Real Madryt (zbiorczy) - Strona 131

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 01 wrz 2005, 22:21

bagg pisze:Salgado?

Jakby nie patrzec to jeden z najlepszych obroncow (prawych) na swiecie. A skoro tak nie uwazasz to albo nie lubisz Realu, albo nie znasz sie na pilce, ale nie widziales go zbyt czesto w akcji.
bagg pisze:Roberto Carlos to też już nie ta sama klasa

No zgadza sie bo stanowi klase sama w sobie, jak na swoj wiek.
Niggaz pisze:że do marca będziecie liderami
Jakiego marca :? w styczniu mamy juz mistrza :lol: :lol:
Niggaz pisze:To mnie naprawdę zaskoczyło. Bardzo dużo czasu chociaż chłopak jest jeszcze młody.
Szczerze to ja sie nie zdziwilem, kupili go za duzo wiec moze za duzo chca go sprzedac, a skoro ma dlugi kontrakt to za duzo beda mogli go oddac.

A teraz sie wypowiem w sprawie Ramosa.

Jest bardzo szczesliwy z tego transferu i jak na Pereza uwazam ze wcale nie przeplacil. Kupil obronce mlodego, grajacego na wysokim poziomie i perspektywicznego, poza tym zakupil pierwszego hiszpana za swojej kadencji.

Dodatkowo cieszy przebudowa konstelacji zwanej Galacticos. Jedna gwiazda zbladla i opuscila swiatynia, inne jeszcze sie trzymaj, co prawda na cienkiej nitce ale jednak. A pan i wladca zbioru gwiazd zmienil troche orbite swoich transferowych zainteresowan i wrescie po dlugich oczekiwaniach socios zmienil i w duzym stopniu odmlodzil swoich podopiecznych. Cicinho, Ramos, Robinho serce sie kraje jak slysze te nazwiska, pilkarze ktorzy beda stanowic przyszlosc pilki teraz rowniez beda stanowic przyszlosc wielkiego Realu. Oby teraz jak w 2002 roku po transferze Zizou nastapil zwycieski bialy marsz po Champions League.

Tyle na razie bo ide juz spac, jutro na 6 do roboty, a szkoda, poniewaz wena mnie zalapala :P. Ale nie martwcie sie niedlugo zaczynam pracowac jako dziennikarz wtedy bede pisal bardziej profesjonalnie pod okiem specjalistow :P.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 wrz 2005, 22:28

frik23 pisze:No zgadza sie bo stanowi klase sama w sobie, jak na swoj wiek.

no właśnie "jak na swój wiek". Długo jeszcze Roberto nie pociągnie. Piłkarz niewątpliwie z niego wspaniały, ale czy da rade grać tak dobrze kiedy będzie w wieku np. Cafu :roll: mam nadzieje, że się o tym przekonamy

frik23 pisze:Jakby nie patrzec to jeden z najlepszych obroncow (prawych) na swiecie. A skoro tak nie uwazasz to albo nie lubisz Realu, albo nie znasz sie na pilce, ale nie widziales go zbyt czesto w akcji.

Widziałem go w akcji i mnie do siebie nie przekonuje :roll: gra trochę chaotycznie, ale to tylko moje zdanie. W Serie A mam przyjemność oglądać takich zawodników jak Cafu, Zanetti, Zebina(nie śmiejcie się gra naprawde dobrze) czy choćby Jankul(który w drodze wyjątku na prawej stronie może grać) więc może mam po prostu zbyt duże wymagania :?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 wrz 2005, 22:30

naprawde dobre transfery realu gratulacje w szczególności RAMOS

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 01 wrz 2005, 22:41

Cafu już tez zwalnia z tępa a zastępuje go i to godnie w kadrze nie kto inny jak nasz przyszły gracz czyli Cicinho. Roberto Carlos ma 33 lata Cafu chyba jest rok albo 2 lata starszy Maldini czy Carboni tez grją w podeszlym dal kopacza wieku. Mam nadzieje że nasz trener znajdzie następce R.Carlosa w Brazylii choć nie obraze się jesłi będzie to piłkarz z innego kraju choć gracze z kraju kawy są wybitni...na nich trzeba stawiać....

MuSzi_14
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MuSzi_14 » 04 wrz 2005, 9:06

Real jest najlepszym klubem na globie :P

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 wrz 2005, 9:17

Real jest najlepszym klubem na globie Razz

no zdecydowanie, a Ty jeseś ich najlepszym kibicem na globie - idź się pobaw na Onecie

A co do zastępcy R.Carlos'a. Co sądzicie o Maxwell'u? Tym z Ajax'u? Czy zastąpiłby godnie lewego obrońce z Madrytu?

