Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 lut 2017, 9:59
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 lut 2017, 10:05
Ubek, boksery to nie są duże psy, raczej średnie. No i niestety, ale mają kijową sierść, totalnie nieprzystosowaną do takich temperatur. Poza tym one charakterologicznie nie nadają się na życie w budzieubek pisze:Taki duży pies jak bokser, gdy częściej przebywał na dworze, to jego skóra i sierśc raczej przystosowały się do chłodniejszych temperatur. Co innego, gdyby to był jakiś york, albo inny mały psiak - takie wiadomo, że się nie przystosują ze względu na budowę ciała. Wiadomo też, że bokser nie jest psem do trzymania na dworze przy -20 stopniach. Wszystko w granicach rozsądku. Tak samo jak są upały, nie należy trzymać psa w domu, a jeśli już trzymamy, to wypadałoby go raz na jakiś czas chłodzić.
Miałem jakiś czas temu owczarka, który przy -30 nie wszedłby do domu. A próbowałem go wciągać na siłę i nic z tego. Panicznie bał się zamkniętych pomieszczeń.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 lut 2017, 10:12
To też nie do końca prawda. Ja w lecie zawsze mam w domu zamknięte wszystkie okna, żeby ciepłe powietrze nie wlatywało. I zdarza się, że jak na podwórku (które czasami jest całe w słońcu) jest nawet do 50stopni to w domu może być nawet 20-25 stopni mniej. Zdarzało się, że pies uciekał do domu w takie upały.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 lut 2017, 10:19
Tak właśnie robi się w krajach południowych - okna otwierają tam dopiero wieczorami. W ten sposób nie potrzeba klimy, a temperatura w domu jest przyzwoita przez cały dzień.DDK pisze:To też nie do końca prawda. Ja w lecie zawsze mam w domu zamknięte wszystkie okna, żeby ciepłe powietrze nie wlatywało. I zdarza się, że jak na podwórku (które czasami jest całe w słońcu) jest nawet do 50stopni to w domu może być nawet 20-25 stopni mniej. Zdarzało się, że pies uciekał do domu w takie upały.
Chociaż zazwyczaj po prostu otwieramy mu garaż, w którym jest troszeczke chłodniej niż na zewnątrz.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 lut 2017, 10:22
Prawda, jeśli mieszkamy w miejscu, gdzie okna są od strony, z której słońce najbardziej wali. Chciałbyś siedzieć przy wysokiej temperaturze w akwarium? To miałem na mysli.DDK pisze: To też nie do końca prawda. Ja w lecie zawsze mam w domu zamknięte wszystkie okna, żeby ciepłe powietrze nie wlatywało. I zdarza się, że jak na podwórku (które czasami jest całe w słońcu) jest nawet do 50stopni to w domu może być nawet 20-25 stopni mniej. Zdarzało się, że pies uciekał do domu w takie upały.
Chociaż zazwyczaj po prostu otwieramy mu garaż, w którym jest troszeczke chłodniej niż na zewnątrz.
Rojiblanco
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 lut 2017, 10:26
Ja byłam wtedy nastolatką i nie miałam pojęcia, że te 3km ją tak wykończą + nigdy nie zaprzeczałam, że źle zrobiłam. Do dziś rodzina sobie ze mnie jaja robi z powodu tamtego spaceru.ubek pisze:Prawda, jeśli mieszkamy w miejscu, gdzie okna są od strony, z której słońce najbardziej wali. Chciałbyś siedzieć przy wysokiej temperaturze w akwarium? To miałem na mysli.DDK pisze: To też nie do końca prawda. Ja w lecie zawsze mam w domu zamknięte wszystkie okna, żeby ciepłe powietrze nie wlatywało. I zdarza się, że jak na podwórku (które czasami jest całe w słońcu) jest nawet do 50stopni to w domu może być nawet 20-25 stopni mniej. Zdarzało się, że pies uciekał do domu w takie upały.
Ja w lecie, w miarę możliwości, zabieram swoje psy jak najcześciej nad wodę.
Napisałem wcześniej, że wszystko ma swoje granice i nie chce mi się wierzyć, że guru świadomie katowałby psa na mrozie. Równie dobrze można przyczepić się do futbolowej, że zabrała swoją budlożkę na długi spacer. Takich psów nie powinno się przemeczać ze względu na ich budowę ciała, ponieważ bardzo szybko ulegają przegrzaniu, a do tego mają problemy z oddychaniem. Te psy są jednym wielkim defektem.
Inna sprawa, to pytanie, czy guru miał boksera czystej rasy? Jeśli był to jakis mieszaniec, to tym bardziej dobrze sie nim zajmował. Czasami na siłę czepiacie się każdego słowa, jakie ktos na forum napisze.
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 lut 2017, 10:29
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 lut 2017, 10:39
Dobrze wiedziećTomusmc pisze:Chciałbym coś napisać, ale nie mam po co bo bym musiał w pełni kopiować posty futbolowejzgadzam się z nią w 100%
futbolowa
sci

Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lut 2017, 22:45
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: malinkowa » 26 kwie 2017, 20:55
malinkowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: slamka » 01 cze 2017, 18:35
slamka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 cze 2017, 14:20

Dr.Football1
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited