Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 650

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2017, 17:23

Obrazek

Twarz upadku III RP :)

Adam odpieprza się co? Może się odpieprz od młodego chłopaka? :glass:
(dla niekumatych: )

Pięknie się kończy III RP. Układ okrągłego stolca. Pięknie. Przedstawiciele nadzwyczajnej kasty na wiecu. Oto to niezawisłości i niezależność Sędziowska w praktyce. Ostatnie maski spadają.

Pewnie nieidealne, ale jestem przekonany wiele razy bardziej, sprawiedliwie, przyjazne i wydolne państwo przed nami. Jeszcze wiele pracy, trzeba będzie dopracowywać i ostatecznie wyplewić raka postkomonizmu. A poźniej Jarosław może odejść na zasłużoną emeryturę :)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 16 lip 2017, 18:07

Jednego w tym wszystkim nie potrafie zrozumiec. Czemu niby ktos miałby przepraszac za czyny swojego rodzeństwa? Nawet jesli tym kims jest A.Michnik.
Szanumy sie. To tak jakby moja siostra okradła sklep. Kto i po co miałby oczekiwac akurat od mnie przeprosin? :badziewie:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 lip 2017, 18:32

Przychylne opozycji media podają frekwencję na poziomie...4,5k.

Mascara - tu nie chodzi o przeprosiny, tylko o fakt z jakiej rodziny pochodzi Michnik - gdzie widać czarno na białym jak z niego była opozycja (większość tych rewolucjonistów to synowie/córki kacyków komunistycznych, a jak ktoś nie był to kończył np. jak Pyjas) i dlaczego zmiany po okrągłym stole wyglądały jak wyglądały (gospodarka w ręce komuchów - tzw. miękkie lądowanie - ba - nawet na prezydenta i lidera opozycji wsadzili - jak się okazało - TW). I czy ktoś taki ma moralne prawo być autorytetem? To po prostu szara eminencja nie mogąca pogodzić się z utrata władzy. Nie bez przyczyny to do niego przychodził Rywin...4,5 tys...sfrustrowanych UBeków i odsuniętych od koryta.

Dzięki Bogu za internet, bo w warunkach demokracji - mając w rękach gazety i TV - nadal te - tu cytuję autorytet - skurwysyny rządziłyby i okradały Polskę.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 16 lip 2017, 18:35

Wiem,że czasy inne ale wydaje mi się,że nie docenia się tego co kiedyś zrobił Wałęsa dla naszego kraju i tamci ludzie co spowodowali odzyskanie spokoju w Polsce w 89r. tak jakby tam nikt nic nie zrobił ;) wiem ,że Leszkowi odwala na starość ,ale u nas szybko się gnoi takich ludzi :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lip 2017, 18:36

Po pierwsze czy fakt jeśli nawet uznamy iż pytanie było prowokujące ma oznaczać zgode na wyzywanie od skurwysynów?

Po drugie zgoda z Mazurem

I trzecie pytanie z tym związane. Przepraszać może nie ok. Natomiast nazwanie rzeczy po imieniu i potępienie chyba tak prawda? Czy Michnik kiedyś swojego brata i ojca potępił? Czy może wręcz przeciwnie bronił?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 16 lip 2017, 18:44

Kamil232 pisze: Po pierwsze czy fakt jeśli nawet uznamy iż pytanie było prowokujące ma oznaczać zgode na wyzywanie od skurwysynów?
No oczywiscie, ze nie. To świadczy jedynie o wyzywającym i poziomie jego frustracji, która niebezpiecznie zbliza sie w rejony w których od dłuzszego czasu znajduje sie Tomasz Lis :)
Kamil232 pisze: Przepraszać może nie ok
No własnie i tu jest pies pogrzebany. Jakby mnie ktos nachodził i kazał przepraszac za cos co zrobił ktos z mojej rodziny, a na co ja nie mialem najmniejszego wpływu to tez bym sie zirytował.
Kamil232 pisze: Po drugie zgoda z Mazurem
Ale ja tez ie zgadzam z Mazurem. Zresztą dobrze o tym wiecie. Tylko, ze to nie zmienia faktu, ze to pytanie jest pozbawione elementarnej logiki. Po co miałby on przepraszac za to co zrobił Stefan?
Przeciez mozna pytac o tego ubeckiego skurwiela na róznorakie sposoby, które nie będa obrazac podstaw logicznego myslenia.
Tak na szybko mi przychodzi do głowy, ze mozna zapytac Adasia czy nie uwarza ze Stefan powinien stanąc przed sadem w Polsce. Albo cy zgodziłby sie z tezą, ze takie postaci jak Stefan powinny byc scigane przez polskie panstwo tak jak Niemcy scigają swoich nazistów. Mozna go tym atakowac na róznorakie sposoby. Ten na który postawiono jest po prostu bezsensowny.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 17 lip 2017, 0:43

tylko o fakt z jakiej rodziny pochodzi Michnik - gdzie widać czarno na białym jak z niego była opozycja (większość tych rewolucjonistów to synowie/córki kacyków komunistycznych, a jak ktoś nie był to kończył np. jak Pyjas) i dlaczego zmiany po okrągłym stole wyglądały jak wyglądały
Piszesz o człowieku, który walczył z ustrojem nie w imię chleba (jak większość w tamtym czasie) tylko wyższych wartości. Podporządkował temu całe swoje życie. Zapłacił za to wysoką cenę, bowiem uniemożliwiono mu ukończenie studiów, pozbawiono wolności (skazano na 3 lata), wielokrotnie zatrzymywano, bito, szczuto i poniżano. Jeżeli życiorys tego człowieka nie jest wyznacznikiem "opozycyjnej" walki o prawa i wolności to spytam, czym się zasłużyli tacy ludzie jak np. Jarosław lub s.p. Lech Kaczyński ? Pytanie jest o tyle zasadne, że tych wielbicie, a Michnikiem, czy też Kuroniem pomiatacie. Rozumiem kojarzą się oni z okrągłym stołem, co symbolizuje zdradę. Ale jakbyście chwile wolne od krzyczenia poświecili na refleksje to może nawet uświadomilibyście sobie, że w tamtym czasie wszystkie struktury państwowe były opanowano przez element partyjny. Gdyby nie dogadywać się z tym elementem to nie byłoby policji, sądów, prokuratur, ministerstw, wojska, większości urzedów itp. Co to oznacza ? Paraliż państwa Panowie krzykacze. W jeden dzień nie da się zrobić prokuratora, sędziego, czy policjanta. Nie da się tego zrobić nawet w rok. A poza tym ktoś ich musi wyszkolić. Teraz pytanie kto ? Jarek Kaczyński tak ochoczo cytujący w swoim doktoracie klasyków marksizmu (z dodatkiem podzielam ich zdanie) ? A może ktoś inny ? Nie mówiąc już o tym, że cały ten element raczej na pewno nie poddałby się bez walki. A jeśli nawet to ciekawe jakimi zajęciami zaczęliby się trudnić pozostawieni samemu sobie funkcjonariusze służb bezpieczeństwa ? :-)

Tak na koniec to obrzucanie tych ludzi gównem za to, że w trudnych czasach zrobili to co było konieczne jest zwykłym kurestwem, co mnie niestety wcale nie dziwi.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 lip 2017, 0:55

Pies pogrzebany jest w tym, że Lech i Jarosław Kaczyński nie zdradzili ideałów Solidarności tylko je dziś wprowadzają w życie, natomiast Wałęsa, Michnik, Kuroń, Mazowiecki i Geremek tak. Dlatego to przy tych pierwszych stoi dziś solidarność a przy drugich Komuniści.

Proste? Proste. Ale jak widać nie dla niektórych.

