F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 128

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 29 sie 2005, 23:13

po pierwsze mieli horendalne kontrakty.
po drugie nie ma juz miejsca dla non UE.

riquelme raczej na skrzydle by nie blyswzczal. nigdy tam nie gral, poza tym szybkosc to nie jest jego atut. on woli rozgrywac, jak deco czy xavi. wlasnie to sa dla niego pozycje. nie twierdze, ze jest od nich slabszy, ale dwa pierwsze powody wystarczaja. zawsze jest zal jak trzeba sie pozbyc pilkarza tego formatu, bo nie da sie ukryc, ze riquelme jest jednym z najlepszych na swojej pozycji, a forme ma raczej stabilna. nie bylo innego wyjscia i tyle.
co do savioli, to nikt mnie do jego talentu nie przekona, jest cienki i tyle. jest slabszy od giulyego, ktory jak byl sprowadzany to spodziewano sie po nim wiecej. brak mu techniki, ale lepiej giuly niz saviola

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2005, 23:20

Emerald pisze:no ja tam wogole uwazam ze Rijkard to jest trener raczej sredniej klasy.
Ja uważam, że taki klub jak Barcelona zasługuje na lepszego trenera niż Rijkaard ale z drugiej strony póki co przynajmniej częściowa bronią go wyniki więc nie ma mowy o zmianie szkoleniowca.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 23:22

[quote="zawdi"]po pierwsze mieli horendalne kontrakty.
po drugie nie ma juz miejsca dla non UE.

no z zawdim to mnie sie nie wypada spierac ale zaryzykuje:)

1 Saviola ma paszport UE, a co do Riqelme to po jaka cholere zciagali Maxiego skoro nie ma miejsc "nonUE". A Maxi to talentu ma mniej niz Pibito.
2. jesli chodzi o kontrakty to nie ma o czym dyskutowac bo masz racje ale moze warto by bylo obciazyc budrzet na rok, miec szeroka i bardzo mocna kadre i nie martwic sie o kontuzje a potem za rok ewentualnie sprzedac ich za wiekszy cash po mistrzostwach swiata na ktorych Argentyna napewno pokarze sie z dobrej strony...

A poz tym no to skoro nie przekonalo cie do savioli to co robi i robil w reprezentacji i w Blaugranie za czasow van Gaala o ile sie nie myle, to znaczy ze juz nic cie do niego nie przekona...
Twoj gust:)

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 29 sie 2005, 23:31

saviola ma w sumie, ale akurat w jego przypadku nie o to chodzi. dla mnie jest cienki. za van gaala, az taki swietny tez nie byl, gra w reprie argenty, bo akurat tam jest bieda jezeli chodzi o napastnikow. jest crespo, jest saviola i kto? mial zdecydowanie za wysoki kontrakt jak na rezerwowego. za rezerwowego nikt wielkich pieniedzy i tak by nie dal. z reszta jest tylko wypozyczony, jak bedzie dobrze gral w sevilli i w reprezentacji, to nic nie stoi na przeszkodzie w sprzedazy. kontraktu bedzie mial juz ostatni rok, ale i tak nikt by z nim nie przedluzyl jakby zostal w barcy. nie zgodzilby sie na obnizke. tak jest lepiej, barca nie placi kontraktu, moze sie pokazac, mozna go bedzie sprzedac.

riquelme nie ma paszportu UE. oprocz niego jeszcze ronni, eto'o i marquez. jest swietnym pilkarzem, ale sam widzisz, ze nie bylo opcji, tez uwazam ze za malo za niego dostali, ale to tez wina zlej polityki. za bardzo go chciali sprzedac
Emerald pisze:no z zawdim to mnie sie nie wypada spierac ale zaryzykuje:)
slodzisz!
Ostatnio zmieniony 29 sie 2005, 23:35 przez Handsome Boy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Henry 007
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 29 sie 2005, 23:33

Emrald napisal: No ja tam mysle, ze Xavi, Deco i Eto'o to tez bardzo dobrzy technicy a jakos mieszcza sie obok Ronniego

-i wlasnie dlatego nie gra roman bo oni sie mieszcza :? a poza tym eto`o to napastnik i Riquelme raczej na jego pozycji by z nim nie konkurowal :!:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Alaves - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 29 sie 2005, 23:37

