Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 6213

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 01 cze 2017, 19:13

słuchaj rekinho, on tak zrobił i teraz musi pracować z domu

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 cze 2017, 21:46

Generuję właśnie pierwszą deklarację vat i czuję, że mam stan przedzawałowy. Masakra, chyba jednak powinnam zainwestować w księgową, bo co miesiąc będę umierać ze stresu :suicide:
rekinho pisze: wyjebałeś mu klapsa na dziąsło
:boje się:
j1mmy pisze: Przede wszystkim ucz się jak pracować , studia do pracy nie przygotowują
A ja właśnie pragnę zapisać się na studia :rotfl: Bez jaj, wiem, że polonistyka nic mi nie dała, wiem, że studia są do niczego, ale i tak chcę :D

Awatar użytkownika
Abyss
Skład C
Skład C
Reputacja: 11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abyss » 01 cze 2017, 22:14

Carbon pisze: Czy jest bardziej satysfakcjonujące uczucie niż wieczorny bieg przy tak pięknie świecącym księżycu?[...]
Jak wrestling dobrze fituje z cynamonem, czy czym się tam każdy z nas zajada dla takich odlotów.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8578
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 cze 2017, 22:26

Idź futbolowa. Gdybym ja miał czas to też bym poszedł.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 cze 2017, 22:59

Jak nie wystawiasz dużo dokumentó to księgowa powinna wyjść cię grosze nawet się nie zastanawiaj , swoją drogą fajny wpis na fb o dniu dziecka dałaś

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 cze 2017, 23:37

Chodzę po Lwowie a tu słyszę jakieś megafony i kij wie co. Ide a tam ta nacjololo swolocz ze swobody. Krzyczą te swoje bzdety i śpiewają sława ukraini itp. No [ch**] myślę se wejdę po środek nich posłucham. Pokryczeli pomachali flagami i sie rozeszli. No i w sumie niewiele z tego bylo.

A lwy dalej w skrzyniach. Skandal.

Reportaż ze lwowa magnuma max kulawego.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5282
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 cze 2017, 0:01

Dzień dziecka :D

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 02 cze 2017, 0:13

A co to? Młodzieżówka Pis-u? Chciałbym zobaczyć jakby wyglądała w tej chwili Polska, gdyby nie pieniądze i wpływy tej "komunistycznej unii".

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 02 cze 2017, 0:21

cloner pisze: Idź futbolowa. Gdybym ja miał czas to też bym poszedł.
Problem jest taki, że nie mam tego czasu. Firma + wydawnictwo + blog + Zośka - mordercze kombo. A sytuacja fajna, bo na moim wydziale otworzono Instytut Zarządzania i Marketingu i mogłabym zrobić jakiś kierunek związany z pracą, np. "zarządzanie przedsiębiorstwem" albo "przedsiębiorczość i rozwój własnego przedsiębiorstwa". Może za rok się uda, jak młoda pójdzie do przedszkola.
j1mmy pisze: Jak nie wystawiasz dużo dokumentó to księgowa powinna wyjść cię grosze nawet się nie zastanawiaj , swoją drogą fajny wpis na fb o dniu dziecka dałaś
Dzięki! Dla mnie to bardzo ważny temat - rzygam już tym ciągłym parciem na to, by czasem nie kupić dziecku zabawki, bo "czas", pieprzony towar luksusowy, jest ważniejszy.

Co do dokumentów - właściwie to akurat wolałabym robić sama, bardzo podoba mi się panel wfirma - wystawianie faktur, wklepywanie wydatków, wyliczanie kilometrówki itd. Jednak w momencie, w którym wyliczyło mi 0 zł w podatku dochodowym i wygenerowało druk VAT naprawdę myślałam, że zejdę ze stresu. Tak, jakbym bała się, że coś się nie uda, coś będzie źle, coś zostało źle wyliczone. Moje typowa paranoja, która ujawnia się np. w sklepach, w których boję się przechodzić przez bramki :rotfl:
Magnum pisze: Chodzę po Lwowie a tu słyszę jakieś megafony i kij wie co. Ide a tam ta nacjololo swolocz ze swobody. Krzyczą te swoje bzdety i śpiewają sława ukraini itp. No [ch**] myślę se wejdę po środek nich posłucham. Pokryczeli pomachali flagami i sie rozeszli. No i w sumie niewiele z tego bylo.

