Premier League 2016/2017 - Strona 21

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Premier League w sezonie 2016/2017:

Leicester
1
4%
Arsenal
4
15%
Tottenham
0
Brak głosów
Manchester City
5
19%
Manchester United
1
4%
West Ham
1
4%
Chelsea
14
52%
Liverpool
1
4%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 kwie 2017, 14:58

lchi pisze: Obrazek
A gdzie Kapustka?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 kwie 2017, 15:45

Bez żadnych przytyków.

Czy naprawdę DDG był w tym sezonie najlepszy? Alderweirelda też mi brakuje.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 20 kwie 2017, 15:57

Brak Sancheza mocno dziwi, miał parę słabych epizodów, ale to on ciągnie Arsenal za uszy ile może na to 4 miejsce

red85

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 kwie 2017, 16:46

Sergek pisze: Bez żadnych przytyków.

Czy naprawdę DDG był w tym sezonie najlepszy? Alderweirelda też mi brakuje.
Trudno powiedzieć czy był najlepszy. Jakby znalazł się tam np Courtois, czy nawet Heaton, to pewnie też byłyby znaki zapytania. Ogólnie w tym sezonie DDG nie był najlepiej dysponowany...Z United to bym najbardziej widział Valencię, ale trudno też mówić, że wybór Walkera był zły.

Alderweirelda też bym widział w 11stce.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 kwie 2017, 23:45

Kante najlepszy graczem sezonu (ktoś wie za co ta nagroda - za sezon,rok ?) - szacunek, gracz defensywny wygrywa przy takiej plejadzie graczy ofensywnych.Kiedy się tak zdarzyło, że gracz raczej od zabezpieczenia tyłów wygrał ?
Mahrez, teraz Kante - gracze stworzeni przez Ranieriego, Włoch dużo dobrego po sobie zostawił.

Najlepszy młody Alli, nie dziwi w ogóle.

dobra widzę, Vieira w 2001 - tak obstawiałem, że to może być on.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 kwie 2017, 23:51

Nagroda dla Kante to śmiech na sali.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 kwie 2017, 0:11

:haha: :haha: :haha:

Dokładnie, powinien dostać ją Ronaldo.

Albo najlepszy prawy obrońca świata- Valencia.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 kwie 2017, 0:46

Hehe, dobre!!! ;DD

Chyba mało meczów Chelsea widziałeś. Kante w tym sezonie to nie ten sam Kante co rok wcześniej. Owszem, to dalej solidny DMC, ale miarka się przebrała i hype w tym sezonie jest za duży. Strasznie wnerwiające jest to włażenie mu wszędzie w dupę. A spytam - czym on zasłużył na nagrodę piłkarza roku? Jego rola polega w Chelsea na tym, by stać na środku boiska i czyścić co się da. Najbardziej mnie rozwalają jakieś kompilacje na youtubie, które pokazują highlightsy z jego występów - gdzie na przykład wybija piłkę biegnąc za zawodnikiem. Ale tego, że chwilę wcześniej to on ją stracił, to już nie pokażą. A co potem? Niewiele. Lepiej to robi Herrera.

Jak gra Kante? Tak: widzisz piłkę - idzie ją wybić, byle dalej od własnej bramki. Trochę mało jak na nagrodę gracza roku.
Co ciekawe, jeden z jego najlepszych meczy, jaki ja widziałem, to był ten przeciwko United w ćwierćfinale FA Cup. Szkoda, że sędzia zabił wtedy widowisko niesłuszną czerwienią dla... Herrery.

Ale nie tylko w tym Ander jest lepszy. Hiszpan to genialny kreator jak na defensywnego pomocnika, który ma większą wizję pola i zdecydowanie lepszą technikę. Kante wcale nie jest takim kozakiem, kiedy tylko znajduje się bliżej pola karnego to często panikuje i chce jak najszybciej pozbyć się piłki. Ofensywnie gość jest
Tu posłużę się jeszcze innymi statystykami(byłyby jeszcze mniej litościwe dla Kante, gdyby wzięto tu "per 90 minutes").

A dlaczego tu go porównałem do Herrery? Bo Hiszpan jest najlepszym defensywnym pomocnikiem na Wyspach obecnie, na świecie to spokojnie TOP5(ja osobiście stawiam go jako TOP3, bo nie oglądam Bundesligi czy Serie A, trudno mi się odnieść). Jeśli przeszkadzają Wam statystyki, to sobie je z tego postu usuńcie. Ale potem obejrzyjcie jakieś mecze obu zespołów i sami stwierdzicie to, o czym teraz piszę.

