutować w kulturalny sposób.
Melaviock797 - za rzadko się udziela ale jak już się pojawia to pisze długie i wartościowe posty. Plus za to, że nie ogranicza się tylko do tematów piłkarskich i dzieli swoimi zainteresowaniami także w innych tematach.
Delpiero14 - nieważne czy był tu wcześniej, czy został stworzony przez Doktorka na potrzeby forum. Prawda jest taka, że zaistniał w 2016 roku i od razu zaadaptował jakby był tu od lat więc głos też dla niego.
Wyróżnienia:
mbcz - regularny, kulturalny ale przeszkadza mi, że nie ma żadnego avka. Dlatego zapisał się w mojej głowie mniej niż poprzednicy.
Vampeta - podobnie jak Melaviock, nie pisze regularnie ale jego posty są długie i sensowne więc jest o czym z nim dyskutować.
chuck27 - ogromny zakres wiedzy i potencjał ale zdecydowanie za rzadko tu zagląda.
3. Najsłabsze ogniwo forum -
Nie lubię tej kategorii, uważam, że każdy jest potrzebny więc nikogo nie będę tu nominował.
4. Największy piłkarski znawca -
Tak jak Kluchman wcześniej słusznie zauważył, dość dobrze się uzupełniamy wszyscy na forum i każdy ma jakieś swoje ulubione tematy więc wskazywanie jednej albo dwóch postaci może być mylące ale spróbujmy:
Doktorek - za te jego zabawy z piłkarskim przedszkolem i to, że daje nam pogląd na sporą rzeszę wyróżniających się dzieciaków
Szopen - naprawdę duża wiedza i często przyjemnie poczytać, gdyby tylko nie te jego prywatne zboczenia odnośnie Barcy i Realu...
mete - zastanawiałem się nad nim i sebą z tematu Milanu ((L)oczka w tym roku było niestety trochę mniej). Włoska myśl szkoleniowa wciąż silna na forum a chłopaki mocno "pompują" temat Milanu dzięki czemu jesteśmy na bieżąco.
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
Za dużo byłoby do wymieniania bo z każdym tutaj obecnym chętnie napiłbym się piwa ale żeby wyróżnić userów, których chciałem wkleić w innych kategoriach:
Sergek - co prawda istnieje ryzyko, że nie zdążyłbym dopić jednego browara bo nie zdzierżyłbym tego narzekania ale to w gruncie rzeczy pozytywny gość. Jakby to nie brzmiało.
Boromir - tajemnicza, kryptoukraińska opcja na forum o nieprzeciętnym poczuciu humoru. Byłoby ciekawie.
Chemik - jak sama nazwa wskazuje... Ładnie nam Chemik ewoluował na forum. Z kontrowersyjnego młodzieńca forum stworzyło z niego pozytywną postać.
6. Największy dowcipniś -
Diamen23 - widziałem go w kilku "bardziej prestiżowych" kategoriach ale zabrakło miejsc więc może za rok. Wydaje się bardzo fajnym i bystrym gościem, do tego jego poczucie humoru cechuje spora doza inteligencji a to zawsze bardzo cenię.
sickstick - mogę przepisać to co napisałem wyżej o Diademie. Często sarkastyczny ale lubię jego humor. Gdyby nie ta ostatnia dziwna akcja na koniec roku i tajemnicze zniknięcie (kopiący dół petru w tym momencie podnosi głowę i patrzy zdziwiony w obiektyw...) to mógłbym go umieścić w MVP bo poza tym, że potrafi rozśmieszyć to ma też ciekawe spostrzeżenia na inne tematy.
Chłopaczek - pojawia się i znika ale każdy jego post mógłby być grawerowany w Złotych Ustach.
7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?-
Co roku kogoś tu wymieniałem ale to się w żaden sposób nie przekładało na powroty więc nikogo nie nominuję. Skład się zmienia bardziej albo mniej a my i tak sobie radzimy więc nie ma powodów do rozpaczy.
