Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1548

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 15 lip 2017, 18:48

A to nie wiedziałem, ale z tego co czytałem jak Fassone jechał negocjować z UEFA to klucz stanowi plan działań mających na celu poprawić sytuację klubu. Jak widać UEFA nasz zaakceptowała.
I ten plan jest lepiej lub gorzej realizowany. Nie zmienia to faktu, że ten "plan" nie opiera się na materialnej pomocy chińskiego kapitału tylko zwiększeniu dochodów własnych. Jest to pomoc o charakterze organizacyjnym. W waszym przypadku nikt nie zwiększył dochodów własnych. Po prostu popłynął strumień chińskich pieniędzy i to jest zasadnicza różnica. Gdyby wolą naszych właścicieli było dokapitalizowanie klubu to z pewnością znaleziono by sposób na ominięcie przepisów FPP.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lip 2017, 18:51

Czasy się zmieniają, trenerzy się zmieniają, właściciele się zmieniają, a ją ciągle widzę Biabianego, Ranocchie i Nagatomo w składzie :suicide:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 lip 2017, 18:52

Nie zapominajmy też, że to prasa nadmuchała ten balonik i rozbudziła apetyty. Taka ich praca. Nowy właściciel, potężne konsorcjum to pewnie latem zaczną szastać kasą na lewo i prawo. Tak założono i wielu w taki scenariusz uwierzyło. Realia są jednak zupełnie inne. Jesteśmy zależni od tego, kogo i za ile sprzedamy by w ten sposób zapewnić sobie odpowiednie pole manewru na rynku transferowym. Wychodzi na to, że Spalletti będzie musiał dać coś ekstra od siebie. Mam nadzieję że będzie trzymał zespół krótko i nie dopuści do podziałów jak to miało miejsce w zeszłym sezonie. O to jestem jednak względnie spokojny, postawił się w Romie Tottiemu to i w Interze nikt mu podskakiwać nie powinien. A jeśli nawet, wyląduje na trybunach.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 15 lip 2017, 18:59

Nie zapominajmy też, że to prasa nadmuchała ten balonik i rozbudziła apetyty. Taka ich praca. Nowy właściciel, potężne konsorcjum to pewnie latem zaczną szastać kasą na lewo i prawo. Tak założono i wielu w taki scenariusz uwierzyło. Realia są jednak zupełnie inne. Jesteśmy zależni od tego, kogo i za ile sprzedamy by w ten sposób zapewnić sobie odpowiednie pole manewru na rynku transferowym. Wychodzi na to, że Spalletti będzie musiał dać coś ekstra od siebie. Mam nadzieję że będzie trzymał zespół krótko i nie dopuści do podziałów jak to miało miejsce w zeszłym sezonie. O to jestem jednak względnie spokojny, postawił się w Romie Tottiemu to i w Interze nikt mu podskakiwać nie powinien. A jeśli nawet, wyląduje na trybunach.
Problemem Interu nie jest brak dyscypliny tylko chemii pomiędzy zawodnikami. Policyjne metody nie spowodują, że ta zgraja zacznie umierać za siebie na boisku. Trzymanie ich krótko za mordy nie będzie stanowiła bodźca, która wyłoni lidera, czyli kogoś kto zespoli grupę. Kogoś takiego w tej drużynie najprawdopodobniej nie ma. Ta drużyna potrzebuje zmian i niekoniecznie trenera należało zmienić.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 19:01

Spalletti to się extra sfochuje a nie da od siebie,,jak to tak dalej będzie wyglądało. Nie po to zmieniał Romę na Inter by plecy Rzymian oglądać w lidze.

Ja rozumiem, że media trochę nakręciły spiralę u nas było podobnie tylko że w drugą stronę. Wielki Suning kontra kryminalista Li i nieistniejące biura. Jednak liczyłem, że ruszcie z kopyta.

Dlaczego Wam Sunning nie spłacił długów, tzn. sobie nie spłacił ?

