Młodzieżowa Liga Mistrzów - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Młodzieżowa Liga Mistrzów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 lis 2016, 22:39

Podobno kibic MU, były już newsy łączące go z United jakiś czas temu. Roy Beukenkamp, były skaut PSV został zatrudniony przez Czerwone Diabły, więc pewnie jest pod dokładną obserwacją. Ostatnie zmiany w strukturach klubu sugerują że akademia MU, będzie dopakowana każdego okienka. Szesnaście lat kończy w maju, więc wtedy zacznie się kuszenie. Angel Gomes & Sekou Sidibe, to by się działo, nie wiem który bardziej utalentowany.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 gru 2016, 18:15

I jest pierwsze, historyczne zwyciestwo Legii w UYL. Troche sie obawialem, bo mloda Elka wyszla na to spotkanie bez liderow srodka pola, czyli Szymanskiego oraz Urbanskiego, ale znakomicie spisali sie zmiennicy, a zwlaszcza Waniek, ktory zaliczyl tez cudowna asyste przy golu Michalaka na 2-0 oraz strzelec pierwszej bramki 16-letni Praszelik. Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Oby ta glowna Legia wieczorem zrobila to samo.

Dwie male niespodzianki dzisiaj - odpadla Brugia i Lyon. Na Club mocno liczylem, a z odpadniecia Francuzow nawet sie ciesze, bo to chyba najczesciej ogladana przeze mnie druzyna w UYL i troche mi sie juz przezarli, a w Sevilli chetnie popatrze sobie jeszcze na Pozo czy Genaro.

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Reputacja: 41
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 12 gru 2016, 17:43

Już po losowaniu fazy play-off. Kilka naprawdę interesujących par, w których aż żal, że ktoś będzie musiał odpaść. Przede wszystkim:

Salzburg - City
Monaco - Roma
Midtjylland - Benfica
Ajax - Juventus

Austriacy szli dotąd jak burza. Jednak Citizens z Brahimem, Fernandesem, Kongolo i spółką to może być za wysoka półka. Z pozostałych par typowałbym Rzymian, Benfikę i Ajax, aczkolwiek nikogo nie skreślałbym, nawet Duńczyków, którzy w poprzedniej edycji powieźli w tej fazie Atleti, by następnie napędzić stracha Barcelonie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 gru 2016, 18:05

Mam nadzieje na niesapodzianki.

Atletico wpada na Altinordu i teoretycznie jest to dobre losowanie, ale ja bym uwazal, bo oni maja naprawde spora grupe zawodnikow w tureckich mlodziezowkach i wyglada na to, ze maja jedna z lepszych akademii w kraju, wiec latwo skory na pewno nie sprzedadza.

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 12 gru 2016, 18:29

Tak się właśnie zastanawiałem przy dwumeczu ze Spartą co to za team i skąd się urwali? Okazało się, że to Turki i w dodatku całkiem mocne Turki, bo Czechów (gdzie Sparta ma dość solidną szkółkę) odprawili na luzie, praktycznie już po pierwszym meczu.

Poza nimi kompletnie nie wiem co sobą reprezentują Rumuni z Viitorul i Rosenborg, także w ciemno powiedziałbym, że Kopenhaga i Basel (obok BVB) mają najłatwiejszych rywali, są największymi faworytami. Ale tak naprawdę wszystko zweryfikuje boisko.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 gru 2016, 18:52

chuck29 pisze: Tak się właśnie zastanawiałem przy dwumeczu ze Spartą co to za team i skąd się urwali? Okazało się, że to Turki i w dodatku całkiem mocne Turki, bo Czechów (gdzie Sparta ma dość solidną szkółkę) odprawili na luzie, praktycznie już po pierwszym meczu.
Sparty to w ogole mi szkoda. Chcialem poogladac troche wiecej Zinedina Mustedanagicia, ktory byl wrecz genialny w Bosniackich mlodziezowkach, a takze Christiana Frydka (syn Martina znanego z Bundesligi) i Jana Fortelnego.
chuck29 pisze: Poza nimi kompletnie nie wiem co sobą reprezentują Rumuni z Viitorul i Rosenborg, także w ciemno powiedziałbym, że Kopenhaga i Basel (obok BVB) mają najłatwiejszych rywali, są największymi faworytami. Ale tak naprawdę wszystko zweryfikuje boisko.
Viitorul to szkolka Hagiego, obecnie najlepsza w Rumunii i tam w ogole zespol seniorski jest oparty na wychowankach. Zreszta kapitanem do niedawna byl tam 17-letni Ianis Hagi ;)

Rosenborga kompletnie nie znam, ale z pierwszej lapanki tez chyba nie sa, skoro wyeliminowali Cukaricki, ktore mialo w skladzie kilku naprawde swietnych reprezentantow serbskich mlodziezowek, takich jak Masovic, Mehmedovic czy Ilic.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 lut 2017, 22:23

CSKA Moskwa - Rosenborg

Atlético Madryt - Sevilla

Barcelona - Borussia Dortmund

Ajax - Dynamo Kijów

Monaco - Real Madryt

Red Bull Salzburg - Paris Saint-Germain

PSV Eindhoven - Benfica

Porto - Viitorul Constanța
lol co sie stalo z druzynami z uk? wszystkie odpadly???