I skończ już z tą piękną kartą opozycyjną. Piękniejsza ma Antek Macierewicz, którego dziś wyzywasz od psychopatów jak i cała reszta. Tutaj już tak pięknie nie piszecie, walczył z determinacją, prosze go nie obrażać. No ale wiadomo, że hiPOkryzja to dla niektórych drugie ja :wink:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 17 lip 2017, 1:07

Pies pogrzebany jest w tym, że Lech i Jarosław Kaczyński nie zdradzili ideałów Solidarności tylko je dziś wprowadzają w życie, natomiast Wałęsa, Michnik, Kuroń, Mazowiecki i Geremek tak. Dlatego to przy tych pierwszych stoi dziś solidarność a przy drugich Komuniści.
W jaki sposób zdradzili te ideały ? :-) I czy np. zdawanie na aplikacje prokuratorską jest zgodne z wyznawanymi przez was wartościami ? :-) Pytam, ponieważ i J i L Kaczyńscy chcieli być oskarżycielami. Jak dla mnie to trudno pogodzić pracę w zawodzie prokuratora z solidarnościowymi ideałami. A warto dodać, że Jarosław Kaczyński wielokrotnie powtarzał, że z działalnością opozycyjną zwlekał z uwagi na to, że chciał ukończyć studia doktoranckie. Skoro tak to czemu zdawał na aplikacje prokuratorską po tym jak obronił pracę doktorską, zamiast zgodnie z zapowiedziami angażować się w działalność ? Nie widzisz, że coś tu nie gra ? Bo jak dla mnie to wiele wskazuje na to, że jego motywacja "solidarnościowa" ukształtowała się na fali zawodu spowodowanego niemożliwością wykonywania upragnionego zawodu. Tak bardzo się starał, tak bardzo chciał być kimś ważnym, a mimo starań i tak nie dopuszczono go do koryta.
Piękniejsza ma Antek Macierewicz, którego dziś wyzywasz od psychopatów jak i cała reszta
Dla mnie miarą życiorysu jest jak wiele trzeba poświęcić własnych interesów dla realizacji wyższych, ponadjednostkowych celów. A zdaje się, że AM nie został skazany na kare pozbawienia wolności, nie był był także bity. Udało mu się ukończyć studia (choć doktoratu chyba nie). Nie oznacza to, że w jakikolwiek sposób umniejszam jego zasługi, ale mimo wszystko twierdzenie, że poświęcił / osiągnął więcej od Michnika jest nadużyciem. Zresztą w jego życiorysie jest także czarna karta. Podobno sprzedał swoich kolegów. Pomawiającego (nazwiska nie pamiętam) zgodnie ze swoim zwyczajem nie pozwał, co w mojej ocenie świadczy o tym, że coś może być na rzeczy. W końcu innych pozywał. Skoro znacznie bardziej błahe oskarżenia pod jego adresem spotykały się z występowaniem na drogę sądową to czemu bardzo poważne oskarżenia pozostały bez reakcji ?

A odnośnie tego psychopaty to ja nie przekreślam jego zasług. Po prostu dla mnie jak i wielu innych osób które znam niektóre jego działania wskazują na to, że mamy do czynienia z osobowością schizofreniczną. Nie wiem na ile jest to spowodowane tym czego doświadczył (krzywdy które mu wyrządzono) ale on momentami się nie zachowuje normalnie. Nie jest normalne pierdolenie o jakiś sztucznych mgłach, wybuchach itp. Dodam, że nie mając jakichkolwiek dowodów, sprawiając wrażenie człowieka który w to wierzy.
No ale wiadomo, że hiPOkryzja to dla niektórych drugie ja :wink:
Jak w PISkownicy, czy tam piaskownicy :-) sądzisz, że jak powiększysz dwie literki to doda to temu co piszesz trochę powagi ? Podobno już masz swoje lata a odnoszę wrażenie, że z gówniarzem mam do czynienia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 lip 2017, 1:34

W jaki sposób zdradzili te ideały ?
Jeszcze pytasz. Dobre, dobre.

