Rugby - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Podoba ci si? ten sport?

Bardzo!
11
30%
Troche
9
24%
Nie podoba
6
16%
Jest nudny
8
22%
Nie mam zdania
3
8%
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 11 sie 2005, 16:28

"Jest nudny" i takie moje zdanie , meczu nigdy na zywo nie widzialem i niemam zamiaru zobaczyc , niemam zamiaru sie przekonac ze moze jestem w bledzie pochopnie oceniajac ten sport ... jednakze widzialem pare skrotow spotkan i naprawde nic mnie nie pociaga do tego sportu ...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 11 sie 2005, 17:10

rebuzz pisze:"Jest nudny" i takie moje zdanie , meczu nigdy na zywo nie widzialem i niemam zamiaru zobaczyc , niemam zamiaru sie przekonac ze moze jestem w bledzie pochopnie oceniajac ten sport ... jednakze widzialem pare skrotow spotkan i naprawde nic mnie nie pociaga do tego sportu ...
ciekawe jest ze tak samo jak ty mysla wenezuelscy fani bejsbolu o pilce noznej. Tez uwazaja ja za nudna i nic ich do tego sportu nie pociaga. Tak sie dzieje dlatego ze w Polsce, rugby nie jest popularne i malo kogo interesuje. W Wenezueli gra sie w pilke nozna, i jest napewno bardziej popularna niz w naszym kraju rugby, ale to jest tylko male porownanie. Ja tez nigdy nie lubialem rugby, F1, tenisa a teraz lubie tak samo jak pilke nozna.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 11 sie 2005, 17:12

ale ja cie rozumiem snake , tylko po prostu niemam ochoty sie do tego sportu przekonywac , pilka nozna wystarcza mi w zupelnosci :wink:

a ci co lubia rugby to tez fajnie , ale ja po prostu nie czuje tego samego co oni , moge miec chyba inne zdanie :)

pozdro

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 11 sie 2005, 18:10

a znacie maila/stronę do federacji rugby? barzdo bym prosiła gdyby ktoś miał.

A tak w ogóle to macie taką, no jajowatą piłkę? W mojej miejscowości ciężko ja zdobyć, prawie w ogóle. Na allegro jest ino 6 takich piłek. Ale się nie dziwić w Polsce to jest mało popularny sport... .

P.S. mam małe pytanie czym się różni futbol amerykański a rugby?
W futbolu mają ochraniacze to wiem. A inne różnice?

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 05 wrz 2005, 15:31

A wiec... do swiatowej nie znam e-maila ale wejdz na starone polskieg ozwiazku rugby i tam powinien byc do polskiej federacji. Adresu nie pamietam na pamiec ale chyba www.pzrugby.republika.pl

Co do piłek to Ciezko kupic ... najlepiej sobie załatwic z Angli. Piłki Gilberta choadza po 8 funtów.

W futbolu Amerykanskim sa dwie podstawowe zasady róznice te sporty.

1> mozna podawac do przodu w Rugby jest to niedozwolone.
2> Mozna atakowac zawodnika bez piłki w rugby atakuje sie zawodnika tylko ktory ma piłke.

Ochraniacze w rugby to czasami terminatory nosi sie je pod koszulka . Szczeka i czasami kask jak by z gąbki .

A teraz ciekawostka Rugby na swiecie jest 2 albo 3 najbardziej widowiskowym sportem !! W wiellu krajach przychodzi wiecej ludzi niz na piłkenozna. Dowodem jest mecz polskiej reprezentacji z Francja. Moze pamietacie ze na stadionie było kilka lini których nie powinno byc na stoadionie piłkarskim. Były one gdyz wczesniej odbył sie tam mecz rugby. I stadion był cały wypełniny !!

Oto link przedstawiajacy jak ludzie chodza na rugby :D
http://www.england-rugby.com/EnglandRug ... 0x1200.jpg

Na koniec Pozdro bla Biało-Czarnych Nowy Sacz. RUGBY FOREVER !!

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 wrz 2005, 18:07

A teraz ciekawostka Rugby na swiecie jest 2 albo 3 najbardziej widowiskowym sportem !!
Jest to mozliwe. Sa naprzyklad takie kraje gdzie Rugby to jest sport narodowy. W Nowej Zenlandi to jest najpopularniejszy sport. Duzo tez sie gra w Australii, Wloszech, Anglii, Szkocji itp. Nie liczac wysp Samoa itp.

