Seriale - Strona 195

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 lut 2017, 21:05

Iron Fist się fajnie zapowiada.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2196
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 lut 2017, 21:54

mete pisze: Iron Fist się fajnie zapowiada.
Też czekam, tylko jeszcze nie nadrobiłam Luke'a i Daredevila.

Najbliższa premiera HBO, bardzo ciekawa obsada:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lut 2017, 21:57

futbolowa pisze: Daredevila
Ja niedawno skończyłem oglądać szósty odcinek, mnie wciąga, ale tak od dwóch, może trzech odcinków. Jednak moja się trochę męczy mimo, że filmy Marvela uwielbia

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 lut 2017, 22:06

Tomusmc pisze:
futbolowa pisze: Daredevila
Ja niedawno skończyłem oglądać szósty odcinek, mnie wciąga, ale tak od dwóch, może trzech odcinków. Jednak moja się trochę męczy mimo, że filmy Marvela uwielbia
No właśnie, my już długo się przymierzamy do obejrzenia, ale jeszcze parę odcinków Jessiki Jones nam zostało, a chcemy wszystko po kolei obejrzeć.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lut 2017, 22:07

Oczywiście, nie ma co lecieć dwóch seriali chyba, że jeden oglądacie wspólnie, a inny samotnie. Ja tak miałem z Narcos i Stranger Things ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 lut 2017, 22:13

Tomusmc pisze: Oczywiście, nie ma co lecieć dwóch seriali chyba, że jeden oglądacie wspólnie, a inny samotnie. Ja tak miałem z Narcos i Stranger Things ;)
Mar ogląda beze mnie "Supergirl", bo ja tego gówna znieść nie mogę. Jak zrobili crossover z Flashem, DC's i Arrowem obejrzałam i byłam nieźle wkurzona, bo okazało się, że ten wspólny wątek to ostatnie kilkanaście sekund :badziewie:

Ja z kolei oglądam parę rzeczy osobno - właśnie Narcos, Mr Robot, Quantico, The Affair, The Good Wife, The OA - bo więcej czasu spędzam w domu, a Marlona nie wszystko interere.

Za to chętnie ogląda teen dramy w stylu Pamiętników Wampirów, PLL i Riverdale :D Więc tu też mamy wspólne seanse ;)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lut 2017, 22:17

No niee, nie oglądał Narcos, Quantico czy Mr. Robot, a widział Pamiętniki Wampirów? Błagaaaam Cię!

:mrgreen:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 lut 2017, 22:23

No właśnie! "Mr Robot" zaczęłam oglądać, bo uznałam, że to serial idealny dla niego, a ten olał temat. Ale mnie to na rękę - sama sobie zawsze więcej obejrzę niż z nim.

O, i jeszcze "Gilmore Girls" ze mną obejrzał w wakacje. Wszystkie odcinki po kolei, czasem już mi mózg parował od tego dziwnego humoru. Bo serial sam w sobie jest fajny i uroczy, ale główne bohaterki tak wkurzające, że szok.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lut 2017, 22:28

Dlatego seriale tylko mroczne, żadne niesprawdzone komedie ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 lut 2017, 0:53

Włączyłem Legion i zapowiada się fajnie.

Szkoda tylko, że kompletnie nie wiem o co chodzi.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 lut 2017, 20:32

Jestem po dwuodcinkowym pilocie 24:Legacy i powiem krótko. Profanacja. Nowy aktor o sztywnej twarzy ma tyle charyzmy w porównaniu do Kiefera, co Segway naprzeciwko czołgu Abrams. Kopiowanie schematów tego nie rozwiąże.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 lut 2017, 21:17

Sergek pisze: Włączyłem Legion i zapowiada się fajnie.

Szkoda tylko, że kompletnie nie wiem o co chodzi.
O to w tym chodzi :wink: Czytałem obie ostatnie serie z Hallerem (X-Men: Legacy v1 i v2) i parę gościnnych występów, a znam oprócz tego jego najważniejsze wyczyny z przeszłości i też cały odcinek nie byłem pewien co jest co.
futbolowa pisze: No właśnie, my już długo się przymierzamy do obejrzenia, ale jeszcze parę odcinków Jessiki Jones nam zostało, a chcemy wszystko po kolei obejrzeć.
Końcówka tragicznie irytująca.

Rozumiem, że pierwszy DD za Tobą? 2gi trochę niżej i w każdym kolejnym serialu Netflixa widać, że koniecznie chcieli mieć po 13 odcinków, jako standard. W JJ materiału w głównej historii było na 6-7 odcinków, chociaż mogli to podkręcić jak robili to innymi sprawami w DD s1. Dla mnie drugi jest świetny, ale są różne opinie o drugiej części sezonu. LC wydłużony, ale nie rzuca to się w oczy jak przy JJ.

IF zapowiada się totalnie. Puni również. Pięknie to się rozkręciło. BTW, ponoć drugi sezon Supergirl znacznie lepszy od pierwszego i wyrósł na najlepszy serial od DC. Nie wiem, nie oglądałem niczego od nich.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 lut 2017, 21:27

czarny samael pisze: Rozumiem, że pierwszy DD za Tobą? 2gi trochę niżej i w każdym kolejnym serialu Netflixa widać, że koniecznie chcieli mieć po 13 odcinków, jako standard. W JJ materiału w głównej historii było na 6-7 odcinków, chociaż mogli to podkręcić jak robili to innymi sprawami w DD s1. Dla mnie drugi jest świetny, ale są różne opinie o drugiej części sezonu. LC wydłużony, ale nie rzuca to się w oczy jak przy JJ.
Nie widziałam jeszcze DD, ktoś mi tu kiedyś pisał, że najpierw mam obejrzeć Jessikę i tak zrobiłam :D Właśnie problem z tym serialem mam taki, że męczy mnie już główny wątek i wkurza takie ciągnięcie na siłę. Tyle że główną bohaterkę polubiłam (+ podoba mi się Krysten Ritter :love:), więc tak to dziubię po woli.
czarny samael pisze: BTW, ponoć drugi sezon Supergirl znacznie lepszy od pierwszego i wyrósł na najlepszy serial od DC. Nie wiem, nie oglądałem niczego od nich.
Też tak słyszałam, ale ten jeden odcinek, który musiałam obejrzeć, jakoś tego nie potwierdził. Odtwórczyni głównej roli jest tak wkurwiającą panienką, że nie mogę jej słuchać.

Netflix zapodał ostatnio nowy serial o zombie, "Santa Clarita Diet", z Drew Barrymore w roli głównej. To jest tak poryte, że momentami rzeczywiście aż śmieszne. No ale jak na Netfliksa to tak trochę bez szału ;)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 lut 2017, 21:40

futbolowa pisze: Nie widziałam jeszcze DD, ktoś mi tu kiedyś pisał, że najpierw mam obejrzeć Jessikę i tak zrobiłam
Najpierw jest 1-y sezon DD:
http://marvelcinematicuniverse.wikia.com/wiki/Timeline

Wielkiej konieczności tak oglądać nie ma, ale IMO parę rzeczy wtedy lepiej trafia.
Innymi słowy:
DD s1 -> JJ s1 -> DD s2 -> LC s1 -> IF s1 i prawie na pewno po tym Defedners, a dalej kolejne sezony każdego z nich + coś jeszcze, ale najpierw obejrzyj pierwszą połowę DD s2 :wink:

No chyba że sprawdzasz newsy, to wiesz co jeszcze będzie. :-P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lut 2017, 21:46

Supergirl skończyłem oglądać po paru odcinkach drugiego sezonu. Nie przemawia do mnie.

Daredevil pierwszym sezon IMHO najlepszy. Drugi troszkę gorszy. Jessica Jones mam podobne zdanie, że za długa. Do pewnego momentu była dla mnie na równie wysokim poziomie co pierwszy DD. Później jednak ciągnięcie na siłę. Luke Cage fajny, ale bez fajerwerków.

Ciekawi mnie Iron Fiat. Po trailerze widzę, że bohater ma podobną historię do Arrowa.

A i tak czekam na Franka Castla.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”