Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1544

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2288
Kibicuję: AC Milan

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 lip 2017, 13:14

Apropo jezdzenia itd to Milan taki transfer Calhanoglu zalatwial przez mejle,chyba ani razu nie byli w Leverkusen aby rozmawiac face to face z Vollerem wiec mozna takie rzeczy zalatwiac interaktywnie ;).
Jakby oni mieli jezdzic na kazda turę negocjacji to by sie transfer ciągnął 2 miesiace.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 08 lip 2017, 13:19

MarcinW pisze: A i jeszcze jedno jeżeli nieznacznie zostaną przekroczone /niedoszacowane ww. kwoty np. wydamy 90 mln euro to przyjmujemy, że Ty wygrywasz a jeśli np. 60 tzn. że ja ?
może być :D
MarcinW pisze: . Wideokonferencje, czy też po prostu kontakt tel. jest na porządku dziennym.
Ale może Sabatini nie działa w taki sposób, tylko woli się spotkać. Trudno to ocenić na pewno wiele ofert dostaje się mailowo, ale Sabatini był i we Francji i w Niemczech i to jest fakt.
MarcinW pisze: Poza tym rozwiązanie problemów z FPP nie było jakoś szczególnie skomplikowane. Wystarczyło sprzedać 2 -3 zawodników.
no tak, ale do końca nie było wiadomo: czy trzeba będzie poświęcić Perisicia, czy też uda się sprzedać 5-6 zawodników. A Inter nie zrobił 2-3 transakcji, tylko około 10: Caprari, Skriniar, Banega, Dimarco, Miangue, Eguelfi, Gravilon - to już jest 7 transakcji a nie zapominajmy o negocjacjach, które się nie powiodły jak te z Sevillą.
MarcinW pisze: No nie powiesz mi chyba, że było to zajęcie angażujące cały klub ?
nie twierdzę tak, ale twierdzę natomiast, że od uporania się z problemem FFP zależała dalsza strategia na mercato.
MarcinW pisze: Te same źródła wskazują na zainteresowanie kilkunastoma - kilkudziesięcioma zawodnika. Z wyjątkiem ADM i Dalberta nie układa się to w żadną prawidłowość, nie cechuje te newsy również regularność. Teraz piszę się o Vidalu, za chwile pojawi się nowe nazwisko i tak w kółko.
Jak się przyjrzysz to jednak jest prawidłowość. np. w niedzielę było spotkanie w Paryżu z PSG, w poniedziałek pojawiły się newsy, że PSG jest na nie z Rabiotem, może sprzedać Di Marię, ale chce za to Joao Mario. Przy okazji pobytu we Francji złożyliśmy też nową ofertę za Dalberta (15 mln euro). W międzyczasie zastępca Sabatiniego spotkał się z agentem Berardiego (czyli jednak nie działają jak w spożywczaku). W okolicach środy było spotkanie z Bayernem, gdzie złożyliśmy ponoć ofertę za Vidala. Szukamy ewidentnie dużych nazwisk, środkowego pomocnika + skrzydłowego. Martwi mnie natomiast brak informacji o środkowych obrońcach.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 08 lip 2017, 14:15

No to dogadane :-)
Z tym, że dla mnie to taki zakład jaki bardzo mi się podoba - tak czy tak wygram.
Jeżeli Inter ładnie się wzmocni i wyda 100 plus to dla mnie będzie przyjemne zaskoczenie. Zakup flachy to niewielki koszt mając na uwadze bogate okienko.
Jeżeli wyda 50 lub mniej i nie wzmocni się w sensowny sposób to sfinansujesz mi flachę, która "osłodzi" mi smutki :-)

Do reszty odniosę się później bo niestety robota czeka..

