Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06? - Strona 16

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto b?dzie mistrzem Anglii w sezonie 2005/2006

Czas głosowania minął 09 paź 2005, 12:36

Manchester United
33
31%
Chelsea Londyn
34
32%
Arsenal Londyn
9
8%
Liverpool
17
16%
Newcatle United
2
2%
Everton
4
4%
Tottenham
4
4%
Inny
3
3%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2005, 9:03

Rossi pisze:Wiesz że wynik 1:0 to żaden wynik i przez caly sezon tak sie nie da grać Wkońcu szczęsicie które chcelse nie opuszcza gdzieś zginie bo życie jest okrótne i stojąc na boisku nie bedzie sie wygrywać a szczególnie że konkurencja nie śpi
vs
K@rolas_RSP pisze:Wystarczy grać swoje i wygrywać a konkurencja to tylko Manu bo inne zespoły odpadną chyba w "przedbiegach" ...

i obu pogodził małomówny kibic L'poolu
Tomi pisze:LIverpool tez moze wejsc do gry o mistrzostwo

i wszystko jasne - Liverpool nie wejdzie do walki o mistrza, bo zamienili świetnego bramkarza na takiego sobie - to i nie wygrają.

Chelsea jak narazie ma szczęście [sędziowie nie widzą karnych, bramki jakieś takie dziwne wpadają, do tego Mourinho rozmawia z sędzią technicznym - a innym zabrania] dużo tego szczęścia mają i nadejdzie taka chwila, że szczęście ich opóści - i się wtedy zdziwią jak będą wszystko przegrywać po 0:1 :lol:

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 22 sie 2005, 9:14

fieldy pisze:
Rossi pisze:Wiesz że wynik 1:0 to żaden wynik i przez caly sezon tak sie nie da grać Wkońcu szczęsicie które chcelse nie opuszcza gdzieś zginie bo życie jest okrótne i stojąc na boisku nie bedzie sie wygrywać a szczególnie że konkurencja nie śpi
vs
K@rolas_RSP pisze:Wystarczy grać swoje i wygrywać a konkurencja to tylko Manu bo inne zespoły odpadną chyba w "przedbiegach" ...

i obu pogodził małomówny kibic L'poolu
Tomi pisze:LIverpool tez moze wejsc do gry o mistrzostwo

i wszystko jasne - Liverpool nie wejdzie do walki o mistrza, bo zamienili świetnego bramkarza na takiego sobie - to i nie wygrają.

Chelsea jak narazie ma szczęście [sędziowie nie widzą karnych, bramki jakieś takie dziwne wpadają, do tego Mourinho rozmawia z sędzią technicznym - a innym zabrania] dużo tego szczęścia mają i nadejdzie taka chwila, że szczęście ich opóści - i się wtedy zdziwią jak będą wszystko przegrywać po 0:1 :lol:

Z twojej wypowiedzi można jednoznacznie wnioskowac, że skoro L'pool nie wejdzie do walki o mistrzostwo, bo zamienił świetnego bramkarza na średniego, to twój cały Arsenal może liczyc na 7 miejsce, z waszym Lehmanem :lol: To nie jest teraz moja opinia, tylko tak można wywnioskowac z twojej. :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2005, 9:26

radekutd pisze:To nie jest teraz moja opinia, tylko tak można wywnioskowac z twojej.
To jak nie masz opini na ten temat to zamilcz, a interpretacje mojej wypowiedzi zostaw mądrzejszym od siebie.

Widziałeś jak bronił Lehmann wczoraj ? i nie powiesz mi chyba że jest gorszy od Reiny.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 sie 2005, 9:56

I ja pokuszę się o analizę jak jeden z poprzedników, czterech drużyn, stawianych w roli faworytów ligi.

