LM: Juventus - Monaco - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

LM: Juventus - Monaco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 maja 2017, 22:34

Benatia w Juve jest spoko. Póki co na ile widzę był niedostępny w 5 czy 6 spotkaniach, grał ogólnie całkiem nieźle, a Barzagli jest coraz starszy i z dynamicznymi graczami sobie nie zawsze radzi, co widać z Monaco.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 maja 2017, 22:35

sci pisze: Mówią że Benatia wykupiony... Czyja niewiedza? Moja czy komentatorów? BTW wymyśliłem żarcik... Skąd się wziął Benatia w Juve? Ano stąd że Marotta ma jedno oko na Maroko a drugie na Kałkaz Tadam
Lipiński to nadaje się do Bravo Sport a nie komentowania poważnej piłki.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2017, 22:36 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 09 maja 2017, 22:36

Sorki za post pod postem.
blackmore pisze:
Melaviock797 pisze: Oglądam na hiszpańskim streamie
A to są różnice w przekazie dla poszczególnych stacji? Jakieś zasadnicze?
Nie wiem czy są, ale chodziło mi o to, że hiszpanie od razu pokazali powtórkę sytuacji i tam widać było jak na dłoni intencje każdego z wymienionych przeze mnie zawodników.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 maja 2017, 22:36

Melaviock797 pisze: Jakie w walce ? To był ewidentny łokieć i to nie ma znaczenia czy to jest w twarz czy korpus. To jest zwykłe bydło i za to jest czerwo. Przypomniał mi się od razu Ribery jak kiedyś w meczu chyba z Realem bez piłki przypieprzył chyba Carvalajovi z dyńki i uszło mu na sucho.
Aha. Obejrzyj sobie jeszcze raz powtórkę, przede wszystkim Fabinho nie dostał w twarz ani w głowę. Walki w meczu jest mnóstwo i jeśli za to dla Ciebie jest wykluczenie na finał to chyba masz pewne wieści z szeregów UEFA co by Real wspomóc. Zainteresuj się łokciem Ramosa

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 maja 2017, 22:37

Finał jest nasz Panowie. Gratuluję, to nasz wspólny sukces :jupi:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 09 maja 2017, 22:39

Tomusmc pisze: Jebani symulanci, jak nie Glik to Fabinho.
Akurat w tym przypadku bym się powstrzymał z tak dosadnym określeniem, tzn. jak mamy patrzeć na symulki, to zachowanie Fabinho nie jest tak żenujące jak Dybali z Camp Nou (chodzi mi o sytuację, w których cierpiący natychmiastowo się podniósł, gdy zobaczył, że piłka w zasięgu). Tak samo dzisiaj Dybala, gdy Mendy kopnął piłkę w barierki, to pierwsze co z rękami zgłasza to do arbitra, a kilka minut później samemu z frustracji uderzył piłkę w górne trybuny. Może nie było to tak mocne, jak u gracza Monaco, ale jeżeli chce kartek za okazy frustracji, to niech sam postępuje inaczej. ; )

Gratulacje finału!

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 maja 2017, 22:39

No to za słaby na Milan trener robi drugi finał LM Juventusowi w przeciągu 3 sezonów. Praktycznie z 2 różnymi 11-kami. Nieźle.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 09 maja 2017, 22:40

Jutro dopełnić formalności <oby bez żadnych nerwów> i widzimy się za trzy tygodnie w Cardiff. Już się nie mogę doczekać.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 09 maja 2017, 22:41

Brawo... Życzę Nam teraz dużo zdrowia, wygrania ligi i pucharu Włoch... No i żebyśmy nie rozłożyli nóg w finale... 21 lat czekania... Wystarczy

Awatar użytkownika
Melaviock797
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock797 » 09 maja 2017, 22:42

