Italia - reprezentacje mlodziezowe - Strona 4

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Italia - reprezentacje mlodziezowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 mar 2017, 15:06

Kean niby niepowołany, a wczoraj strzelił dwie bramki z Białorusia (3:0) 8)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 mar 2017, 18:33

Potwierdzam. Byłem, widziałem. Taki jednoosobowy odział szturmowy z tego Keana. Na ten moment powinien już grać z seniorami.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 15 mar 2017, 19:50

Trudno, żeby grał z seniorami skoro nawet w klubie nie gra nic oprócz drobnych końcówek.

sabinallta
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sabinallta » 17 mar 2017, 12:28

czesc

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 469

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 18 mar 2017, 11:48

Wlosi wygrali drugi mecz z Belgia 1-0 po bramce Caligary z rzutu wolnego (można ją obejrzeć na oficjalnym profilu reprezentacji Włoch) i zakwalifikowali się do mistrzostw. Natomiast poszukuję bramek Keana z pierwszego spotkania, ewentualnie jakbyś mógł Rossi, opowiedz jak wyglądały.

Tymczasem kadra U21, przygotowująca się do ME zagra mecze towarzyskie z Polską i Hiszpanią. Mecz z Hiszpanami rozegrany zostanie na Stadio Olimpico w Rzymie. Oglądałem wszystkie mecze kadry U21 od 2006 roku i zawsze grywali na małych obiektach. Fajna sprawa.

Powołani:

Obrazek

Nie ma godnego partnera dla Caldary. Romagna wywalczył sobie miejsce w składzie Brescii, po nieudanym pół roku w Novarze, może jeszcze zdąży dołączyć do U21 przed mistrzostwami? I dalej ciekawi mnie czy na czas ME wróci przynajmniej jeden z dwójki Rugani-Romagnoli. Dziwne, że Barella z Cagliari nie dostaje szansy. Mandragora (zresztą wspomniani Barella i Romagna też) powołany do U20.

Niepokoją bramakarze. Oby dwaj to ławkowicze. Scuffet poprzedni sezon spędził w 2. lidze, ale grał. W obecnym sezonie 11 minut w Serie A. Gollini zamienił natomiast pierwszy skład w Aston Villi na ławkę w Bergamo.

Pierwsze powołanie dla Chiesy i Favillego.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 18 mar 2017, 12:07

Dwie bramki bardzo podobne, przepychanki w polu karnym. Raz miał obrońce na sobie, przewrócił się, na ziemi zastawił piłkę, wstał i strzelił, dodam że obrońca ciągle stał na nogach :) Druga również długa piłka, tym razem okazał się sprytniejszy od dwóch Białorusinów, i huknął pod poprzeczkę. Tutaj również siła i spryt był decydujące. Tak jak mówiłem, silny, szybki, gibki, waleczny, dobry technicznie, cwany( różne dźwięki wydawane, gdy wałczył z obrońcą o piłkę, buczenie, syczenie itp. ). Przerastał wszystkich o dwie klasy, bez wątpienia. Może być z niego bestia!

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 23 mar 2017, 19:45

Odpadło 4 graczy.

Kontuzje: Caldara, Conti, Mazzitelli
Dowołany do 1. reprezentacji: Petagna

Dowołany do U21: Mandragora

Środek obrony przy braku Caldary i wcześniejszych powołaniach do 1. reprezentacji Ruganiego z Romagnolim wygląda MIZERNIE.
Di Biagio powiedział, że ten mecz to będzie test dla zmienników. Szkoda, że wzorem Ventury nie miał odwagi za graczy, którzy mu odpadli powołać np. Romagny, który wywalczył sobie miejsce w składzie Bresci (czytałem wiele, że gra bardzo dobrze) z U20, Orsoliniego z U20 czy nawet Keana, skoro taka bieda z typową "9", a jeszcze Ventura zabrał Petagnę (mam jakieś dziwne przeczucie, że gdyby to Gian Piero był selekcjonerem U21 to Kean by dostał szansę). Mam nadzieję zobaczyć Favillego.

Mecz dzisiaj o 20:40 na Polsacie Sport

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 27 mar 2017, 13:07

Z Polską najbardziej podobał mi się Pellegrini, info dla kibiców Juventusu - Mandragora grał na środku obrony.

