Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 30 sie 2005, 17:51

Blant pisze:Myśle że nie awansujemy chodź wydaje mi się że wygramy z Walią i Austrią ale Anglia może nam dać nieźle popalić będziemy prawdopodobnie grać w barażach w których będziemy musieli uznać wyższość rywala ale z całej siły ściskam kciuki za biało-czerwonych POLSKA górą :) .
jak dla mnie to będziemu w 2 zespołów z drugich miejsc i przejdziemy :wink:

a czemu w ostatnich eliminacjach bylismy z cieniasami?? bylismy w pierwszym koszyku czy jak??

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2005, 8:55

Mecz z Austrią już jutro a w naszym obozie nie jes za różowo :?

Polska staje przed ogromną szansą awansowanie drugi raz z rzędu do MŚ - jednak aby tego dokonać, dobrze byłoby wygra mecze z Austrią i z Walią [we środę] ; wiadomo, że zostaje jeszcze mecz z Anglią na wyjeździe - więc lepiej sprawę załatwić już teraz :wink:

Jednak wszystko wskazuje na to, że wcale nie będzie nam łatwo :(

Kłopoty kadry zaczęły się od przejęcia Liverpoolu przez Beniteza [już wtedy było wiadomo, że chętnie zamiast Dudka widizałby kogoś innego w bramce] Nie wróżyło to dobrze Polsce - i stało się. Dudek poszedł na ławę, przestał regularniae grać [może dlatego przytrafiła mu się kontuzja łokcia] Dudek stracony dla repry na mecze eliminacyjne - o dziwo - jest to najmniejszy problem Janasa [czy w ogóle reprezentacji Polski]
Otóż, Dudka może śmiało zastąpić Artur Boruc, który kapitalnymi występami w Celticu potwierdził swoje ogromne umiejętności.

Pozycja bramkarza [pomimo kłopotów] wydaje się obsadzona, co nie zmienia faktu, że kontuzja Dudka była początkiem "nieszczęść" w kadrze Polski.

Linia obrony; Janas jak wiadomo stawia na graczy z Wisły [nie tylko w obronie, ale tam też] Kłos, Baszczyński, Dudka [rezerwa], Wiadomo jakie nastroje w głowach Wiślaków po porażce z PAO [jak wiadomo to już dalej nie opisuje :wink: ]
Zobaczymy jak sobie poradzą ci piłkarze w meczu o ogromną stwakę, czy poradzą sobie psychicznie.
Do tego dochodzi Zewłakow, który bądź co bądź wrócił nietak dawno po kontuzji, a i w Anderlechcie też nie ma pewnego miejsca.
Jedynym piłkarzem w obronie, przygotowanym mentalnie i fizycznie do meczów wyaje się być T. Rząsa [klub zmienił już wcześniej - więc traz myśli już wyłącznie o kadrze, a i jego nowy zespół Ado Den Haag też radzi sobie nienajgorzej]

Pomocnicy; ech.... tutaj też dużo pisania :lol:
zacznę od lewej strony, gdzi ekontuzja pozbawiła szans na występ Jacka Krzynówka [jednego z naszych najlepszych piłkarzy - jeśli nie najlepszego :cry: ] Krzynek nie zagra, a kto w jego miejsce? Mila, który na lewej stronie ostatnio grał w Dyskobolii ? Smolarek, który jest jednak wysunietym PRAWYM pomocnikiem ? Gorawski [chyba mi najbardziej pasuje] który też gra na prawej flance, ale lewanie jest mu obca [tak mi się wydaje] i ostatnia propozycja [bo Zieńczuka Janas nie chce :rotfl: ] ...Kamil "Kosa" [nie mylić z R. Koseckim :lol: ] Kosowski ? Zapewne na niego postawi Janas, ma do niego największe zaufanie, a wiadomo, że jak nasz trener uprze się na wystawienie jakiegoś piłkarza to nie ma siły, która mogłaby go odwieść od zmiany decyzji.
Kosowski jak wiadomo, został wypożyczony z Wisły do Kaiserslautern [jakiś czas temu], teraz zostaje wypożyczony do Southamptonu [kontrakt załatwia w czasie, kiedy powinien siedzieć w Herzlake i przygotowywać się do najważniejszych meczów ostatnich kilkunastu miesięcy].
Tymbardzej, że w Niemczech przecież niegrał prawie wcale :!:
On sobie do Angli jedzie zamiast szlifować formę :roll:
I taki zawodnik ma zastąpić Krzynówka w kadrze? [Dzizus]

