Juventus Turyn (zbiorczy) - Strona 110

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy Juventus będzie mistrzem Włoch w sezonie 2005/2006?

Tak
117
64%
Nie
65
36%
mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 31 sie 2005, 19:18

bagg pisze:RzuR napisał:
Vieira to dla mnie był taki niespecjalnie zachwycajacy transfer-szczegolnie razil mnie jego wiek no i watpliwosci co do tego czy aby nie wypalil sie gra na Highbury,ale teraz naprawde zmieniam zdanie!!!
za dużo grasz w FM'a Maldini ma np. 37(?) lat i nadal gra na poziomie. Vieira ma lat 29 i zagrał w sparingach i w pierwszym meczu na bardzo wysokim poziomie.

Przeciez RzuR napisal ze zmienil swe nastawienie do niego :P
bagg pisze:dla mnie to Juve jest zawsze faworytem
Dl mnie tez Juve zawsze bedzie sie liczylo Cl, ale ostatnie 2 nasze wystepy w tych rozgrywkach konczylo sie niepowodzeniem :cry:
Mam nadzieje ,ze ten sezon w Europie musi byc nasz, bo jak mowia kibice Interu: "jak nie teraz to kiedy" :wink:

Powoli czas mercato dobiega konca i mysle ,ze Moggi juz chyba nikogo juz nie kupi, moze sie myle :roll:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 sie 2005, 19:57

O godzinie19.00(w Polsce takze jest to godzina 19.00 -to dla niektorych co sie wypowiadali dzisiaj w newsie o końcu Mercato :lol: )

Oficjalnie zakończyło sie Letnie Mercato we Włoszech.

W ostatnich dniach wiele mówiło sie o tym ,ze nastąpi wymiana na linii Roma - Juventus (Mancini,Cassano za Mutu ,Chiellini,Balzaretti) prasa włoska była pewna ,ze tak sie stanie :twisted: ,ja szczerze mówiac tez liczylem na to ,ze Mancini zawita w Turynie :wink: ,mysli o tym ,ze Cassano przyjdzie za wyzej wymienionych zawodników probowalem do siebie nie dopuszczac :)

Moggi cały czas powtarzał ,ze Juventus zakończył swoje Mercato i nikt juz do Juve nie przyjdzie ,ale jak można do końca mu wierzyc :lol:

Dzisiaj gdy Ekipa z Turynu wybrala sie do Mediolany na spotkanie z agentem Cassano i Manciniego było duze prawdopodobienstwo ,ze jakis zawodnik Romy trafi do Turynu , jednak Lucek powiedział ,ze przyjechał do Mediolanu na kawkę (cappucino pewnie :lol: ) i chce tylko zobaczyc co sie wydazy ,ale to wygladalo na asekuracje wrazie niiepowodzenia w rozmowach :wink:

Dzisiaj Juventus opuscila dwojka zawodników Miccoli niechcainy w Turynie (sam tez nie chcial grac dla Juve) został wypozyczony za 1,2 mln Euro do Benfiki ,Igor Tudor po raz kolejny spedzi sezon w "małym Juve" AC Siena 8)

Mówilo sie o tym ,ze Blasi opusci Juve i przejdzie do Fiorentiny za 4 mln Euro ,jak wiadomo Moggi chcial za Blasiego przynajmniej 6 mln wiec chyba transakcja nie wypalila :twisted: , i nawet chyba dobrze :wink:

Dalej mimo ,ze niby oficjalnie ,nie wiadomo co z obronca Cruzeiro Gladstone ,mial trafic do Juve na roczne wypozyczenie ,ale ostatnio Moggi powiedzial ,ze wsztstko zalezy od tego czy otrzyma on włoski paszport :?

Przyszli: Vieira ,Chiellini ,Balzaretti ,Abbiati ,Kovac ,GG i mozna powiedziec ,ze Mutu :wink:

Odeszli: Miccoli ,Tudor ,Legro,Montero ,Ferrara ,Tacchinardi ,Kapo ,Appiah ( :( )

Jesli kogos pominąłem to sorry :wink:

Niby koniec Mercato ,ale jeszcze jakies wiadomosci moga do nas dotrzec 8)

