AC Milan (zbiorczy) - Strona 119

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 wrz 2005, 18:20

hmm Zaza ale ja nie widze problemu z prawym skrzydlem i wedlug mnie nie potrzebne jest przesuwanie Zambro na prawe skrzydlo obrony gdyz wedlug mnie Lippi powinien na prawe skrzydlo obrony wybierac sposrod dwojki Panucci i Bonera jak dla mnie najlepszym rozwiazaniem by byla taka linia obrony Bonera-Cannanro-Nesta-Zambro no i w obwodzie Chielini,Panucci,Materazzi,Grosso hmm jak zapomnialem o kims przypomnijcie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2005, 18:35

No tak ale to chodzi o to że przy lini Bonera - Nesta -Canna - Zambrotta ten pierwszy mimo talentu odstaje troche ba nie troche tylko jednak odstaje.

Wiesz z drugiej strony jak bedzie grał to tylko wtedy zacznie grać najlepiej jak umnie. Tylko gra obok takich mistrzów im dorówna. A Lippi już chyba skreślił Panuciego wiec ma tam szanse zaistnieć ktoś młody z trójki Bonera, Zaccardo, Mesto.

Widac że daje szanse młodym obrońca bo jak by nie patrzeć musza znów wychować sobie takich solidnych defensowrów . Z tych co wymieniłeś zapomniałeś Mesto z Regginy i Barzagliego z Palermo bo maja miejsce w szerokiej kadrze.

A z przesunięciem Zambrotty to chodziło mi [a w sumie nie tyle mi co jednemu zkibiców tu na forum] o gre 4-4-2 i po lewej stronie obrony Chelliniego a Zambrotta w pomocy. :wink:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 06 wrz 2005, 18:41

A Oddo chlopaki jego trzba na prawa strone nam.
Linia tak ma wygladac:
Oddo-Nesta-Canna-Zambrotta a w pomocy niech Grosso gra :D koles ma niezłe wrzotki.
Zauwazcie ze Lippi w ostanim meczu dał dwoch defensywnych pomocników na skrzydła i ofensywnych obronców tak jakby role skrzydłowych pełnili obroncy a pomocnicy Gattuso i De Rossi ubezpieczali tyły.
Najwazniejsze zeby sie zgrała kadra bo nie zachwycaja za bardzo.

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 wrz 2005, 18:42

Wsszystko ok ale ja nie mam zaufania tak duzego aby stawiac na Chieliniego jeszcze dla mnie pewniakiem na lewej obronie jest Zambro i trudno by mi bylo przystosowac sie do Chieliniego chociaz jezeli by sobie radzil z gra na tej pozycji to nie mam nic przeciwko ale jak dla mnie na Ms nalezy jeszcze na lewej obronie zostawic Zambrotte za którym przemawia wieksze doswiadczenie i lepsze umiejtnosci w destrukcji do tego Zambro rowniez jako obronca umie sie wlaczyc w akcje zaczepne druzyny, wiec dla mnie Zambro musi zostac na tej pozycji co gra od kilku lat bo zmienianie czegos przed MS moze naprawde nie byc korzystne dla reprezentacji.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2005, 19:03

Właśnie Hunter Massimo Oddo zapomnielismy o :roll: nim dziwne że Lippi go nie powołał bo ostatni mecz Lazio pokazał ze jest w formie. Może dla tego że transfer nie doszedł do skutku :roll: :lol:

Paweł jasne ze nikt teraz zastąpi na tej pozycji Zambrotty w razie jakiś przestawien. Bo nie ma teraz takiego gracze reprezentacja Włoch. Jak Chielini był by wiecej ograny na najwyższym poziomie. To mogli by tak eksperymentować ale sam wiesz że grał tylko w Violi tak poważnie w Juve nie udany debiut bo uraz. Pewnie Lippi nie widzi innego miejsca dla Gialuci bo woli tak jak Hunter napisał ustawić skrzydła defensywne [czyli Gattuso - De Rossi przy 4-3-3] i liczyć na ofensywnych obronców. I w tym układzie Oddo i Zambrotta jak nic pasują. Wtedy nawet Camoranesi będzie mniej grał go jak ustawi ich tak ze za defensywe odpowiedają przede wszystkim Nesta Canna i Gattuso De Rossi za rozbijanie ataków rywala. A obrońcy do przodu. I Totti za placemi napastników to w momecie atakow grają 2-2-3-1-2 a w momecie obrony 2-5-1-2.

Czyli tak :wink: :arrow: w momecie ataku:
Nesta - Canna
Gattuso - De Rossi-
Oddo - Pirlo- Zambro
Totti
Gila -Toni

A w momecie obrony czyli straty piłki:
Nesta - Canna
Oddo - Gattuso- Pirlo - De Rossi - Zambro
Totti
Gila - Toni*

*czy kto inny w ataku.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 wrz 2005, 19:34

No można liczyć tylko i wyłącznie na Zambro,który jest najlepszy, ale przecież odpukać może się przytrafić jakiaś kontuzja i następca musi być.Chielli może faktycznie dobry będzie al to się i tak trochę mało wydaje.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2005, 20:20

Ale teraz dobrą teśme Video widziałem. :lol: :lol: Koleś mój bawił sie troche z zrobił coś takiego. A w zasadzie jego stary na jego polecenie :wink: [Bedzie jeszcze inne o debrach ale to już zadanie odemnie :twisted: ]

3 listopad 1996 - 20 kolejka Włoskiej - serie A zapraszamy to Turynu gdzie Stara Dama podejmie Lazio Rzym. Blisko 50 tysiecy Biancorenich i mecz który zapowiada sie nie zwykle ciekawie .....

i napis kilka lat póżniej...

2005- Włoska serie A na antenie Canal+ dziś Juventus zmierzy sie na Delle Alpi z Rzymskim Lazio. Na trydunach garstki fanów co już chyba nie dziwi wiecej po stronie gosci także Lazio może czuć sie jak "u siebie" Zaczynamy od składy właśnie gości ...

I niech mi teraz któryś fan Juve powie ze to przez stadion że taka pustaka panuje na Delle Alpi. To zabije bo ja kiedys wchodziły komplety a teraz nie to wcale nie ma na to wpływu lokalizacja stadionu ani ceny bo jak wiadomo te są za 1 euro .... :twisted:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2005, 20:26

Jako kibic Juve zdecydowanie stwierdzam, że nikt Zambotty nie zastąpi(każdo to przyzna). I sądzę, że Chiellini to jeszcze nie poziom na 1. skład repr. Włoch. Chciałbym zobaczyć czy Zaccardo(Lazio bodajże) sprawdziłby się na lewej stronie.

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 06 wrz 2005, 20:27

Rzeczywiscie zaza tez mnie to smieszy ze tam nie am kibiców.
Mało tego tłumacza ze mniej ludzi mieszka w Turynie ze stadion jest daleko :lol:
Jakos po wojnie we Wrocławiu mieszkało cos koło 500 tys. ludzi a na stadion Olimpijski przychodziło po 50 tys osbo :shock: stadion nie lezy blisko centrum tylko na obrzezach miasta.
A dlaczego na Dellle Alpi nie ma kibiców :?:
Przeciez graja w LM walcza o scudetto.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 wrz 2005, 20:31

Bagg Zaccardo jest z Palermo i gra tylko na prawej ewentualnie na siłe na środku ale tam mają Barzagliego :wink:

Hunter To juz temat na dyskusje ale może poprostu nie mają kibiców ?? a mama nie puście dziecka wieku 12 lat na mecz ... a tata woli Torino albo Milan :twisted:

Dobra spadam bo mnie wyciągną na siłe zaraz :lol: Pozdro Tifosi !!!

FORZA MILAN !!!111

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 06 wrz 2005, 20:41

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:A dlaczego na Dellle Alpi nie ma kibiców

To jest główny problem JUve. BRak kibiców na Stadio Delle Alpi. Na mecze przychodzi po 7,5 tys. widzów. Stadion podbno leży na obrzeżach miasta, ale przecież wierni fanatycy Juve dotarli by na koniec świata, po to aby obejrzeć swoich idoli :?: Widać mało ich.... :lol:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2005, 20:46

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:A dlaczego na Dellle Alpi nie ma kibiców Question

Po prostu Juve nie ma kibiców w Turynie ;) Większość miasta kibicuje Torino(stare nawyki) i z samego Turynu na Delle Alpi nie przychodzi dużo osób....no cóż niestety.

Bagg Zaccardo jest z Palermo i gra tylko na prawej ewentualnie na siłe na środku ale tam mają Barzagliego Wink

:oops: pOMYLIŁEM się :oops: chodziło mi o Zauri'ego z Lazio(jeszcze gra w Lazio, prawda?) Tylko nie jestem pewien do końca czy on gra na lewej, ale z tego co wiem to mu obojętne która strona.

Za dużo FM'a za dużo FM'a....już mi się piłkarze mylą :P

Miquś....najwięcej we Włoszech 8) wiem, że tego nie widać i właściwie to ciężko tak do końca to sprawdzić, ale podobno Juve ma najwięcej kibiców we Włoszech :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 06 wrz 2005, 21:03

Ciekawi mnie tylko kto rozpaczal ta tania napinke z kibicami :roll: ,ale chyba wiem :!: Na chołote rady nie ma.

Zaza i inni jego pokroju ,lecza w ten sposob swoje kompleksy (Final LM :lol: i przegrane mistrzostwo :lol: ) ,no ,ale spoko ja to rozumiem jakos trzeba sie rozładowac ,nie 8)

,a ty Miku jak nie wiesz dokładnie to nie pisz na Juve nie przychodzi 7.5 tys. kibiców.

Pozdrowienia dla Normalnych Userów :lol:

"Zly dotyk,boli przez cale zycie" :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 06 wrz 2005, 21:17

bagg pisze:Większość miasta kibicuje Torino(stare nawyki) i z samego Turynu na Delle Alpi nie przychodzi dużo osób....no cóż niestety.
No ale sam przyznasz kiedys przychodziło duuuuuzo kibiców a teraz :roll:
Ibar pisze:Ciekawi mnie tylko kto rozpaczal ta tania napinke z kibicami ,ale chyba wiem Na chołote rady nie ma.
My sie tylko dziwimy dlaczego nie ma kibiców na stadionie gdyby moj zespoł wlaczyał w LM i scudetto napewno bym chodził na mecze i chyba nie tylko ja.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2005, 21:22

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:No ale sam przyznasz kiedys przychodziło duuuuuzo kibiców a teraz Rolling Eyes

bym zapomniał ;) dużo kibiców przychodziło na Stadio Communale 8) gdy tamten uwilebiany stadion przestał być użytkowany to na Delle Alpi już tak dużo kibiców nie chciało przychodzić. No cóż mogę mieć tylko nadzieje, że na "nowe" Delle Alpi zawita większa liczba kibiców.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”