Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1304

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 kwie 2017, 16:09

Może Wojtek zamiast słuchać trenera, fajkę akurat palił :mrgreen:

Wiadomo, że Wenger nie jest żadnym Pepem, jesli o taktykę chodzi, ale jednak jakby była taka żenada, to czemu akurat jemu udało sie przejść przez sezon bez porażki?
Ian Wright mówił niedawno (świetny wywiad na Arseblog) że jak Wenger przyszedł po Grahamie, to jakby spadł im z nieba. Nagle trener na nich nie wrzeszczał, tylko tlumaczył co mają robić, ze spokojem. Jak opierniczał, to Pata Rice'a, że na pilkarzy się nie krzyczy. I oni tego wtedy potrzebowali po tym jak ich Graham prowadził. Teraz na piłkarzy już tak nich nie wrzeszczy, wiec i metody Wengera są mniej skuteczne.

Co do 3 z tyłu.... Dla mnie system nie jest aż tak istotny, jak samo nastawienie piłkarzy. Czy grają 4, czy 3 z tyłu, jak stoperzy nie mają asekuracji, to zawsze będzie cieżko. Monreal nagle dostał wahadłowego do pomocy (albo sam poszedł trochę do przodu) i nagle w ostatnich 3 meczach jest jednym z lepszych na boisku, choć wcześniej na niego wszyscy kurwili.
Bez Kosa ze Spurs będzie zapewne porażka. To tak, jak Bayern bez Lewego, żeby nie szukać za daleko. Zresztą w meczacz z Bayernem widzieliśmy co się działo, jak w obu meczach musiał zejść, z remisów nagle w kilkanaście minut robiły się pogromy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 kwie 2017, 0:50

fieldy pisze: Dla mnie system nie jest aż tak istotny, jak samo nastawienie piłkarzy.
To jest prawda, ale czy nie sądzisz, że te dwie rzeczy mogą być ze sobą powiązane? Zmiana systemu powoduje, że siłą rzeczy wypada się z rutyny i bardziej koncentruje się na tym, co się dzieje na boisku, jak trzeba grać, że ma się innych ludzi obok siebie, inne rozwiązania. Wydaje mi się, że widać więcej zaangażowania, więcej zainteresowanie, większą koncentrację. Tak więc liczę na to, że i jutro to zobaczymy.

Co do Kosa, to mówi się, że powinien zagrać, trenował z pełnym obciażeniem, więc bądźmy dobrej myśli. Tu już nawet nie chodzi o top4, na które szanse są raczej iluzoryczne. Tu chodzi o jakąś dumę piłkarską, niech walczą do końca. No i o jakaś passę, żeby w mecz z Chelsea na Wembley nie wejść po serii porażek. :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 kwie 2017, 5:59

Magnum pisze: ale czy nie sądzisz, że te dwie rzeczy mogą być ze sobą powiązane?
w jakims sensie na pewno tak. Ten argument już wiele razy widziałem, że coś trzeba było zmienić i przynajmniej teraz piłkarze ze sobą rozmawiają na boisku i kombinują jak się ustawiać, etc. Tylko dla mnie to wszystko to jest takie ratowanie sezonu i nie potrafię się do końca cieszyć nawet z wygranych (choć wygrana ze Spurs na pewno by to zmieniła :P ), bo wiem, ze jak Wenger zostanie (a wszystko na to wskazuje), to znów za rok będzie to samo. Początek tego sezonu mógł zwiastować coś innego. Sam zresztą pisałem, że w końcu wychodzimy na rywali by ich pokonać, załatwić sprawę w 1 połowie i potem kontrolować. Potem popsuł się Santi i wszystko wróciło "do normy", czyli znów gra na aferę, wszyscy do przodu, a stoperzy i bramkarz zostawieni sami sobie.
Więc obecny etap postrzegam jako coś koniecznego, coś co grają (i chwała im za to, bo już się wydawało, ze mają kompletnie wyjebane) i póki idzie dobrze, to jakoś to jest, ale jak rywal mocniej przyciśnie, to w kazdej chwili spodziewam się kolejnego pogromu i totalnego odpuszczenia.
Jak Wenger zostanie i przez lato emocje trochę opadną, to pierwsza porażka i tak znów to wszystko przywróci. Znów zaczną sie protesty i klub de facto będzie stał w miejscu. Dlatego ciężko mi być pozytywnie nastawionym.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 13 maja 2017, 7:07

Tak z czystej ciekawości - Magnum i Fieldy i cała reszta kibiców Kanonierów - nie jesteście już znudzeni Wengerem i jego wiecznym " prawie ? ".
Dla mnie Arsenal potrzebuje takiego Kloppa, który odmienił The Reds nie do poznania. Potencjał jak co sezon, ale nie ma dyrygenta.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2017, 14:05

Od kilku już lat jestem w ekipie Wenger Out :)
Pozostanie Wengera (choć to nasz najlepszy trener w historii) będzie tragedią. Kolejne stracone lata, a najlepsi znów zaczną odchodzić, jak wcześniej. Potrzeba świezego spojrzenia. Najlepiej Allegriego

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 maja 2017, 0:09

Italia mowi ze Kolasinac w Arsenalu.

