Hity i kity wakacji 2007 - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 sie 2005, 15:05

Ja w tym roku nie usłyszałem chyba żadnego hitu bo wszystko było powtarzane w radiu pięc tysięcy razy i normalnie można byłodostać mdłości od słuchania tego...

Hitem dla radiostacji i telewizji był Crazy Frog - Axel F... o ludziee widze, że wielu z Was wymienia to jako kicz bo to naprawdę jest porażka tego sezonu wakacyjnego :? Już lepsza była cziłała, której też nienawidziłem. Jeszcze jakiś "Dj" :rotfl2: wypuścił całą płytętej głupiej żaby, która nawet nie jest śmieszna.... Kity to jeszcze te wszystkie Mandaryny, Makowieckie Bandy i wiele, wiele innych piosenek.

Hitów jak już mówiłem w tym roku się nie doszukałem....

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 30 sie 2005, 16:02

Dla mnie hitem tego lata była piosenka.
:arrow: Kalwi and Remi -EXPLOSION (Bogi wie o co chodzi)
:arrow: Daniel Powter -Bad Day
:arrow: 2 pac -Ghetto Gospel

O kitach sie nie wypowiadam bo niewiem dla kogos kit moze byc hitem.

A jak dla mnie kitem jest Akon- lonely jak słysze tą piosenke to mnie rzyganie bierze. Kitem dla mnie jest tez mezo- ważne.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 30 sie 2005, 16:12

Co do hitów :
(tak jak wazi :)) Kalwi&Remi - Expolsion
Flipsyde - Someday (chyba, że to jest starsze ]:->)
2pac - Ghetto Gospel
Clubparty
Dj Mns Vs. E - Made in Holland (Dj Mns Mix) (ale nie pamiętam czy to wcześniej nie wyszło :P)

Kity :
Crazy Frog i różne Hip-Hopolo

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 sie 2005, 16:14

Pasztet pisze:a mi właśnie się ona nie podoba Confused taka jakaś jest.. ciapowata Razz
No widzisz - co kto lubi ;)
Mnie najpierw wpadł w oko teledysk, potem wsłuchałam się w piosenkę i ciekawy tekst ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8790
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sie 2005, 18:51

a ja tam lubie sluchac albumu Crazy Froga :)

naprawde fajny :)

p.s. - jak wytrzezwieje (pewnie jutro) - to pogadamy :D

Bayer Fan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bayer Fan » 02 wrz 2005, 16:06

Tomusmc pisze:Kity to jeszcze te wszystkie Mandaryny
Z ciekawosci właczyłęm ESKE a tam.....Mandaryna :lol: Hehe.
Tomusmc pisze:Hitów jak już mówiłem w tym roku się nie doszukałem....
I napewno jeszcze bedziemy dłuuugo czekac.No chyba,ze Brodka wyskoczy z jakims hiciorem 8)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2005, 17:10

Dla mnie sprawa jest prosta:
hitow rzeczywiscie nie znajduje, chociaz jesli mialbym troche naciagnac to podalbym Speed of sound - Coldplay, City of blinding lights i Vetigo - U2 oczywiscie. Chociaz to troche przed wakacjami wyszlo. No i hitem wakacji byl sam koncert U2 na Slaskim :P

A kity? tego jest duzo ale najgorsze: Mandaryna - wszystko co nagrywa
Papa dance(tak sie to pisze?) i dopiero perelka posrod tego towarzystwa: Kaja Paschalska i Funky Filon - Chinka cos tam cos tam. (nie wiem czy to wyszlo w wakacje ale dopiero wtedy to uslyszalem i od strzalu stwierdzilem ze to najgluszy kawalek jaki w moim krotkim zyciu wpadl mi w ucho)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 wrz 2005, 17:22

Dla mnie hitem tego lata była piosenka.
Kalwi and Remi -EXPLOSION (Bogi wie o co chodzi)

Yeah 8), piosenka mistrz, ale podobno jest starsza :P.Osobiście robi mi się nie dobrze, jak słyszę Mezo - Ważne.O ile Crazy Frog "Axel F" był jako taki, to jego różne odmiany były żenadą.Mandaryna także, Getto Gospel, piosenka mi się podoba, bo lubię 2paca, ale heh szczerze mówiąc, to już odgrzewany kotlet - nie w dosłownym znaczeniu :wink:.