A, no i jeszcze dlatego, że Herrera ostatnio zneutralizował gracza, który tę nagrodę powinien dziś otrzymać - Edena Hazarda.

Zapraszam do dyskusji, wyjaśnię każdemu wszelkie wątpliwości, o ile jakiekolwiek będzie miał. Ciekawe ile osób i tutaj ma tak dobrą opinię o Kante tylko dlatego, że na social media jest dużo pozytywnych wzmianek o nim.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2462
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 24 kwie 2017, 0:52

Carbon pisze: Najbardziej mnie rozwalają jakieś kompilacje na youtubie, które pokazują highlightsy z jego występów
Widzisz, to tak samo jak z Ronaldo.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 24 kwie 2017, 0:54

ja tez uwazam ze kante z pewnoscia nie jest/nie byl najlepszym pilkarzem sezonu. o tyle to dziwne ze rozdajacy nagrody w anglii zazywczaj przydzielaja je sprawiedliwie. a jedynym sprawiedliwym zwyciezca tego sezonu powinien byc hazard. ten sezon to hazard i 1000 innych koszulek. hazard i przepasc. do poczatku zimy cou probowal nawiazac z nim rywalizacje ale pozniej został w tyle(pewnie przez kontuzję). decyzja smierdzi jak to sie dzis ladnie mowi, poprawnoscia polityczną, co by murzynka nagrodzic.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 kwie 2017, 0:55

Nie obejrzałem ani jednego highlightu z występu Ronaldo czy Messiego w ciągu ostatniego roku.

A teraz czekam na jakiś atak na moje zdanie o nagrodzie dla Kante, choć wydaje mi się, że wyjaśniłem sprawę wystarczająco i teraz zostaje Wam tylko odwracanie kota ogonem...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 kwie 2017, 1:27

W kwestii czego? Ze z Kante to lepszy DM niz z Herrery kreator? Porownywanie obu jest bledne poniewaz gracz United, chocbys na glowie stawal, nie mial takiego wplywu na wyniki swojej druzyny jaka ma Kante na osiagniecia Chelsea.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2427

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 kwie 2017, 7:12

Kante jest lepszym graczem niż Herrera nie ma watpliwośći.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 kwie 2017, 17:57

ozob pisze: W kwestii czego? Ze z Kante to lepszy DM niz z Herrery kreator? Porownywanie obu jest bledne poniewaz gracz United, chocbys na glowie stawal, nie mial takiego wplywu na wyniki swojej druzyny jaka ma Kante na osiagniecia Chelsea.
Nie, całościowo Herrera to dużo lepszy gracz w tym sezonie niż Kante. I Ander ma bagatelne znaczenie dla United. Uwidocznił to choćby drugi mecz z Anderlechtem. Chyba każdy widział, że gra United się nie klei i momentami Brukselczycy znacznie przeważali. Z przodu stworzyliśmy tylko prowizoryczne zagrożenie, trzymaliśmy częściej piłkę, ale zabrakło tego jednego podania, które otwierałoby jasno drogę do bramki. A swoją wartość pokazał kryjąc Hazarda, którego nie było na boisku. Zresztą o czym my mówimy. Ostatnio to nawet Fellaini, który jest wyszydzany odkąd praktycznie trafił na Old Trafford, przykrył Kante.

Statystyki też mówią swoje i w tym przypadku w 100% oddają ten sezon w wykonaniu obu graczy. Tegoroczny Kante jest przyhypowany.
League pisze: Kante jest lepszym graczem niż Herrera nie ma watpliwośći.
Ile meczów United oglądałeś? Wypowiadasz się na temat każdej ligi praktycznie, nie wierzę, że masz tyle czasu, żeby oglądać po 20 meczów na weekendzie. Każdy, kto nie jest ślepy i ma jakąkolwiek wiedzę na temat futbolu, widzi wyraźnie, że Herrera ostatnio gra na światowym poziomie, a Kante w tym sezonie wcale nie jest lepszy niż Kante z zeszłego roku. I przede wszystkim - jego rola w Chelsea polega praktycznie na wykonywaniu jednego zadania, to za mało, by przebijać Hazarda o nagrodę MVP sezonu.

red85

Premier League 2016/2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 kwie 2017, 18:03

Po pierwsze. Herrera to nie dm. Po drugie - z pewnością nie jest lepszym zawodnikiem niż Kante. Różnicy pomiędzy tymi zawodnikami na pewno dużej nie ma, ale grajek Chelsea prezentował bardziej równą formę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”