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 lut 2017, 22:25

Z Włoch również ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 lut 2017, 22:38

FRYDERYK SZOPEN pisze: lol co sie stalo z druzynami z uk? wszystkie odpadly???
Leicester i Tottenham ostatnie w grupie, Arsenal trzeci, MC drugie i odpadli w play offach z Salzburgiem.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 10 lut 2017, 22:39

psg chyba glownym faworytem. wydaje sie ze obecnie francuczi maja najlepsza mlodziez w europie. byl czas hiszpanow, byl dojczow teraz zabojady mnie sie najbardziej podobaja.

sprawdzilem czy gra tam w psg moj pupilek, callegari, okazuje sie ze a i owszem.

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 12 lut 2017, 11:08

FRYDERYK SZOPEN pisze: psg chyba glownym faworytem. wydaje sie ze obecnie francuczi maja najlepsza mlodziez w europie. byl czas hiszpanow, byl dojczow teraz zabojady mnie sie najbardziej podobaja.

sprawdzilem czy gra tam w psg moj pupilek, callegari, okazuje sie ze a i owszem.
Żebyś się nie zdziwił, jak już z Austriakami odpadną :D Lamusom bo lamusom, ale w dwóch meczach u siebie władowali Vardarowi i Kairatowi 13 goli, a w obu dwumeczach łącznie 17. Z City naszpikowanym "gwiazdami" (Brahim Diaz, Sancho, Fernandes, Diallo, Kongolo, Adarabioyo) cudem skończyło się 1:1, bo mieli od cholery sytuacji (xG za ten mecz wyszło im na poziomie 3,5 - kosmos!) i grali kosmiczną piłkę. High press, zdominowanie środka, wypchnięcie rywala w mało użyteczne boczne sektory, mnóstwo kombinacji na małej przestrzeni, gry na jeden kontakt, piłek prostopadłych... Fantastycznie się to oglądało. I PSG też mają u siebie. PSG, warto dodać, osłabione, bo na pewno nie zagra super skrzydłowy Ikone, wypożyczony zimą do Montpellier. Trudno powiedzieć też czy Nkunku, który ostatnio cały czas jest z pierwszą drużyną, będzie grał w tym meczu.

Sam nie mam w sumie faworyta, ale jeśli chodzi o rolę czarnego konia, to stawiałbym na Salzburg właśnie albo na kogoś z pary Ajax - Dynamo.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 12 lut 2017, 11:48

Dokładnie tak, RB Salzburg to naprawdę mocna ekipa, świetnie się ich ogląda, zresztą rok temu gdy odpadali z Romą też byli ekipą zdecydowanie lepszą. Tam się dzieją wielkie rzeczy dotyczące młodzieży, dobry skauting, świetna baza, trenerzy, wszystko jest doinwestowane , plus austriacka solidność. Model gry jaki został przyjęty też cieszy oko kibica. Mam nadzieje, że w kwietniu uda mi się ich zobaczyć na turnieju Wielkanocnym w Dusseldorfie. Rok temu widziałem dwa czy trzy mecze na żywo. W tym kapitalną bramkę Berishy z wolnego w samo okienko.

Monaco i Bongiovanni, widział ktoś? Crack, będzie crack! Kolejny szkolony w Standardzie Liege.

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 12 lut 2017, 12:14

Rossi pisze: Dokładnie tak, RB Salzburg to naprawdę mocna ekipa, świetnie się ich ogląda, zresztą rok temu gdy odpadali z Romą też byli ekipą zdecydowanie lepszą. Tam się dzieją wielkie rzeczy dotyczące młodzieży, dobry skauting, świetna baza, trenerzy, wszystko jest doinwestowane , plus austriacka solidność. Model gry jaki został przyjęty też cieszy oko kibica. Mam nadzieje, że w kwietniu uda mi się ich zobaczyć na turnieju Wielkanocnym w Dusseldorfie. Rok temu widziałem dwa czy trzy mecze na żywo. W tym kapitalną bramkę Berishy z wolnego w samo okienko.
Marco Rose i Rene Maric - te dwa nazwiska w kontekście Salzburga warto zapamiętać. I nie są to piłkarze, a szkoleniowcy. Obaj odpowiadali za ekipę U17 na Al Kass, która grała w bardzo podobny sposób do tej U19, którą też prowadzą. Widać, że odciskają swoje piętno na zespole i... no po prostu fajnie się to ogląda. Z City tacy gracze jak Wolf, Haidara czy Mensah zrobili na mnie bardzo duże wrażenie. Szkoda, że trafili na PSG, któremu w tej edycji także kibicuję.
Rossi pisze: Monaco i Bongiovanni, widział ktoś? Crack, będzie crack! Kolejny szkolony w Standardzie Liege.
Oglądałem ten mecz z Romą tak piąte przez dziesiąte, ale to wystarczyło, by zapamiętać kilka jego akcji. Teraz będzie miał obok w drugiej linii kolegę z kadry U17 Belgii sprzed roku (Antonucci) i to może być bomba :) A sam mecz mam nagrany, na pewno go jeszcze odtworzę.