Blog 27 ? :lol: - > Dzieciom stop :!:

Poza tym reszta raczej na plus, ale brak czegoś na miarę O-zonów, czy Boba :wink:.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 wrz 2005, 17:31

Odnosnie hitow i kitow, to najciekawsze jest to, ze zazwyczaj te pojecia sie pokrywaja. najwieksza popularnoscia zawsze sie ciesza numery o watpliwym poziomie, ale za to wpadajace w ucho, ktore potrafisz zanucic i skojarzyc po jednokrotnym przesluchaniu. jednym slowem - muzyka latwa, lekka i przyjemna (chociaz nie dla wszystkich taka przyjemna :lol: )
Genealnie to ja alergicznie reaguje na dzwiek tej zaby, a odczucie to poteguje jeszcze fakt, ze lubie ten film i piosenka zawsze mi sie dobrze kojarzyla. ale juz sie nie kojarzy.
Nie moge tez zniesc numeru z Madagaskaru, poprostu jak to slysze to wychodze z siebie.
o hiciorach typu Mandaryna, Paschalska czy Papa Dance to nawet nie wspominam, a Meza to najchetniej bym utopil, ewentualnie pozbawil jezyka zeby juz nas nie musial raczyc swoja tworczoscia. ten czlowiek jest nie do zniesienia. naprawde.
cale szczescie slucham to na co mam ochote i nie musze sie katowac taka "muzyka".

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 wrz 2005, 17:35

Krzysztof Jarzyna pisze: Nie moge tez zniesc numeru z Madagaskaru, poprostu jak to slysze to wychodze z siebie.

I like to move it movie it ;) Wyginam śmiało ciało wyginam śmiało ciało :D
Może piosenka jakaś wybitna nie jest, ale fajnie się ją słucha mi wpadła w ucho ;)

Co do hitów i kitów. Nie wiem jak Wy, ale ja choć nie znoszę "Panienki" Lerka to jednak nie mogę przestać jej nucić :lol: to co mówił Jarzyna - muzyka lekka, łatwa i przyjemne to taki idealny hit/kit na wakacje

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 wrz 2005, 18:01

bagg pisze:Nie wiem jak Wy, ale ja choć nie znoszę "Panienki" Lerka to jednak nie mogę przestać jej nucić
Co do tego numeru, to jak wszystkie kawalki Lerka nadaje sie nawet do grania na weselu :lol: :lol: muzyka taneczna jak zloto :lol: z tym, ze ten akurat numer ma podwojne dno, bo nie wszyscy jeszcze slyszeli wersje albumowa, gdzie zamiast o panience Lerek spiewa o butelce :lol: ta przynajmniej ma "ciekawy" tekst :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 wrz 2005, 18:16

Do tego Lerka jak bym go zaobaczył to bym strzelal bez ostrzeżenie :!: Ten drugi co na przystanku siedzi i narudzi tez zasluguje na wyrok i nie w zawiasach :!: Boże widzisz i nie brzmisz uchroń sam przed taka muzyką :)

Mocne wejście miała "naszą" Polska ekskluzywna gwiazda toples :] Ewy i jej ... i RnB :shock: I choć muza jej też bije w uczy to teledyski niczego sobie :lol: 8) aż warto "sluchać " i tak nikt nie przepije Bezele skład 8)

Nie prawda że warto :?: 8) :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 wrz 2005, 18:26

*_For_zaza_Milan_* pisze:Nie prawda że warto Question Cool Twisted Evil

w teledysku to Ci się pewnie najbardziej motyw przebierania tej pani i kręcenia się dookoła podoba :P

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 02 wrz 2005, 18:27

*_For_zaza_Milan_* pisze: Nie prawda że warto :?: 8) :twisted:
Obrazek
No no Zaza :)

Teledysk to warto Teledysk pewnie ogladac :)

Nie wiem o co w tym chodzi ale spoko wyglada :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”