Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1955

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 maja 2017, 10:39

https://footballtalentscout.net/2017/03 ... us-junior/

Niewielu lepszych 16-latkow widzialem w swoim zyciu. Crack.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 maja 2017, 13:38

Sezon zmierza powoli ku końcowi, postanowiłem napisać jak widziałbym idealne okienko w wykonaniu Realu.
Zacznę od bramki, tutaj obowiązkowym transferem jest de Gea, bardzo lubię Keylora i doceniam to co zrobił dla nas w sezonie 15/16, ale w obecnej kampanii niestety miewa wahania formy i to pewnie będzie pogłębiać się w kolejnych latach. Pora zareagować już teraz, a lepsze opcji niż David nie będzie, 27 lat, Hiszpan. Chciałem mocno jego przyjścia w 2015, chcę równie mocno i teraz. Mam nadzieję, że postawimy na niego, a nie na Courtois czy co gorsza Llorisa lub Leno. Drugim bramkarzem powinien zostać Casilla, skoro Kiko zadowala się meczami w Pucharze Króla i pojedynczymi występami w Primera Division to lepszego zmiennika nie znajdziemy, w dodatku gwarantuje on naprawdę solidny poziom.
W obronie kilka roszad powinno nastąpić. Przede wszystkim trzeba pożegnać się z Coentrao, spory sentyment mam do niego, ale cierpliwości już nie. Bez kontuzji ścisły top, ale niestety Portugalczyk łapie uraz za urazem, w jego miejsce musi przyjść Theo Hernandez. Po pierwsze cena, która nie jest nie wiadomo jak wygórowana (24 mln euro), gra dobry sezon na poziomie pierwszej ligi no i już jako dodatek do tego jest piłkarzem Atletico, aż prosi się skończyć ten durny pakt o nieagresji i wykupić im wreszcie jakiegoś zawodnika. Środek obrony to pozostanie trójki Ramos, Varane, Nacho, ostatnie miejsce zajmuje Pepe, który wydaje mi się, że odejdzie. Gdyby miał zostać to już raczej by to zrobił, a według mediów rozchodzi się o długość kontraktu. Real oferuje mu jeden rok umowy, Pepe chce kontrakt na dwa lata. Na jego miejsce pewnie wejdzie Jesus Vallejo, który zbiera pozytywne opinie za grę w Eintrachcie. W odwodzie jest jeszcze Diego Llorente, ale on pewnie znowu pójdzie gdzieś na wypożyczenie, ew. sprzedamy go z opcją pierwokupu. Prawa obrona dla mnie bez zmian, Danilo jest jaki jest, ale patrząc na to, że jest Nacho jakoś mniej obawiam się potencjalnej kontuzji Carvajala. Plus jeszcze wypadałoby gdzieś wypożyczyć Hakimiego z rezerw (RB), ponoć duży talent. Alavaes ma być nim zainteresowane, IMO lepszego kierunku nie będzie co pokazują przykłady M. Llorente i Theo.
W pomocy kosmetyczne zmiany, w miejsce rezerwowego defensywnego pomocnika wchodzi Marcos Llorente, Isco musi przedłużyć umowę, niewiadomą pozostaje James, zobaczymy jak przebiegać będzie okienko, ale jak dla mnie raczej nastąpi pożegnanie z Kolumbijczykiem. Ja mimo wszystko bym go zostawił, jeśli dwójka BB odejdzie.
W ataku musi nastąpić mała rewolucja, Benzema jest pierwszy w kolejce do sprzedania, nie ma prawa zostać w Realu, tj. on nigdy nie miał prawa się tu znaleźć, 8 lat z tym nieudacznikiem. Drugi do odejścia jest Bale, szkoda, bo bardzo lubię Walijczyka, ale jego kontuzje robią się już irytujące. Miejsca tej dwójki przechodzą na duet Isco - Asensio, a drugie zajmuje nasz trzeci i ostatni transfer - Mbappe. Staram się nie jarać wszystkimi nastolatkami, którzy potrafią coś więcej niż prosto kopnąć piłkę, ale Kylian mnie już nieraz zachwycił. Sprawa jest prosta, Francuz chce do nas trafić (nawet Glik ostatnio o tym mówił w wywiadzie), my potrzebujemy świeżości w ataku, niech Perez wyda nawet te 100 mln, Mbappe będzie w przyszłości gigantem. Morata musi zostać, byłem przeciwny jego pozostaniu w zespole w lecie mając w pamięci sezon 13/14 i słabe statystyki z Juve, ale mnie przekonał.
Podsumowując, odchodzą Navas, Coentrao, Pepe, Bale, Benzema. Nie bawię się w typowanie ile na tym zarobimy, ale 150 mln na pewno wyjdzie.
Przychodzą de Gea (70 mln), Theo (24), Mbappe (100), wracają Llorente i Vallejo.
Kadra wygląda wtedy tak.
Obrazek
4-3-1-2 bardzo umowne, bo mogłoby to przechodzić w 4-3-3 czy 4-4-2.
Jak ktoś mądrze napisał na forum RM.pl od tego okienka wiele zależy, albo nastąpi dalszy regres ataku w postaci zostawienia BBC albo pójście w kierunku potrzebnych zmian.
Potencjał jest przeogromny, trzeba tylko pozbyć się dwóch świętych krów.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 07 maja 2017, 13:51

