II LIGA - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 25 sie 2005, 1:01

jesli chodzi o jakies moje zyczenia to sa one SILNIE nierealne ale bardzo chetnie bym zobaczyl z powrotem jeden z najbardziej zasluzonych klubow w calej historii futbolu...niestety-SILNIE NIEREALNE,jak juz mowilem...Niebiescy trzymajcie sie tam!

a z takich innych-milo by bylo gdyby Awansowal Widzew,ewentualnie Jaga,Slask...chodzi o druzyny z wiekszych miast,z konkretna ekpia kibicow no i z tradycjami...

No More Nowe Dwory,Radomska,Polkowice i inne takie (z calym szacunkiem i pozdrowieniami dla ich mieszkancow :> )

S U P E R *14* T O R C A

Mar
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mar » 28 sie 2005, 15:14

Kibicuje Ruchowi Chorzów chciałbym żeby awansował , ale będzie bardzo bardzo i to bardzo trudno.Jescze te -6 punktów no one jescze nie jest pewne.Mój typ na awnas to Podbeskidzie , Zagłębie i Jagiellonia :).A o spadku tam nie myśle :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 sie 2005, 15:36

RzuR pisze:No More Nowe Dwory,Radomska,Polkowice i inne takie

dzięki tym "Nowym Dworom" były jakieś emocje w 1.lidze w sezonie 2003/2004 :twisted: :roll: 8)

również pozdrawaim

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 sie 2005, 23:40

i mój Świt wygrał na wyjeździe ze Szczakowianką 0:2_Wrzesiński, Bajera). Nowodworzanie są 2 w tabelia ze stratą 3 pkt do Jagielonii, lecz jeśli utrzymają obecną formę za rok I liga może ponownie zawitać w Nowym Dworze.

bartek21siwy
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek21siwy » 02 wrz 2005, 21:52

1 liga w Nowym Dworze ?? Nie żartuj !! Dzisiaj Widzew pokonał Drwęce i jest 3 w tabeli !! Twój Świt niestety spadł :D :D

!! 1 liga, 1 liga WIDZEW ŁÓDŹ !!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 wrz 2005, 22:13

bartek21siwy pisze:1 liga w Nowym Dworze ?? Nie żartuj !! Dzisiaj Widzew pokonał Drwęce i jest 3 w tabeli !! Twój Świt niestety spadł :D :D

A przypadkiem nie odjęli już Widzewowi 9pkt za niedopełnienie obowiązków w sprawach finansowych? bo ja już słyszałem, że wynik jest prawomocny więc jeśli ja mam rację to RTS jest w końcówce tabeli, ale mogę się mylić bo to nie było z oficjalnego źródła.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 wrz 2005, 22:18

bartek21siwy pisze:1 liga w Nowym Dworze ?? Nie żartuj !! Dzisiaj Widzew pokonał Drwęce i jest 3 w tabeli !! Twój Świt niestety spadł Very Happy Very Happy

nie żartuje...i nie ciesz się tak bo szczękościsku dostaniesz :?

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 02 wrz 2005, 22:30

Tomusmc pisze:
bartek21siwy pisze:1 liga w Nowym Dworze ?? Nie żartuj !! Dzisiaj Widzew pokonał Drwęce i jest 3 w tabeli !! Twój Świt niestety spadł :D :D

A przypadkiem nie odjęli już Widzewowi 9pkt za niedopełnienie obowiązków w sprawach finansowych? bo ja już słyszałem, że wynik jest prawomocny więc jeśli ja mam rację to RTS jest w końcówce tabeli, ale mogę się mylić bo to nie było z oficjalnego źródła.
Jezeli dobrze zauwarzyles tabela drugiej ligi prezentuje sie tak ze widzew nie ma ujemnych punktow, poniewaz PZPN w rzeczywistosci nie podjal jeszcze decyzji.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 02 wrz 2005, 22:40

frik23 pisze:
Tomusmc pisze:

Jezeli dobrze zauwarzyles tabela drugiej ligi prezentuje sie tak ze widzew nie ma ujemnych punktow, poniewaz PZPN w rzeczywistosci nie podjal jeszcze decyzji.
I to nie tylko z Widzewem tak jest bo Ruch Chorzów i Piast Gliwice również narazie nie mają odjętych punktów z tego co zauważyłem. Jeszcze się okaże, że nie będzie żadnych kar. Szkoda gadać, co ten PZPN robi.
Ruch dzisiaj po raz kolejny zwyciężył i podtrzymuje dobrą passę. Być może powrócą do Ekstraklasy :twisted:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 wrz 2005, 23:07

PZPN tak sie zamotal z tymi ujemnymi punktami, ze nawet na stronie PZPNu nie ma tabeli drugoligowej, bo nie widzieliby czy dawac ujemne punkty czy nie. wyskoczyli z tym haslem troche pod publike i chyba sie zorientowali, ze (przynajmniej w sprawie Widzewa, bo innych nie znam) nie mieliby szans w zadnym sadzie. poprostu Boniek i spolka wykorzystali luki prawne do maksimum - co zabronione nie jest. teraz pewnie Michas zw Spoconym Jaskiem zastanawiaja sie co z tym zrobic, zeby wyjsc z twarza, a przy tym nie dac dupy. tak do konca oczywiscie. :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

II liga: Górnik Polkowice rozniósł Szczakowiankę!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 wrz 2005, 21:27

II liga: Górnik Polkowice rozniósł Szczakowiankę!

W jedynym sobotnim meczu 6. kolejki II ligi piłkarze Górnika Polkowice rozgromili na własnym stadionie Szczakowiankę Jaworzno 7:0 (3:0)!

Górnik Polkowice - Szczakowianka Jaworzno 7:0 (3:0)
Bramki: Tomasz Moskal (7), Kamil Witkowski (21), Paweł Kaźmierczak (26), Artur Januszewski (47), Zbigniew Murdza (53), Tomasz Wróbel (66), Krzysztof Smoliński (80).

Żółte kartki: Paweł Żmudziński, Zbigniew Murdza - Jakub Dziułka, Łukasz Morawski.
Sędzia: Mariusz Trofimiec (Kielce). Widzów 1 100.

Górnik: Jakub Szmatuła - Marcin Jeziorny, Krzysztof Smoliński, Przemysław Kocot, Artur Januszewski - Wojciech Górski, Tomasz Wróbel, Paweł Żmudziński (69 Krystian Lamberski), Paweł Kaźmierczak (46 Rafał Hübscher) - Tomasz Moskal, Zbigniew Murdza (61 Kamil Witkowski I).

Szczakowianka: Michał Kula - Jakub Ławecki (73 Mateusz Zdun), Łukasz Antczak, Jakub Dziółka, Rafał Chrupałła (76 Piotr Mrozek) - Dariusz Ficulak (57 Mieczysław Sikora), Łukasz Morawski, Dariusz Drewniak, Radomir Jarzynka, Wojciech Krauze - Robert Chudy.

ps. - niezly wynik :)
juz dawno takiego nie bylo w naszej lidze :)

pozdro

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 03 wrz 2005, 22:06

No to ich nieźle rozblili :lol: W sumie nie ma się co dziwić, Szczakowianka szykowała skład, kadrę na 3 ligę, a tutaj nagle się okazało, ze grają ponownie w drugiej lidze. Zawodnicy pewnie nie najlepsi, jeśli chodzi o drugoligowy poziom, nie było czasu, żeby sprowadzić jakichś lepszych grajków i teraz widać tego efekty. Może się poważnie wzmocnią w przerwie zimowej i po ciężkiej walce utrzymają... Zobaczymy.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 wrz 2005, 23:07

Górnik zaskoczył mnie i to bardzo taki wynik no no gratulacje tylko ciekawe jak górnik spisze się w konfrontacji z takimi zespołami jak LEchia , WIdzew czy Jagiellonia

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 21 wrz 2005, 20:27

Szkoda ze Wielgus nie strzelił tego karnego :cry: bo lider byłby we Wrocławiu
Hej Śląsk!

Awatar użytkownika
kieres
Junior
Junior