Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 25

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 wrz 2005, 0:23

frik23 pisze: a po Radomskim widac ze w przeciwienstwie do Rasiaka nie wyjeli mu drewna z nogi
no z tym sie niezgodze. Radomski, gral tek jak mial grac i co w tym momencie najwazniejsze wybil w ostatniejsekundzie pilke z lini bramkowej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2005, 0:23

cloner pisze:w sumie logicznie myslac - jakby Frankowski byl taki dobry
jakby Frankowski nie był "taki dobry" to byśmy nie mieli 21 pkt na koncie i nie mielibyśmy 2 miejsca pewnego.
Przeciż to po jego wejściach w 70-tych minutach meczów z Walią i Austrią właśnie - wygrywaliśmy.
Kto wie coby było gdyby nie Franek. Podejrzewam, że walczylibyśmy tylko o baraże - o to do ostatniego meczu [a chyba każdy wie, jaki rywal czeka na zakończenie eliminacji - łatwo by nie było]

Więc dziękujmy Frankowi za to że jest jaki jest bo może już w środę przypieczętuje nasz awans na MŚ 8)

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 04 wrz 2005, 0:24

W ty samym temacie pare dni wczesniej pisalem ze Rzasa sie nie nadaje i mam nadzieje ze Janas zobacyzl w tym meczu ze dla Tomka Rzasy nie powinno byc miejsca w kadrze Reprezentacji. Co ten zawodnik wyprawia na boisku jak on jest przy pilce juz mi serce szybciej bije ze strachu przed jego bledem poprostu "nie dla Tomka Rzasy panu podziekujemy"

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 wrz 2005, 0:24

moze i by go kupili ale raczej nie chcieli takiego starego goscia, a Rasiak jeszcze nie gra i mozna powiedziec odwrotnie ze Rasiak gral w 2 ligowym angielskim klubie a Franek pukal do lm!!! i co ma to do tego kto gdzie gra!!!

Awatar użytkownika
vet3ran
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vet3ran » 04 wrz 2005, 0:35

BiałoCzerwoni
Wygrali Dzisiaj z Walią 3 :2

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 04 wrz 2005, 0:43

A ja na lewą obrone wystawiłbym Dariusza Dudkę. Chłopak miał wiele złych chwil w swoim życiu..ale wydaje mi sie że wychodzi na prostą i może być podstawowym zawodnikiem reprezentacji. Trzeba by było go ogrywac już. Uwazam że poradziłby sobie w meczach z Walią i Anglią a następnie w sparingach i na MŚ 2006(o ile awansujemy-w co z całego serca wierze) grałby jak z nut :)

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 04 wrz 2005, 0:53

Emerald pisze:Radomski, gral tek jak mial grac i co w tym momencie najwazniejsze wybil w ostatniejsekundzie pilke z lini bramkowej.

Kocham go za to, jest moim zbawca :roll:

Kazdy zawodnik ktory krylby krotki slupek wybilby ta pilke, wiec nic w tym wielkiego.

A gral wysmienice, szczegolnie gdy pilka leciala w jego strone, tempo sie odbijala i szybowal badz turlala sie dalej.

fieldy pisze:bo może już w środę przypieczętuje nasz awans na MŚ
Na takie roztrzygniecie licze, ale w glebi duszy go nie chce. Powod? Wtedy janosiki beda myslec ze juz po eliminacjach a z Anglia mozna przegrac. A chyba lepiej byloby gdyby zagrali na pelnych obrotach i zaskoczyli pilkarski swiat, pokonali Anglikow, bedacych w slabej formie. Dokonali by historycznego wyczynu i na taki licze.

mawik pisze:A ja na lewą obrone wystawiłbym Dariusza Dudkę. Chłopak miał wiele złych chwil w swoim życiu..ale wydaje mi sie że wychodzi na prostą i może być podstawowym zawodnikiem reprezentacji. Trzeba by było go ogrywac już. Uwazam że poradziłby sobie w meczach z Walią i Anglią a następnie w sparingach i na MŚ 2006(o ile awansujemy-w co z całego serca wierze) grałby jak z nut
Nie ma to jak spieprzyc dyskusje.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 wrz 2005, 1:07

