Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 94

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 wrz 2005, 22:17

nowok pisze:Jackieboy jak mozna byc kibicem i Wisły i Cracovii
no ja tam mysle ze normalnie.
Wystarczy kibicowac wisle i cracovii.
nowok pisze:siedze i mysle i nie moge sobie tego wyobrazic

wspolczuje ci kiepskiej wyobrazni

nowok pisze:rozumiem ze moze dlatego ze masz dopiero 17 i świat jest jeszcze kolorowy
to ja rozumiem ze przez te dwa lata, ktore minely od kiedy ty miales 17 lat stales sie taki strasznie dorosly i swiat przestal byc kolorowy??
wspolczuje ci i radze zastanowic sie nad ta dziewczyna, skoro nie sprawia ze swiat jest kolorowy to moze cos jest na rzeczy??

nowok pisze:wie ze Craxa i Wisła sie nienawidzą
no ja mysle ze wisla i craxa jak piszesz nic do siebie nie czuja, to "tylko" kluby pilkarskie. A nienawidza sie tylko niektorzy kibice tych klubow, ktorzy nie maja nic lepszego do roboty

nowok pisze:zdrowa rywalizacja jest potrzebna

tu sie zgadzamy, ale co ma zdrowa rywalizacja do nienawisci miedzy klubami??

nowok pisze:trzeba sie na kims wyrzyc (krzykiem i śpiewami oczywiscie ) gdy wszystko dookoła nas wkurwia
nowok pisze:nie popieram chuligaństwa
napewno??

Mimo wszystyko pozdrawiam i radze nie byc az tak doroslym w tym wieku.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 wrz 2005, 22:36

Dzięki Emerald, za wykład o zdrowym kibicowaniu. Za wiele widziałem, nie rozśmieszyłeś mnie, ale doceniam starania.

Nowoku! Trochę zawyżyłeś wiek usera, o którym pisaleś! Chyba dawno miałeś te 17 lat! Bo swiat nie jest już taki kolorowy :lol:! Zgadzam się z tym co napisałes! Nie wyobrażam sobie, by ktoś mógł sensownie polemizować z tym, co napisałeś!

W temacie, to jestem ciekaw, co powiedzieliby dzisiaj o transferze Kosowskiego, ci którzy wczoraj krzyczeli"Chamstwo, skandal, że Wisła mu blokjue karierę, to możliwe tylko w Polsce!". Po uzgodnieniu spraw finansowych z Kaiserslautern i zapoznaniu się z ustaleniami z Southaptom, Wisła zgodziła się na transfer :shock:. Wcześniej brakowało tych dwóch elementów, 'lautern nie raczył o niczym ponformować Krakowa...

Drobne modyfikacje, aby tekst był bardziej zrozumiały i żeby nikt mnie nie gnębił bezsensownymi OT, jak poniżej.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2005, 22:57 przez petru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 wrz 2005, 22:50

piwus pisze:Przy okazji Nowok trochę zawyżyłeś ten wiek. Chyba już trochę czasu minęło odkąd się miało 17lat ? Bo swiat nie jest już taki kolorowy

nie do konca rozumiem, jezeli chodzi o to ze zawyzylem wiek nowoka to wydaje mi sie ze nie, ale moge sie mylic.
A jesli chodzi o to czy moj swiat jest kolorowy to odpowiem, ze bardzo, czasem nawet zbyt duzo kolorow przed oczami az sie niedobrze robi.

piwus pisze:nie rozśmieszyłeś mnie, ale doceniam starania
No chyba sie potne :D :twisted:

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 01 wrz 2005, 23:18

Emerald pisze:nienawidza sie tylko niektorzy kibice tych klubow, ktorzy nie maja nic lepszego do roboty
niektorzy ?? patrząc na forum Wisły i Cracovii wydaje sie ze wzajemna niechec dotyczy conajmniej 90% użytkowników wiec nie jest to problem jednostek.
Emerald pisze:to ja rozumiem ze przez te dwa lata, ktore minely od kiedy ty miales 17 lat stales sie taki strasznie dorosly i swiat przestal byc kolorowy??
Co do Jackieboya to napisałem to z pewną ironią bo nie znam Go a nie chciałem doszukiwac sie innych przyczyn jego postawy wiec mysle ze stoi za tym jego wiek bo relanie patrząc nie jest to postawa dojrzałego kibica Wisły albo Cracovii, wiem ze brzmi to mało optymistycznie ale zapytaj sie jakiegos prawdziwego kibica Wisły co sądzi o Cracovii ?? Tak to juz jest i nie mozemy mowic ze jest to problem jednostek a normalni kibice obu druzyn kochają sie bo tak nie jest. Napisałem ze zdrowa rywalizacja jest potrzebna ale oczywiscie nie popieram dzgania sie nożami i jakiegos mordobicia co niestety nie wszyscy przestrzegają ...... czym byłaby piłka nożna bez rywalizacji kibiców?? ludzi nie przyciąga tylko efektowna gra zawodników ale takze chęc wykrzyczenia swoich racji i przekonan ..... w dzisiejszych czasach kibicowanie zastepuje nam wojny, mezczyzna idzie na mecz tak jak kilkaset lat temu nasi przodkowie na wojne i zdziera gardło wspierając swoją druzyne jakby chciał przechylic szale zwyciestwa na swoją strone wiec bez takiej zdrowej ( mowimy cały czas o normalnych fanach piłki) rywalizacji futbol nie miałby sensu istnienia ...... moze Ty chodzisz na mecze tylko zeby oglądac efektowne zagrania i kochasz wszytskie przyjedzne druzyny ale dla wiekszosci kibiców najwazniejsza jest chec rywalizacji i pokazanie kto tu rządzi.
Co do mojego posta to był on bardzo lekką refleksją a ty zinterpretowałes go bardzo szczegółowo ..... świat jest dla mnie baaaaardzo kolorowy i z moją dziewczyną tez wszystko ok chciałem Jackieboyowi w jakis komiczny sposób (byc moze niewłasciwy) wyjasnic ze jego postawa jako kibica dwóch nietolerujących sie grup kibiców (jak słusznie zauwazyłes kibiców nie klubów moj błąd) jest w dzisiejszym swiecie niezbyt popularna. Czytałem ze nawet prezest Barcelony wstrzymał sie ze sprzedarzą Savioli do Espaniolu pozniewaz stwierdził ze nie bedzie wzmacniał lokalnego rywala którego nie darzy sympatią, tak wiec cos takiego jest w dzisiejszym futbolu czyms normalnym i dlatego moje zdziwienie postawą Jackieboya.
Nie twierdze ze przez 2 lata stałem sie az tak dorosły (chociaz sporo sie nauczyłem) ale jak juz mowilem nie chciałem doszukiwac sie innych powodów postepowania Jackieboya które mogłybybyc jeszcze bardziej krzywdzące wiec odniosłem sie do wieku. Nie sądziłem ze zostane za to tak skrytykowany.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 wrz 2005, 23:34

nowok pisze:zdziera gardło wspierając swoją druzyne jakby chciał przechylic szale zwyciestwa na swoją strone wiec bez takiej zdrowej ( mowimy cały czas o normalnych fanach piłki) rywalizacji futbol nie miałby sensu istnienia

zgadzam sie, w koncu football opiera sie na emocjach tych ktorzy go ogladaja, ale ta teza z wojna to brzmi troche przesadnie, wlasnie od takich stwierdzen zaczynaja ludzie, ktorzy potem ta wojne traktuja coraz bardziej doslownie.
Poza tym zgadzam sie z tym ze kibice wisly nielubia Cracovii ale stwierdzenie ze jej nienawidza jest moim zdaniem troche przesadzone.
A jezeli ktos kibicuje wisle i cracovii to wcale nie znaczy ze jest niedojrzalym kibicem tym bardziej ze osoba, ktora skrytykowales napisala, ze od dziecka kibicowala cracovii a wisle zaczela po eliminacjach LM, moze z tego wniosek ze poprostu podoba jej(osobie) sie gra bialej gwiazdy. Kibicuje Cracovii bo to "jegol" klub i wisle bo podoba mu sie jak graja... tym bardziej ze wisla od kilku lat jest jedyna drozyna ktora regularnie reprezentuje nas w europie.
nowok pisze: Czytałem ze nawet prezest Barcelony wstrzymał sie ze sprzedarzą Savioli do Espaniolu pozniewaz stwierdził ze nie bedzie wzmacniał lokalnego rywala którego nie darzy sympatią
po pierwsze espanyol chcial wypozyczyc saviole, a po drugie chodzilo o to ze Barca musialaby placic spora czesc jego pensji. Ta oferta byla poprostu wyjatkowo niekorzystna dla klubu, kwestia tego czy darza sie sympatia (kluby, a raczej ich kibice) :D miala tu drugorzedne znaczenie jezeli wogole jakies miala :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 02 wrz 2005, 0:21