Dzisiaj mecz z Hiszpanami o 21 na Stadio Olimpico w Rzymie:

Obrazek

muszę przyznać, że nie kojarzę żadnego Hiszpana.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 mar 2017, 13:30

Całkiem fajny skład Hiszpanów. Brakuje mi jednak Vallejo, ktoś wie może co jest tego przyczyną?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 mar 2017, 13:51

fekalia pisze: muszę przyznać, że nie kojarzę żadnego Hiszpana.
To jestem zdziwiony. Sam się szczególnie Hiszpańską piłką nie interesję (delikatnie mówiąc), ale nazwiska Asensio, Bellerin czy Denis Suarez zdecydowanie znam.
Nie wspominając o Saulu Niguezie, chłopak ma wyraźnie ponad 100 spotkań w lidze hiszpańskiej (zdecydowana większość w pierwszym składzie), 25 spotkań w lidze mistrzów i strzelonych tam 5 bramek, w tym ta dająca awans Atletico w dwumeczu z Bayernem (wygrana 1-0 u siebie, 2-2 w dwumeczu), a Ty go nie kojarzysz? ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 mar 2017, 13:59

żartujesz? Asensio który gra w Realu Madryt już całkiem dużo? Saul który gra pierwsze skrzypce w Atletico? Bellerin podstawowy rb Arsenalu? Denis Suarez z Barcelony. Williams z Bilbao są już znani.

Ale hiszpania ma przebogaty skład, M.Llorente wymiata w Alaves i już nazbierał najwiecej wślizgów w La Liga, w ogóle Yeray, Jonny, Mere,Ceballos to podstawowi i wyrózniający się gracze zespołów pierwszej ligi hiszpańskiej celty, sportingu i betisu. tylko Pau Lopez grzeje ławkę w tottenhamie(sezon temu grał w podstawie Espanyolu). dodatkowo na ławce podstawowy skrzydłowy Sociedad Oryazabal, wypożyczony z Realu Mayoral, Merino z BVB, czy Gaya o którym już się mówi chyba 3 sezon i gra w podstawie w Valencii.
W porównaniu do Włoch gdzie połowa składu gra w Serie B bądź gra od swieta to przepaść, a o innych ekipach młodzeżowych jak Anglia nie wspomnę.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2017, 14:01 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 27 mar 2017, 14:00

Nie oglądam Ligi Mistrzów, gdy nie gra włoska drużyna, a ostatni mecz La Ligi który dobrze pamiętam to Real z Villarrealem, gdy Capello siedział na ławce, a w ataku zagrał Cassano - mam w pamięci ciągle kilka jego fajnych zagrań z tego meczu. Niguezia (strasznie się namęczyłem, żeby napisać to nazwisko) kompletnie nie znam.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 27 mar 2017, 14:17

Spoko, ja tez nie oglądam, co nie zmienia faktu, że wynik czasami (zwłaszcza w LM) się zna, to i nazwisko strzelca albo grających się rzuci w oczy.
Nie mówiąc o tym, że kilka z tych nazwisk było mocniej łączonych z włoskimi ekipami, choćby własnie Niguez (czy nawet w ostatnich dniach Bellerin) z Juventusem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 mar 2017, 14:39

Mnie z kolei nic nie mówią nazwiska Yeray, Sivera i Odriozola. Reszta to piłkarze bardziej, lub mniej znani. Rozumiem, że można nie interesować się hiszpańską piłką, ale Bellerina, Asensio czy Saula (gości, którzy mogliby w sumie spokojnie występować w seniorskiej kadrze) to raczej powinieneś przynajmniej kojarzyć.

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fekalia » 27 mar 2017, 18:32

League pisze: W porównaniu do Włoch gdzie połowa składu gra w Serie B bądź gra od swieta to przepaść
Nie zapominaj tylko, że pierwsza reprezentacja Włoch zabrała U21 siedmiu graczy (Donnarumma, Meret, Romagnoli, Rugani, Gagliardini, Bernardeschi, Petagna), a kolejnych trzech się połamało (Caldara, Conti, Mazzitelli). Pierwsza reprezentacja Hiszpanii skorzystała tylko z jednego gracza, który mógłby grać w U21 (Deulofeu).

Ładnie też Cię poniosło, gdy chciałeś pokazać przepaść między jednymi i drugimi, bo ta połowa składu Włochów, którzy grają w Serie B to w praktyce 4 piłkarzy na 26 powołanych z czego jeden jest awizowany do gry w pierwszym składzie. Nie jest też prawdą, że reszta gra od święta. W prawdopodobnym zestawieniu aktualnie Gollini jest drugim bramkarzem w Atalancie (pierwszą połowę sezonu bronił w Aston Villi), Biraschi ławkowicz Genoi (ale tutaj Di Biagio odpadło 3 stoperów) i nie wiem jak traktować Calabrię, bo kontuzje zabrały mu sporo czasu.

Nie rozumiem też tego poruszenia. Nie napisałem nigdzie, że nie kojarzę, bo to anonimy, by pokazać słabość tej reprezentacji, nie wykluczam, że zleją Italię, po prostu przeczytałem wszystkie nazwiska i doszedłem do wniosku, że żadne nie obiło mi się wcześniej o uszy, ale to pokazuje tylko jakim jestem ignorantem zapatrzonym we włoską piłkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”