Manchester United - dwa mecze, zero bramek straconych - całkiem całkiem. Napastnicy robią swoje - skuteczność jest [chociaż nie taka jakbym chciała ;)], pomocnicy wywiązują się ze swoich obowiązków [pomijając naszego kapitana w ostatnim spotkaniu], obrona nie szwankuje... A więc wszystkie formacje się spisują na odpowiednim poziomie. Jednak tak naprawdę czegoś jeszcze brakuje. Zwycięstwa 1:0 są zawsze niepewne, bo może przytrafić się chwila rozprężenia i wygrany mecz można zremisować. Ogólnie jednak chłopaki grają dobrze i - na dzień dzisiejszy - są największym kandydatem do Mistrza kraju [obiektywnie mówę :D] ;)

Chelsea Londyn - dwa pojedynki wygrane fartem. Pierwszy powinien być zremisowany, bo The Blues wcale nie byli stroną dominującą w meczu z Wigan. Drugi - sędzia trochę dopomógł w tym, aby Chelsea zdobyła komplet punktów - co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Wiele rażących błędów... Wcale nie upatruję w Chelsea murowanego Mistrza Anglii, bo jak narazie w wykonaniu podopiecznych pana Mourinho nie można doszukać się tego, co sezon temu...

Arsenal Londyn - pierwsze spotkanie obfitowało w strzały niecelne [tudzież obronione ;)], niska skuteczność martwiła przez większą część meczu, aż wreszcie w drugiej połowie Kanonierzy poderwali się i strzelili dwie cenne bramki. Trzeba jednak przyznać, że Sroki były niewygodnym przeciwnikiem. Drugie spotkanie to przegrana, choć mogło być zupełnie inaczej... Zobaczymy co będzie dalej - na dzień dzisiejszy Arsenalu jeszcze nie można wykluczać z walki o Mistrza ;)

FC Liverpool - w pierwszej kolejce remis, w drugiej jednobramkowe zwycięstwo nad beniaminkiem, Sunderland. Jak narazie - triumfator Ligi Mistrzów nie zachwyca. Ta kolonia Hiszpanów w tym sezonie wiele jeszcze nie zwojuje...

Do grona faworytów na dzień dzisiejszy można dołączyć jeszcze Charlton i Tottenham, ale ja osobiście stawiam, że ta druga drużyna nie utrzyma wysokiego poziomu ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 sie 2005, 10:20

fieldy pisze:Widziałeś jak bronił Lehmann wczoraj ? i nie powiesz mi chyba że jest gorszy od Reiny.

Ja nie widziałęm jak bronił Lehmann ale w tamtym sezonie pare razy ogladałem jego poczynania i musze stwierdzić że na dzień dziisejszy jest gorszzy od Reiny ( chociaż ten też żaden fenomen). Lehman bardziej doświadczony a zbytnio tego nie widać w grze no pi pare meczy arsenalowi zawalił :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2005, 10:23

Zawalił czaem w LM , ale w premiership przeważnie wygraywał mecze, bronił kilka setek. [wczoraj ofiarnie nawet nosem piłkę wybijał :lol: ]

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 22 sie 2005, 11:07

No to kolej na mnie:
Manchester United - w obozie Diabłów panuje optymistyczny nastrój. Po dwóch wygranych meczach piłkarzy czują się znakomicie. Fergie powtarza, że jest bardzo zadowolony z gry United. Mnie niepokoi tylko postawa Keano. Powtarzam, że potrzebny jest nam jego zastępca. NIe obraziłbym się gdyby zawitał do nas Ballack. Świetnie gra młody Fletcher, bryluje Rooney, gole strzela Ruud, a Cristiano jak zwykle czaruje.
Chelsea - po dwóch "pewnych" wygranych po 1:0, w drużynie nie jest wesoło. Pretensje do Mourinho ma Robben oraz Carvalho, ale można się było tego spodziewać. Tacy gracze jak Cole, Duff, Carvalho muszą siedzieć na trybunach. Genialna taktyka Mourinho to - strzelić gola i go nie stracić najlepiej pod koniec spotkania, a w miedzyczasie porozmawiać z arbitrem technicznym... Kenyon się wymądrza jak zwykle. "wierni" fani Chelsea jak zwykle mierzą wysoko jednak widać, że gra piłkarzy jest o niebo gorsza od tej przed rokiem.
Arsenal - narazie nie idzie im tak jak by sobie tego życzyli. Przegrali z Chelsea, nie tylko dzięki sędziemu. Ale ja bym ich nie przekreślał. Będą jeszcze na pewno groźni.
Liverpool - hiszpańska drużyna rodem z Anglii :roll: Jose Reina jakoś nie zachwyca, Sissoko też nie gra tak jakby się tego od niego wymagało. Zenden to dla mnie porażka. Xabi Alonso jak dla mnie gracz nr 1 w drużynie z Anfield. Niestety, ale Rafa Benitez jeszcze w tym sezonie nic konkretnego w Anglii nie wywalczy.
Moim zdaniem w walce o mistrza powinien się włączyć Tottenham oraz Middlesborough.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 22 sie 2005, 18:20

