Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 29

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2005, 20:13

hehehe :lol: :lol: :lol:
nagle ludzie zaczynaja zmieniac swoje poglady :lol: :lol: :lol:
smiech na sali :lol: :lol: :lol:
jakos wczesniej nikt mnie nie popieral :!:
a teraz - bo niektorzy Ci z szacunkiem (Krzysztof Jarzyna, Niggaz) wypowiadaja sie dobrze o Rasiaku, to zaraz znalezli sie fani :lol: :lol:
to nienajlepiej o Was swiadczy :lol: :lol: :lol:

a co samego meczu - to nie jestem taki przekonany czy Rasiak na pewno wystapi w 1.skladzie, Janas potrafi zaskakiwac, skromnie przyznam, ze czasem udaje mi sie przewidziec jego 'zagrywki' ;)

wg mnie jest mozliwe, ze w 1.skladzie wybiegnie Frankowski z .... Zurawskim :!: (ta kontuzja to moze byc wielka sciema)

pozdrawiam (oczywiscie nie wszystkich)

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 06 wrz 2005, 20:14

mimek pisze:A jutro obstawiam wynik 3-0, w koncu Walia to nie jest zbyt wymagajcy przeciwnik
Oj wątpie żeby było aż 3;0. Walia już nie ma szans i będzie chciała skonczyć godnie Eliminacje.

Coś czuję, że wygramy przewagą jednej bramki, jak z Austrią.

Według mnie w ataku powinien zagrać Rasiak, a znim - jeśli zdązy wyleczyć kontuzję - to Żuraw. A jak nie to wszystko wskazuje na to, że Frankowski

Pozdro

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 wrz 2005, 20:27

Właśnie Paweł by się przydał za Żurawia.Ale ja myśle że Maciek jednak zagra :) I wogóle zamiast Wtorka Olisadebe Brożka brać,bo znowu się wszyscy obudzą jak będzie 26 lat miał,a jego już teraz trzeba brać :!:

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 06 wrz 2005, 21:01

cloner pisze:hehehe
nagle ludzie zaczynaja zmieniac swoje poglady
smiech na sali
jakos wczesniej nikt mnie nie popieral
a teraz - bo niektorzy Ci z szacunkiem (Krzysztof Jarzyna, Niggaz) wypowiadaja sie dobrze o Rasiaku, to zaraz znalezli sie fani
to nienajlepiej o Was swiadczy
Jesli piszesz o mnie to sie mylisz, nie zwracalem uwagi na poprzednie posty po za tym Anki. Nie zmieniam swojego zdania pod wplywem wypowiedzi innych osob, ja tylko przedstawilem swoja wizje ataku naszej reprezentacji i nawet wszyscy mogliby zle mowic o Grzesiu to i tak nie zmienie zdanie, ze on jak nigdy przyda sie w tym meczu.
proevo pisze:Oj wątpie żeby było aż 3;0. Walia już nie ma szans i będzie chciała skonczyć godnie Eliminacje.
Checi nie zawsze wystarczaja :wink: . Hartson nie zagra co oslabia ich linie ataku, wiec nasza obrona nie bedzie miala duzo pracy. :D

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 06 wrz 2005, 21:39

Tylko że widzisz cloner nie chodzi o skrajności,ale to chyba normalne że jak słabo gra to go sięnie chwali,a jak gra dobrze to sie go chwali.No chyba że dla Ciebie to nie do końca oczywiste.To Ci współczuję :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2005, 21:42

mimek pisze:wiec nasza obrona nie bedzie miala duzo pracy. Very Happy

tak, tak zdecydowanie nie będzie miała :? a powiedz mi kto tak wspaniale gra w repr. Austrii w ataku, że nasza obrona ledwno sobie z ich atakiem radziła?...no właśnie :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 wrz 2005, 21:43

Ajgor pisze:Tylko że widzisz cloner nie chodzi o skrajności,ale to chyba normalne że jak słabo gra to go sięnie chwali,a jak gra dobrze to sie go chwali.No chyba że dla Ciebie to nie do końca oczywiste.To Ci współczuję :)
oyy, dzieki dzieki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
za madry to Ty nie jestes :lol: :lol:

nawet jak Rasiak zostal wybrany pilkarzem turnieju to wiekszosc sie z niego smiala :!:
nie wypisuj mi tu glupot - bo sie osmieszasz :!:

pozdrawiam (tylko 'elite')