Po tych postach antyfanów Rasiak jestem pewien, że nawet jego hat-trick nic by nie zmienił. Dalej byłby słaby, nie godny pierwszego składu i w ogóle ble. Załamać się można. Wiele osób już o tym pisało (Jarzyna w szczególności) ale powtórzę. Rasiak to nie jest typ zawodnik, który ma czarować techniką, graniem z klepki czy dryblingiem. On ma wykorzystywać swoje predyspozycje fizyczne oraz instynkt snajpera bo naprawdę go posiada. Potrafi stworzyć (uczestniczyć) w groźnej sytuacji i o to chodzi. Poza tym duet napastników powinien składać się z dwóch odmiennie grających zawodników, którzy będą się nawzajem uzupełniać. Zdolności tych dwóch zawodników muszą razem dawać jak największy wachlarz możliwości. Dlatego często jeden z napastników charakteryzuje się lepszym strzałem, ciągiem na bramkę, szybkością, dryblingiem a drugi ma przewagę fizyczną, lepiej gra głową, potrafi zastawić się i przetrzymać piłkę, skupić na sobie uwagę obrońców. Przykładem takiego duetu może być Trezeguet - Henry. Dzisiaj Janas zdecydował się zagrać właśnie czymś na kształt takiego duetu i wyszło dobrze. Frankowski również jest bardzo dobry, ale Rasiak swoją postawą w ostatnim czasie zasłużyl sobie na ten występ. W reprezentacji Czech podporę ataku stanowi Jan Koller, który gra bardzo podobnie do Rasiaka. W meczu z Walią nie wystąpi podobno Hartson, ale to też przykład właśnie takiego zawodnika. Taki typ piłkarza też jest potrzebny. Szkoda tylko, że 'obiektywni inaczej' antyfani dalej będą gadać swoje i szukać argumentów tam gdzie nie powinni (w tym wypadku wymagania wobec Rasiaka wzięte z kosmosu chyba).

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 04 wrz 2005, 1:20

Radosmi rownierz powinien opuscic kadre kurde co to za zawodnik srodka pola ktory nie umie spokojnie przytrzymac pilki tylko wybija przed siebie ahh szkoda gadac juz mogl Lewandowskiego wpuscic

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 wrz 2005, 9:06

Na jego plusy to jeszcze raz powtarzam gra glowa i chyba zastawianie pilki cialem

z tego co widziałem w tym meczu to 3/4 piłek lecących na głowę Rasiaka lub na Rasiaka to były straty :? ale dobra Grzesiu zagrał "wspaniały" mecz więc go już nie gnębmy. Kto dla Was był bohaterem spotkania ze strony polskiej? Dla mnie oczywiście Rząsą...... :lol: A tak na serio to Smolarek. Chłopak był wszędzie miał udział przy obe pierwszych bramkach. Dla mnie to teraz pewniak na prawej stronie ;)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 wrz 2005, 9:37

Uffff , ale odetchnołem wczoraj po meczu. Pierwsza połowa wspaniała. Nie pozwoliliśmy Austrii na wiele , ale druga ... horror na mase. Teraz tak. Mówiłem , że Kosowski może byc zbędny i Janas powinien postawić na Gorawskiego. Na szczęście się myliłem i Kosa zagrał dobry mecz. Mówiłem także , że nie warto ryzykować Rasiakiem za Frankowskiego. Tutaj można sie już spierać bo Grzesiu owszem miał kilka udanych zagrań (w tym bardzo ważne przy drugiej bramce) , ale nic wielkiego nie pokazalł. Na szczęście Janas znów ma szczęście i 3 pkt są najważniejsze.

Wspaniała kadra , wspaniała publiczność :!: oby tak dalej :!:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 04 wrz 2005, 11:43

bagg pisze: 3/4 piłek lecących na głowę Rasiaka lub na Rasiaka to były straty

Tylko zauwarzasz ze on choc walczyl o te wysokie pilki, a gdyby gral Franek to by nawet nie wyskoczyl do wiekszosci wysokich zagran.

bagg pisze:dobra Grzesiu zagrał "wspaniały" mecz

Bez przesady, zagral mecz na dobrym poziomie i do tego mial asysta i dzieki niemu Zuraw wywalczyl karnego. A tu juz cos w porownaniu z jego drewnianymi popisami z przed paru miesiecy.

bagg pisze:Chłopak był wszędzie miał udział przy obe pierwszych bramkach. Dla mnie to teraz pewniak na prawej stronie

Byl niezly, dopoki starczylo mu sil, pozniej nie robil juz nic albo bardzo nie wiele. Pewniekiem tez nie jest bo jezeli chodzi o skrzydla to mamy duze bogactwo zawodnikow. Nie zapominaj ze jak wroci Krzynowek, Kosowski tez sie bedzie musial gdzies podziac na boisku.

serek408 pisze:Na szczęście Janas znów ma szczęście i 3 pkt są najważniejsze.