Ostatnio w sobote Nowa Zanlandia pokonala Australie w Pucharze Trzech Narodow, 34-24, na Eden Park w Sidney. Jest to jeden z najbardziej prestizowych turniejwo na swiecie i ten kto go wygra zostaje tak jakby Mistrzem Swiata polkoli poludniowej. :)

Awatar użytkownika
beku
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: beku » 05 wrz 2005, 20:41

Interesowałem się RUGBY do czasu gdy nie zakrałem kilku meczów w raz ze znajomymi ... Do gry potrzeba troche "ciała" ale na szczescie go mam , ale i troche rozumu , którego zabrakło koledze , straciłem 3 zeby podczas jednego ze starć :( od tamtej pory grają z ochraniaczami na zęby , ale bezemnie ... Jesli ma się zły dzień lub po prostu doła to znakomita dyscyplina , można się wyrzyc tak , że łooooj :) albo wejścia od tyłu , ale nie rzut na przeciewnika z głowy ... tak straciłem moje zęby :(

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 wrz 2005, 20:44

bardzo ciekawy sport ale na wyładowanie agresjii :wink:
kibicuje arce gdynia

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 07 lis 2005, 14:26

hah teraz to przeczytałem straciłes 3 zeby <lol> ja miałem tylko złamana reke ^^ Ale juz sie zrosła ... i moge nada grac :D Poprostu I love this Game ^^

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 lut 2006, 9:42

Mozna niezle sie wyzyc na przeciwniku pociagajac go z "bara" albo przeracajac na boisko :lol: W Polsce kibicuje klubowi Ogniwo Sopot, ale w tym sezonie slabo im idzie...W rugby miedzynarodowym lubie Francje i Nowa Zelandie :) szczegolnie te "tance" nowozelandczykow przed meczami heheh

Jarosław H.
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarosław H. » 20 mar 2006, 11:18

Fajnie rugbistow opisuje film "Klatka". Bradzo ciekawy sport, ja chyba najbardziej lubię jeden z pomorskich druzyn, ale przez to, że jestem redaktorem na pilka.pl nie wymienie nazwy zespołu. :wink:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 mar 2006, 12:41

Juz prawie zapomnialem o tym temacie.
Jak juz mowa o Rugby to chyba trzeba napisac ze Francja wygrala Puchar Szesciu Narodow, najbardziej prestirzowy truniej rugby na swiecie. :) W sobote grali u siebie ostatni mecz, pokonali Walie 21:16. Walia byla obranczyna tytulu. Jest to pietnasty tytul reprezenatacji Francji w historii tego turnieju.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 maja 2006, 11:20

Dzisiaj bedziemy swiadkami chyba pierwszej w historii takiej sytuacji... :) Otoz mecz na szczycie w rugby Arka Gdynia - AZS Folc Warszawa bedzie pokazywany w TVP :!: Transmisja bedzie w TVP3 o 18.30, a raczej nie transmisja tylko retransmisja...Mecz rozpocznie sie o 14.00. TVP retransmitowalo juz kilka razy mecze reprezentacji w rugby ale meczu ligowego chyba nigdy nie pokazywali ;) Ja jestem za takimi opcjami poniewaz mniej popularne dyscypliny sportu naprawde sa ciekawe i tylko mozna je propagowac przez transmisje TV tych dyscyplin ;) Moim zdaniem sluszne posuniecie TVP szkoda tylko ze akurat na C+ bedzie lecial mecz Wisly :( Ale bede przelaczal sobie i sprawdzal jak leci gra w rugby dwom najlepszym zespolom w kraju :D

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 06 maja 2006, 11:44

Wg mnie takie sporty jak Rugby czy Futbol Amerykański są bezsensu i bardzo kontuzjogenne ;)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 maja 2006, 17:44

Martinho pisze: Ja jestem za takimi opcjami poniewaz mniej popularne dyscypliny sportu naprawde sa ciekawe i tylko mozna je propagowac przez transmisje TV tych dyscyplin
Mysle ze to jest jedny sposób. Rugby to jest nawet ciekawy sport. Kiedyś nawet się tym interesowałem. Nie polską ligą, ale Pucharem Sześciu Narodów.
TVP napewno nie zapłaciła za to dużo, a może sie podobać.
pizmak pisze:Wg mnie takie sporty jak Rugby czy Futbol Amerykański są bezsensu i bardzo kontuzjogenne
:badziewie: Mam nadzieje że to tylko żatr. :krzesło:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”