Piwo - Strona 13

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8652
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 wrz 2005, 18:50

a ja mam takie inne pytanko :lol:

jakie sa w Polsce Browary :?:

Zywiec, Kompania Piwowarska - jest cos jeszcze :?: :?:

p.s. - a pijam roznorakie pifffka ;)
na przyklad niedlugo bede spozywac Zuberki :D i Heinekeny ;)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 wrz 2005, 19:02

No są browary inne ale raczej takie małe które tylko 1 rodzaj produkują np browar Łomża.Ale to już takie mniej liczące się choćjest ich sporo :lol:

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 02 wrz 2005, 19:58

Ajgor pisze:No Żywiec porządna firma też :lol:
Juras_InterFan pisze:No jedyne piwo - no w sumie jak nie mam mozliwosci kupienia jego to kupuje inne to SPECJAL - czarny - kto jest z regionu to wie o co chodzi
To powiem Ci że żałuję że nie mam okazji sprubowac :D
No żałuj żałuj - mozna kupic je na Mazurach, nad morzem w okolicach gdańskich .... ogólnie w Elblągu niby wyrabiają Specjala :)

Mniam mniam :)

Pozdro !!!!

A co do browarów - to jak napisał ktos - Kampania Piwowarska - to nie browar tylko grupa kapitałowa będąca w posiadaniu wielu browarów :)

U mnie w mieście był kiedyś browar - robili wysmienite piwko na tamte czasy - Piwo JURAND :)

Teraz je tez robią ale tylko w Olsztynie a te z Olsztyna to ochyda :(

A mejscowy browar przerobiono na rozlewnie gorzałki :)

Co do innych piw gdy nie moge kupić Specjala ..... to pije - Tyskie , Zywca .... lub juz wtedy co sie da aby zimne - wiadomo desperacja :(

SPECJAL
Załączniki
specjal .jpg
specjal .jpg (106.83 KiB) Przejrzano 559 razy

Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RauL » 02 wrz 2005, 20:39

Czarny Specjal mi nie smakuje, a za to najlepszy jest Złoty Hrad (ten mocniejszy) no i jeszcze może być słodka Warka Strong no i Lech (zielony). A jeśli chodzi o wino marki wino to tylko dzban leśny :wink:

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 02 wrz 2005, 20:54

JA piwa nie pijam. Jak juz piszecie ze Specjal jest wyrabiany w Elblagu to ja tez cos musze dodac. W moim miasteczku oddalonym o 40 km od Elblaga do niedawna takze istnial browar. Produkowal on piwo EB. na pewno o nim slyszeliscie. bylo to jedno z najtanszych piw, jesli sie nie myle. wszystkie zule je kupowaly ::D ale niestety browar upadl. zostal wykopiony przez Dr Witta, ale tak naprawde to zostal wykupiony przez Kompanie Piwowarska za posrednictwem Dr Witta. EB ylo zbyt tanim i zbyt dorbze sprzedajacym sie piwem :( a bezrobocie w moim miescie wzroslo do pponad 40 % :(

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 02 wrz 2005, 21:27

romantyk pisze:JA piwa nie pijam. Jak juz piszecie ze Specjal jest wyrabiany w Elblagu to ja tez cos musze dodac. W moim miasteczku oddalonym o 40 km od Elblaga do niedawna takze istnial browar. Produkowal on piwo EB. na pewno o nim slyszeliscie. bylo to jedno z najtanszych piw, jesli sie nie myle. wszystkie zule je kupowaly ::D ale niestety browar upadl. zostal wykopiony przez Dr Witta, ale tak naprawde to zostal wykupiony przez Kompanie Piwowarska za posrednictwem Dr Witta. EB ylo zbyt tanim i zbyt dorbze sprzedajacym sie piwem :( a bezrobocie w moim miescie wzroslo do pponad 40 % :(
Jestes z Braniewa czy skąd ?
A co do EB - to dobre piwko bylo :(
Szkoda ze juz go nie robią - i raczej nie był dla żuli :)

Pozdro !

