NBA... - Strona 156

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2238
Kibicuję: AC Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 maja 2017, 23:34

Szczegolnie w momencie gdy Kawhi wlecial nogami w swoja lawke...

Juz mnie śmieszy ten hejt na Golden State.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 14 maja 2017, 23:57

?

I jeszcze bonus:

A najlepsze jest to, że nie ma szans na żadne zawieszenie. No ale wiadomka, Warriors nie faulują i w ogóle najlepsza drużynka. Trzy all-stary w teamie i muszą sięgać po goryla z Gruzji, żeby wygrać mecz u siebie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2017, 12:38

to jest to polowanie? :lol2:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 maja 2017, 13:35

i że to zazy to niby specjalnie? przez ułamek sekundy nawet nie spojrzał na ułożenie nóg kałaja

rok temu kiedy lebron spuszczał ze smyczy swojego bulteliera z australii to nie pamiętam, żeby ci to przeszkadzało, a koleżka kilka razy polowal na kości rywali rzucając im się w nogi, nie kojarzę żeby dostał jakąś karę za to
Carbon pisze: Warriors nie faulują i w ogóle najlepsza drużynka
wolę ich illegal screensy niż lebronka biegającego do sedziów plakać po każdej akcji, w ktorej ktoś go dotknie, chociaż miał juz kilka razy akcje, ze odstawial swój teatr kiedy żadnego kontaktu nie było

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 maja 2017, 13:47

Nie ważne czy zrobił to specjalnie czy nie (na filmiku widać, że nie, ponadto Kawhi twierdzi, że to nie było dirty) ale tak jak mówię - hejt na Golden State jest modny niezależnie od okoliczności.Wczoraj twitter to też zalew hejtu w stronę Currego i spółki, nagle wszyscy są sędziami - czemu kroków nie gwizdnął (w nba prawie nigdy nie gwiżdżą) czemu tu faul, czemu tam nie.

Skoro ktoś tak podchodzi do sprawy to mam nadzieję, że będzie tu wpis przy każdym takim zagraniu jak Zazy.Kiedy to zrobi Beverly, Smart czy ktoś inny, a nie wybiórcze traktowanie bo GSW...

Ogólnie mecz dobry, fajnie Spurs się postawili, w końcu jakaś close game, oby San Antonio byli w stanie powtórzyć tę grę w kolejnych meczach.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 maja 2017, 13:59

Enjo pisze: Nie ważne czy zrobił to specjalnie czy nie (na filmiku widać, że nie, ponadto Kawhi twierdzi, że to nie było dirty)
kałaj się nie zna, carbon wie lepiej

hejt na gsw przypomina mi hejt na barcelone - sranie żarem o cokolwiek się da, bo są najlepsi. rok temu była podobna sytuacja z currym jak cały czas z messim - curry jest miękki, ray allen jest lepszy, bez nielegalnych zasłon by [ch**] rzucił, irving go zjada

Awatar użytkownika
Abyss
Skład C
Skład C
Reputacja: 11

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abyss » 15 maja 2017, 14:08

Mniej więcej to samo zrobił elegancki i szanowany Al Horford wchodząc pod Kieffa. Niestety takie zagrania się zdarzają, nie wiem czy Zaza zrobił to specjalnie. Faktem jest natomiast, że tak robić nie wolno bo bardzo często kończy się to urazami.

A hejt na GSW jest oczywiście nieproporcjonalny do ich przewin.

W temacie sędziowania (nie tylko NBA, również piłka nożna) marzy mi się jakaś grupa zapaleńców, która byłaby w stanie szczegółowo analizować akcję po akcji, mecz po meczu, każdego zespołu danych rozgrywek. Oczywiście bez jakiegokolwiek wpływu na rozgrywki, tylko po to, aby kibice/sympatycy mogli zobaczyć mnogość i regularność błędów w każdą stronę i przestać pierdolić kocopały o wspieraniu konkretnych ekip.

Nie wydaje mi się to trudne, ale na pewno jest czasochłonne i wymagałoby zaangażowania dużej grupy osób.

Zdarza mi się być bardziej zmęczonym tymi kibicowskimi żalami i teoriami niż ułomnością (w dużej mierze niecelową i bardzo trudną do ograniczenia, nie mówiąc nawet o wyeliminowaniu) sędziowania. Jak się sędzia pomyli na korzyść Barcelony/Realu/Juventusu/Bayernu to się często rozkręca gównoburza, podobny błąd na korzyść przykładowego Wolfsburga w meczu z przykładowym Freiburgiem przejdzie bez większego echa.

Ameryki [k****] nie odkryłem tym wywodem...

Oby dzisiaj Boston nie pokpił sprawy a już jutro...

LOTERIA DRAFTU!!!