Emerald pisze:
nowok pisze: Czytałem ze nawet prezest Barcelony wstrzymał sie ze sprzedarzą Savioli do Espaniolu pozniewaz stwierdził ze nie bedzie wzmacniał lokalnego rywala którego nie darzy sympatią
po pierwsze espanyol chcial wypozyczyc saviole, a po drugie chodzilo o to ze Barca musialaby placic spora czesc jego pensji. Ta oferta byla poprostu wyjatkowo niekorzystna dla klubu, kwestia tego czy darza sie sympatia (kluby, a raczej ich kibice) :D miala tu drugorzedne znaczenie jezeli wogole jakies miala :D

W nr. 33 tygodnika Piłka Nożna pan Leszek Orłowski napisał ( specjalnie dla Ciebie przepisze ;))
"Barca postawiła veto, co na wzgórzu Montjuci, gdzie siedzibę ma Espanyol, wywołało spore zdenerwowanie. Władze postanowiły odgrzac stare konflikty miedzy klubami, choć odkąd szefem Barcelony został Joan Laporta, mówiło sie o zakończeniu waśni. -Gdybyśmy mieli siedzibe w innym mieście, napewno Barca nie blokowałaby tego transferu - oświadczył trener Espanyolu, Miguel Angel Lotina. Laporta nieoczekiwanie przyznał mu racje: - Pojednanie pojednaniem, ale wzmacnianie lokalnego rywala naszym zawodnikiem i jeszcze płacenie mu, to byłaby przesada - powiedział"

Tak wiec w pewnym sensie masz racje, ze stały za tym finansowe przesłanki ale takze wzajemna rywalizacja obu klubów miala znaczenie.
Sorry ze pisze o tym w temacie Wisły ale chciałem zeby wszystko było wyjasnione ;)

Emerald pisze:A jezeli ktos kibicuje wisle i cracovii to wcale nie znaczy ze jest niedojrzalym kibicem tym bardziej ze osoba, ktora skrytykowales napisala, ze od dziecka kibicowala cracovii a wisle zaczela po eliminacjach LM, moze z tego wniosek ze poprostu podoba jej(osobie) sie gra bialej gwiazdy. Kibicuje Cracovii bo to "jegol" klub i wisle bo podoba mu sie jak graja... tym bardziej ze wisla od kilku lat jest jedyna drozyna ktora regularnie reprezentuje nas w europie.

Moim zdaniem prawdziwym kibicem jest ten kto jest z druzyną na dobre i na złe a nie leci za sukcesem innych, to jest własnie postawa niedojrzałego kibica których przykłady mamy na tym forum a nie bede wymieniac bo wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Ludzie ktorzy piszą ze "rok temu kibicowałem Arsenalowi ale teraz sympatyzuje z Chelsea bo są lepsi" nie mogą nazywac sie prawdziwymi kibicami ..... to jest poprostu paranoja kilka takich elementów zaobserwowałem gdy załozyłem kontrowersyjny temat: "Polak kibicem zagranicznego klubu". Oczywiscie rozumiem ze mozna kibicowac Wisle w europeiskich pucharach, ja tez chciałem zeby przeszli PAO chociaz jestem kibicem Lecha a to dlatego ze sytuacja polskich klubów w pucharach jest tragiczna i na gwałt potrzebujemy punktów do rankingu a takze jakiegos ozywienia w naszej piłce ale przesadą jest ustawic sobie avatar Wisły jezeli kibicuje Cracovii. Dlatego nie zgadzam sie tym razem z Tobą.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2005, 0:40

Mozesz sie ze mna niezgadzac, to dobrze bo przeciez gdyby wszyscy sie zgadzali to po kiego grzyba byloby to forum??
Itak nie bylo by o czym dyskutowac.
Ja za to w tym momencie zgadzam sie z toba, ze zmienianie ulubionego klubu co rok to jest farsa i nie ma nic wspolnego z kibicowaniem. Sam jestem kibicem Barcy od 12 czy 13 lat i choc pare razy szlag mnie trafial jak ogladalem ich gre czy wyniki to nigdy nawet nie pomyslalem ze mialbym zaczac kibicowac komus innemu.

