Manchester City (zbiorczy) - Strona 188

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 10 cze 2017, 19:37

patrząc na częstotliwość z jaką łapie wszelkie możliwe urazy, idzie dokładnie drogą wytyczoną przez Ronaldo.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 10 cze 2017, 19:37

Pęknięcie oczodołu czy jakoś tak. Zwykły pech, każdego mogło to spotkać. Najlepsze że klubowy kolega Otamendi tak go załatwił.

Awatar użytkownika
Abyss
Skład C
Skład C
Reputacja: 11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abyss » 11 cze 2017, 22:22

Jak można zestawiać taki uraz jak pęknięcie oczodołu z typowo piłkarskimi kontuzjami? To tak jakby za argument w kwestii podatności na kontuzje uznać złamanie ręki w wypadku samochodowym.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 30 cze 2017, 5:45

Podobno dzisiaj lub jutro potwierdzenie transferu Alvesa do MC. Ma podpisać kontrakt na dwa lata i zarabiać 100 tysięcy funtów tygodniowo.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 lip 2017, 21:53

:witam:

Wygląda na to,że Alves wyląduje nie na Etihad a w PSG.Miał być Brazylijczyk,Mendy i Walker a wszystko wskazuje iż do USA drużyna pojedzie z jednym bocznym obrońcą, czyli Kolarovem który u Guardioli częściej grywał na środku obrony :suicide: No chyba,że na dniach Sancheza klepniemy i on będzie naszą tajną bronią na bokach obrony :wink:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 lip 2017, 22:00

Jeśli to prawda to niezły klaun z tego Alvesa. Tak płakał, z chce do City do Guardioli, a tu poleci na ofertę Psg, bo znając życie jest pewnie nieco bardziej atrakcyjna pod względem finansowym.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 08 lip 2017, 22:19

Co w tym dziwnego, że idzie tam gdzie zarobi więcej? Może dostał lepszą ofertę to ją wykorzysta. Tobie jakby oferowali prace to oczywiście wybrałbyś tą gorzej płatną?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 lip 2017, 22:28

Tylko sęk w tym, że jak sam twierdził zależy my na odejściu by znów współpracować z Guardiolą, a nie żeby więcej zarobić, co oznaczy, że jego słowa są zwyczajnie gówno warte. Jeśli mam być szczery to niezbyt mnie to dziwi.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 08 lip 2017, 22:33

Francuski L'Equipe jest przekonany,że Alves podpisze kontrakt z PSG. Cienko widzę nadchodzący sezon jeśli zbroimy się z przodu a zapominamy o pozycjach gdzie bida z nędzą.No chyba,że Pep chce grać młodzieżą na bokach obrony..........

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 lip 2017, 22:42

Tak tylko dodam, że Alves to nie jest typowy najemnik lecący na kasę. Inna sprawa, że w Juve zarabiał słabo jak na swoją klasę (inna sprawa ile dostał pod stołem o ile coś przytulił za darmowy kontrakt).
Osobiście uważam, że City to dobry kierunek na krótką metę. W Paryżu będzie miał szansę grać dłużej na wyższym poziomie. Nie zdziwi mnie ten kierunek zostanie wybrany przez Brazylijczyka.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 09 lip 2017, 0:06

Osobiście uważam, że City to dobry kierunek na krótką metę. W Paryżu będzie miał szansę grać dłużej na wyższym poziomie.
Niby dlaczego?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 09 lip 2017, 12:32

WiernyKibic pisze: Niby dlaczego?
Podejrzewam, że dlatego ponieważ liga francuska jest słabsza i mniej fizyczna od angielskiej. Skoro taki Maxwell mógł tyle czasu deklasować we Francji na swojej pozycji, to taki Alves również nie powinien mieć z tym problemów.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 12 lip 2017, 16:51

No i Alves oficjalnie w PSG.W sumie nie ma co się dziwić, dostał dwa razy więcej kasy niż City proponowało, a do końca kariery już bliżej niż dalej.Nie byłem jakimś wielkim fanem tego transferu,ale w obecnej sytuacji kadrowej Alves byłby dla nas prawie zbawieniem.Myślałem,że Pep chce Daniego by młody Maffeo okrzepł przy Brazylijczyku i nabrał doświadczenia a po roku wskoczył do wyjściowej '11'.Tymczasem Alves wylądował w Paryżu a Maffeo nie trenuje z pierwszym zespołem,więc moje przewidywania były zwyczajnie gówno warte :roftl3: Nie wiem co tam chodzi po głowie Txikiemu,Guardioli czy Sorriano,ale na chwilę obecną jesteśmy w czarnej dupie jeśli chodzi o bocznych obrońców,bo zostaliśmy jedynie z prawie 32-letnim Kolarovem którego i tak Pep widział częściej na środku obrony a nie na jej lewej flance oraz Denayerem który może grać na prawej obronie,ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że akurat jego Guardiola by się chętnie pozbył.W tym momencie to bliżej mi uwierzyć iż w przyszłym sezonie będziemy grać jakieś 3-4-3 a na wahadle będzie biegał Sane :shock: niż City pozyska minimum trzech bocznych defensorów.Choć z drugiej strony media codziennie łączą nas z Mendym i Walkerem......

Niejaki 19-letni Douglas Luiz z Vasco został dziś piłkarzem MCFC.Kwota transferu to 12mln. euro + 4mln. ewentualnych bonusów.Transfer na przyszłość,bo chłopak ma od razu wylądować w Gironie.Ktoś coś więcej jest w stanie o nim powiedzieć?Ja wiem o nim tylko,że to typowy box to box i jeden z najbardziej zdolnych pomocników ligi (przynajmniej tak twierdzi twitter).

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 lip 2017, 16:12

Walker chyba już nasz - 45mln. + 5 zmiennych.Jutro testy medyczne.Cena chyba nie wygórowana jeśli popatrzymy iż to czołowy prawy obrońca ligi a do tego Anglik.Oby tylko poszło mu lepiej jak Stonesowi :) Sky Sports natomiast donosi iż jesteśmy blisko klepnięcia również Mendy'ego za podobną cenę co kosztować ma Walker.W końcu coś się ruszyło,bo już ta impotencja działaczy z Etihad strasznie mnie drażniła.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 13 lip 2017, 16:37

Czy może mi ktoś wytłumaczyć jaki był sens zwalniania Sagni, Clichego i Zaby nie mając nikogo nowego podpisanego? Przecież teraz kluby widząc, że City jest gołe i wesołe mogą wołać 50 mln FUNTÓW za bocznych obrońców, którzy nie są topem, a sami piłkarze oczekiwać pensji z kosmosu jak Alves...

Przecież za te 50 mln funciakow za Walkera, przykładowo Real kupił 3 solidnych grajków i jeszcze pokryje to ich pensje :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”