Szymek wydaje się być profesjonalnie przygotowany na mecze kadry [widać doświadczenie], o kontrakt jest spokojny, o miejsce w składzie też - i co najważniejsze z formą też jest wszystko OK, [jeden z jaśniejszych pkt. kadry], Mila i Radomski w Austrii Wiedeń niby grają, ale nie błyszczą [zwłaszcza martwi słabsza gra Mili, który ma stanowić o sile Polski już za kilka lat] Na prawą pomoc [zawsze była to najsłabiej obsadzona pozycja] mamy piłkarz od ch... znaczy do wyboru, do koloru :lol:
Gorawski, Smolarek, nawet Kosowski - jakby się Janas uparł [pewnie by go wystawił na prawej jakby nie kontuzja Krzynówka, nie od dziś wiadomo, że za Smolarkim Janas nieprzepada o końca :roll: ]

Atak; Jedynym zawodnikiem na którego możemy liczyć jest Żurawski [w odpowiednim momencie się przebudził w Celticu] pokazał klasę i ....jao jeden z nielicznych nie zaprząta sobie głowy niepotrzebnymi sprawami.
Franek łowca bramek - zmienił klub, Rasiak to samo [czyżby umówili się z Kosowskim :?: ] Więc nie myślą tylko i wyłącznie o kadrze - co napewno nam nie pomorze.
Niedzielan strzela gole w NEC - ale czy Janas go wpuści na boisko ? Wątpię, tymbardziej, że dobrą formę prezentuje ostatni Olisadebe [nie dla wszystkich dobrą] , który jak za starych dobrych czasów w kadrze, chodzi własnymi drogami i z nikim nie rozmawia [ciekawe czy hymnu się nauczył jak obiecywał w poprzednich eliminacjach]
Do tego wszystkiego dochodzą kłopoty Frankowskiego [Levante twierdzi, że najpierw z nimi podpisał kontrakt] O Rasiaku też coś było słychać, że niby kontrakt podpisał po północy.
To wszystko napewno nie pomaga w dobrym przygotowaniu się do meczu.

I to tyle,
Podsumowując ; W kadrze widać zamieszanie, jakbyśmy już awansowali do MŚ [coś na wzór kadry Engela, tylko że tam juz było po awansie]
Teraz, zamiast trenować do najważniejszych meczów - duża częśc kadrowiczów zaprzata sobie głowy zupełnie czymś innym niż powinni.
Oby nie zostali za to ukarani, bo tego chyba nikt z nas nie chce.

Amen :pray:
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2005, 12:24 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 02 wrz 2005, 11:14

Hmm wydaje mi sie ze jest mozliwe wejscie do MS z drgiego miejsca bezposrednio gdyz Polska ma bardzo dobry bilans meczów biorąc pod uwage druzyny z drugich miejsc. A odbiegajac od tematu to nie rozumiem paru decyzji Pawła Janasa który powołuje zawodników co nic nie wnoszą do druzyny np. Radomski,Rząsa

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2005, 11:25

Pawel18 pisze: A odbiegajac od tematu to nie rozumiem paru decyzji Pawła Janasa który powołuje zawodników co nic nie wnoszą do druzyny np. Radomski,Rząsa

bo ja pisałem wcześniej Janas lubi się przywiązywać do niektórych graczy.

Rząsa wnosił do druzyny - niepewną grę :lol:
Przecież w pierwszych meczach eliminacji [w tamtym roku, po jego błędach straciliśmy chyba z 3 gole]
Na lewą stronę Janas mógłby wystawić Żewłakowa, któremu gra na tej pozuycji nie jest obca. A na prawej z powodzeniem może występować Baszczyński [który jest o tyle lepszy od Żewłakowa i Rząsy - bo częściej włącza się do akcji ofensywnych]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 wrz 2005, 11:30

na lewej obronie powinien grac .... Tomasz Kielbowicz :!:

Oto moj sklad na mecz z Austria :

Boruc - Baszczynski, Jop, Klos, Rzasa - Gorawski, Radomski, Szymkowiak, Smolarek - Frankowski, Zurawski

w 2.polowie za Frankowskiego powinien wejsc Rasiak ;)
Janas pewnie zrzuci rowniez Radomskiego, za niego wejdzie Mila :)
a za Smolarka wrzuci Kosowskiego :)

p.s. - jestem przekonany, ze taki sklad jutro zobaczymy (no poza Jopem, bo pewnie Bak bedzie :()

pozdro

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 02 wrz 2005, 11:38

Moj sklad reprezantacji prezentuje sie nastepujaco:

Boruc

Baszczynski Kłos Głowacki Zewłakow

Smolarek Sobolewski Szymkowiak Kosowski

Frankowski Zurawski

to jest sklad oczywiscie na dwa mecze ktore przed polska z Austria i Walia i jak dla mnie pewniakiem na lewym skrzydle jest Krzynowek