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 06 wrz 2005, 21:55

bagg pisze:a powiedz mi kto tak wspaniale gra w repr. Austrii w ataku, że nasza obrona ledwno sobie z ich atakiem radziła?
Chociazby Roland Linz :D Ale w meczu z Austria przy stanie 2-0 nasza defensywa sobie odpuscia i potem byly tego skutki w drugiej polowie. Przeciez w pierwszej polowie obrona nie robila wielu bledow. Mam nadzieje, ze Janas ich odpowiednio przygotuje, zeby nie zlekcewazyli przeciwnikow i zeby grali do konca na "pelnych obrotach". Prawda jest taka ze napastnicy Walii nie naleza do najlepszych, wiec przy odpowiednim skupieniu i wspolpracy w linii defendywnej nasi zawodnicy nie powinni miec problemow z zatrzymaniem atakow wyspiarzy. :D
pozdro

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 06 wrz 2005, 22:11

Chociazby Roland Linz Very Happy

a tak się tylko spytam czy słyszałeś o nim coś przed meczem? ;) no przy 2:0 to sobie cały zespół odpuścił. Dlatego wątpię żeby nasza obrona z Walią nie miała nic do roboty :) pozdro

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 06 wrz 2005, 22:25

bagg o Rolandzie cos slyszalem ale to napewno nie byl Linz :wink:
bagg pisze:Dlatego wątpię żeby nasza obrona z Walią nie miała nic do roboty pozdro
Moze i bedzie miala cos do roboty ale napewno mniej niz w meczu z Austria :D
pozdro

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 wrz 2005, 22:42

Właśnie Paweł by się przydał za Żurawia.Ale ja myśle że Maciek jednak zagra I wogóle zamiast Wtorka Olisadebe Brożka brać,bo znowu się wszyscy obudzą jak będzie 26 lat miał,a jego już teraz trzeba brać
Swieta racja ja nie rozumiem na co zwleka Janas nie powołujac Pawła Brozek przeciez ten zawodnik jak nie pojedzie na MS to bedzie najwiekszy bład jaki sobie moge wyobrazic wykonany przez Janasa wiec Paweł Brozek do reprezentacji i koniec.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 06 wrz 2005, 23:18

Ble ble ble

Patrze na ta dyskusje, czytam i az mi sie slabo zrobilo, ze wiekszosc moglem sobie odpuscic. Ciagle to samo, jedni bronia Rasiaka, inni sie tlumacza dlaczego go polubili, a jeszcze inni wala co sie da. Szkoda ze nikt )prawie) z tak zwanej elity sie jeszcze nie wypowiedzial. Ale czas najwyzszy.

Walia, druzyna nalezaca do tych, ktore potrafia sprawiac niespodzianki, majaca w skladzie jedna czy nawet 3 europejskie gwiazdy. Jednak w rzeczywistosci jest to druzyna o 2 klasy gorsza od polskiej, patrzac na ranking FIFA czy sam poziom gry. Jezeli Janosiki polegna bedzie to zenada, blazenada i blamaz w ich wykonaniu. Z wielkimi konsekwencjami w postaci nie uzyskania awansu na przyszloroczn mundial. Wygrany turniej o pietruszke, i tak naprawde fartowne zwyciestwo nie moga, a moze nie powinny wprawiac w optymizm. Fakt, faktem ze pierwsza polowa z austria odegrana byla koncertowo, jednak druga byla jednym wielkim tsunami niewymuszonych bledow. I jezeli sie to powtorzy bedzie ciezko zdobyc chocby pkt. w Warszawie.

Zmiany w skladzie w postaci jopa i zewlakowa wroza dobrze patrzac kilka tygodni wstecz na ich wystep w Kijowie. Ciekawa jest tez sprawa z kontucja Zurawia, czy to tylko gra czy jednak od pierwszej minuty wyjdzie atak Franek i Rasiak. Jezeli ten drugi bedzie utrzymywal wysoka forme, moze bede mniej sie z niego wysmiewal, poki co przekonal mnie do siebie raptem w 50 procentach. Moze jego umiejetnosci podniosa sie jeszcze bardziej w premiership, wtedy bylbym nawet za by gral w pierwszym skladzie. Poki co optuje by Janas wrescie powolal brozka i dal grac dwom zawodnikom o podobnych wlasciwosciach w jednym skladzie. Wiem ze to troche nie logiczne, ale sprawdzone w praktyce :P

Poza tym widze jeszcze jeden problem w kadrze, jakby nie bylo, mamy przesyt skrzydlowych, poki co zdrowieje nam Krzynek, ale co bedzie jak wyzdrowieje? Czy Smolarek utrzyma forme? A w ogole to dlaczego Kosowski gra godzine czasu skoro sil starcza mu raptem na pol. A w rezerwie jeszcze Zienczuk, Gorawski no i Brozek ktory w mlodziezowce niezle sobie poczyna.

Obsady bramki nie bede komentowal, bo chyba dla kazdego jest jasna.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 wrz 2005, 10:23

frik23 pisze:Szkoda ze nikt )prawie) z tak zwanej elity sie jeszcze nie wypowiedzial
skoro tak bardzo chcesz 8)
Ja chciałbymn na wstępie coś o naszej młodzieżówce.
Cieszmy się, że mamy Brożków dwóch - bo to [Paweł na pewno] nadzieję piłki polskiej na przyszłe lata - co wiadomo nie od dziś.