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 02 wrz 2005, 21:37

Tak, z Braniewa jestem. Nie wiem czy dla zuli :p wiem, ze ja zawsze pijaczkow widzialem z EB. wspierali lokalny przemysl :D ale jesli sie nie myle bylo to jedno z najtanszych piw na rynku i mialo bardzo duzy rynek zbytu. Kompania Piwowarska stwierdzila, ze zbyt duzy i zlikwidowali konkurencje :/ neistety.. zagrywki nei fair. ale teraz znow ktos kupil browar i chodza sluchy, ze znow bedzie produkowane piwo, ale jakie nei wiem i nei wiem czy w ogole.. to tylko plotki..

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 02 wrz 2005, 22:04

Ja czasami dziwie się jak ludzie moga pić taki menelowy alkohol ( częto pija go porządni ludzie ). Ostatnio spróbowałem bo aż sie sam dziwiłem, że jest takie piwo jak "Złoty kur" no smak - dosłownie zupki chińskiej :shock: albo piwo Milenium z Biedronki :? są też niezłe bełty - znany w całej Polsce Mustak :? albo Sperma szatana :shock: Kto wymyśla te nazwy?

Awatar użytkownika
TwisT_ReD
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TwisT_ReD » 02 wrz 2005, 22:21

Najlepsze tanie wino jakie w zyciu pilem to jablkowy "KOMADNOS", czy ktos mi poda lepsze? a jesli chodzi o browary to bez watpienia jak dla mnie najlepsy jest HARNAS.

Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juras_InterFan » 02 wrz 2005, 22:32

romantyk pisze:Tak, z Braniewa jestem. Nie wiem czy dla zuli :p wiem, ze ja zawsze pijaczkow widzialem z EB. wspierali lokalny przemysl :D ale jesli sie nie myle bylo to jedno z najtanszych piw na rynku i mialo bardzo duzy rynek zbytu. Kompania Piwowarska stwierdzila, ze zbyt duzy i zlikwidowali konkurencje :/ neistety.. zagrywki nei fair. ale teraz znow ktos kupil browar i chodza sluchy, ze znow bedzie produkowane piwo, ale jakie nei wiem i nei wiem czy w ogole.. to tylko plotki..
Hehehe - no Braniewo :) N patrz :)
Telefon sobie kupowalem ostatnio z tamtąd :)
A co do EB - to pewnie widziales żuli z nim bo to bylo piwo robione u was ... i dlatego u was na miejscu bylo najtansze na pewno i świeżutkie jak kiedys pamietam piwwko świeże - NIEPASTERYZOWANE bylo :)
Czyli kilka dni mialo i bylo nienadające sie :)
Teraz sama chemia :(
Ale takie czasy :)

Pozdrrro !

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 wrz 2005, 11:45

ElBrewery porządne było wsumie choć tanie.Taki dzisiejszy Żuberek można by powiedziec :lol: Szkoda że juz nie ma to fakt :? A co do win to faktycznie komandos jest dobry i patyk też całkiem niezły.No jeszcze xxl pirzeczkowy fajny.A najgorszy za to czerwony byk :twisted:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8652
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 wrz 2005, 12:22

Ajgor : nie obrazal Zubrow :!:
EB to bylo kiepskie piwo :!: to juz dzisiejszy Harnas jest 10razy lepszy :!:

p.s. - jakie jest najmocniejsze piwo w Polsce :?:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 03 wrz 2005, 12:30

cloner pisze: p.s. - jakie jest najmocniejsze piwo w Polsce :?:
Karpackie Mocne

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 03 wrz 2005, 13:38

A ile ma bo wiem że imperator ma coś kolo 11% bodajże albo 13 nie wiem dokładnie :)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 04 wrz 2005, 1:07

ok 11%

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”