Własnie jestem po meczyku oto moje oceny i uwagi
Valdes 7/10 - bezrobotny, a przy strzale w slupek ( gdyby to weszlo ) bylby bez szans, jedyny blad to przy wyjsciu do piąstkowania z roznego kiedy to sie minal na szczescie bez zlego skutku dla przebiego spotkania.
Puyol - klasa jak zawsze 9/10
Marquez - rowniez bardzo dobze 9/10
Gio - wlaczal sie w akcje ofensywne, ale koledzy nie chcieli mu podawac 8/10
Oleguer - najslabszy na boisku, tylko jemu przytrafialy sie bledy i glupie straty pilki 6/10
Edmilson - zrobil swoje, ale nie popisal sie niczym szczegolnym 7/10
Xavi i Deco = rządzili na środku, Xavi doskonale podawal i rozgrywal, Deco swietnie sie kiwal i podawał obaj 9/10
Dinho - zabrakło troszkę magii 8/10
E2 - niewykorzystane szanse, sam na sam... aktywny, zabraklo dopelnienia 8/10
Giuly- szkoda szkoda :( 3 szanse w pierwszej polowie, powinien cos ustrzelic podobnie jak poprzednik 8/10

Larsson moim zdaniem nic nie wniosl do gry, tak samo jak reszta zmiennikow, no moze oprocz Belettiego, ktory rozruszał troszke prawą stronę.

Moim zdaniem Barca zagrala bardzo dobrze, mieli wiele sytuacje aby odwrocic mecz na swoja kozysc, po prostu zabraklo szczecia bo doswiaczenie chyba jest :-) Nie mozna byc zlym na naszych graczy jak to niektorzy dokumentuja postami, bo pilkarze to nie maszyny a jedynie ludzie tak jak my wszyscy. Ja jestem zadowolony ze pilkarze zdominowali caly mecz. Jedynie co mnie troche denerwowalo to taktyka objeta przez ryja - zbyt defensywna, no i nie oddany ani jeden strzał do 20 minuty.

Awatar użytkownika
Henry 007
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 29 sie 2005, 23:42

zawdi pisze:saviola ma w sumie, ale akurat w jego przypadku nie o to chodzi. dla mnie jest cienki. za van gaala, az taki swietny tez nie byl, gra w reprie argenty, bo akurat tam jest bieda jezeli chodzi o napastnikow. jest crespo, jest saviola i kto? mial zdecydowanie za wysoki kontrakt jak na rezerwowego. za rezerwowego nikt wielkich pieniedzy i tak by nie dal. z reszta jest tylko wypozyczony, jak bedzie dobrze gral w sevilli i w reprezentacji, to nic nie stoi na przeszkodzie w sprzedazy. kontraktu bedzie mial juz ostatni rok, ale i tak nikt by z nim nie przedluzyl jakby zostal w barcy. nie zgodzilby sie na obnizke. tak jest lepiej, barca nie placi kontraktu, moze sie pokazac, mozna go bedzie sprzedac.
Jest jeszcze Figueroa - (chyba tak sie pisze) ktory pokazal juz ze mozna mu zaufac na puchaze konfederacji a w razie czego jest Tevez

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 29 sie 2005, 23:42

K@rolas_RSP pisze:Co do meczu Alaves vs Barcelona 0:0 .... nie popisali sie za specialnie :lol: coś chyba są bez formy ......
chyba meczu nie ogladales = lolly

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 23:45

zawdi pisze:bo akurat tam jest bieda jezeli chodzi o napastnikow. jest crespo, jest saviola i kto?

Nie no nie wierze!!!!!!!!!!!
Jest MAXI LOPEZ!!!!! ktorego to sobie Mister wygrzebal:) Ale tak na serio to wystarczy ze wymienie jeszcze Carlosa Teveza o ktorym juz mysla wielkie kluby europy...

No dobrze, ale napisze jeszcze jedno: pamietam jaka byla euforia jak do Blaugrany przyszedl Saviola, po bardzo udanym pucharze konfederacjii czy mistrzostwach swiata mlodzikow gdzie argentyna rzadzila z Saviola, Riqelme i Aimarem w skladzie...
Potem Pibito gral w Dumie Katalonii ladnych pare lat i uwarzam ze zrobil cos dla tego klubu...
A teraz traktuje sie go jak smiecia. Przychodzi pan Rijkard ktory na dobra sprawe poza mistrzostwem(ktore barcelona zdobywala dwa razy po dwa razy z rzedu za znienawidzonego van Gaala) i chaniebnym odpadnieciem z ligi mistrzow nic jeszcze nie zdazyl zrobic i mowi: no jak juz nikt go nie chce to moze zostac ale nie ma co liczyc ze chocby usiadl na lawce.
Moim zdaniem to jest cholernie nie wporzadku, a zawsze kibicowalem barcelonie bo byl to dla mnie taki klub"paczka" gdzie co by sie nie dzialo to nie bylo takiego szczekania, wzajemnego plucia sie i zbednego gwizdorstwa... No coz uwazam ze to co zrobil Rijkard jest przynajmniej nie po Barcelońsju!!!

