Manchester City (zbiorczy) - Strona 189

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 13 lip 2017, 16:39

Ktoś dał lekko dupy,bo zastępstwo powinno być klepnięte wcześniej,ale z drugiej strony wątpię by cena za Walkera była mniejsza w innym przypadku.Anglia panie.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 14 lip 2017, 17:35

No i Walker potwierdzony, 50 mln funciaków, najdroższy obrońca ever :roll:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 lip 2017, 17:40

Ze Stonesem będą kosić równo :D

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 14 lip 2017, 17:46

50 mln :lol2:
Powodzenia w grze na nieswojej pozycji Kyle.
Spoiler:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 lip 2017, 18:05

Chemik pisze: Myslę od kilku lat czym się sugerują piłkarze pchając się do Guardioli i do tej pory nie potrafię znaleźć żadnego sensownego argumentu.
Marką, osiągnięciami, warsztatem trenerskim np.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 14 lip 2017, 18:26

zaraz pyknie 500mln wydanych przez Guardiole :suicide:

Drugi sezon pi bareira pól miliarda przekroczona. Lepi niż w efemach

alv10
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alv10 » 15 lip 2017, 18:11

Trochę dziwi mnie reakcja na kwotę, przecież wiadomo, że ligowego rywala lepiej nie wzmacniać. W takim wypadku trzeba wydoić z niego ile się da. Normalnie pewnie byłby tańszy.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 lip 2017, 0:08

alv10 pisze: Trochę dziwi mnie reakcja na kwotę,
Serio?Mnie krytyka polityki transferowej City nie dziwi już wcale.Jak City kupuje najlepszego prawego obrońcę ligi za 50mln.,do tego Anglika za których jak wiadomo dopłaca się kilka milionów za sam paszport to jest fuj,ale jak dla przykładu Juve sprowadza przygrubego napastnika któremu zaraz pyknie trzydziestka za 90mln. czy Man Utd. wyrzuca 100mln. za Pogbę którego kilka sezonów wcześniej oddali za darmo lub 75mln. +Rooney za Lukaku to jest okay - taki rynek albo coś w stylu:no bo kogo innego mieliśmy kupić za te pieniądze?Przecież Francuz i Belg zaraz będą bić się o Złotą Piłkę a Higuain zasadzi 50 bramek do Świąt Bożego Narodzenia......Większość ludzi patrzy na MCFC dalej jak w momencie gdy Mansour kupił klub i kupował kogo popadnie byle tylko dogonić najlepszych w Premier League.Teraz gdy Chińczyk kupił Milan i wydają kasy od groma to przecież wydają swoją a skośnooki nie dołożył nawet eurocenta do transferów.Bądźmy poważni.Niektórym się wydaje,że na Etihad to tylko kasa z ropy,nikt nie widzi ile klub generuje pieniędzy,a wystarczy prześledzić sprawozdania finansowe czy inne doniesienia mediów w tej kwestii.Ot przykład z dziś: Bakayoko w Chelsea za 40 melonów-nikt nie krytykuje,ale na najlepszego prawego obrońce ligi i to ze statusem homegrown w najlepszym wieku dla piłkarza za 10 baniek więcej niektórzy już krzywo patrzą.Zabawne.Wyśmiewani Otamendi,Bravo czy Stones przychodzili jako pewniaki i gwiazdy,każdy kibic United czy Chelsea skakałby z radości gdyby to do nich przychodzili,ale że do City to już fuuuu......Przywykłem.Zaraz będzie jazda po oficjalce Mendy'ego,a ja jaram się i czekam z utęsknieniem na nowy sezon mając na uwadze iż na bokach obrony biegać będzie Walker i Mendy.A że to koszt 100 baniek to już mnie to zdecydowanie jebie.