Trochę żal tego upadającego ducha.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 cze 2017, 8:13

Chciałbym zobaczyć jakby wyglądała w tej chwili Polska, gdyby nie pieniądze i wpływy tej "komunistycznej unii".
Choćby tak, że gdyby nie było w PL komunistów to Warszawa miałaby metro jakieś 50 lat wcześniej. Jeden z wielu przykładów.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 cze 2017, 8:22

Delpiero14 pisze: A co to? Młodzieżówka Pis-u?
korwinista, nie ma co się przejmować

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 cze 2017, 8:37

futbolowa pisze:
cloner pisze: Idź futbolowa. Gdybym ja miał czas to też bym poszedł.
Problem jest taki, że nie mam tego czasu. Firma + wydawnictwo + blog + Zośka - mordercze kombo. A sytuacja fajna, bo na moim wydziale otworzono Instytut Zarządzania i Marketingu i mogłabym zrobić jakiś kierunek związany z pracą, np. "zarządzanie przedsiębiorstwem" albo "przedsiębiorczość i rozwój własnego przedsiębiorstwa". Może za rok się uda, jak młoda pójdzie do przedszkola.
j1mmy pisze: Jak nie wystawiasz dużo dokumentó to księgowa powinna wyjść cię grosze nawet się nie zastanawiaj , swoją drogą fajny wpis na fb o dniu dziecka dałaś
Dzięki! Dla mnie to bardzo ważny temat - rzygam już tym ciągłym parciem na to, by czasem nie kupić dziecku zabawki, bo "czas", pieprzony towar luksusowy, jest ważniejszy.

Co do dokumentów - właściwie to akurat wolałabym robić sama, bardzo podoba mi się panel wfirma - wystawianie faktur, wklepywanie wydatków, wyliczanie kilometrówki itd. Jednak w momencie, w którym wyliczyło mi 0 zł w podatku dochodowym i wygenerowało druk VAT naprawdę myślałam, że zejdę ze stresu. Tak, jakbym bała się, że coś się nie uda, coś będzie źle, coś zostało źle wyliczone. Moje typowa paranoja, która ujawnia się np. w sklepach, w których boję się przechodzić przez bramki :rotfl:
Magnum pisze: Chodzę po Lwowie a tu słyszę jakieś megafony i kij wie co. Ide a tam ta nacjololo swolocz ze swobody. Krzyczą te swoje bzdety i śpiewają sława ukraini itp. No [ch**] myślę se wejdę po środek nich posłucham. Pokryczeli pomachali flagami i sie rozeszli. No i w sumie niewiele z tego bylo.

Trochę żal tego upadającego ducha.

Nie zastanawiaj się , te 200-300 zł miesiecznie za księgową to tak naprawdę inwestycja w firmę :)

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 cze 2017, 9:00

Bienias pisze:
Chciałbym zobaczyć jakby wyglądała w tej chwili Polska, gdyby nie pieniądze i wpływy tej "komunistycznej unii".
Choćby tak, że gdyby nie było w PL komunistów to Warszawa miałaby metro jakieś 50 lat wcześniej. Jeden z wielu przykładów.
Co ma wspólnego Unia Europejska z okresem PRL i zależnością od komunistów? :roll:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 cze 2017, 9:14

Byłem na smerfach mi się nie podobało , młodemu tak. Trochę motywów cyberpunkowych + klasyczna eksploracja zaginionej krainy

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 02 cze 2017, 9:38

Abyss pisze:
Carbon pisze: Czy jest bardziej satysfakcjonujące uczucie niż wieczorny bieg przy tak pięknie świecącym księżycu?[...]
Jak wrestling dobrze fituje z cynamonem, czy czym się tam każdy z nas zajada dla takich odlotów.
A wiesz, że masz nick jak pewien wrestler TNA? ;)

Nie oceniam nikogo po wyglądzie, ale śmiecham trochę, jak dziewczyny sobie dorysowują/poprawiają zbyt mocno brwi, wygląda to zabawnie czasem. A potem patrzą na mnie i zazdrość w oczach, bo ja mam brwi niczym jakiś grecki bóg, idealne, gęste i ogólnie fajne takie, można sobie je pogłaskać albo zrobić futro na zimę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”