Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 29 sie 2005, 16:09

musi wystarczyc niestety.. a o występ Wiślaków niema się co bac:) Franek gola strzelił.. grał dobrze, Sobol to jego gra sie moze niepodobac niektorym, ale wazna role odgrywa, a obroncy tez niepopełnili wiekszych bledow w sobote:)

Dudek moglby zagrac na blokadach, ale lepiej niekombinowac, jak Artek dobrze sie poakzał w Celticu.. zobaczymy jaki Janas wystawi skład w sobote to bedzie mozna jeszcze pogdybyac kogo mogl wstawic;]

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 29 sie 2005, 19:14

jak słysze o tym że Dudek w blokadach mógłby zagrać to mi się smiać chce. Przeciez Dudek to nie jakiś Schmeichel, czy np. Ronaldinho nie do zastapienia w zespole,
Spokojhnie go zastąpi Boruc i kto wie, moze to własnie szansa dla Artura by wygryźć Dudka już na stałe z kadry.
Wydaje mi się jednak że Dudzio nie powiedziałosttaniego słowa jeszcze.
Co do reszty kadry, to mamy z kogo wybierać w taku, wszyscy dobrze grają i strzelają.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 sie 2005, 19:31

Bramka , bramkom , ale moja pierwsza wersja na mecz z Austria wyglada nastepujaco: Wisla przegrywa z P'thinaikosem i jest to oczywiscie bardzo dotkliwa porazka dla pilkarzy. Jak wiadomo kadra oparta jest na Wisle wiec czy aby napewno zawodnicy wyszli z tego dolku psychicznego :?: Zobaczymy , ale podobno Janas potrafi zmobilizowac jak malo kto i na tym oparta jest druga wersja. W koncu po tych el.LM to dla pilkarzy Wisly ostatnia szansa na pokazanie sie w tym sezonie wiec powinni ten mecz traktowac jak walke o zycie. Zapomniec o P'thinaikosie i skupic sie na Austrii. W szczegolnosci licze na Franka. Byc moze wystapi takze Zienczuk na lewej za Krzynia , choc osobiscie przewiduje co innego. Baszczu i Klos to w tej chwili najlepsi na swoich pozycjach Polacy. Wystep Darka Dudki wydaje sie malo prawdopodobny gdyz Janas nie bedzie chcial ryzykowac niedoswiadczonym w kadrze Wislakiem. Sobol najlepszy Polski defensywny pomocnik i tu licze na taka bramke jak z Grekami :twisted: TO BEDA CIEZKIE BOJE

Awatar użytkownika
Zoel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zoel » 30 sie 2005, 2:19

Mi do totalnego dołka psychicznego brakuje jeszcze, żeby reprezentacja nie awansowała do MŚ (odpukac :roll: ). Po meczu Wisły myślałem że obrażę się na Boga bo nie wysłuchał moich modlitw :lol: .
I czy to prawda, ze jak Wisła wygra 3 mecze w pucharze UEFA (zdobędzie 8 pkt) to będzie grała za rok w LM bez eliminacji :?:

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 30 sie 2005, 2:25

Zoel pisze: I czy to prawda, ze jak Wisła wygra 3 mecze w pucharze UEFA (zdobędzie 8 pkt) to będzie grała za rok w LM bez eliminacji :?:
Coś tam ktoś mówił, ze jest taka mozliwośc, gzdieś czytałem w necie :)

A co do repry to musza awansować i to bez dwóch zdań. Przecież jesteśmy już tak blisko a zarazem tak daleko ale bliżej niż dalej:p. Szkoda tylko, że w następnym meczu nie zagra Krzynówek bo wg mnie jest to znaczne osłabienie nazsej siły ognia bo kto go zastąpi....Kosowski?
Jestem ciekaw jak spisze się Boruc w bramce;) miejmy nadzieje, że popizse się wieloma paradami i akcjami godnymi bramkarza jednego z najbardziej utytułwoanych klubów szkockich.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 30 sie 2005, 8:46

Boruc w bramce to w sumie żadne osłabienie.Już powoli oswaja się z rolą pierwszego, a mecze w Celticu podnoszą go tylko na duchu.Na lewej stronie widziałbym Kosę lub Milę, gdyby nie rewanż Wisły, to widziałbym Zieńczuka, ale on za bardzo marnuje szanse i nie wraca się do piłek, a jego gra też nie powalała na nogi.W ataku Żuraw z Frankiem, albo Rasiask.W obronie Kłos, Baszczu, Bąk i hmm Rząsa ? Na prawej pomocy Ebi, w środku Sobol & ? , nie wiem :P.

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 30 sie 2005, 8:47

te dwa mecze muszo wygrac bo z angolami i tak dostano baty, zyjmy nadziejo ze sie uda (oby nie bylo tak jak z wislo - byli tak blisko a jednak daleko)

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 30 sie 2005, 10:47

Z Austriąi Walią muszą wygrać jak chcą wejść do MŚ. Oczywiście nie będze łatwo bez Krzynówka ale Dudka mamy kim zastąpić :wink:. Ostatnio Boruc zagral nawet bym żekł SUPER mecz (na tyle cp miał do roboty to i tak nieżle+karny). Żuraw wraca do formy. Jak będzie dobrze działać linia obronna (bez głupich błędów) to powinniśmy wygrać oby dewa mecze.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 30 sie 2005, 11:48