Zablokowanie lustracji, dekomunizacji. Zablokowanie rozliczeń morderców. Zezwolenie na uwłaszczenie się nomenklatury PZPR-owskiej. Wprowadzenie planu Balcerowicza. Likwidacja polskiego Przemysłu, wyprzedaż majątku narodowego. Oto walczyła Solidarność? Może przypomnisz jej postulaty? Mam dalej wymieniać? Czy wystarczy krótko zblatowanie się po prostu z komuną co widzimy dziś.

Tak mi przyszło teraz do głowy. Kiedyś nawet pisanie na tym forum o układzie okrągłego stolca było obrazobójcze. Jak kiedyś pisałem, że tak naprawdę te PO,SLD,ZSL etc. to jedna i ta sama banda, na przeciw której staje PIS. To byłem wyszydzany tak tak tylko PIs jest dobry. A dziś widzimy to w całej obrazie. Na marszu obok siebie Frasyniuk, Michnik, Lityński, Wujec, Balcerowicz a obok nich Cimoszewicz, Borowski, Mazguła. Jakby Wojtek z Czeskiem żyli też by stali obok nich.

Jedyny stary komuch Miller się z tego wypisuje bo wie, że to jest kabaretowe i tylko odsłania całe kulisy ostatnich 27 lat i dzielnia się władzą raz my, raz wy. No ale on z nich zawsze był najbardziej kumaty, nie bez kozery miał w pewnym momencie największą władzę i o włos a by miał większość sam.

Coś jeszcze trzeba Ci dodać? Jarosław, Lech, Antek, Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski zawsze stali przeciwko temu układowi i walczyli o w pełni wolną sprawiedliwą Polskę o którą walczyli i będąc w opozycji, o którą walczyła Solidarność i co jej było Ideałami. Dziś kończą tylko dzięlo ostatecznie pozbywając się złogów komunistycznych z każdej dziedziny życia.

W Sądzie Najwyższym dalej zasiada 9 sędziów, którzy skazywali ludzi w stanie wojennym. Kto ich czyści? Kto ich broni?
Coś jeszcze dodać kolego czy starczy?
Pytam, ponieważ wierni ideałom solidarności J i L Kaczyńscy chcieli być oskarżycielami. Trudno to pogodzić z solidarnościowymi ideałami.

fake news kolego to nie na tym forum. Jeszcze się nie nauczyłeś?
Magistrem został w 1971 roku. Na seminarium uczęszczał do prof. Stanisława Ehrlicha, który inspirował młodego Kaczyńskiego swoją wiedzą. Jarosław Kaczyński na studiach marzył o tym, aby zostać prokuratorem. Uzyskał nawet miejsce na aplikacji prokuratorskiej, jednak z czasem zmienił zdanie i nawet jej nie rozpoczął. Jarosław Kaczyński w czasach PRL-u był również działaczem opozycji.

Czemu nie rozpoczął aplikacji? Bo nie chciał działać w tym systemie. Jak widać byli tacy co potrafili się poświęcić, swoje marzenia ze względu na ideały. W sumie nie wiem po co. Bo w państwie w którym zbudował Michnik byłby fetowany i uważany za wielkiego specjaliste. No jak napisałeś skąd indziej mielibyśmy wziąć prokuratorów prawda?