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 wrz 2005, 11:39

fieldy pisze:bo ja pisałem wcześniej Janas lubi się przywiązywać do niektórych graczy.
To jest niestety mankament wielu trenerow, co najlepiej ostatnio dalo sie zauwazyc w Wisle. :lol:
fieldy pisze:Rząsa wnosił do druzyny - niepewną grę
Przecież w pierwszych meczach eliminacji [w tamtym roku, po jego błędach straciliśmy chyba z 3 gole]
No to on sie dal zrobic jak dziecko, wlasnie w meczu z Austria, kiedy wyrownali na 1-1.
fieldy pisze:Na lewą stronę Janas mógłby wystawić Żewłakowa
Od zarazy, wojny, glodu i Zewlakowa w reprezentacji bron nas Boze!! :pray: przeciez jedyna pozycja ktora Zewlakowowi nie jest obca, to skrajna czesc lawki, zaraz przy masazyscie... ZDECYDOWANE NIE dla Michalka! juz 1000 razy wole Dudke, ktory przynajmnej potrafi podac, tudziez rozegrac nawet w najprostszym trojkacie. w sumie to chyba nawet wole Rzasa od Zewlakowa.
fieldy pisze:A na prawej z powodzeniem może występować Baszczyński
No nawet jakby nie chcial, to raczej musi, bo jedyna alternatywa jest Zewlakow... czyli nie ma alternatywy. :lol:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 wrz 2005, 11:49

a mój tak
boruc
baszczu
bąk
kłos
rząsa
smolarek
sobolewski
szymek
kosowski
franek
żurek
tak bedzie.a ja bym chciał żeby tego rząse wyrzucił ale to watpliwe no i krzynówek musi wrócić na anglie

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 02 wrz 2005, 13:49

gilardino11 pisze:no i krzynówek musi wrócić na anglie
Każdy Biało-Czerwony chciał by tego ale to nie realne(gdzieś słyszałem że to nie jest tak zwykła kontuzja)... :? A co do Kosowskiego to nie był bym taki pewien. Bo on kiedy podpisuje kontrakt z tym angielskim klubem ??? Bo z tego co wiem to niedawno wyleciał podpisywac kontrakt i na testy ( chyba że coś źle usłyszałem). Więc powtórzmy słowa Żurawia- Zwycięstwo byle by było, nawet skromne 1-0.
(wiem że trochę zmienione)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 wrz 2005, 14:21

Dombroś pisze: Każdy Biało-Czerwony chciał by tego ale to nie realne(gdzieś słyszałem że to nie jest tak zwykła kontuzja)...
A jaka to jest 'zwykła' kontuzja w Twoim mniemaniu? Żadna kontuzja nie jest kontuzją normalną, bowiem w tych sprawach nie ma norm... :roll:

Dombroś pisze:A co do Kosowskiego to nie był bym taki pewien. Bo on kiedy podpisuje kontrakt z tym angielskim klubem ??? Bo z tego co wiem to niedawno wyleciał podpisywac kontrakt i na testy ( chyba że coś źle usłyszałem).
Z tego, co się orientuję, to będzie on grał w reprezentacji, klub nie ma tutaj nic do rzeczy, nie mogą mu zabronić, żeby nie grał w krajowym zespole, i tak to jeden z nielicznych piłkarzy występujących w kadrze narodowej w Sunderlandzie.
Dombroś pisze:Zwycięstwo byle by było, nawet skromne 1-0.
Jasne... tylko wiesz, najlepiej tak mówić, a jak wygramy 1:0 z Austrią, to i tak powiedzą, że wymęczone i będą narzekać. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 02 wrz 2005, 14:52

a Głowacki czasem nie został w Krakowie??;]

mój skład:

Boruc
Baszczu, Kłos, Bąk, Dudka*
Kosa**, Sobol, Szymek, Ebi
Żuraw, Franek

Dudka*- dałbym Rząsę, ale on jest zbyt niepewny.. wiem, że Dudka jest młody i niedoświadcozny, ale chyba lepiej by wypadł tylko zeby podczas stałych fragmentów gry niekrył nikogo tlyko stał w murze:)
Kosa**- tu ewentualnie Gorawski:) ale chyba przy juz wspomnianym uporze Janasa to niewmozliwe.. a Ebi chyba zasluzyl na gre od 1 minuty..