Odejście Moraty jest już raczej przesądzone. Chce go Conte i Mou i tam będzie miał pierwszy skład. Tak więc Benzema zostaje, ale prawdopodobnie w roli zmiennika Mbappe.

Co do stałego przejścia na 4-3-1-2 to całkowicie się zgadzam i powtarzam to od dawna. Mamy najlepsze boki obrony na świecie + bogactwo w pomocy i takie ustawienie pasowałoby do obecnej kadry idealnie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 maja 2017, 13:52

dobrze sie czytalo do momentu
Benzema jest pierwszy w kolejce do sprzedania, nie ma prawa zostać w Realu, tj. on nigdy nie miał prawa się tu znaleźć, 8 lat z tym nieudacznikiem
Podsumowując, odchodzą Navas, Coentrao, Pepe, Bale, Benzema. Nie bawię się w typowanie ile na tym zarobimy, ale 150 mln na pewno wyjdzie.
bardzo optymistyczne wyliczenia

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 07 maja 2017, 18:29

No Chemik mocno popłynąłeś z tym Benzemą. Oprócz pierwszego i tego sezonu, to Benzema dobrze wywiązywał się z roli "9" w Realu. Jest wiele zmiennych dzięki którym Francuz ciągle jest podstawowym wyborem w taktyce Zidanea i na pewno je znasz. Benzema ile mógł, tyle dał. Mógł dać więcej, ale i tak określanie jego słowem "nieudacznika" jest zbyt wyegzaltowane. Pewnie twoja lekka frustracja, wiąże się z faktem, że kilku lepszych napastników nie przeszło do Realu, bo wiedzieli, że na szpicy w Madrycie jest overbooking. 9 ostanich meczy bez gola czy asysty... Real wydobył z niego to co mógł i powinien się mocno zastanowić nad jego dalszą przyszłością w Hiszpanii.
Ostatnie plotki jakie mi wskakują na twittera, każą mi sądzić, że Mbappe dopiero w 2018. Teraz ten Vinicius rocznik 2000. Za rok będzie mieć 18. To trochę mało, żeby grać w Realu obok Ronaldo i Mbappe(?). Może gdzieś go wypożyczą. Ciężko gdybać. Ja przewiduję ostatni rok z Ronaldo, Benzema i Balem, a potem pożegnianie dwóch ostatnich i nowi Galacticos.
Co do wyliczeń: Navas - 15-20, Coentrao - max 5, Pepe - free, Benzema 40-55, Bale - 60-75. Tak bym to widział.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 07 maja 2017, 18:39

Chemik ma pojęcie o pilce jak pies o gwiazdach :).

Na Benzemę mozna narzekać, ale pisanie, że jest nieudacznikiem to paranoja.
Poza tym trzeba patrzeć na zespół jako całość, Benz jest najlepszym możliwym partnerem Ronaldo, drugiego takiego nie ma na tym poziomie (tzn jest w Barcelonie :) )i to właściwie zamyka dyskusję, bo stawianie CR7 na stale na "9" to też lekka amatorszczyzna.