Tomusmc pisze:
Melaviock797 pisze: Jakie w walce ? To był ewidentny łokieć i to nie ma znaczenia czy to jest w twarz czy korpus. To jest zwykłe bydło i za to jest czerwo. Przypomniał mi się od razu Ribery jak kiedyś w meczu chyba z Realem bez piłki przypieprzył chyba Carvalajovi z dyńki i uszło mu na sucho.
Aha. Obejrzyj sobie jeszcze raz powtórkę, przede wszystkim Fabinho nie dostał w twarz ani w głowę. Walki w meczu jest mnóstwo i jeśli za to dla Ciebie jest wykluczenie na finał to chyba masz pewne wieści z szeregów UEFA co by Real wspomóc. Zainteresuj się łokciem Ramosa
Ok. Widzę, że się nie zrozumieliśmy ja zawsze sercem i rozumem jestem za Juve, ale staram się patrzeć trzeźwo na fakty i sytuacje. A ta dla mnie jest jednoznaczna, widziałem powtórkę 2-krotnie i Mandżu trafia z łokcia w korpus Fabinho. Abstrahując od zachowania Brazylijczyka, który symuluje trafienie w twarz, które jest absolutnie karygodne to i tak nie zmienia faktu, że Mandżu chciał poczęstować Fabinho z łokcia i to jest z automatu czerwo.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 maja 2017, 22:43

Brawo Juve.
Chyba już to pisałem: liga mistrzów dla Buffona!!!

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 09 maja 2017, 22:47

Melaviock797 pisze: ja zawsze sercem i rozumem jestem za Juve, ale staram się patrzeć trzeźwo na fakty i sytuacje. A ta dla mnie jest jednoznaczna, widziałem powtórkę 2-krotnie i Mandżu trafia z łokcia w korpus Fabinho. Abstrahując od zachowania Brazylijczyka, który symuluje trafienie w twarz, które jest absolutnie karygodne to i tak nie zmienia faktu, że Mandżu chciał poczęstować Fabinho z łokcia i to jest z automatu czerwo
Ja byłem swego czasu z JP przeganiany bo 'miałem niechęć do Del Piero' oraz ogólnie 'wcale nie jestem prawdziwym kibicem Juve', a jednak ja uważam, że tutaj sędzia podyktował słuszną decyzję. Czerwo to byłby totalny absurd na miarę ostatniego karnego dla Romy.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2017, 22:47 przez venomik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 maja 2017, 22:47

Przykre rozstrzygniecie tym bardziej przykre ze SD w pelno zasluzyla nie tylko na zwyciestwo w tym dwumeczu ale rowniez na final LM.
Najbardziej nie lubie jak wygrywaja wylacznie dzieki sumie wlasnych umiejetnosci bo nie ma sie nawet do czego przyczepic.

Final bedzie nie do kibicowania wylacznie do ogladania. Zyczylbym Buffonowi tej LM ale problem jest taki ze ona rowniez pojdzie na konto klubu.

Przynajmniej kibicom SD tu na forum moge szczerze pogratulowac tego awansu i takiej druzyny co tez wlasnie czynie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 maja 2017, 22:49

blackmore pisze:
Tomusmc pisze: Jebani symulanci, jak nie Glik to Fabinho.
Akurat w tym przypadku bym się powstrzymał z tak dosadnym określeniem, tzn. jak mamy patrzeć na symulki, to zachowanie Fabinho nie jest tak żenujące jak Dybali z Camp Nou (chodzi mi o sytuację, w których cierpiący natychmiastowo się podniósł, gdy zobaczył, że piłka w zasięgu). Tak samo dzisiaj Dybala, gdy Mendy kopnął piłkę w barierki, to pierwsze co z rękami zgłasza to do arbitra, a kilka minut później samemu z frustracji uderzył piłkę w górne trybuny. Może nie było to tak mocne, jak u gracza Monaco, ale jeżeli chce kartek za okazy frustracji, to niech sam postępuje inaczej. ; )

Gratulacje finału!
Z symulkami u Dybali się zgadzam, ale z wybiciem piłki nie. Intencje mieli różne bo Mendy z wściekłości uderzył piłkę metr od liniowego, a Dybala podbił ją w trybuny. Jeśli chcemy się licytować to Sidibe uderzył piłkę w trybuny dobrych parę sekund po gwizdku sędziego i kartki nie dostał. Chodziło o sam zamiar uderzenia

A co do symulek o których wspominałem to jak już chcą faul to niech konkretnie złapią się za część ciała w które dostali, a nie zmieniają w trakcie upadania. Dla mnie sędzia po prostu nie dał się nabrać

A co do Dybali to już nie raz było powiedziane, że pasuje do LaLiga jak cholera

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 maja 2017, 22:53

Po spotkaniu mam pretensje do Glika ten baran chyba zapomniał że już nie gra dla Torino. Kibicom tego klubu to imponowało ale Monaco raczej nie wiem nie ma cp się podpisywać takimi idiotycznymi zachowaniami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”