Widze ze po tym pierwszym poscie za ktory cie tak skrytykowalem zle cie ocenilem, piszesz sensownie i w gruncie zeczy nasze zdanie na ten temat rozni sie niewiele... Ja poprostu jestem tolerancyjny bo sam kocham Barce a nie mam nic do Realu(chyba ze ja pokona oczywiscie wtedy rodzi sie we mnie :twisted: )
Tak czy inaczej czekam na przelozony meczyk Wiselki z Cracovia i wtedy zobaczymy albo i nie komu tamta osoba (zapomnialem nicku) bedzie kibicowala.
Czekam tez na debiut Baretto ktorego gry jestem niezmiernie ciekaw i pozdrawiam cie zakanczajac te dyskusje... :D

drag
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: drag » 02 wrz 2005, 1:51

Koniec mercato a ja nie widze nowego bramkarza :((( Moze Engel ma zamiat nauczyc majdana gry na przedpolu , coz za rok znow nie bedzie LM w krakowie bo Majdan wszystko zawali

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 02 wrz 2005, 14:32

od Majdana to wara! ty weź najpierw mecz oglądnij porządnie, a póżniej pieprz głupoty;/ szlag mnie trafia jak taki jeden z drugim chca go wywalac, a nawet chyba meczu niewidział dokładnie;/ grr

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2005, 14:58

Mazi pisze:od Majdana to wara! ty weź najpierw mecz oglądnij porządnie, a póżniej pieprz głupoty;/ szlag mnie trafia jak taki jeden z drugim chca go wywalac, a nawet chyba meczu niewidział dokładnie;/ grr
no wiesz Mazi, domyslam sie ze chodzi ci o kilka swietnych interwencji Majdana w rewanzowym meczu z PAO po strzalach z dystansu i zgadzam sie ze kilka takowych interwencji zaliczyl.
Ale jak ktos dokladnie ogladal mecz to widzial takze ze pierwsza, druga i czwarta bramka padly po bledach Majadana wlasnie. Facet nie umie sie zachowac przy wzutkach w pole karne. Robi kilka krokow do przodu jakby chcial zlapac pilke, potem sie zatrzymuje, robi dwa kroki d tylu i patrzy jak pilka przelatuje ponad zasiegiem jego rak wprost do bramki...
To jest bardzo powazny brak w umiejetnosciach.

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 02 wrz 2005, 15:36

Moim cichym marzeniem było to żeby Dudek zakonczyl kariere w WIsełce... kto wie ??!! A w Wisłe jest jeszcze ten bramkarz Wróbel ???

A co do najnowszych transferów Wisły to moze lepiej ze Frankowskiego "zamieniono" <wrecz> na Kryszałowicza .. Jak sam powdzial w wywiadzie nie jest moze takim snajperem jak Franek bo jest bardziej kreatywny . Kto wie moze wlasnie odrodzi sie we Wisle?
Bardzo mnie tez ciekawi pomoc WIsełki.. Kto wie na jakiej stronie gra ten Baretto ?? Bo Paulista chyba na obu moze ??

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 wrz 2005, 16:04

jackieboy pisze:Moim cichym marzeniem było to żeby Dudek zakonczyl kariere w WIsełce... kto wie ??!!

śmiem wątpieć. Jak dla mnie to Dudek skończy kariere gdzieś w Katarze. W końcu wielki bramkarz ligę mistrzów zdobył to dla mieszkanców ów kraju będzie akurat ;)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 wrz 2005, 16:21

No Baretto to chyba w środku gra.A co do Radka to bez przesady żeby go wywalać bo to jest bardzo dobry bramkarz.Przecież on nie popełnia takich błędów jak choćby Dudek i chyba jest nawet lepszy.Dudek wybronił niby finał i parę meczów,ale tyle samo liverpoolowi zawalił jakby nie było a trudno powiedzieć że Radek zawalił Wiśle LM bo to by było nie fair.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 wrz 2005, 16:41

Ajgor pisze:Przecież on nie popełnia takich błędów jak choćby Dudek i chyba jest nawet lepszy

Ty piszesz o Majdanie?? :rotfl2:

Nooo wiesz moim zdaniem to mecz przegrywa cala drozyna, bo gdyby zienczuk cos strzelil( a okazji mu nie brakowalo) to bysmy mieli na koncu meczu inny wynik i pewnie wiselka by awansowala, wiec ja nie uwazam ze to Majdan zawalil mecz wisle, ja tylko pisze ze 3 z 4 bramek jakie Biala Gwiazda stracila wynikly z braku w jego umiejetnoscach.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 wrz 2005, 16:57

Ok to teraz sobie zobacz jakie bramy Dudek puszczał choćby Forlana strzał i sobie porównaj komu więcej umiejętności brakuje :twisted: Bo koncentracja to też bardzo ważna umiejętnośc bramkarza jednak :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”