Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1961

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 23 maja 2017, 22:22

Chyba nikt nie kwestionuje, że Vinicius to rzeczywiście jest hazard, ale poza tym nie wiem czy jakiś klub robi lepsze transfery niż Real w ostatnich latach, zarówno do klubu, jak i z klubu. Wy piszecie te stare mity o Perezie gdy Real jest zajebiście prowadzony i za chwilę sfinansuje pewnie sobie Moratą i Jamesem zakup jakiegoś Mbappe i De Gei.
janop pisze: To będzie karkołomna i niemająca zbyt wielkich podstaw teoria, ale może celem tego transferu jest utrudnienie działania Barcy na rynku południowoamerykańskim? Może to, że gość ewentualnie okaże się wielkim crakiem jest tu tylko ewentualną wartością dodaną do utrudnienia głównemu rywalowi działań na rynku transferowym i nadwyrężenie jego budżetu?
Ja to myślę, że po prostu Barcelona i Real faktycznie rywalizowały o Viniciusa, stąd taka cena.

Awatar użytkownika
Abyss
Skład C
Skład C
Reputacja: 11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abyss » 23 maja 2017, 22:28

Bouma pisze: Ja to myślę, że po prostu Barcelona i Real faktycznie rywalizowały o Viniciusa, stąd taka cena.
Tak mogło być. Nie jest tajemnicą, że istniał wyścig po Neymara a skutki uboczne oglądamy po dzień dzisiejszy.

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 23 maja 2017, 22:35

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=74131

Ciekawe ile da się wyciągnąć za tego parodystę. 3X tak dla tego transferu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6536

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 maja 2017, 9:54

Poprawcie mnie jeśli się mylę: czy w Serie A tylko Higauin nie zarabia więcej niż te 7 baniek?

Chora kwota, ale kto bogatemu zabroni?

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 24 maja 2017, 12:25

MazurXIII pisze: A Ødegaard? Koleś był ponoć za słaby na Castillę a teraz kopie się po czole gdzieś w lidze holenderskiej. Mówi się o 7 mln € dla piłkarza - nastolatka. Jako kibic Milanu - casus Pato - mówię ,że to błąd i żadne utyskiwanie śmietankowej gimbazy tego nie zmieni (ależ urosła ona w piórka, ależ spadnie w następnym tygodniu na ziemię).

Porównanie do Ramosa kompletnie z dupy.
Mówi się, że masz braki w podstawowej wiedzy o otaczającym świecie, i co z tego ?? Wprawdzie dwa razy tego dowiodłeś i teraz próbujesz trzeci raz, ale to nie oznacza jeszcze, że taka jest rzeczywistość bo pisanie głupot każdemu się zdarza.

Drabinka w Realu jest dosyć sztywna i nikt nie dostaje więcej niż wynika to z jego pozycji sportowej i marketingowej, więc pisanie o 7milionach to dowód ekstremalnej ignorancji.

Ramos jest takim samym dobrym przykladem jak inne mlode talenty, bo jeden dobry rok w średniaku PD nie robił z niego pewniejszego zakupu niż brazylijski 16 nastolatek.

Oczywiście cena za Viniciousa jest kosmiczna, ale właśnie dlatego przywołałem przyklad Ramosa, bo de facto to pozniejsza kariera decyduje o tym, czy pieniadze bylo warto wydac.

A tekst o gimbazie odnosił sie do kretynskich stereotypow dotyczacych Pereza i polityki transferowej Realu, które może miały rację bytu 12 lat temu, ale teraz swiadczą o brakach merytorycznych albo intelektualnych piszących takie bzdury

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 24 maja 2017, 12:58

Ponoć mamy walczyć z Atletico o Ceballosa. Dajemy 15 mln i zostawiamy Daniego na jeszcze jeden rok w Betisie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 maja 2017, 14:06

Kolejna dziesiątka to właśnie to, czego potrzebujemy najbardziej... No ale jak odejdzie James, to może być to bardzo sensownym rozwiązaniem. Martwić będziemy się za rok.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 27 maja 2017, 13:31

Obrazek
:)

Po finale jak najszybciej pozbyć się BB oraz kupić Mbappe i DDG i kończy okienko.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 maja 2017, 2:16

mbcz pisze: Pare bramek i asyst zaliczył, a ponadto marketingowo strzał w 10.
Miałem już wcześniej zapytać, ale zapomniałem. Wytłumacz mi dlaczego marketingowo strzał w 10. Od razu napiszę, że koszulki Jamesa nie rozeszły się tak jak informowały plotki zaraz po transferze oraz same kluby nie mają z trykotów jakiś niesamowitych pieniędzy. Wątpię, że Real nawet na Ronaldo wyciąga z koszulek więcej niż kilka milionów rocznie.