Arcyważny moment dla wielu ekip. Krótka ściąga dla zainteresowanych, ale gorzej zorientowanych: http://bleacherreport.com/articles/2709 ... days-event

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 maja 2017, 14:13

Abyss pisze: Jak się sędzia pomyli na korzyść Barcelony/Realu/Juventusu/Bayernu to się często rozkręca gównoburza, podobny błąd na korzyść przykładowego Wolfsburga w meczu z przykładowym Freiburgiem przejdzie bez większego echa.
podpbnie jest z wszystkimi błedami przeciwko tym druzynom - jak barca/real/juve dostanie karnego z dupy to cały internet wścieku dostaje, jak barca/real/juve nie dostanie w meczu dwóch naleznych im karnych to wszyscy dupa cicho
Abyss pisze: W temacie sędziowania (nie tylko NBA, również piłka nożna) marzy mi się jakaś grupa zapaleńców, która byłaby w stanie szczegółowo analizować akcję po akcji, mecz po meczu, każdego zespołu danych rozgrywek. Oczywiście bez jakiegokolwiek wpływu na rozgrywki, tylko po to, aby kibice/sympatycy mogli zobaczyć mnogość i regularność błędów w każdą stronę i przestać pierdolić kocopały o wspieraniu konkretnych ekip.
z tego co kojarzę nba sama analizuje ostatnie 5 minut meczu pod kątem decyzji sędziowskich i potem wrzuca gdzieś z tego raport, ale teraz nie chce mi sie szukać gdzie, na bank to na twitterze widziałem parę razy

Awatar użytkownika
Abyss
Skład C
Skład C

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abyss » 15 maja 2017, 14:25

rekinho pisze: podpbnie jest z wszystkimi błedami przeciwko tym druzynom - jak barca/real/juve dostanie karnego z dupy to cały internet wścieku dostaje, jak barca/real/juve nie dostanie w meczu dwóch naleznych im karnych to wszyscy dupa cicho
Doskonale o tym wiem, zapomniałem dodać, że to działa w różne strony.
rekinho pisze: z tego co kojarzę nba sama analizuje ostatnie 5 minut meczu pod kątem decyzji sędziowskich i potem wrzuca gdzieś z tego raport, ale teraz nie chce mi sie szukać gdzie, na bank to na twitterze widziałem parę razy
L2M to raporty z ostatnich dwóch minut, dostępne na stronie NBA: http://official.nba.com/

Miałem na myśli coś na większą skalę bo błędy w końcówce mogą mieć oczywiście większy ciężar od podobnych baboli we wcześniejszej fazie zawodów, ale mnie interesuje większy obraz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 maja 2017, 14:29

Raporty pracy sędziów dotyczą ostatnich dwóch minut meczu natomiast problem z tym jest taki, że związek sędziów nie chce tego raportu i chcą aby był wycofany ponieważ w pewnym stopniu podważa ich pracę w dodatku w ostatnich minutach meczu gdzie decyzje mogę wpływać na wynik.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 maja 2017, 14:47

rekinho pisze: wolę ich illegal screensy niż lebronka biegającego do sedziów plakać po każdej akcji, w ktorej ktoś go dotknie, chociaż miał juz kilka razy akcje, ze odstawial swój teatr kiedy żadnego kontaktu nie było
Nie widziałeś jak wczoraj Warriors pluli się do sędziego o byle co?

No i ciekawe co miał Kawhi powiedzieć, który ma naturę gołąbka - że Zaza to zjeb i powinien karę dostać? :lol2:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 maja 2017, 15:04

Carbon pisze: Nie widziałeś jak wczoraj Warriors pluli się do sędziego o byle co?
nie, jeszcze nie widziałem meczu. może po prostu nauczyli się od lebrona, który swoje placze uskutecznia odkad pamietam w każdym meczu, który ogladałem?
Carbon pisze: No i ciekawe co miał Kawhi powiedzieć, który ma naturę gołąbka - że Zaza to zjeb i powinien karę dostać? :lol2:
to kałaj ma naturę gołąbka czy jest klamczuchem, zdecyduj się? uważasz, że jeśli mający naturę gołąbka kałaj uważał, ze było to brudne zagranie, to zataiłby to zamiast zwrócic na to uwage, zeby inni zawodnicy nie łapali kontuzji przez takie akcje?

no i nadal ciekawi mnie twoje stanowisko na temat dellavedovy?

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 15 maja 2017, 15:15

rekinho pisze: który swoje placze uskutecznia odkad pamietam w każdym meczu, który ogladałem?
bez przesady gościu :D

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 maja 2017, 15:38

serio, mało ogladam cavs, ale za kazdym razem widze lebrona biegającego do sędziów i machającego łapami, drącego się, łapiącego się za głowę, obrzydliwe to jest. draymond green za podobne cyrki wyłapał już kilka dachów

Awatar użytkownika
Abyss
Skład C
Skład C

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abyss » 15 maja 2017, 16:15

Z tym porównanie do Greena to sobie chyba jednak trochę w stopę strzeliłeś. Oglądam NBA regularnie i Dray dotarł do momentu w którym pozowala sobie na najwięcej bo wie, że już trudno będzie sędziom karać go częściej.

LeBron oczywiście też ma swoje za uszami, dosyć typowe dla superstarów, ja się przyzwyczaiłem.

Znacznie bardziej wkurwiające są te wszystkie dachy za byle gówno, to dopiero zniechęca do oglądania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”