Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1524

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 maja 2017, 22:51

MarcinW to się chyba z choinki urwał. Każde przedsiębiorstwo myśli o sukcesie długofalowym przecież.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1505
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 maja 2017, 22:53

Vecchi potwiedził odejście Perisicia
Vecchi a Perisic : “Addio Ivan, in bocca al lupo dove andrai”

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 28 maja 2017, 22:56

Przejęli Was Chińczycy więc niepotrzebne są szanse zarobkowe na przyszły sezon tylko zbudowanie solidnej drużyny. Rzucasz prawnymi tekstami, a chyba nie wiesz jak działa ten podmiot gospodarczy w piłce nożnej. Jak zakładasz firmę to robisz wszystko żeby mieć z tego zyski, ale jeśli mógłbyś zaryzykować i mieć pewność, że jeśli w jeden rok nie zarobisz dużo, ale w kolejnym Twoja firma będzie konkretem na rynku to nie zaryzykowałbyś? Tak to właśnie wygląda
Ok, ok a teraz skonfrontuj swoją wersje z faktami, a mianowicie tym, że zwolniono trenera przed zakończeniem sezonu z uwagi na niezadowalające wyniki (podniesiono publicznie takie zarzuty). Skoro [ch**] gra byłą zamierzona przez chińczyków to po co zwalniać trenera przed końcem sezonu przerzucając na niego odpowiedzialność ? Czemu Pioli nie podjął się jakiejkolwiek formy obrony, mimo tego że takie przedstawienie sprawy, tj. przerzucanie na niego odpowiedzialności zmniejsza jego szanse na znalezienie kolejnego pracodawcy już nie mówiąc o tym, że musiał czuć się niesprawiedliwie potraktowany ? Czemu nie docierały do nas sygnały o tym, mimo że wiedziało o tym spore grono osób (na pewno udziałowcy oraz ich przedstawiciele, zarząd, dyrekcja, piłkarze ich rodziny, a pewnie również przyjaciele ? Nikt słowem o tym nie napomknął, choćby anonimowo, a jest to temat na pierwsze strony gazet. Do tego bez wątpienie nie wszystkim piłkarzom coś takiego się podobało, bo przypuszczam, że jest tam przynajmniej kilku takich którzy chcieliby grać choćby w LE lub np. przejść do innego klubu, a to mogło temu przeszkodzić. Na koniec jaki był sens organizowania karnych obozów, trzymania zawodników w czasie wolnym w ośrodku, skoro Ci podporządkowali się poleceniom dyrekcji ? :-D Po co Austillo pierdolił publicznie o tym, że winę za ten stan rzeczy ponoszą piłkarze, którzy nie prezentują odpowiedniej postawy ?

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 31 maja 2017, 11:36

Milan się zbroi, i to zbroi się naprawdę "na bogato". Mam nadzieję, że u nas to jest w chwili obecnej taka cisza przed burzą. Mam nadzieję na oficjalkę Spallettiego w tym tygodniu i jakiś szybki, spektakularny transfer.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 31 maja 2017, 20:22

orzeu pisze: jakiś szybki, spektakularny transfer
Ranocchia wraca, mało? :wink:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 maja 2017, 20:25

Zważywszy na fakt, że znowu bardzo głośno o FPP nie liczyłbym na spektakularne transfery, chyba że kosztem naszych najlepszych zawodników.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 31 maja 2017, 20:32

Jak by się tak przyjrzeć bliżej, sprzedajemy do United naszego drugiego najlepszego zawodnika minionego sezonu. Nikt nawet nie spróbował zatrzymać go w Interze, zaoferować lepszy kontrakt czy coś. Nie zdziwię się jeśli już po cichu nie dopinamy jakiegoś zawodnika (Berardi?)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1505
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 31 maja 2017, 21:21

MarcinW pisze: Zważywszy na fakt, że znowu bardzo głośno o FPP nie liczyłbym na spektakularne transfery, chyba że kosztem naszych najlepszych zawodników.