8. Największy dziwak -
fieldy - jak można być chodzącą (czyżby?
kaczy - ale w pozytywnym sensie. Każda jego wizyta na forum jest niezapomniana.
9. Najlepszy mod -
j1mmy - wystrzelił w tym roku i kiedy grupa trzymająca władzę przechodziła kryzys starał się sprzątać bajzel.
maciek88 - jak zawsze pełna klasa i profesjonalizm
piotrcies - rozleniwił się trochę w tym roku i nam nieco przepadł ale obstawiam, że to tylko chwilowa obniżka formy i wrócił jeszcze zabawniejszy.
10. Najlepszy typer -
Keres bo dobrze wytypował ojca, który wygrał w Totka.
Sergek bo mu nie wszedł test ciążowy.
11. Najlepszy avatar -
rekinho - śmieszny, spodobał mi się, lubię.
cloner - klasyczny ale jakoś mi pasuje do niego.
Dr.Football - czas żeby ktoś wreszcie dostrzegł, że ten avek, sam w sobie ładny przy okazji, jest już po wieki zawłaszczony przez Doktorka i przypisany do niego.
12. Wydarzenie roku na forum -
Euro2016
Przeciętny forumowicz - twardziel czy pomada?
13. Kto poczynił największy postęp -
Keres - wcześniej nie można było o nim powiedzieć złego słowa, w tym roku jednak przebił się przez ścianę bycia "jednym z kibiców Barcelony" (wstyd się przyznać ale czasem myliłem go z BaQiem
Carbon - wrócił na forum mocniejszy, nadal ma swoje jazdy ale powoli nam Carbonek dojrzewa. Plus też za to, że pod tą maską klauna, którą często zakłada sprawia wrażenie fajnego i ambitnego gościa z dystansem do siebie. Jeszcze mogą być z niego ludzie.
DDK - postęp to złe słowo bo mu niewiele można było zarzucić a jest tu już długo. Co prawda ma nieco inne zainteresowania piłkarskie od moich ale doceniam to, że nawet mimo odmiennych poglądów zwykle stara się być spokojny, nie ulegać emocjom i nie dawać się prowokować w dyskusji. Poza tym wydaje mi się porządnym chłopakiem z odpowiednimi wartościami wbitymi w głowę i chciałem go gdzieś wyróżnić.
14. Najbardziej pomocny użytkownik -
Kluchman - ma pojęcie o tematach technicznych, chętnie i chyba najczęściej służy pomocą. To był bardzo prosty głos.
Dzidek_ - mogę w zasadzie przepisać wszystko z linijki o Kluchmanie. Kiedy ktoś zgłaszał problem bardzo często się przewijał w odpowiedziach.
ycu - trochę jak Atletico, potężna pierwsza połowa sezonu a potem nam zniknął. Pamiętam, że często dzielił się swoją wiedzą farmaceutyczną.
15. Najfajniejszy uzytkownik -
ubek - dba głównie o wartość towarzyską tego forum ale wydaje się fajnym gościem. Cieszę się, że z nami jest, udziela się tak aktywnie i tryska humorem. Nie każdy by się na to zdobył gdyby spotkałoby go coś tak strasznego jak kasacja konta.
futbolowa - po powrocie od dłuższego czasu silny punkt forum. Można ją spotkać w wielu tematach gdzie podejmuje różne zagadnienia będąc dobrym duchem forum. Jest charakterystyczna ale nie wchodzi w konflikty.
Tomusmc - jest tu od dawna ale jego aktywność w ostatnich latach przybrała na sile i bardzo dobrze bo w ostatnim czasie stał się pozytywnym i mocnym punktem forum. Przy tym wydaje się fajnym i poukładanym gościem.
+ franz - jedna z najciekawszych postaci tego forum, o szerokich horyzontach, ciekawych poglądach i mocnym kręgosłupie moralnym. Przynajmniej takie sprawia wrażenie.