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 29 maja 2017, 14:20

Slim91 pisze: Miałem już wcześniej zapytać, ale zapomniałem. Wytłumacz mi dlaczego marketingowo strzał w 10. Od razu napiszę, że koszulki Jamesa nie rozeszły się tak jak informowały plotki zaraz po transferze oraz same kluby nie mają z trykotów jakiś niesamowitych pieniędzy. Wątpię, że Real nawet na Ronaldo wyciąga z koszulek więcej niż kilka milionów rocznie.
Źeby tranfer zwrócił się z koszulek, to musiałby kosztować z 10x mniej. James był w momencie transferu na szczycie. W miesiąc z nieszczególnie znanego piłkarza (dla Januszy) stał się gwiazda światowego formatu, a Real odhaczył całą Kolumbie i część rynku Ameryki Łacińskiej. Kolejny galactico przyciągnął sponsorów, a Real też na pewno zagwarantował sobie % z wizerunku zawodnika. James był kolejnym "preety boyem", który wpasowywał się w wizerunek Realu. Może jednak odrobinę przesadziłem z tym strzałem w 10, bo takim można określić w Realu transfer samego Ronaldo, ale marketingowo to było świetne posunięcie Pereza. Gdyby przez ostanie 3 lata James prezentował się jak w debiutanckim sezonie, to niewątpliwie byłby to majstersztyk "Białego Rekinga".

Na "wymianie" James <-> Di Maria Real jednak sportowo dużo stracił.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 cze 2017, 14:50

Ale poszli...

Miałem się wpisać w temacie o Finale LM, ale sprawa nie sprowadza się do zwycięstwa w Lidze Mistrzów, nawet jeżeli mowa o historycznej obronie trofeum.

Gratulacje za kapitalny sezon. Jak przez co najmniej połowę maratonu uważałem, że Real ma wyniki znacznie lepsze od gry, tak im bliżej końca tym mniej miałem wątpliwości, że jesteście zdecydowanie najlepszą ekipą w Europie.

Finisz w mistrzowskim stylu, nie da się zaprzeczyć. Stawianie blondynek nad brunetkami czy tyłków nad cyckami to jedno, docenienie niezaprzeczalnej, sportowej jakości to drugie.

Mógłbym się pocieszać jakimiś wymuszonymi historyjkami z pierwszym dubletem od X lat, ale mówimy tutaj o trzeciej LM w cztery lata, to krzyczy do mnie mocniej niż wyświechtana obrona LM. Poza tym zdecydowanie bardziej interesuje mnie przyszłość od przeszłości, a 'jutro' zapowiada się cokolwiek dobrze dla Realu. Naturalnie wszystko się może zdarzyć i bla bla bla, ale jeżeli można ustawić zespół w dobrej pozycji to Real na pewno został w niej ustawiony.

[k****], przynajmniej byście Bale'a zostawili zamiast pchać go za 100 baniek i się jeszcze wzmacniać...

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 04 cze 2017, 18:28

5 wygranych: Ronaldo, Isco, Asensio, Nacho, Ramos.
5 przegranych: James, Bale, Pepe, Coentrao, Danilo.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 cze 2017, 19:15

Jak sobie patrzę na tego Viniciusa to od razu mi się z Balotellim kojarzy ^^

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 04 cze 2017, 19:54

MazurXIII pisze: Jak sobie patrzę na tego Viniciusa to od razu mi się z Balotellim kojarzy ^^
Żebyś wiedział.
Ostatnio zmieniony 04 cze 2017, 20:42 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 cze 2017, 20:12

No i patrząc na to takiego durdena - transfer pod pewien profil kibiców. By im odpowiadał intelektualnie. Brawo Perez.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”