Tenis - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 02 wrz 2005, 20:50

Jutro jest bardzo ciekawy pojedynek Nadal gra z Blakiem. Moim zdaniem James rozwali Hiszpana w 3 setach. Teraz amerykanin jest w bardzo dobrej formie, a Nadal nie prezentuje sie na hardzie najlepiej.

forzaROSSONERI tak bardzo to cie smieszy, ze chlopak wymiotowal. Ale dobre bylo jak te dziewczyny co podaja pilki stanely i sie na niego patrzaly i nie wiedzialy co maja robic.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 wrz 2005, 22:22

W pojedynku Nadal - Blake ciężko wskazać faworyta. Nadal jest genialny ale nie na takiej nawierzchni. Blake natomiast pokazuje, że jest w bardzo dobrej formie i ma duże szanse. Nie sympatyzuje z żadnym z nich tak więc obojętne jest mi kto awansuje.

Bardziej martwi mnie, że mój ulubieniec Hewitt będzie musiał grać w III rundzie z Taylorem Dentem :? Szykuje się ciężka przeprawa, ale liczę, że Leyton pokaże klasę. Musi zagrać lepiej niż dzisiaj (popełniał za dużo błędów) i wierzę, że stać go na to.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 03 wrz 2005, 12:56

Carlos Moya przegral z Davide Sanguinetti 6:3, 1:6, 2:6, 4:6. Nie jest to nic dziwnego, bo chociaz ze Hiszpan byl faworytem to nie jest w swojej najlepszej formir. Maria Sharapova przeszla do 1/8 finalu wygrywajac z Julia Schrufal, bez zadnego problemu. Niesamowicie dlugi i ciekawy okazal sie mecz miedzy Radekiem Stepanek i Nicolas Kiefer. Niemiec przegral w dwoch pierwszych setach a potem pokazal na co go stac i wygral (4-6, 4-6, 6-4, 6-3, 6-3) :) Ciezko mial tez Federrer ktory pokonal Fabrice Santoro (7-5, 7-5 y 7-6). :)
Niggaz pisze:W pojedynku Nadal - Blake ciężko wskazać faworyta
Ja jednak stawiam na Nadala, bo jest troche lepszy. 8)

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 04 wrz 2005, 17:05

Nadal odpadł :( i to w 4 setech :(
naszczescie jeszcze pozostaje Hewitt...

u kobiet sie ciekawie zapowiada rodzinny pojedynek - Serena vs. Venus

Awatar użytkownika
artur.makaveli
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: artur.makaveli » 04 wrz 2005, 17:07

jak dla mnie mecz Nadal-Blake w ktorym blake mial taka forme ze az mi sie nie chcialo wiezyc, a najbardziej zaluje ze moj ulubiony tenisista Roddick Andy odpadl tak szybko.
PS Bardzo sie ciesze ze odpadl Nadal bardzo go nie lubie i ten jego pedalski stroj

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 04 wrz 2005, 17:12

artur.makaveli pisze:Bardzo sie ciesze ze odpadl Nadal bardzo go nie lubie i ten jego pedalski stroj
ten strój jest właśnie najlepszy :D teraz ma może troche za obcisłą tą koszulke (co osobiście mi absolutnie nie przeszkadza), ale białe spodenki są fajne :D

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 04 wrz 2005, 17:42

Heh Blake obok Agassiego nadzieja Amerykanów 8) nieźle gość zarwalił Nadala, ale ja sie bardziej bałem o Andre bo z Czechem momentami było ciężko. Na szczeście doswiadczenie okazało sie potęgą nie do pokonania :twisted:

Awatar użytkownika
maly_1236
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maly_1236 » 04 wrz 2005, 18:04

Przed chwila rozstawiona z numerem 2 Agnieszka Radwanska pokonala Megan Alexander z USA 6-1 i 6-0 i awansowala do drugiej rundy turnieju juniorek.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 04 wrz 2005, 18:48

Szkoda, że Rafael Nadal odpadł bo bardzo go lubie. Tym razem musiał uznać wyższość rywala z USA, który w czterech setach rozbił rozstawinoego z dwójką mojego idola. Mam nadzieję, że jak przyjdzie na swoje korty Rafa to nadal nie bedzie pokonany !