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 lip 2017, 16:14

Monchi powiedział że Roma nie sprzeda już nikogo ze swoich kluczowych graczy. A miał być Manolas, Nainggolan, Rudiger :)

Widzę że teraz oko Saurona skierowało się na Vidala :lol2: Szkoda tylko że Chilijczyk niedługo ma dostać nowy kontrakt w Bayernie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1517
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 08 lip 2017, 21:57

Perisić chce odejść, daje klubowi coraz więcej subtelnych znaków.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 lip 2017, 1:04

Wasze okienko przypomina mi to za czasów Gallianiego. Im później ruszycie tym będzie trudniej bo coraz więcej opcji będzie uciekało. Ewentualny Di Maria was nie zbawi. Tyle dobrze, że macie Icardiego i nie musicie szukać napastnika. Gdyby Milan miał taki komfort byłoby super.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 lip 2017, 10:49

BBC i GdS podają że na dniach nowym zawodnikiem Interu zostanie Issa Diop, 20 letni środkowy obrońca z Tuluzy. Jest to efektem wizyty Sabatiniego we Francji.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 09 lip 2017, 10:55

Wow sztos - Skriniar i Diop - mega środek obrony :D

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lip 2017, 10:55

Ilu wyście juniorów już kupili? :)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 lip 2017, 11:05

Nie chce mi sie rozpisywac, ale Diop to absolutny potwor.

Duet Skriniar & Diop za kilka lat :love:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 09 lip 2017, 11:08

no już się tego uzbierało trochę, ciężko wszystkich spamiętać bo kilku z nich wzmocni primavere, we wtorek ma przylecieć Cecchini, który podpisze kontrakt i od razu idzie na rok do Genoi. Widać zmianę polityki transferowej, Juventus kupował od lat najlepszych młodych graczy we Włoszech, teraz Inter chce iść podobną drogą.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lip 2017, 11:08

No to fajnie, że Inter dba o przyszłość, ale brakuje mi transferów na teraz. Na razie mało konkretów, a jak już to Di Maria, któremu nie ufam, czy wypalony Valeo. Sąsiedzi ruszyli mocno od początku, ściągając min. Rodrigueza (za nieduże w dodatku pieniądze), którego łączono z Interem, a który był jedną z bardziej sensownych, realnych opcji. Niedługo zaczną się przygotowania, a Inter będzie dopiero zaczynał kompletowanie kadry. Obawiam się, że tego szybkiego doskoku do ścisłej czołówki możemy nie doczekać :/

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 lip 2017, 11:18

Dobry ten Diop? Jak Doktor mówi, że tak to jestem spokojny.

Cecchini to ten mały Argentyńczyk, z którym coco wrzucił kompilację? Gracz trochę podobny do Giaccheriniego / Kante. Wiadomo, że to tylko kompilacje, ale fajnie w nich wyglądał.

Tak czy inaczej, tak jak pisze piotracies, potrzebny jest ktoś na już. Ktoś mega na środek obrony, lewy obrońca, jakiś kot na skrzydło. Robimy podchody pod środkowych pomocników, ale skoro wymieniamy Banegę na Valero to nie wiem czy warto. W większości sezonu nasz środek grał świetnie, problemy były z obroną i kopaniem się w czoło Candrevy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1378
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 lip 2017, 11:29

Ruszy się coś u was w te mercato? Będą wreszcie Derby della Madonnina takie jak Bóg przykazał (rywalizujące z Gran Derbi na luzie)? Jak realnie u was z finansami w kontekście FFP (bez pieprzenia Suning jest przebogaty - Valencia tez ma bogatego właściciela i ch z tego wychodzi, Berlusconi na papierze przez ostatnie 10 lat też biedny nie był)? Tj. Budżet transferowy na okienko? (u nas poszło już ponad 120 mln €, po ostatnich deklaracjach Li mówi się, że pęknie 200). Di Maria jak rozumiem to deal done?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 lip 2017, 11:30

Diamen23 pisze: Dobry ten Diop? Jak Doktor mówi, że tak to jestem spokojny.
Ponoć Doktor wróży mu równie wielką karierę co Gastonowi Ramirezowi.

Sory, musiałem :lol2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”