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 29 sie 2005, 23:52

najpowazniejszym powodem pozbycia sie savioli byl jego kontrakt. tyle nie zarabia rezerwowy. rijkaard zachowal sie nie po barcelońsku? byc moze, ale saviola tez. nie chcial slyszec o obnizce kontraktu. jakby sie zgiodzail, to pewnie by zostal i pewnie znalazloby sie dla niego miejsce w kadrze. chcial trzepac hajs i to wszystko. poza tym... co saviola pokazal we francji? jego wartosc jest niska na teraz, moze sie zwiekszy, moze odzyska forme, ale ja na to nie licze.

co do meczu. dopiero teraz sie wzialem za sciaganie. wole rmvb, szybciej sie ciagnie.
thx KC

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 sie 2005, 0:01

Po pierwsze primo- LUDZIE KTORZY NIE OGLADALI MECZOW BARCY PROSZENI SA O NIE UDZIELANIE SIE W TEMACIE bo ich wypociny nawet nie sa zalosne
po drugie- temat Savioli jest chyba jasny. Zawdi dobrze powiedzial ze kontrakt byl glowna przyczyna odejscia(wypozyczenia) krolika
po 3 nie ma zadnego kryzysu

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2005, 0:03

Zawdi:
No ze nie pokazal zawiele we francji to sie musze zgodzic... chociaz widzialem jedna brameczke dla monaco w lidze mistrzow w fazie grupowej, ze szczena objechala mi do podlogi:)

No tak czy iaczej, jak zaczynal sie poprzedni sezon to juz myslalem ze doczekalem sie barcelony takiej jak za czasow wielkiego Johana, ale okazuje sie ze albo ja wtedy jako dzieciak ja idealizowalem, albo jeszcze musze poczekac:)

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 30 sie 2005, 0:03

Dla mnie mecz z Alaves nie bł zły ale też nie był dobry Ronaldinho grał przecietnie Eto'o robi z siebie rozkapryszoną gwiazdkę...Giuly jak zawsze niby sie stara ale tylko to potrafi, Xavi i Deco też nie grali swojego. Potrzeba nam świeżej krwi takiej jaką jest LEO MESSI szkoda że nie ma paszportu bo o n by mógł nas pociagnąć w tych trudnych chwilach.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 30 sie 2005, 10:02

Tobik33 pisze: LEO MESSI szkoda że nie ma paszportu
Mi się zdaje że jeśli Ryjek (czyt.Rijkaard) zareestruje go do Barcy B to Argeńtyńczyk nie musi mieć paszportu UE. Wtedy gdy będą gorsze dni (odpukać) trener może brać gracze z Barcy B i C. A co do sprawy Argentyńczyków to był bym za Tevezem jest młodziutki dobrze ograny i gra techniczną piłkę. Oszalałem na jego punkcie po Igrzyskach w Atenach to on ich poprowadził do złota. I nie rozumiem czemu trener i z deka walnięty Laporta wolą Maxiego niż Saviolę..... Saviola jest chyba o 2 czy 3 lata młodszy ale ma obycie z Europejską piłką. Jak by wrócił Bibito to Maxi do wypożyczenia. i BASTA !! A i tak najlepszy był by Tevez z Corinthians'ów. :D :D

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2005, 11:39

Dombroś pisze:Tevezem jest młodziutki dobrze ograny i gra techniczną piłkę. Oszalałem na jego punkcie po Igrzyskach w Atenach to on ich poprowadził do złota. I nie rozumiem czemu trener i z deka walnięty Laporta wolą Maxiego niż Saviolę..... Saviola jest chyba o 2 czy 3 lata młodszy ale ma obycie z Europejską piłką. Jak by wrócił Bibito to Maxi do wypożyczenia. i BASTA !! A i tak najlepszy był by Tevez z Corinthians'ów
Jesli chodzi o sprawe savioli to sie zgadzam, chociaz juz wszyscy mowili o tym jego kontrakcie, wiec chyba rzeczywiscie musialby sie zgodzic go obnizyc.
A w sprawie Teveza powiem tylko tyle, ze on musi jeszcze pograc w Brazylii. Po pierwsze teraz trzeba by bylo wylorzyc ogromna kase, a poza tym itak nie mial by miejsca w podstawowym skladzie, moglby najwyrzej zapychac dziury... Jak teraz Messi niestety.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”