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 31 sie 2005, 21:12

Na oficjalne wiadomości dotyczące Juventusu trzeba zaczekać do jutra do godziny 1000. W ośrodku Sisport odbędzie się konferencja z dziennikarzami... (informuje o tym oficjalna strona Juventusu)
Podaje ona również, że Brazylijczyk Gladstone został wypożyczony do Juve:)
Tak więc na dzień dzisiejszy kadra Juventusu wygląda następująco:
G.Buffon, Ch. Abbiati, Chimenti, L. Bonnefoi
L.Thuram, F.Cannavaro, Balzaretti, R.Kovac, J.Zebina, Chiellini, G. Zambrotta, A.Birindelli, G.Pessotto,Gladstone
R.Olivera, P.Vedved, Vieira, Emerson, M.Camoranesi, M.Blasi, Giannichedda,
A.Mutu, M.Zalayeta, A.Del Piero, Ibrahimović, Trezeguet

Pozwole sobie na krótkie podsumowanie mercata de la JUVE:)
Transfery są trafione, ponieważ wzmocniona została każda pozycja - mamy dobrego rezerwowego bramkarza, który przez 3 miesiące będzie musiał zastąpić Buffona. Możliwe, że dzięki swojej grze wywalczy sobie miejsce w reprezentacji Włoch.
Znaleźli się nieźli obrońcy: doświadczony Kovac, a także młodzi gniewni Gladstone i Balzaretti co w perspektywnie długiego sezonu może okazać się pomocne dla podstawowych defensorówi pozwoli im odetchnąć. Wreszcie strzał w 10 czyli Giorgio Chiellini. Już w Fiorentinie pokazał się z bardzo dobrej strony, został nominowany do nagrody dla najlepszego młodego gracza (talentu). Mam nadzieję, że w Juventusie pokaże na co go stać i rozwinie się jeszcze bardziej in +
Patrick Vieira to jeden z kilka a może i najlepszy defensywny pomocnik na świecie. Jego nazwisko mówi wiele, dotychczas przywiązany do Arsenalu postanowił zmienić otoczeni i Turyn z tego skorzysta. Już w I meczu sezonu pokazał, że będzie można na niego liczyć nie tylko w destrukcji, ale i w ataku. Z emersonem powinien stworzyć środek marzeń. Koeljny nabytek Giannichedda będize spełniał rolę rezerwowego i zwiększy rywalizację w zespole. Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że może grac również na środku obrony.
Atak został wzmocniony co prawda już w poprzednim sezonie Adrianem Mutu, ale dopiero teraz będzie on miał szanse udowdnić swoją wartość i miejmy nadzieję, że pokaże klasę:)
W skali 10 stopniowej politykę transferową oceniam na 9...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 sie 2005, 21:51

Simonek pisze:A.Mutu, M.Zalayeta, A.Del Piero, Ibrahimović, Trezeguet
Adriana to chyba trzeba wpisac do pomocników :wink:

No własnie niedawno przeczytalem na www..juventus.com ,ze Gladston Bianconero (Oficjalnie 8) )

Bardzo mnie ciekawi co potrafi ten młody reprezentant Brazylii :roll: ,trzeba czekac na jego debiut

Balzaretti ,Gladstone :arrow: zdecydowanie najbardziej zagadkowe nabytki :twisted:

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 31 sie 2005, 22:00

Chyba jednak dobrze wpisałem. Mutu najprawdopodobniej będzie zmieniał Nedveda, ale on był i pozostanie napastnikiem.
Ibrahimovic wiesz coś może więcej o jutrzejszej konferencji, na jaki temat ma być?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 sie 2005, 22:07

Simonek pisze:Ibrahimovic wiesz coś może więcej o jutrzejszej konferencji, na jaki temat ma być?

Napewno przedstawia Gladstone :wink: , i jesli kogos kupili (w co wątpie) to ogłoszą ,konferencja bedzie w Sisport ,wiec pewnie Capello bedzie gadal o sytuacji w zespole (o Zebinie) ,moze powiedza o wypozyczonych zawodnikach i takie tam pierdoły :lol:

Rewolucji sie nie spodziewaj :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 31 sie 2005, 22:13

Tak z Gladstone to się domyśliłem, rewolucji też się nie spodziewam...
Uważam, że kadra jest skompletowana i wcale nie rozpaczam z powodu Cassano czy Manciniego. Moggi zrobił dobre transfery:)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 sie 2005, 22:21

Simonek pisze:Uważam, że kadra jest skompletowana i wcale nie rozpaczam z powodu Cassano czy Manciniego. Moggi zrobił dobre transfery:)
Rozpaczac z powodu Cassano :?: Nigdy :wink: ,ja bardzo cenię Cassano ,chłopak w piłkę grać potrafi ,nie ma co do tego wątpliwości ,ale w okolicznościach w jakich miał przyjśc do Juve to ja ZA nie byłem :lol:

Po pierwsze za Mutu cz Chielliniego :arrow: nigdy ,bo potrzebni są bardziej niz Antonio

Po Drugie :arrow: Po co piąty napastnik (bo bez Mutu byłby piątym :wink: )

Manciniego szkoda ,ale trzeba cieszyc sie tym co mamy ,a mamy duzo :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 31 sie 2005, 23:09

Tak Ibrahimović podobnie myślimy 8)
Może kiedyś Cassano i przyjdzie do Juve, ale nie za cenę Mutu i Chielliniego( który będzie grałw Juve przez dłuuuugie lata :wink: )
Moze i masz racje z tym Mutu, pewnie będzie grał jako pomocnik.
Ale ja go najbardziej zapamiętałem jako strzelca wielu goli w Serie A....
No Mancini przydałby się za Olivere, ale i tak jest dobrze...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 31 sie 2005, 23:18

No ,tez sobie tak myśle ,ze jesli Chiellini "przetrwa" ten sezon to zostanie w Juve na "dłłłuzej" ,grac w pilke potrafi co pokazał w Violi 8) tylko narazie jest w cieniu wielkiego Zambrotty ,ale sezon długi ,i na dwa fronty trzeba ostro jechac :wink:

Z Mutu to sprawa jest taka ,ze on pewnie bedzie Pavla coraz czesciej zmienial ,a i na ataku pewnie pogra ,ja stawiam ,ze ok. 8 bramekj strzeli :twisted:

,a z naszego Olivery to jeszcze ludzie beda (ryzykowna teza 8) ) ,Koles pare brameczek ładnych strzelił w poprzednim sezonie ,mimo wszystko to taki "mocny" rezerwowy :wink: podszkoli technikę i bedzie wiecej myślał i wiecej widział i bedzie OK :twisted:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 01 wrz 2005, 0:44

No i nie ma Cassano.
Bardzo dobrze. Moge zgodzic sie z przedmowcami ze za pare latek, tzn rok albo dwa to sie ten grajek przyda ale puki co to nie jest on potrzebny.

A co do tego Zambrotty to ja mysle, ze Chielliniemu napewno wyjdzie na zdrowie mozliwosc uczenia sie od mistrza Z. i na brak szans gry w pierwszym skladzie tez nie bedzie narzekal.
W koncu przed juve dluugi sezon w Serie A i LM.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2868

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 02 wrz 2005, 13:02

i jak po konferencji??macie jakies fotki gladstona w barwach juve??bo na oficjalnej nic nie widze.pozdro FORZA JUVE!!!

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 15:26

Oto lista zawodników, których będziemy mieli okazje zobaczyć w Lidze Mistrzów:
1 Buffon
3 Chiellini
4 Vieira
6 Kovac
7 Pessotto
8 Emerson
9 Ibrahimovic
10 Del Piero
11 Nedved
12 Chimenti
14 Balzaretti
15 Criscito
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Mutu
19 Zambrotta
20 Blasi
21 Thuram
23 Giannichedda
24 Olivera
25 Zalayeta
26 Gladstone
27 Zebina
28 Cannavaro
32 Abbiati

Widoczny jest brak Birindelliego, który ma pauzować 6 miesiący...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 wrz 2005, 12:23

3 września 1989 r. czyli dokładnie 16 lat temu odszedł z tego świata wielki piłkarz Juve Gaetano Scirea. Zginął on w wypadku samochodowym w okolicach Rawy Mazowieckiej, kiedy to jego Fiat 125p zderzył się z minibusem. Złóżmy hołd temu wielkiem piłkarzowi i wielkiemu człowiekowi.
Pamiętamy Gaetano :(

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 03 wrz 2005, 23:23

Dzisiaj grali zawodnicy Juve w meczach o punkty...
I tak:
Szkocja - Włochy 1:1 (Cannavaro na środku obrony w moim przekoaniu bardzo dobry występ; Zambro jak zwykle kapitalny w I połowie na lewej stronie w II na prawej 8) ; Camor wszedł za De Rossiego i grał zdecydowanie lepiej, stanowił zagrożenie dla bramki Szkotów; Del Piero nie zagrał ale może w nasteonym meczu zastąpi kogoś :roll:
Rumunia - Czechy 2:0 (co prawda meczu nie widziałem, ale MUTU @ brameczki :idea: :twisted: wiec Adrian ewidentnie w formie 2 mecze 4 bramki i niech mi zaza powie że słaby rywal!!!!!!!)
Co do reszty nie będę się wypowiadał, bo jeszcze nic nie wiem :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”