Oczywiście są jeszcze względu czysto poza sportowe, bo każde dziecko w Madrycie wie, że Perez nie pozbędzie się Karima, więc taka liste zyczen to mozna sobie zrobić w FMie.

Niestety te względu poza sportowe też zapewne są decydujące w sprawie Bejla, bo on jest tej druzynie zbędny (z dzisiejszego punktu widzenia), a moznaby pewnie jeszcze sciagnąc za niego z wysp wagon funtów.

Co imponujące IMO po sprzedaży Bejla nie trzeby by nikogo kupować do ataku, Ziza tak poukladal te klocki, ze cześciej by mogli grać dwojka w ataku (czesciej wykorzystywac Morate), albo trojka (Asensio/falszywy skrzydlowy James/Lucas) i mielibyśmy i Jamesa, i Morate zadowolonych (plus dojscie do skladu Marcosa Llorente i LB)

Ale zycie potoczy sie inaczej, to nie lista zyczen ani FM :)

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 07 maja 2017, 18:48

mbcz pisze: No Chemik
Ostatnie plotki jakie mi wskakują na twittera, każą mi sądzić, że Mbappe dopiero w 2018.
Możesz zacytować te plotki? Marca twierdzi, że będzie celem nr 1 już w to lato.

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 07 maja 2017, 19:00

aveiro pisze: Możesz zacytować te plotki? Marca twierdzi, że będzie celem nr 1 już w to lato.
http://www.90min.com/posts/4962453-span ... _aid=35927

Jest mnóstwo takich źródeł. Ja najczęściej się właśnie spotkałem z takim, że Real go kupi teraz i zostawi w Monaco. Ale co zrobi Perez, to tylko on sam wie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 maja 2017, 19:50

A Wasz cel transferowy rozbija w pyl brazylijskie rozgrywki U-20. Seniorski debiut blisko.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 maja 2017, 20:56

Vinicius Junior to obecnie TOP3 under-18 na świecie, w tej trójce jest także Mbappe. Do trójki dorzuciłbym jeszcze Donnarumma. Strach pomyśleć, ale Real jest chyba najbliżej zakontraktowania pierwszej dwójki, a ten trzeci też może stać się potencjalnym celem, jeśli De Gea zostanie w United. Przyszłość należy do Realu.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 maja 2017, 23:02

Carbon pisze:Do trójki dorzuciłbym jeszcze Donnarumma.
Donnarummę. Nie wstydź się odmieniać ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 07 maja 2017, 23:05

10 pisze:
Carbon pisze:Do trójki dorzuciłbym jeszcze Donnarumma.
Donnarummę. Nie wstydź się odmieniać ;)
Carbon woli po amerykańsku :wink:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 maja 2017, 23:06

Mbappe i Donnarumma pokazali się już na europejskich boiskach. Ten cały Vinicius błyszczy jedynie na tle juniorów z Brazylii, wstrzymałbym się z podniecaniem.
Co do Benzemy to tak, najbardziej wkurzony jestem o to, że umknął nam przez niego Cavani, Suarez, Lewandowski i Falcao. TOP napastnicy, a my dalej z leniwym Francuzem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 07 maja 2017, 23:12

Widzę pewne podobieństwo.
Spoiler:
Spoiler:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 maja 2017, 23:16

Z forum Realu
Real ma poważna szanse zdominować europejska piłkę, nawet większa jak wtedy [kiedy sprowadzał Beckhama zamiast Ronaldinho]. Perez musi jednak wybrać która pigułkę jak z Matrixa wybrać, ta w której rozbija BBC i stawia na wielki talent, czy ta w której dalej brnie w swoje wielkie, ale dawne juz transfery kosztem wszystkiego
Mam podobne zdanie, albo Perez odkupi winy z poprzednich lat, albo zrobi z siebie idiotę, kolejny już raz. Oby aspekty sportowe wygrały tym razem nad wizerunkowymi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”