Graliśmy z Walią jakbyśmy chcieli a niemogli - słusznie zauważył Szczęsny, że biega tylko ten co ma piłkę.
Młodzi Polacy grali po prostu bez pomysłu.
Wyjątek stanowi Paweł Braożek [na wyróżnienie róniż zasługują, jego brat i Karol Gregorek]
Jedyny Paweł B. biegał, wychodził na wolne pole.
Zdobył 2 bramki i astystowął przy trzeciej.
Do tego raz trafił w słupek [za drugim razem w słupek trafił Piotr]

Mam nadzieję, że w Wiśle będzie Paweł występował regularnie - bo tylko wtedy będzie się dalej rozwijał [a i tak już dużo potrafi]

Słabo wypadł junior ManU [nie pamiętam nazwiska - jakiś Cahill ] :?:
mniejsza z tym.
Bardzo słabo zagrał Dariusz Dudka - to dowodzi chyab, że nie jest jeszcze gotowy na występy w pierwszej reprezentacji.
Dobrze wypadł Błażej Telichowski z Lecha - wszeł w końcówce i kilkakrotnie łądnie ruszył z piłką pod bramke Waliojczyków [cho jest obrońcą]

Teraz trochę o dzisiejszym meczu z Walią. :D
Polskanajprawdopodobniej zagra w osłabieniu [brak Żurawia], ale u Walijczyków nie zagra hartson - więc obie "11" są osłabione.

Na obronie ma zagrac Jop, zamiast Kłosa [chyba jest to dobra decyzja - jeśli tak rzeczywiście wyjdą]
Jop nie raz pokazywał, że w piłkę potrafi gra [nawet gole w sparingach zdobywa] :)
Zamiast Rząsy ma wyjśc Żewłakow - chyba gorzej od Rząsy nie zagra - ale kto to wie :?

Walijczycy od kilku meczy nie potrafia strzeli gola - oby dziś nie strzelili.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 wrz 2005, 10:44

Właśnie chyba robia zasłone z Tomkiem Kłosem i Jopem. Rozumiem ze popełnial błedy ale Bąk też to co teraz Janas musi zmienić cała linie obrony ? Kłos to najlepszy Polski obrońca teraz zdolny go gry zawsze. Linia obrony powinna być tylko uzupełnione przez zmienika Rzasy. Dudki nie połował a szkoda. Wiec trzeba liczic na Zewłakowa. Jak by postawił na środku Lewnadowskiego o Jopa to bym nie wyrobił chyba. To taki duzy eksperymant był by .. Już predzej mógł wystawić Wiślacka obrone z Głowacki. Bo co by nie mówic Arek grać potrawi dobrze a bez Hartsona Walia bedzie grała juz ziemia (na tego chomika Roberta z West Brom :wink: ) a nie tylko wrzuty na "Pączusia" jak zawsze grali. I tu Głowacki by sie przydał. On wślizgiem gra dobrze a w meczu z Austryjakami czesto Jacek Bak był jak by z tyłu. Ale ja ma robic zmiany na siłe bo były błedy to lepiej niche nic nie zmiania bo Kłos to nie przecietniak czy debiutant który sie spalił on może dziś zagrać taki mecz że bedziemy piać z zachwutu...

Licze że Radek Sobolewski znów nie da podgrac w środku nikomu :) I najgorsze to stan zdrowia Macka. Nie wierze w teorie z zasłona dymną w tym akurat przypadku choć chciał bym sie mylić. Ale jak bedzie nie po naszej myśli to duet Franek Rasiak stoi przed trudnym zadaniem. Wtedy Szymek musi jeszcze bardzie wziąśc sie za rozgrywanie a tak Żuraw zawsze pomógł bo jak wiadomo Maciek mimo gry z przodu ma dar dogrywania :)

Choć Franek w ostatnich kilku spotkaniach w Wiśle przeją zadanie wrzutek wolnych po Maćku teraz oby znów dogrywal tak jak Rasiakowi na głowe na Ukrainie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 wrz 2005, 11:08

*_For_zaza_Milan_* pisze:Dudki nie połował a szkoda
Właśnie dobrze, że go nie powołał :!:
Widziałeś mecz młodzieżówek ?
Dudka miał jedną dobra interwencję na początku meczu - potem było coraz gorzej.
Przy pierwszej bramce dał się ograc wlaśnie Dudka.
Kilka kolejnych groźnych akcji było wynikiem jego błędów [jakby nie Fabiański - to byśmy przegrali pewnie]

Jakoś nie jestem do niego przekonany - a wczorajszy mecz jeszcze mnie w tym utwierdza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”