Swietny transfer,wahadlo po lewej stronie nie do zajechania.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 maja 2017, 11:22

Enjo pisze: Italia mowi ze Kolasinac w Arsenalu.
Oby. Same dobre rzeczy o kolesiu słyszałem. Gibbs jest szybki, ale wrzutki to pożal się panie Boże... Monreal gra o wiele lepiej na wahadle, nawet stwarza spore zagrożenie, ale miewał kiepskie mecze w defensywie, więc upgrade na tej pozycji jest konieczny.
Rob Holding... Koleś za jakieś drobniaki przyszedł, a gra ze 100 razy lepiej jak Chambers, czy Gabriel, ktorzy kosztowali kilkanaście milionów. Licze, że jak zostaniemy z 3 z tyłu, to Holding zatrzyma miejsce w skladzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2017, 21:43

Chciałoby się powiedzieć, stary dobry Arsenal. 18 strzałów, nieuznana bramka, kontrowersja odgwizdana na naszą niekorzyść, 4 celne, 0 goli :mrgreen:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 maja 2017, 21:52

Mam nadzieję że fakt iż City pewnie prowadzi nie zdeprymuje Arsenalu i mimo wszystko wygrają, bo trochę kasy mi wisi na tych dwóch zdarzeniach :roll:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 16 maja 2017, 22:09

fieldy pisze: Chciałoby się powiedzieć, stary dobry Arsenal. 18 strzałów, nieuznana bramka, kontrowersja odgwizdana na naszą niekorzyść, 4 celne, 0 goli
O.
Skąd te staty? Livescore teraz, czyli sporo później, podaje ledwie 12 strzałów, choć 6 celnych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2017, 22:37

w całym meczu Arsenal oddał 36 strzałów. Najwięcej od momentu, jak Opta prowadzi statsy.
Świetny mecz Pickforda w bramce Kotów. KIlka poprzeczek, kilka sytuacji na karnego, którego sędzia nie dał. Sporo okazji, choć na boisku raczej chaos niż jakieś gniecenie rywali.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 maja 2017, 22:49

Jeśli nie będzie LM (chyba na to się zanosi o ile Liverpool nie spieprzy) to myslicie, że Wenger odejdzie ?

Alexis ostatnio zapakował fajną bramkę co u niego normalne (choć asysta do Oezila lepsza), ale miał też ciekawą cieszynkę - myślicie, że oznacza to, że zostanie na Emirates ? Mówi się coś o tym ? Patrząc na to jak gra to taki gracz w Bayernie to mus.

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 17 maja 2017, 8:30

Jeśli w końcu nie będzie Ligi Mistrzów, to może Arsenal trochę głębiej sięgnie do kieszeni 8)? . Zawsze się udawało, teraz jeśli Liverpool nie da dupy, to stanie się to faktem. Nie będzie LM, mniejsza kasa, klub też straci swoją pozycję. Nie jest też powiedziane, że szybko do niej wróci, bo za rok znów będą 4 miejsca wolne, a chętnych 6. Wenger nic już z Arsenalem nie osiągnie, jak przyjdzie nowy trener i mu troszkę nie pójdzie, to co to za różnica, czy będziecie 5 czy 8, raczej się i tak utrzymacie :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 maja 2017, 9:19

Arsenal od paru lat głębiej sięga do kieszeni. Tu nie chodzi o personel i inwestycje. Zresztą United jest dobrym przykładem, że sieganie do kieszeni nie musi iść w parze z pozycją w lidze.

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 17 maja 2017, 9:37

Chcecie liczyć się w PL i Europie a przez ostatnie kilka lat wartościowe transfery, które mogłyby to zapewnić to Sanchez i Ozil. Dodatkowo chyba nie płacicie najwięcej w lidze? ( chyba, że coś się zmieniło ) . Napastnika jak nie było tak nie ma, za chwilę Alexis da nogę. Pewnie, że nie ma co szastać kasą i w każde okienko ładować 200 baniek na nowy skład, ale co roku nie można pokusić się o jakieś głośne nazwisko? :) Jest też druga droga jak np Tottenham, nie wydaje dużo, ale ma świetnego trenera i w TOP 4 na razie się utrzymuje, zobaczymy jak długo. Arsenal ani nie ma świetnego trenera ( kiedyś może tak, ale czy on ma pomysł na Arsenal? ) ani nie szasta zbytnio kasą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”