Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1306

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 maja 2017, 23:58

w 2039 to ja dawno piach będę żarł :mrgreen:

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 28 maja 2017, 1:28

Arsenal ma swoje gify po zmarnowaniu okazji, jakie to jest piękne. :mrgreen:

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 30 maja 2017, 14:23

Wg.BBC przedłuzyli kontrakt o 2 lata z Wengerem xD

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 maja 2017, 15:40

Akurat jak BVB ogłosiła, że zwolniła Tuchela :mrgreen:

Nie wiadomo co o tym myśleć. Jest na rynku trener jakby skrojony dla Arsenalu, niby stosujący atrakcyjny i intensywny styl gry a przy tym gość konsekwentny i perfekcjonista, który nawet na treningach nie wybacza błędów (w BVB po pierwszych miesiącach treningów rada drużyny poszła na skargę do Watzke, że gość im przerywa co chwilę niemal każde ćwiczenie domagając się perfekcji - info z pierwszej ręki).

Jednocześnie Arsenal łamie klątwę 4 miejsca i po słabym sezonie w końcu nie kwalifikuje się do LM. Presja na Wengerze coraz większa ale mimo wszystko zarząd daje mu kolejne dwa lata. Dla mnie dość dziwny ruch bo Tuchel wydawał się kolesiem, który mógłby namieszać w Anglii z Arsenalem, dać to co Wenger + to czego Francuzowi ostatnio brakuje. Biorąc pod uwagę, że konkurencja posprowadzała sobie topowych szkoleniowców a o dobre nazwisko nie jest łatwo to była sensowna opcja i jestem trochę zaskoczony, że tu Kanonierzy nie podziałali. Alternatywą wydawał się długi czas Allegri ale przedłużenie umowy z Wengerem zamyka ten temat na najbliższy czas.

Albo taki sezon na przełamanie Kanonierom się przyda i nieco odżyją albo Francuzowi trudno będzie utrzymać stołek przez kolejne 2 lata. Prostszej drogi do mistrzostwa niż w sezonie 2015/2016 już szybko nie dostaną, nie wiem czy z kolei sam powrót do top4 byłby dla kibiców wystarczająco satysfakcjonujący. Wydaje mi się za to, że z dużą radością przyjęto by na Emirates triumf w LE. Byłoby zabawnie jakby teraz na przekór wszystkim Kanonierzy wygrali ligę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 maja 2017, 15:45

krzysiu pisze: Wg.BBC przedłuzyli kontrakt o 2 lata z Wengerem xD
Czyli jedynie potwierdza się to, o czym spekulowano już od tygodni. Na każdej z ostatnich 434522525 konferencji prasowych Wengera pytali o to samo, a on za każdym razem odpowiadał niby wymijająco, ale ze swoim chytrym uśmieszkiem na twarzy. Tak sobie myślę, że lepszej okazji na odejście niż moment, kiedy wywalczy trofeum już mieć nie będzie, ale z drugiej strony... kto powiedział, że Francuz gdziekolwiek się wybiera? Przyszły sezon na pewno będzie dla niego najważniejszym testem w karierze. Nie mamy LM, więc 1. wszystkie siły należy rzucić na Premier League, 2. w drugiej kolejności powalczyć o Ligę Europy, nie przejmując się śmieszkami o czwartkowych transmisjach. Krajowe puchary powinny w nowym sezonie zejść na dalszy plan i to tak dość zdecydowanie.

Mam też takie wrażenie, że ta cała krytyka Wengera, latające nad stadionami samoloty itd. jedynie umocniły go przy decyzji o kontynuacji. Mniej więcej w takim układzie: "Odejdę, ale wtedy sam uznam za słuszne. Nie zasłużyłem sobie na takie traktowanie i w nowym sezonie zobaczycie, że miałem rację".
Morrow pisze: Jest na rynku trener jakby skrojony dla Arsenalu
Tuchel już ponoć po słowie z Leverkusen.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 maja 2017, 15:52

Duch pisze: Tuchel już ponoć po słowie z Leverkusen.
Nie wątpię. Mimo wszystko Kanonierzy to byłby dla niego atrakcyjniejszy kierunek i podejrzewam, że by nie odmówił gdyby się o niego upomnieli.

Ciekawa będzie ta trenerska transferowa karuzela w tym roku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2017, 17:44

Kto wie, czy Alexis i Ozil nie powiedzieli jasno, ze zostaną tylko jak zostanie Wenger? Trudno cokolwiek powiedzieć, bo możemy się tylko domyślać. W Arsenalu sama zmiana trenera wiele nie zmieni, zarząd i właściciel to jest porażka i w razie odejścia Wengera, możemy z tym zarzadem mieć to co mają w United. Zostaję jednak przy swoim, że z Wengerem o tytuł będzie mega cięzko, bo mogą znów do końca roku być blisko 1 miejsca, a potem znów coś jebnie. 2 miesiace temu byłem przekonany, ze Wenger stracił szatni, bo nic nie grali, a potem, nagle zaczęli grac swoją najlepszą piłkę i końcówka była świetna, odzyskał szatnie? :mrgreen: Kto to może wiedzieć.

