AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 3494

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Program3
Skład C
Skład C
Reputacja: 8

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Program3 » 14 lip 2017, 6:58

ACM wraca chyba do swiata zywych. Chociaz transfery to jedno gra w pilke drugie. rok temu kibice Interu tez mysleli ze sa juz na szczycie. No zobaczymy. w kazdym rzie przydalby sie Milan znowu w LM.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 lip 2017, 7:13

Ciezko mi uwierzyc w Bonucciego w Milanie, ale wyglada na to, ze to sie dzieje.

Nic nie przebije tego transferu, wiele mnie cieszylo w tym okienku, ale to - jesli faktycznie bedzie graczem Milanu to dla mnie niesamowity szok.

Nawet jesli za 40 milionow to niesamowity steal, nie co dziennie dostaje sie najlepszego obronce w kraju.

o ironio, bedzie tak ze oni nam oddadza swojego najlepszego defensora, a my in damy naszego najgorszego :)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 lip 2017, 7:26

100 mln wydaliśmy na zawodników z obrony, w jednym okienku :mrgreen:
Silvio oszaleje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 lip 2017, 7:56

Póki nie jest jeszcze za późno to chciałem przeprosić, że kiedykolwiek wątpiłem w Chińczyków, Fassone i Li.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 lip 2017, 8:01

mete pisze: Póki nie jest jeszcze za późno to chciałem przeprosić, że kiedykolwiek wątpiłem w Chińczyków, Fassone i Li.
The Chinese group has spend 1 billion and 47 million euros in Milan shares, debts and transfer market (with Biglia and Bonucci included)
Nie istniejący Chińczycy, puste biura itd...

80 mln za Belottiego lub 60 mln z Niangiem i Palettą. Najnowsza oferta :twisted:
Marotta się ugiął, Raiola się ugiął, Lotito się ugiął, czas na Cairo.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 14 lip 2017, 8:11

To wygląda jakby Chińczycy z duetem F&M bawili się tym mercato

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 14 lip 2017, 8:19

To jest mistrzostwo co oni odpierniczają. I do tego wszystko z głową. Jak wywalczą LM to się będzie działo.
A i jeszcze co do Suso, przecież on może grać równie dobrze za 2 napastników jeżeli gralibyśmy tak. 3 w obronie może nie być taka pewna biorąc pod uwagę skłonność do łapania kontuzji Romagnoliego i Mussaccio. I mam nadzieję, że mamy plan na Mauriego bo ten koleś ma papiery na granie i może być w przyszłości może nie gwiazda 2 linii ale dobrym uzupełnieniem.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 lip 2017, 9:52

Panowie bo to zaraz 10 jest a takie piekne dni sie nam trafily. Co z opaska kapitana?? Dla mnie Leo idealny kandydat. Gracz top na swojej pozycji, lider, charakterny wariat. Zlapie za ryj jak komus Bedzie odbijac. Chyba nie ma innej mozliwosci...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 lip 2017, 10:08

gilardino11 pisze:Panowie bo to zaraz 10 jest a takie piekne dni sie nam trafily. Co z opaska kapitana?? Dla mnie Leo idealny kandydat. Gracz top na swojej pozycji, lider, charakterny wariat. Zlapie za ryj jak komus Bedzie odbijac. Chyba nie ma innej mozliwosci...
Podobno to jeden z warunków przejścia według mediów. Moim zdaniem dawanie opaski nowemu to nie jest dobry pomysł. Choć z drugiej strony każdy będzie kapitanem lepszym od Monto :D
MazurXIII pisze:Top 3 CB na świecie za 40 mln € :rydzyk: Przy dzisiejszych chorych cenach.
Dajemy dupy, tak jak Bayernowi z Vidalem. Leo jest warty 60.
:/

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 lip 2017, 10:13

Podobno Fassone spotkał się 25 Maja z Bonuccim i Belottim, nakreślając wtedy plany budowy Milanu.

Lucci, wczoraj, siedział z Fassone prawie do drugiej w nocy. Niedługo ma spotkać się z Marottą,,by rozwiązać sprawę rat, ciekawe jak hojny okaże się Marotta.

Bonucci jest na obozie Juve, by pożegnać się z kolegami.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 lip 2017, 10:23

Przy okazji Bonucciego. Nie deprecjonując w żaden sposób tego transferu (to faktycznie świetne wzmocnienie) ciekawi mnie czemu mając hajs i chcąc obrońcę TOP nie uderzyliśmy jednak po T.Silvę. W końcu to byłaby piękna klamra - powrót kapitana (wielokrotnie deklarował przecież chęć pracy w Milanie), wielkie nazwisko, doświadczenie etc. Nie było chęci duetu FM czy PSG postawiłoby tak twarde weto? Orientuje się ktoś?

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 lip 2017, 10:30

Bo oprócz tego co napisałem wyżej:
Podobno Fassone spotkał się 25 Maja z Bonuccim i Belottim, nakreślając wtedy plany budowy Milanu.

Inna opcja jest taka(chyba bardziej prawdopodobna), że Bonucci to była okazja transferowa, która urodziła się gdy Lucci negocjował niby Bertolacciego.
Nie mogliśmy nie skorzystać z takiej okazji, tym bardziej, że jak De Sciglio pójdzie w drugą stronę to się zaraz okaże, że Bonucci kosztował nas tyle samo/mniej niż Skriniar kosztował Inter(wystarczy, że cena za Matię przekroczy 10 mln).

Chyba nie szukaliśmy stopera tego kalibru, raczej kogoś jak Kjaer, gdy Paletta odejdzie. Skorzystaliśmy po prostu z nieoczekiwanej sytuacji.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 lip 2017, 10:40

Bonucci to okazja, z ktorej trzeba bylo skorzystac.Jest lepszym oraz mlodszym obronca od Silvy.Mam wrazenie, ze Milan nie planowal sprowadzac gracza takiego kalibru do tej formacji.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 lip 2017, 10:45

Ten skriniar to kot czy transfer ala Barbosa? Ogladam Serie A ale nie rzucal mi sie on nigdy tak jak caldara, rugani czy wczesniej romagnoli.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 14 lip 2017, 11:10

Ma papiery na solidnego obrońcę, no ale chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wziąłby Skriniara kosztem Bonucciego, bo Słowak jest młodszy, za te same/podobne pieniądze.
Oczywiście Inter wyboru tu nie miał żadnego, bo Bonucci odrzucił Inter od razu. Porównuję cenę, sytuację obecną obu klubów i natychmiastowy wpływ na drużynę/szatnię/kibiców obu piłkarzy.

Torino bierze Duvana Zapatę, Belotti prosi o transfer do Milanu.

Czyli Kalinic plus Auba/Belotti.
Dodać Sancheza/Kovacica i....marzenia się jednak spełniają i to w jedno okienko :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”