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 15 lip 2017, 19:04

Dlaczego Wam Sunning nie spłacił długów, tzn. sobie nie spłacił ?
Może, dlatego że nie chcieli ładować dodatkowej kasy, poza tą która wyłożyli na zakup udziałów. A może z tego powodu, że część udziałów pozostała w rękach Thohira, który również musiałbym (proporcjonalnie do własnych udziałów) wyłożyć gotówkę a nie chciał dokładać do tego biznesu.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 19:09

Czaję.
Nic nie słychać czy Sunning zamierza odkupić udziały od Thohira ?
Wtedy mieliby łatwiej operować.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 lip 2017, 19:11

seba82 pisze: Dlaczego Wam Sunning nie spłacił długów, tzn. sobie nie spłacił ?
Powodów może być kilka. Od obostrzeń chińskiego rządu o których było głośno na początku roku po zwykłe względy biznesowe. Może akcjonariusze nie zamierzają płacić nie swoich długów i obrali drogę powolnego wychodzenia na prostą poprzez rozsądne zarządzanie klubowym budżetem? Przecież to biznesmeni, oni chcą liczyć zyski a nie straty. Inter na ten moment bez LM i własnego stadionu ich nie generuje.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 15 lip 2017, 19:16

Powodów może być kilka. Od obostrzeń chińskiego rządu o których było głośno na początku roku po zwykłe względy biznesowe. Może akcjonariusze nie zamierzają płacić nie swoich długów i obrali drogę powolnego wychodzenia na prostą poprzez rozsądne zarządzanie klubowym budżetem? Przecież to biznesmeni, oni chcą liczyć zyski a nie straty. Inter na ten moment bez LM i własnego stadionu ich nie generuje.
Dokładnie i nie ma w tym nic złego. To co natomiast mnie niepokoi to fakt, że w działaniach Sunning nie sposób dostrzec jakiejś długoterminowej strategii. Przez pewien czas mówiło się o nowym stadionie - temat umarł. Dlatego mnie nic nie zdziwi. Może postawią ten klub na nogi, ale nie zdziwię się jak za jakiś czas ogłoszą, że wycofują się z tego biznesu. Oni nic nie ryzykują poza tym, co włożyli w udziały, ponieważ z europejskim rynkiem nie są w jakikolwiek sposób związani. To samo zresztą można powiedzieć o Milanie.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 15 lip 2017, 19:19

Pierwszy powód można skreślić, bo Was nie dotyczy. Sunning kupił Inter przed wejściem tego zakazu w Chinach, więc pieniądze wypływające z Chin na Inter nie były blokowane.

Nasi to też w sumie biznesmeni, ale pierwsze co to spłacili klubowy dług, no ale jak Marcin zauważył skoro Thohir nie chciał dokładnie to może i Suning się z tym wstrzymał.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2884

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 15 lip 2017, 19:41

Salas11 pisze: Opcji na rynku nie ma wiele, ale jeśli jest szansa na transfer Douglasa Costy z Bayernu, skłaniałbym się ku niemu.
Poważnie ? To za rok jak wróci z wypożyczenia ;)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 15 lip 2017, 19:47

sci pisze: Poważnie ? To za rok jak wróci z wypożyczenia
Aha, spoko :) Jedna opcja mniej.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 16 lip 2017, 17:17

wydaje się, że chcemy tego Martiala włączyć w transakcję Perisicia, wydaje mi się, że to jednak się nie uda. Coraz ważniejszą opcją wydaje się też Keita Balde.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 16 lip 2017, 17:32

wydaje się, że chcemy tego Martiala włączyć w transakcję Perisicia, wydaje mi się, że to jednak się nie uda. Coraz ważniejszą opcją wydaje się też Keita Balde.
Wydaje mi się, że po tym jak nie uda się sprowadzić Keita Balde to zwrócimy się w kierunku kogoś jeszcze innego, a potem ... :-)
A tak poza tym to tak sobie myślałem ostatnio, że etat w Interze jest wymarzoną pracą dla wszystkich trenerów. Dziwi mnie to, że trenerzy nie boją się o zatrudnienie u nas. Zawierasz kontrakt na kilka lat, dajesz z siebie "troszeczkę" przez 3 - 6 m - cy a kasujesz kasę za cały kontrakt. A co najlepsze nie tracisz szans na nową pracę, ponieważ wszyscy wiedzieli - jak już podisywałeś kontrakt - że i tak nic ugrasz i to nie Twoja wina. Już teraz można stwierdzić z dużym prawdopodobieństwem, że tak się skończy przygoda naszego nowego trenera. Wygląda na to, że coś mu tam naobiecywali. Klasycznie nic nie dostaje. Co więcej z pierwszej konferencji można wywnioskować, że zadowolony to on nie jest, a to dopiero początek. Mam tylko dzieje, że dotrwa do końca okresu przygotowawczego.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 16 lip 2017, 20:28

Keita Balde ponoć z agentem w Mediolanie - czyżby transfer?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”