wszędzie piszą że jak dostaniemy 30 baniek do 30 czerwca za jakiegoś zawodnika, to ffp nas nie obejmie, Suning ma przygotowane 200 mln euro na transfery.
Nasze okienko zacznie się najprawdopodobniej od poniedziałku, właśnie w weekend przewidziane jest oficjalne zaprezentowanie Spallettiego jako nowego trenera Interu. Wtedy startujemy z grubej rury, w Milanie mają trenera, to działają, u nas nie ma i nikt nie chce wykonywać pochopnych kroków. Spall bardzo chce szybkiego skrzydłowego temu nalega by Perisic został, alternatywą dla pomysłu z szybkim skrzydłowym jest Jankto. Ja tam jestem spokojny o okienko, jeśli nie udadzą się transfery w tylu James czy Di Maria, to rozkupimy Romę, z Rudigera, Manolasa i Naingolana. Nam wielkiej rewolucji nie trzeba, trzeba nam dobrego trenera który przepracuje okres przygotowawczy i nie rozmyśli się 2 tygodnie przed startem ligi, kimś takim wydaje się być właśnie Spalletti. Nie wiem czy jest to trener, gwarantujący sukces, ale wiem że jest to trener, który będzie do końca walczył o niego, a obecnemu Interowi trzeba miejsca w top 3 i grania w LM, Spall wydaje się trenerem który to osiągnie. Najważniejsza sprawa to boki obrony, bez tego nie ugramy nic, Rudiger ma być przydupasem Luciano i średnio mi to pasuje, ale dla kogoś wybitnego na tej pozycji nie jesteśmy obecnie atrakcyjni. Jeszcze słowo co do Perisicia, jeśli odejdzie to musimy zastąpić go kimś lepszym, Jankto wydaje się być bardzo fajnym graczem z potencjałem na kogoś niesamowitego, ale od obecnego Perisicia nie jest lepszy.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 31 maja 2017, 22:51

Póki, co to są wyłącznie wymysły mediów. Gdyby ich prognozy, choćby w 1 % się sprawdzały to już dawno w koszulce Interu biegałby Messi i Ronaldo. Natomiast to, co powinno zaniepokoić kibica Interu to fakt, że osoby związane z klubem publicznie poruszają temat FPP., zaś o aktywności na rynku transferowym wypowiadają się raczej niechętnie. Budzi to mój niepokój, bo po takim sezonie konieczność dokonania roszad personalnych jest bardziej niż oczywista. Mając na uwadze powyższe, nauczony doświadczeniem ja 200 mln euro nie wierzę. Tym bardziej, że zainwestowanie takiej kwoty wymagałoby dokapitalizowania klubu. Ktoś napisze, że Chińczycy srają kasą. To wszystko prawda, ale faktem jest również to, że w Interze udziały ma również Thohir i on także musiałby do tego worka bez dna dopłacić, chyba że odbyłoby się to kosztem jego udziałów.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 01 cze 2017, 10:36

Salas11 pisze: Jak by się tak przyjrzeć bliżej, sprzedajemy do United naszego drugiego najlepszego zawodnika minionego sezonu. Nikt nawet nie spróbował zatrzymać go w Interze, zaoferować lepszy kontrakt czy coś. Nie zdziwię się jeśli już po cichu nie dopinamy jakiegoś zawodnika (Berardi?)
mówisz masz http://fcinter.pl/news/30105-spalletti- ... -perisicia

Media przez ostatnie pół roku trąbią o ogromnych środkach na letnie mercato, wobec czego ja osobiście jestem wręcz przekonany, że trochę zaszalejemy w te okienko. Myślę, że ktoś z trójki Bernardeschi-Berardi-Di Maria, dwóch z tej czwórki Pepe-De Vrij-Manolas-Rudiger oraz lewy obrońca (Dalbert?), środkowy pomocnik i być może jakiś napastnik do Interu zawitają.
Salas11 pisze: orzeu pisze:
Source of the post jakiś szybki, spektakularny transfer

Ranocchia wraca, mało?
:naughty: nie waż się tak żartować, bo jeszcze faktycznie wróci

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 01 cze 2017, 10:56

Chyba L.Gustavo będzie waszym pierwszym transferem, tak przynajmniej plotkują w Niemczech.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 01 cze 2017, 12:47

Pierwszym będzie Ranocchia, jako znak nadejścia nowych, lepszych czasów.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 01 cze 2017, 19:56

orzeu pisze: nie waż się tak żartować, bo jeszcze faktycznie wróci
Czemu nie? Jeśli odejdzie Andreolli (czego bym nie chciał bo chłopak gra od wielkiego dzwonu a i tak zawsze prezentuje przyzwoity poziom) to jako czwarty obrońca może być.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 02 cze 2017, 10:29

Salas11 pisze:
orzeu pisze: nie waż się tak żartować, bo jeszcze faktycznie wróci
Czemu nie? Jeśli odejdzie Andreolli (czego bym nie chciał bo chłopak gra od wielkiego dzwonu a i tak zawsze prezentuje przyzwoity poziom) to jako czwarty obrońca może być.
a no dlatego, że jeśli wróci Ranocchia to własnie przez to, że Andreolli odszedł. A jakby pomyśleć to ja wolę już tego Andreolliego jako 4 obrońcę, bo nie dość, że Ranocchia gorszy, to na Ranocchii można w miarę poważne pieniądze zarobić, na Andreollim nie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 cze 2017, 12:52

A ja chciałbym przypomnieć, że oprócz żaby, któremu kończy się wypożyczenie, do Interu wraca również Stevan Jovetić, który na pewno wzmocni konkurencje w ofensywie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”