Jezeli chodzi o skrzydlowych, to ja zaryzykowalbym i postawil na pare Smolarek - Gorawski. Ebi na lewej mysle, ze nie pogubilby sie, a szczerze mowiac bardziej licze na niego niz na nagle przebudzenie Kosowskiego. Gorawski niezle sie pokazal w Kijowie. a zreszta gdyby nie szlo, zawsze mozna zrobic zmiane.
Co do bramki, to mysle, ze w obecnej sytuacji, to nawet gdyby Jurek byl zdrowy, to i tak bardziej racjonalne byloby wystawienie Boruca. on przynajmniej gra w klubie, a Dudek? lapie tylko podczas treningow.
Na lewej obronie chyba jednak Rzasa, chociaz nie zmartwilbym sie gdyby zagral Dudka. w srodku - Bak? tylko zgranie z Klosem za nim przemawia. tutaj moglby w sumie zagrac Jop.
Inne pozycje - standard, czyli Zuraw, Franek, Szymek, Sobol, Baszczu, Klos.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sie 2005, 11:49

Zoel pisze:I czy to prawda, ze jak Wisła wygra 3 mecze w pucharze UEFA (zdobędzie 8 pkt) to będzie grała za rok w LM bez eliminacji
Nie. Beda grali w el.LM , ale beda rozstawieni. Dlatego powinni przejsc teraz Guimaraes , a pozniej powalczyc w fazie grupowej.
Dombroś pisze:Z Austriąi Walią muszą wygrać jak chcą wejść do MŚ
Nawet jesli przegramy dwa mecze instenieje jeszcze szansa na drugie miejsce w grupie. Ale oczywiscie lepiej te dwa wygrac bo z Anglia bedzie pieklo

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 30 sie 2005, 11:58

Zgadzam się z obywatelem Krzysztofem Jarzyną. Na bokach powinni zagrać Smolarek i Gorawski. Ebi pokazał, że umie szarpnąć i minąć nawet dwóch rywali a to się na pewno przyda by zrobić przewagę na boisku bo jak można przeczytać Austriacy ustawią się defendywnie. Żadne tam eksperymenty z wystawianiem Mili na lewej stronie. On nie grał na tej pozycji już chyba ze trzy lata i wątpię aby w tydzień sobie wszystko przypomniał.

Wszystkich na pewno ciekawi obsada ataku. Wydaje się, że po niedzielnych meczach pozycja Żurawskiego wydaje się niezagrożona. Prawde powiedziawszy nie zdziwiłbym się gdyby Fankowski usiadł na ławie a nasz boski Grzesio ku uciesze widzów zająłby jego miejsce w ataku. Raczej trzema napastnikami to my nie zagramy.

Na lewej obronie Dudka bo prezentuje dobrą formę (tylko nie dawać mu krycia przy stałych fragmentach :twisted: ), na prawej Baszczu. Środek ten sam - Bąk, Kłos. W środku pomocy to co się sprawdza - Szymek i Sobol.

Dobrze by było strzelić szybko bramkę aby nie było nerwówki do końca.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2005, 14:34

Nic szczególnego tutaj nie wymyślimy. Trzeba zagrać najlepszym możliwym składem bez żadnego eksperymentowania. Jeżeli wygramy z Austrią i Walią to Mistrzostwa Świata staną przed nami otworem. W bramce musi grać Boruc i tutaj nie ma wątpliwości. Dudek nawet jak zakończy rehabiltację może mieć poważne problemy z powrotem na pozycję pierwszego bramkarza reprezentacji. Obrona powinna wyglądać dokładnie tak jak napisał Pisakk. Dudka - Bąk (chociaż Jop nie grał źle ostatnio więc też mógłby wystąpić) - Kłos - Baszczyński.
Szymkowiak i Sobolewski także nietykalni w środku. Bardzo szkoda Krzynówka. Oby tylko Janas nie wpadł na genialny pomysł i wystawił Kosowskiego. Smolarek sobie poradzi tam lepiej. Na prawej chętnie zobaczyłbym Gorawskiego. To naprawdę solidny zawodnik. Po nim możemy być pewnie walki przez 90 minut co będzie bardzo ważne w tych kluczowych spotkaniach. W ataku standardowo Żurawski - Frankowski. Nie sądze aby Janas wystawił Rasiaka od początku. Być może wejdzie później jeśli będzie taka potrzeba ale od początku to większe szanse ma wystąpić niestety Kosowski :?
Trzeba uważać na stałe fragmenty a w ataku coś strzelimy na pewno. Przynajmniej tak mi się wydaje :wink:

Bayer Fan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bayer Fan » 30 sie 2005, 17:03

Tomek Frankowski troche mnie wkurzył.Ponoć wyjechałze zgrupowania i poleciał do Hiszpanii czy Anglii podpisackontrakt z jednym z klubów.Oki ja rozumiem nie chce sie mu już grać w Wiśle,ale Reprezentacja gra chyba dwa najważniejsze mecze w tych eliminacjach,a on haj gdyby nigdy nic opuszcza zgrupowanie! Nieładnie :?

Awatar użytkownika
Zoel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zoel » 30 sie 2005, 17:23

Bayer Fan pisze:Tomek Frankowski troche mnie wkurzył.Ponoć wyjechałze zgrupowania i poleciał do Hiszpanii czy Anglii podpisackontrakt z jednym z klubów.Oki ja rozumiem nie chce sie mu już grać w Wiśle,ale Reprezentacja gra chyba dwa najważniejsze mecze w tych eliminacjach,a on haj gdyby nigdy nic opuszcza zgrupowanie! Nieładnie :?

Zrozum, że to jego ostatnia szansa na grę w zagranicznym klubie, nie martw się, wróci przecież :twisted:

Awatar użytkownika
Blant
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Blant » 30 sie 2005, 17:38

Myśle że nie awansujemy chodź wydaje mi się że wygramy z Walią i Austrią ale Anglia może nam dać nieźle popalić będziemy prawdopodobnie grać w barażach w których będziemy musieli uznać wyższość rywala ale z całej siły ściskam kciuki za biało-czerwonych POLSKA górą :) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”