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chuck29 » 22 lut 2017, 8:57

Pierwsze 5 meczów 1/8 za nami. O Porto i PSV nie będę się rozpisywał, bo nie oglądałem w ogóle albo w całości. O Ajaxie też nie. Jedynie napomknę z racji tego, że pojawił się skrót.

Z niego wynikało by, że był to jednostronny pojedynek. A biorąc pod uwagę to, co Dinamo pokazało w grupie - wręcz zaskakująco jednostronny. Sierhuis jest niemożliwy. On tworzy chyba jakąś więź emocjonalną z piłką, bo to nie jest normalne, by jedno drugiego tak szukało w polu karnym :D Szalenie specyficzny typ napastnika. Wydaje Ci się, że gość jest mocno przeciętny technicznie, że jak coś wpakuje to z piszczela, a ten za chwile ucisza cię ruletą czy uderzeniem z nożyc. A takich sprzeczności jest w nim więcej. Justin chyba pokazał, że występy w pierwszej drużynie wiele mu dały. Nunnely fajna zmiana. De Ligt klasa - ale to już wiemy. Teraz dla Joden Real albo Monaco. Z jednej strony chciałbym, żeby tuż przed finałem w dobrym stylu odprawili Białych, z drugiej... po co kusić los. Także dziś liczę na Monaco i Bongiovanniego ;)

Atletico - Sevilla 3:2

Piłkarski rollercoaster. Trudno to spotkanie opisać innymi słowami. Trzy czerwone kartki (te w meczu Atleti z Turkami w fazie play-off też się sypały), gra Atleti z przewagą dwóch zawodników już od 30 minuty (pytanie, czy pierwsze czerwo w 100% słuszne), dwukrotne oddanie jednobramkowego prowadzenia poprzez kretyńsko sprowokowane karne (również pytanie, czy ten drugi faktycznie był, ale chyba Pozo dostał w... jaja), w dodatku przez jednego i tego samego zawodnika, który koniec końców wyleciał z boiska, no i decydująca bramka na 3:2 w końcówce w wykonaniu gościa, który przed chwilą pojawił się na murawie. Tak szalony spektakl, że aż nie jestem w stanie wyróżnić choćby jednego zawodnika. Ze strony Sevilli paradoksalnie mogłoby być łatwiej, bo Pozo szarpał (czasem nieco chaotycznie), dwoił się i troił, wszędzie było go pełno. Ze strony Atleti miałbym większy kłopot. Cholchoneros niby grają dalej, ale z taką grą pewnie pożegnają się w ćwierćfinale, bo...

Salzburg - PSG 5:0

...Red Bull wygląda kosmicznie. Tutaj w sumie też nie ma się co rozwodzić. Wystarczy po prostu cofnąć się do poprzedniego mojego posta o tym teamie. Grali dokładnie tak samo jak z City, tylko tym razem byli skuteczniejsi i nie mieli naprzeciwko tak dobrze dysponowanego bramkarza. Znów morderczy pressing, znów błyskawiczne akcje, mnóstwo gry bez piłki, prostopadłych zagrań, znów dwucyfrowa liczba celnych strzałów, znów od strony taktycznej wszystko dopięte na tip top. Im wystarczy po prostu grać swoją piłkę by rywal nie miał absolutnie nic do powiedzenia. Do tego u siebie są piekielnie mocni. Mi wystarczyło widzieć ich raz w akcji by dostrzec, jak fenomenalnie jest to poukładany zespół (raz jeszcze ukłony dla Marco Rose i Rene Marica), a przy tym poszczególni piłkarze są niesamowicie wydoli i bardzo dobrze wyszkoleni technicznie. Po Paryżu dosłownie się przejechali. Goście mieli tylko jedną sytuację po indywidualnym błędzie Igora. Tyle. Poza nią nawet nie pierdnęli. Oczywiście grali mocno osłabieni, bez Bernede, Ballo Toure i przede wszystkim Nkunku i wypożyczonego Ikone, ale nawet z nimi tego meczu nie mieli prawa wygrać. Callegari został przerzuty. Nawet w dorosłej piłce, w presezonie, ani w poprzedniej, ani w obecnej edycji UYL nikt do tego stopnia go nie zneutralizował. On po prostu nie miał nawet sekundy na zastanowienie się co zrobić z piłką. Ba, już w momencie przyjęcia był pressowany przez 1-2 zawodników, a kilku innych odcinało mu linie podań. Nie widziałem dotąd by tak często tracił piłkę w promieniu max 2-3 metrów od siebie. Tylko przez pryzmat dwóch ostatnich pojedynków w UYL i Atleti, i Salzburga obawiam się, że to może być mecz do jednej bramki.

http://www.redbullsalzburg.at/de/medien ... 4a3c1b52a8

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 23 lut 2017, 11:34

a tak się pobawił wczoraj chłopak z Barcy w meczu z Dortmundem :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”