Liga Europy (zbiorczy) - Strona 191

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2017, 21:13

Efekt transferów w połowie sezonu. Legia wyprzedała napastników i w dwumeczu nie miała strzelb. Poza tym widać spadek jakości gry legionistów w porównaniu do grudnia. Odwieczny problem Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 lut 2017, 21:22

Zgadza się. Mimo wszystko Pazdan, Vadis, Moulin czy nawet Kuchy jak go rzucili na bok, dzisiaj nie wyglądali źle. Brakowało za to strasznie kogokolwiek na szpicy kto zrobiłby jakąkolwiek różnicę.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2017, 21:29

Kuchy na szpicy to było nieporozumienie. Ale rozumiem decyzję trenera Magiery patrząc na Necida. Druga sprawa, że Legii brakuje zawodników którzy potrafią przetrzymać piłkę. Poza ww. zawodnikami to jeszcze Rado potrafi coś zrobił z piłką. Dziś Legia razi swoją bezzębna ofensywą. Jestem przekonany, że w składzie z LM, Legia by dziś świętowała awans.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2290
Kibicuję: AC Milan

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 lut 2017, 7:54

Ja stawiam na Celte, ze dojda do finalu, nie jest to az tak slaby zespol w stawce.

nie wiem czy dobrze pamietam, ale Sevilla w pucharze uefa tez grala z Szachtarem i wtedy w Doniecku do dogrywki doprowadzil Palop, a w dogrywce Chevanton dolozyl.Pamietam to jak przez mgle, ale raczej tak bylo.Wiadomo kto wygral wowczas tamta edycje.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 lut 2017, 10:10

Chyba nie było, angielski pajac chciał polamać rywala. żenuą.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 24 lut 2017, 10:33

Ja tak czasem myślę,że piłkarze są czasami/często najbardziej ograniczeni umysłowo robiąc takie czy inne głupoty

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 lut 2017, 11:21

Druzyna kolejki zostala wczoraj Viola. :D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 lut 2017, 16:20

Z listy janopa przejdą wszędzie te pierwsze zespoły prócz jednej pary, którą wygra ten drugi, czyli United. ;)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2627
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 24 lut 2017, 16:52

Belgijskie starcie w ćwierćfinale, znakomicie :). Szkoda, że ostatni przedstawiciele krajów Europy Wschodniej trafili na trudnych rywali, ale może chociaż Krasnodar powalczy.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4035

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 25 lut 2017, 0:35

Czułem, że trafi się belgijska para w 1/8 finału. UEFA lubi redukować tak liczbę drużyn, jeżeli jakiś kraj ma 3 lub więcej przedstawicieli :) Pary wyglądają dosyć wyrównanie. Zaryzykuję stwierdzeniem, że każdy może awansować.
janop pisze:Tylko faworytów jest niewielu, a nie sądzę żeby ktoś APOEL czy Kopenhagę obstawiał. IMO Schalke powinno powalczyć. Nie grozi im ani spadek, ani pierwsza czwórka w lidze, a skład mają niezły i formę też chyba coraz lepszą.
Trzymam właśnie kciuki za Königsblauen. W tym roku mija 20 lat od ich triumfu w Pucharze UEFA, więc byłoby miło, gdyby historia zatoczyła koło. Z ich formą w Bundeslidze bywa różnie (przeplatają dobre wyniki z gorszymi), ale w Europie ciężko im coś na razie zarzucić.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2627
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 09 mar 2017, 23:47