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2005, 15:29

Anka pisze:Z tego, co się orientuję, to będzie on grał w reprezentacji, klub nie ma tutaj nic do rzeczy, nie mogą mu zabronić, żeby nie grał w krajowym zespole, i tak to jeden z nielicznych piłkarzy występujących w kadrze narodowej w Sunderlandzie.

z tego co zrozumiałem z tej wypowiedzi to chodzi ci o to, że Sunderland nie może zabronić Kosowskiemu przyjazdu na kadrę :?:
Jak źle zrozumieałem to mnie popraw :lol:
ale jeśli dobrze - to rzeczywiście Sunderland nie ma nic do gadania - bo Kosowski został wypozyczony do Southamptonu :lol:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 02 wrz 2005, 15:45

Za niektore posty z tego tematu to powinny poleciec wesole statusy, no ale coz mozna je tez pominac.

No coz, to juz jutro bramy do raju, tyle ze tym razem dla reprezentacji i calej pilkarskiej polski zostana na wpol otwarte. Kadra Janosika zmierzy sie z Austria, po to by wygrac i uczynic jeden z ostatnich krokow po zwyciestwo w 5 grupie eliminacji mistrzostw swiata 2006. Czy wygraja? To dosc trudne pytanie, bo przeciwnik nie jest slaby, powiedzialbym nawet ze imponuje sila z ubieglorocznym zestawieniem obu epik. Mimo ze austriacy ostatnio nie rozegrali zadnego porywajacego meczu, to moga sprawic jakby nie bylo niespodzienke i urwac nam kilka pkt, w co szczerze watpie i mocno z calego serca wierze nasze orly. Sklad jak sklad, czyli pierwsza jedenestka bedzie wystawiony jak zawsze. Wystapia zawodnicy sprawdzeni moze oprocz Boruca, ktory zastapi kontuzjowana nowa twarz Reeboka, Jerzego Dudka. Szkoda ze raczej nie zajda zmiany w lini obrony, a przynajmniej jedna wedlug mnie dosc obowiazkowa. Mianowicie, dobrze byloby pozbyc sie z lewej flanki obrony Rzase, a w jego miejsce wstawic raczkujacego w wielkim futbolu Dudke. Martwie sie tez o linie pomocy, nie zagra Krzynek, ale to i dobrze i tak nie jest w formie. W jego miejsce wystapi Kosowski i tylko selekcjoner wie dlaczego. Ma do dyspozycji Smolarka, Zienczuka a daje wiecznego rezerwowa badz tez obserwatora z trybun w Kaiserslautern. No ale skoro on na lewej, to chodz prawa strona bedzie imponowac (oby) z rozszalalym ostatnio Smolarkiem i wciaz bardzo dobrym Baszczynskim. O srodek w ogole nie mam obaw, Sobolewski, Szymkowiak i jeszcze by sie ktos znalazl sa w takiej formie ze nie ma o co sie martwic, chyba ze wszyscy polamia sobie nogi. A co z atakiem? Hmm, gdyby go porownac do potrawy kulinarnej to wrecz niebo w gebie. Zurawski, ktory wrescie odblokowal sie w Celtiku, Niedzielan ktory dochodzi do formy, Oli syn marnotrawny polskiego ojca, grajacy jak ochlapiarz, ale za to jak skutecznie, Frankowski, ktory pojechal czarowac na polwysep iberyjski. Oby tylko choc w kadrze pogral bo nie wiadomo czy zagra w tym sezonie w nowym klubie. A jeszcze na deser zostal w koncu spelniony Pawel Brozek.

Ehh, obym jutro mogl sie cieszyc tak jak na to czekam i zeby moja panna mnie uspokajala po kazdej bramce dla nas do stanu na 3-1.

Pozdro :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 03 wrz 2005, 12:31

Dzisiaj bardzo wazny mecz przez nasza reprezentacja. Jesli wygramy dzisiaj z Austria to bedziemy juz mili zapewniony awans do barazow. :) Miejmy nadzieje ze nasi kibice na stadionie w Chorzowie beda 12 zawodnikiem na boisku i pomoga wygrac naszemu zespolowi. Gdybysmy wygrali z Austria i potem z Walia to bedziemy mieli 24 punkty, ktore jeszcze nie daja nam awansu bezposredniego z drogiego miejsca gdyby Anglia miala pierwsze. Tylko dwie druzyny a wszsytkich grup z drogiego miejsca awansuja. Zwlaszcza ze w grupie 1 i 8 sytuacja jest dosyc podobana do naszej.
Ja stawiam na skromne 1:0 dla nas w meczu z Austria. Jak narazie jest calkowity remis miedzy dwoma reprezentacjami. Gralismy 6 meczy, w tym 3 wygralismy i 3 przegralismy. Bilans bramek jest 14:14. :)

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 03 wrz 2005, 16:16

kiedys było info ze jedna druzyna awansuje tez bezposrendio z najwyzszym zwcyiestwem(czyli my 8-0 z Azerami) kosztem jednego zepsołu wlasnie z drugiego miejsca w tabeli, ale niejestem pewien ze to nie było w Prima Aprilis;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”