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 04 wrz 2005, 10:23

Maxwell czemu nie gra dobrze, ale nam trzeba lustrzanego odbicia Cicinho, kogoś który gra swietnie w destrukcji jak i ofensywie. O lewego obrońce cięzko jest teraz tzn. o dobrego lewego obrońce ale mi się na PK podobal Gilbertotylko szkoda że ma 29 lat...POotencjalnym następcą moze być Evra, wspomniany Maxwell...na Evre ma chrapke pół Europy i od inalu LM w którym występował, nikt nie moze go wyluskać...Mam nadzieje ze 'Luxe' znajdzie następce w kraju kawy w końcu zna tamtejszy rynek doskonale...o ile wszystko bedzie dobrze z paszportami...Baptista ponoć po sezonie otrzyma...Cicinho w styczniu...Ronaldo niedlugo...To są kolejne miejsca dla graczy z poza Unii...martwi mnie tylko jedno że jeśli buduje się druzyne tak ak "Luxe" z Brazylijczyków to moze sie toźle skonczyć...pamiętamy Barcelone i ich Holenderską kolonie...

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 04 wrz 2005, 10:25

bagg pisze:A co do zastępcy R.Carlos'a. Co sądzicie o Maxwell'u? Tym z Ajax'u? Czy zastąpiłby godnie lewego obrońce z Madrytu?
ja dla mnie nie ma porównania , nie jest to człowiek który mógłby zastapić Carlosa.
moze na miejsce Carlosa np. Evra z Monaco.

Zale$
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

a

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zale$ » 04 wrz 2005, 11:52

ja bym chcial Ashleya Cola wspanialy pilkarz podobami sie jego gra wiec czemu by nie ?? moze za rok ujzymy go w Realu :)

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 04 wrz 2005, 11:53

Tez macie nastepcow. Pilkarze przez was wymienieni sa tak naprawde nie na miare Realu i Carlosa. Jego nastepca musi sie stac ktos nowy i nie koniecznie z Brazyli, jakis zawodnik ktory byc moze zablysnie w lidze mistrzow badz w przyszlorocznych mistrzostwach swiata. Na stan obecny Evra, Maxwel sie po prostu nie nadaja, chelsea ukradla Del Horno, ktory byl swietnym kandydatem. Ale mozna by sprowadzic Bridge'a, Cole'a badz Lahma.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 wrz 2005, 12:10

Jako następce Carlosa proponowałbym jakiegoś brazylijczyka, ale nie Maxwela. Kleber wydaje mi się godnym kandydatem, ale dopiero za rok, dwa mógłby się zbliżyć do poziomu Carlosa. Kleber jest już znany na całym świecie. Jest młody, utalnetowany i jak na swój wiek doświadczony. Kleber w Szwajcarii był gwiazdą jak niegdyś Ailton w Bundeslidze. Ma własną stronę internetową http://www.kleber6.com.br/ingles/indexx.htm.

Kolejnym następcą mógłby być Fabio Santos z Sao Paulo niezwykle utalentowany 20-latek. Niestety tak silny jak Carlos nie jest. Nie ma tak mocnego strzału, ale jest bardzo dobrym obrońcą. Jak każdy brazylijczyk może grać bardzo ofensywnie i dobrze drybluje.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 04 wrz 2005, 12:44

Zobaczymy jak Lahm odnajdzie się pom kontuzji...szkoda Asiera bo w Chelsea radzi sobie wyśmienicie i raczej Weyne Bridge przyrosnie do ławki...Ciekawi mnie jak Ashley Cole czy Weyne Bridge poradzili by sobie w Hiszpani...Carlosa będzie cięzko zastąpić ale trzeba próbować...

Carter
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carter » 04 wrz 2005, 13:19

Najlepsze lata Carlosa mineły. Nie jest już taki jak kiedyś czyli nie do przejścia. Trudno znaleźć na jego miejsce godnego następce ale trzeba szukać. Ja bym widział Ashleya Cola lub Klebera . A teraz troche o Sergio Ramosie, jak myślicie czy 27 milionów euro to odpowiednia cena za tego zawodnika?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 wrz 2005, 13:40

Carter pisze: . A teraz troche o Sergio Ramosie, jak myślicie czy 27 milionów euro to odpowiednia cena za tego zawodnika?
Pare stron wczesniej juz pisalismy o tym wiec jak chcesz sie dowiedziec to zycze milego czytania

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 04 wrz 2005, 23:10

Mistrzowie świata bezproblemowo pokonali Chile 5:0. Jednym zglownych aktorów tego spotkania był Robson de Souza 'Robinho'.Pierwszego gola zdobył Juan w 12'. Atakujący Blancos wpisal się na liste strzelców w 21' po podaniu innego atakującego Realu, Ronaldo...potem czekano aż gola zdobędzie Ronaldo który dla Canarinhos nie stzrelil od prawie roku czasu...ale sie nie udało...Po podaniu Robinho na 3:0 strzelił Adriano w 27'...później znowu Adriano, na 4:0 w 29' i na 5:0 w 90' nie kto inny jak Adriano po podaniu...Robinho....Kontuzja naszego defensora Roberto Carlosa mam andzieje że nie okarze się poważna...ale polala się krew....

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”