Chciałbym przedsatwić kursy na wybrane zespoły według firmy bukmacherskiej Profesjonał :

Chelsea 1.8
Manch.Utd 3.5
Arsenal 5
Liverpool 17
Tottenham 80
Newcastle 120
Middles. 130

Jak łatwo zauważyć głownym faworytem jest obrońca trofeum Chelsea. Moim zdaniem o Mistrza może pokusić się Manchester United, który ma wspaniały skład, wzmocnił bramkę i jak na razie gra bardzo dobrze.

D@mian
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: D@mian » 25 sie 2005, 19:42

Mam taką nadzieje że nie Chelsea, lecz Manchester lub Liverpool po cichu stawiam na RED DEVILS bo jestem ich fanem :P :D 8) .

amicakibic
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amicakibic » 31 sie 2005, 14:57

Moim zdaniem Man UNITED

sebus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

chelsea albo arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sebus » 31 sie 2005, 15:31

chelsea albo arsenal

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 31 sie 2005, 19:31

patrzac realnie, to przy obecnej formie klubow kandydujacych ze tak powiem na stanowisko mistrza, jedynym faworytem w tej chwili jest ManU. Ale w ostatnim meczu obudzila sie Chelsea, ktora jest niekwestionowanym faworytem, ale tylkko u bukchmaherow i na papierze.... jednak wszystko sie wyjasnie na koniec sezonu i mam nadzieje ze mistrzem beda Red Devils ;)

Awatar użytkownika
Wosek07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wosek07 » 31 sie 2005, 19:41

Tylko Manchester United z Chelsea mogą walczyć o tytuł .
Ja osobiście wierze , że wygra ManU :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2005, 19:42

DeViL DaM pisze:patrzac realnie, to przy obecnej formie klubow kandydujacych ze tak powiem na stanowisko mistrza, jedynym faworytem w tej chwili jest ManU.
:rotfl:
To się nazywa realne spojrzenie :lol2:
Po 10 kolejkach można się będzie zastanawiać ale to i tak niczego nam nie wyjaśni raczej. Na początku sezonu to groźne może być i Wigan.
DeViL DaM pisze:Ale w ostatnim meczu obudzila sie Chelsea, ktora jest niekwestionowanym faworytem, ale tylkko u bukchmaherow i na papierze....
Zapomniałeś dodać, że u wielu kibiców (starających się być obiektywnymi) również.

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 31 sie 2005, 19:47

Niggaz pisze:
DeViL DaM pisze:patrzac realnie, to przy obecnej formie klubow kandydujacych ze tak powiem na stanowisko mistrza, jedynym faworytem w tej chwili jest ManU.
:rotfl:
To się nazywa realne spojrzenie :lol2:
Po 10 kolejkach można się będzie zastanawiać ale to i tak niczego nam nie wyjaśni raczej. Na początku sezonu to groźne może być i Wigan.
DeViL DaM pisze:Ale w ostatnim meczu obudzila sie Chelsea, ktora jest niekwestionowanym faworytem, ale tylkko u bukchmaherow i na papierze....
Zapomniałeś dodać, że u wielu kibiców (starających się być obiektywnymi) również.
po pierwsze, patrzac na obecna forme klubow mozna tak wnioskowac.. po drugie zgodze sie tez ze u wielu kibicoow to Chelsea jest faworytem ale to tylko dlatego ze maja super mocny skald, a jak na razie na boisku mnie nie przekonuja tak wiec strzaleczka szefie :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”