C'mon City!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2017, 0:20

ryba_82 pisze: Juve sprowadza przygrubego napastnika któremu zaraz pyknie trzydziestka za 90mln
No muszę się przyczepić! Raz, że Chelsea dawała za niego jeszcze więcej przed chwilą to nic, dwa ten chłop jest gwarantem ponad 20 bramek w sezonie. Faktycznie lipa

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 lip 2017, 0:24

Skoro 20 bramek w sezonie jest warte 90 mln. to graty,ubiliście interes życia :) Co ja bym tu nie czytał gdyby City Gonzalo za takie pieniądze kupiło, albo Pogbę za 100 baniek.Aż strach pomyśleć......

To ile wart jest Aguero czy Cavani?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2017, 0:28

ryba_82 pisze: Skoro 20 bramek w sezonie jest warte 90 mln. to graty,ubiliście interes życia :)

To ile wart jest Aguero czy Cavani?
Mówimy o danej lidze, w Italii pobił rekord sprzed dziesiątek lat, w Hiszpanii też sobie nieźle radził, a tam Messi czy Cristiano strzelają ich ponad 50 w sezonie. O Aguero się nie mam jak wypowiedzieć bo nie grał w Serie A, ale Higuain strzelił prawie tyle samo bramek w trzy lata co Cavani w sześć. Jest różnica?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 lip 2017, 0:40

Tomusmc pisze: Mówimy o danej lidze,
To jeszcze lepiej o Aguero świadczy :wink: Mówimy o teraźniejszości a nie o zamierzchłych czasach gdy Cavani biegał po boiskach Serie A.

Imo teraz Aguero i Cavani to piłkarze lepsi niż Higuain i pewnie nie jestem odosobniony w tej kwestii.Dla mnie transfer Argentyńczyka do Juve był słono przepłacony,ale przecież kogo mieliście kupić?Poza tym to chyba do końca nie kumasz o co mi kaman.Nie mam zamiaru krytykować tu Pogby w United czy Higuaina w Juve choćby kosztowali i po 200 baniek.Zwróciłem tylko uwagę iż większość transferów City jest przeważnie krytykowana tylko dlatego iż City od pewnego czasu jest uważane za klub który zdecydowanie przepłaca,więc kogo byśmy nie kupili i za ile to i tak przepłaciliśmy :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 16 lip 2017, 0:44

Oczywiście, że Juventus przepłacił, ale patrząc przez pryzmat całego sezonu to było dobre bo raz, że nie było lepszego do wyrwania to dwa strzelił dużo ważnych bramek. Juventus było N niego stać więc go po prostu wzięli. Aguero jest warte więcej więc jak City zgodzi się na cenę poniżej setki to po ludzku straci przy tych cenach

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 lip 2017, 0:58

Czyli PRZEPŁACONY Higuain(sam to przyznałeś) a raczej WYGÓROWANA cena za niego ma być odniesieniem dla kwot płaconych za top napastników?????Sorry,ale teraz palnąłeś kulą w płot :wink:

Każdy jest wart tyle ile ktoś chce za niego zapłacić,a i innych czynników które wpływają na cenę może być mnóstwo.Idąc Twoim tokiem rozumowania to mógłbym twierdzić,że Stones kosztował coś koło 50mln. funtów,więc Bonucciego to oddaliście praktycznie za frytki do Milanu i [ch**] mnie obchodzą okoliczności tego transferu i fakt,że jemu było nie po drodze z Allegrim,bo między innym takich argumentów fani Juve używali tłumacząc cenę.Porównując obu to Włoch powinien kosztować ze 150.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 16 lip 2017, 1:11

Też mam beczke z argumentu "city niszczy rynek", "walker 50mln????!!!", tak jakby z kieszeni im zabierali na te transfery. A piszą to przeważnie Ci, którzy zatrzymali sie w czasie i nie wiedzą, że z roku na rok, piłka nożna przynosi coraz wieksze zyski. Jeśli za 3 lata praw tv do PL płaci sie 5 miliardów do podziału to no ludzie. Nikt nawet nie wie jakie przychody generuje City, ale napisze żeby napisać. Niech kupują piłkarzy nawet i za dżilion, kogo to obchodzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”