Olympiakos Pireus - Besiktas 1:1 (Cambiasso 36' - Aboubakar 53')
Po wyeliminowaniu Osmanlisporu mistrzowie Grecji trafili na kolejnego tureckiego rywala. Tym razem o awans będzie jednak trudniej, bo Besiktas wywiózł z Pireusu korzystny wynik. Początek rozgrywanego w strugach deszczu meczu był niemrawy, częściej przy piłce był jednak Olympiakos i to on miał w 1. połowie lepsze szanse. Besiktas był bezradny w ataku, zupełnie niewidoczny był bohater finału PNA Vincent Aboubakar, który w 1. połowie nie dostał chyba ani jednego dobrego podania. W 19 min. prowadzenie mógł dać gospodarzom Elyounoussi - był gracz Hoffenheim wbiegł między obrońców Besiktasu, ale jego strzał był zbyt lekki aby pokonać Fabriego. W 25 min. niecelnym strzałem po indywidualnej akcji odpowiedział Quaresma. W 36 min. gospodarze objęli prowadzenie - Irańczyk Karim Ansarifard zacentrował idealnie z prawego skrzydła, a wiecznie młody Esteban Cambiasso strzałem głową zdobył gola. Besiktas ożywił się dopiero w końcówce 1. połowy, ale i te ataki były bardzo nieporadne. Kilka razy strzałów z dystansu próbował Anderson Talisca, ale za każdym razem były one niecelne. W 2. połowie obraz meczu zmienił się diametralnie - Besiktas zaatakował od pierwszych minut i do końca meczu nie oddał inicjatywy. Najpierw dwie sytuacje miał Talisca (główka nad bramką i strzał obok bramki), a w 53 min. wyrównał Vincent Aboubakar. Niewidoczny do tego momentu reprezentant Kamerunu wykorzystał prezent golkipera Olympiakosu - nieatakowany Nicola Leali fatalne wybił piłkę wprost pod nogi Aboubakara, ten mając dużo czasu i miejsca podciągnął kilkanaście metrów i uderzył nie do obrony sprzed pola karnego. Besiktas kontynuował ataki, w 59 min. gola mógł zdobyć Ryan Babel - po strzale byłego piłkarza Liverpoolu piłka minęła bramkarza gospodarzy, ale sprzed linii bramkowej zdołał ją wybić jeden z obrońców. W 69 min. po strzale głową Dusko Tosicia Leali uratował Olympiakos przed utratą kolejnego gola. Besiktas miał przewagę do końca, ale w ostatnich minutach piłkarze ze Stambułu długo utrzymywali się przy piłce zwalniając tempo akcji, najwyraźniej zadowoleni z bramkowego remisu. Przed Olympiakosem bardzo trudne zadanie w rewanżu (jakkolwiek w poprzedniej rundzie wygrali na wyjeździe 3:0 z Osmanlisporem).

W bardzo interesującym mnie belgijskim pojedynku Genk zaskakująco wysoko pokonał Gent - obie drużyny walczą o awans do play-offów w lidze, Gent nie jest ostatnio w najlepszej formie, ale oczekiwałem mimo wszystko wyrównanego meczu, a tymczasem sprawa awansu została rozstrzygnięta już w pierwszym meczu (chociaż po wczorajszym meczu będę bardzo ostrożny z używaniem takiego stwierdzenia w przyszłości).

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 787

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 mar 2017, 10:53

Ogladałem Lyon - roma i myślałem ze po 30 minutach jest już pozamiatane , ale Rzymianie w drugiej połowie stanęli, Rewanż jest otwartą sprawą

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4035

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 16 mar 2017, 19:37

Oglądacie coś dzisiaj z Ligi Europy?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6736

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 mar 2017, 20:16

Ja oglądam ofertę Eurosportu. Póki co w Krasnodarze mocno średnio, żeby nie powiedzieć słabo.

FerdasGGMU
Junior
Junior
Reputacja: 7

Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FerdasGGMU » 16 mar 2017, 20:27

matt_ pisze: Oglądacie coś dzisiaj z Ligi Europy?
Oczywiście United. Szkoda, że UEFA nie dała żadnego z trzech najlepszych meczów na 19. Wiadomo, że o 21:05 lepsza oglądalność, ale mimo to decyzja o rozegraniu trzech najlepszych meczów o 21 wydaje się być dziwna, mogliby chociaż jeden dać na 19. Ale w sumie i tak chyba obejrzę z odtworzenia derby Niemiec lub Lyon - Roma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”