Teraz wygrac ostatnie 2 mecze, czy na farcie czy tez nie i spelnia sie nasze marzenia.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 wrz 2005, 12:09

Jeszcze mi sie przez noc :lol: objawila taka oto mysl: jezeli wszyscy zarzucaja Rasiakowi, ze nie jest szybki i blyskotliwy technicznie, to dlaczego nie zarzucaja Frankowskiemu, ze nie strzela bramek glowa? ano dlatego, ze to jest niemozliwe - warunki fizyczne mu na to nie pozwalaja! i tak samo jest z Rasiakiem.
serek408 pisze: Mówiłem , że Kosowski może byc zbędny i Janas powinien postawić na Gorawskiego. Na szczęście się myliłem
Tak samo twierdzilem i tez na szczescie sie pomylilem :wink:
serek408 pisze:Grzesiu owszem miał kilka udanych zagrań (w tym bardzo ważne przy drugiej bramce) , ale nic wielkiego nie pokazalł
Jak zreszta cala druzyna. Bo nie bylo zawodnika, ktory by sie jakos szczegolnie wyroznil. Smolarek - owszem bramke strzelil za co mu chwala, ale tez nie bylo tych jego charakterystycznych rajdow prawa strona. raz goscia kiwnal, wycieli go i... dostal zolta kartke :lol:
a tak na marginesie - sedzia RULEZZZ!! :?

Awatar użytkownika
beku
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: beku » 04 wrz 2005, 12:13

Wczoraj Polacy w pierwszej połowie spotkanie zagrali bardzo dobrze a nawet myslałem , że wynik będzie podobny do spotkania z Azerami w Warszawie :D uważam , że sprawa prawego skrzydła jest rozwiązana , grać tam powinien Ebi Smolarek , który przypieczętował swoją dobrą postawe bramką , choć była ona na początku spotkania 8) Maciek Żurawski podchodząd do jedenastki był bardzo spięty co było widać , oczywiśćie to nie nic dziwnego jeśli się gra o taką stawkę i przy takiej liczbie kibiców , ale kiedyś robił to lepiej :) Grzegorz R. poraz kolejny zaprezentował się dobrze zaliczająć asyste pry strzale K.Kosowskiego , który równierz "odbokował się" grając na wysokim poziomie. Jak dla mnie mało widoczny był Mirek Szymkowiak na którego bardzo liczyłem. Artur Boruc - bramkarz o którego walczy sam Arsenal Londyn pokazał się z dobrej strony , choc puścił dwie bramki. W bramce nasze reprezentacji powienine grać zawodnik Celticu/Legii choc pewnie nie każy się z tym ze mną zgodzi ... POZDRAWIAM !

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 wrz 2005, 14:07

Dzisiaj gdy emocje już opadły muszę z przykrością stwierdzić, że pozostał duży niedosyt jak dla mnie. Po świetnej grze w I połowie oczekiwałem przekonującego zwycięstwa w dobrym stylu. Skończyło się dobrze bo najważniejsze są 3 pkt, ale nie jestem zadowolony z postawy reprezentacji w drugiej części spotkania. Ostatecznie wyszło, że zwycięstwo było bardzo szczęśliwe a to nie napawa optymizmem przed meczem z Walią. Tam musimy zagrać lepiej. Taka gra jaką widzieliśmy w pierwszej połowie wczorajszego meczu powinna wsytarczyć, ale nie wierzę w to, aby Polacy byli w stanie zagrać tak 90 minut.
Odnośnie Rząsy to mówimy mu stanowcze NIE. Dudka powinien sobie lepiej poradzić na jego miejscu choć to nie jest takie pewne. Nie mniej jednak 'pewność' i 'Rząsa w składzie' to przeciwieństwa więc lepiej zaryzykować Dudkę.
Przed meczem liczyłem po cichu na to, że jeśli Austriacy nawet będą mieli ze dwie groźne sytuacje to może Boruc nas uratuje. Przeliczyłem się. Nie można go winić za stracone bramki, ale mógł się chyba zachować lepiej i przynajmniej jeden z tych strzałów wybronić. Oba gole dość przypadkowe no ale tak bywa. Szkoda, że Artur nic nie wyciągnął. Chociaż była taka akcja przy stanie 3:2 chyba kiedy to Austriak po błedzie obrony biegł na sam na sam i strzelił po ziemi ale Boruc obronił.

Przede meczem z Walią martwię się tylko o obronę. W pomocy i ataku mamy naprawdę w czym wybierać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”