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2005, 23:46

W bratobójczym [a właściwie siostrobójczym :lol: ] pojedynku, po pierwszym secie prowadzi ...Venus, któa wygrała w tie - break'u z Sereną 7:6, właśnie się zaczyna drugi set [czy ostatni :?: ]

Do kolejnej rundy przeszła N. Petrowa, która dość długo się męczyła z N. Vaidisovą [7:6, 7:5]

W meczu dwóch bardzo urodziwych zawodniczek [aż miło się ogląda taki pojedynek :P ] góra była faworytka, czyli Sharapova, która bez kłopotów pokonała S. Mirze 6:2, 6:1

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 05 wrz 2005, 0:17

Hewitt awansował 8) oby tak dalej :pray: pod koniec miałam niezłego stresa, tak jakos nie umiał zakończyc tego meczu...swoja drogą to najładniejsze zagrania im wychodziły właśnie w końcówce...

Venus wygrała w drugim secie 6-2.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 wrz 2005, 8:40

forzaROSSONERI pisze:Venus wygrała w drugim secie 6-2.
tak, skusiłem się i obejrzałem 2 seta.
Cóż mogę powiedzieć, Serena grała jkby przed meczem biegła w maratonie.
Jak się mecz zakończył, miałem wrażenie, że trasznie jej ulżyło, że już po wszystkim, że koszmar się skończył.
Venus grała mocne dokładne piłki, a Serena słabo i w siatkę lub poza boisko - z początku myślałem, że tylko jakieś omamy mam [wiadomo wcześniej duże emocje w meczu Polaków z Rosjanami, to i o suchym pysku nikt oglądać nie będzie :lol: ] ale, nie; Serena jakby nieobecna duchem na własnym meczu. 6:2 to ona już dawno chyba w secie nie przegrała :think:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 wrz 2005, 18:31

Bardzo dobrze ze wygrala Venus ze swoja siostra. Ja zawsze ja bardziej lubialem. James Blake, ktory pokonal Nadala i ktory jest w fantastycznej formie bedzie gral z Tommy Robredo w 1/8 finalu. Mysle ze Amerykanin nie bedzie miec wiekszego problemu z wygraniem, zwlaszcza po tym co pokazal w jego ostatnim meczu. Agassi zagra z Xavier Malisse. Tez nie bedzie latwo wygrac Agassiemu, bo Belg jest w dobrej formie.
Wczoraj ogladalem chyba najbardziej zaciety mecz w tym US Open. Mam na mysli mecz miedzy Davide Sanguinetti i Paradorn Srichaphan (obydwoje malo znani), ale zagrali na bardzo wyskokim poziomie i bardzo zaciety mecz, ktory trwal 4 godz. i 24 minuty i skonczyl sie zwyciestwem Wlocha Davide Sanguinetti 6/3, 4/6, 6/7, 7/6, 7/6. 8)
Federrer jest dalej wielkim fawrytem bo jeszcze nie przegral ani jednego seta. W 1/8 spotka sie z pogromca Arnaud Clémenta czyli z Niemcem Nicolasem Kieferem.

Wlasnie przed chwila L. Davenport (USA) wygrala z N. Dechy (FRA) 6:0, 6:3 i zagra ze zwyciezczynia meczu miedzy Patty Schnyder i Elena Dementieva. :) w 1/4 finalu.

Awatar użytkownika
bartasg
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartasg » 05 wrz 2005, 20:04

tegoroczny US open zaczyna w kraczac w decydujaca faze. mecze sa coraz ciekawsze. czarnym koniem jest jak na razie blake. w nastepnej rundzie tez powinien sie uporac z robredo. moimi faworytami sa: wsrod mezczyzn to wiadomo i chyba nie ma wiekszych pytan. roger federer. a w srod kobiet to juz jest gorzej. jak na raziwe super gra sharapova i zycze jej zwyciestwa bo jest to moja ulubiona zawodniczka. duze szanse ma tez mauresmo, moze williams no i belgijki. aha no mam cicha nadzieje ze agasii pokaze jeszcze klase i zagra w finale z rogerem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 wrz 2005, 0:54

do kolejnej rundy awansowali :
  • G. Coria [pokonał Massu]
    A. Agassi [Malisse]
    także James Blake poradził sobie [z Robredo] w 4 setach
u pań dlaej przeszły :
  • L. Davenport [Dechy]