Jak juz bbc podaje, to mozna uznac, ze klamka zapadła. Zobaczymy jaki Wenger zrobi wynik w lidze, gdzie najwięksi rywale będą mieli LM, a Arsenal będzie mógł grać 2 składem w LE. Jak się 2 składem uda dojśc do 1/4, czy półfinału, to potem pewnie już 1 skład walczyłby o trofeum, choć Wenger i ta jego lojalność do piłkarzy - jak zacznie rezerwami, to i skończy :P
NIe zgodzę się z Duchem, że krajowe puchary powinny zejść na dalszy plan. LE daje szanse na grę w LM, ale Pucharu Anglii nigdy bym nie odpuszczał. Wengera pewnie już nikt nie prześcignie w ilości wygranych FA Cup, ale Arsenal może, więc tu nie ma co odpuszczać.

W klubie muszą zajść zmiany, potrzebny jest nie tylko nowy sztab, ale przede wszystkim dyrektor sportowy. Nowy D Dein. NIe może być wszystko na głowie Wengera. W ostatnich miesiacach mówiło się o sprowadzeniu bylych piłkarzy. Mówiło się o Vieirze, Dennisie, Piresie, czy Overmarsie (T. Adamsa pomińmy :P ). Jak nie będzie tych zmian, to kiepsko to widzę.

Zobaczymy jaka będzie reakcja stadionu, jak Arsenal przegra np. 1 mecz sezonu. :whistle:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 maja 2017, 14:48

Club and Wenger agree contract extension

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... -extension

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 31 maja 2017, 15:02

IMO Wenger zupełnie inaczej patrzy na swoje ostatnie lata, niż to jak patrzy na to większość kibiców.

Z jego punktu widzenia:

2014: FA Cup + Tarcza + wyrównanie rekordu ilości FA Cup
2015: FA Cup + Tarcza + wysunięcie się na prowadzenie w wyścigu o 1. miejsce w ilości FA Cup
2016: wicemistrzostwo
2017 FA Cup + ponowne wysunięcie się na prowadzenie w wyścigu o 1. miejsce w ilości FA Cup.

I z tego punktu widzenia czuje się on po prostu krzywdzony.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 31 maja 2017, 19:47

Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 cze 2017, 16:16

Obrazek
:afro:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 cze 2017, 8:40

Rozmawiamy z Lacazette, Lemarem i Maharezem podobno. Niesamowite, bo w idealnym wymarzonym okienku transferowym widziałem właśnie tę trójkę (ew Mbappe za Laca) przy jednoczesnym odejściu Ozila (nie leży mi jakoś ten chłop), oraz jakiś dodatkowy środkowy obrońca (Laporte?).

Prócz naszej 2 gwiazdorów, mówi się że z klubu mogą odejść Ox, Giroud i Walcott. Cała trójka powinna moim zdaniem zostać, Welbecka posłać gdzieś na wypożyczenie żeby złapał regularność. U nas w obliczu nowych transferów jej nie złapie. Gabriel out, ten półmózng bojkotuje nasze pole karne. Pora rozstać się z Gibbsem, miał być nowym Colem a nie został nawet nowym Clichym. Jest też ścisk na środku, jeśli będziemy grać 343 to mamy aż 6 konkretnych graczy na 2 pozycje, jednak odejmując z wiadomych przyczyn Cazorle i Wilshera zostaje nam 4. Wilshere mam nadzieję zostanie, to mój ulubiony piłkarz obecnie i nie chce go oglądać w innej koszulce.

Ramsey, Wilshere, Santi, Ox oraz oczywiście Sanchez z Ozilem i kilku niepotrzebnych. To normalne by tak wielu kluczowych graczy siedziało w klubie bez przedłużonego kontraktu? Albo ktoś tu poważnie zaspał, albo wśród graczy panuje niepewności co to przyszłości klubu.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 29 cze 2017, 9:39

http://transfery.info/102527,manchester ... ia-alexisa

Odejście Alexisa tego lata chyba pewne.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lip 2017, 19:58

Plotkami się nie zajmuję, ale jak już Ornstein pisze, to już coś wiecej niż plotka.

Jak kupia Lacazette'a to nie wierzę w pozostanie Alexisa (ogólnie nie wierzę, no ale to będzie jakby potwierdzenie). Oby nie do City, bo to by było oddanie walki walkowerem. Tylko czekać na wkurw kibiców i kolejne banery już na tournee

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 lip 2017, 20:46

Czyli jedyny sposób na zatrzymanie Alexisa - wzmacnianie składu - ma być jednocześnie potwierdzeniem jego odejścia? Bez sensu. Arsenal stara się o Lacazette od 3 lat, od 3 lat w ogóle próbujemy kupić jakiegokolwiek konkretnego napastnika, jesteśmy po najgorszy sezonie od dwóch dekad i transfer Lacazette jest moim zdaniem naturalnym ruchem, który zostałby wykonany niezależnie od Sancheza. Prędzej nazwiska Lemara i Mahareza są ewentualnością na odejście Chilijczyka, tym bardziej gdy spojrzy się na sektory w jakich panowie grają - Laca to typowa 9, świetnie grający tyłem do bramki i IMO widzę go u nas tylko na jednej pozycji. Natomiast w/w Lemar - choć to gracz o zupełnie innej charakterystyce co Alexis - mógłby z miejsca grać na podobnych pozycjach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”