I właśnie to są te ideały. I to jest dziś zmieniane. Ci którzy w państwie Michnika(myślę, że to nie najgorsze określenie III RP) byli uważani za frajerów, wyszli na frajerów z 500 zł emerytury dziś odzyskują i odzyskają godność. Natomiast ludzie honoru Kiszczak, Jaruzelski i inni im podobni będą napiętnowani. Tak się właśnie wprowadza w życie ideały Solidarności.
Dla mnie miarą życiorysu jest jak wiele trzeba poświęcić dla realizacji własnych interesów. A zdaje się, że AM nie został skazany na kare pozbawienia wolności, nie był był także bity. Udało mu się ukończyć również studia (choć doktoratu chyba nie). Nie oznacza to, że w jakikolwiek sposób umniejszam jego zasługi, ale mimo wszystko twierdzenie, że poświęcił / osiągnął więcej od Michnika jest nadużyciem. Zresztą w jego życiorysie jest także czarna karta. Podobno sprzedał swoich kolegów. Pomawiającego (nazwiska nie pamiętam) zgodnie ze swoim zwyczajem nie pozwał, co w mojej ocenie świadczy o tym, że coś może być na rzeczy. W końcu innych pozywał.

Wiedziałem, że ten argument padnie. Niech ci będzie niech nawet ma równie piękną kartę opozycyjną, albo trochę gorszą. Nie ma to dziś żadnego znaczenia, dla mnie, mojego pokolenia. Pisałem już o tym wiele razy. Najważniejsze dla mnie i większość jest to, kto gdzie stanął po 1990 roku. Kto jaką Polskę chciał zbudować. A tu jak jeden mądry człowiek powiedział jedni stali tam gdzie wcześniej, inni zaczęli stać tam gdzie stało ZOMO.
A odnośnie tego psychopaty to ja nie przekreślam jego zasług. Po prostu dla mnie jak i wielu innych osób które znam niektóre jego działania wskazują na to, że mamy do czynienia z osobowością schizofreniczną. Nie wiem na ile jest to spowodowane tym czego doświadczył (krzywdy które mu wyrządzono) ale on momentami się nie zachowuje normalnie. Nie jest normalne pierdolenie o jakiś sztucznych mgłach, wybuchach itp. Dodam, że nie mając jakichkolwiek dowodów, sprawiając wrażenie człowieka który w to wierzy.

he he he. Pięknie i urocze. To powiedzmy w ten sposób.

A odnośnie tej zakały Polski, jednej z największych po 1990 roku, która wsławiła się w tworzeniu postkomunizmu, teoretycznego złodziejskiego Państwa to nie ja nie przekreślam jego zasług w opozycji :)

Chyba pasuje i już nie będziesz pisał, że nie mogę nic o nim pisać bo ło ho ho ho ho siedział w więzieniu prawda? :glass:

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 17 lip 2017, 2:30

Schetyna pytany o protesty po wprowadzeniu niezgodnych z prawem ustaw o KRS i SN ironizuje odpowiadając dziennikarzom, że Platforma zorganizowała pucz, że oni byli wtedy z PO, i że Szczerba był organizatorem. Dla każdej trzeźwo myślącej osoby ta ironia była dosyć oczywista.

Cała zaangażowana politycznie prawica wzięła to na serio i ciśnie temat od momentu tamtej wypowiedzi.

I'm done.

https://opinie.wp.pl/lider-opozycji-grz ... 325540481a

Abstrahując od nieudolnego żartu Grzegorza - widzisz @masacra, takim właśnie gównem jest Telewizja Publiczna.

1. Sformułuj tezę, że opozycja przygotowała ZAMACH STANU na podstawie jakichś manipulacji i bieda-przesłanek, bo taki poleciał przekaz od partii rządzącej.
2. Uruchom całą machinę propagandy w postaci filmów dokumentalnych sugerujących organizację ZAMACHU STANU przez opozycję, na wyjątkowo żenującym poziomie.
3. Zmanipuluj sarkastyczną wypowiedź najważniejszego polityka opozycji.
4. Przez cały następny dzień w TVP traktuj protesty opozycji jako nową formę zamachu stanu (nie chce mi się wrzucać grafiki, na TVP leciały podpisy w stylu ''Próby zamachu stanu przeciwko demokratycznie wybranej władzy'' i przedstawiaj ironiczną wypowiedź Schetyny jako rzeczywistą.

Sorry, ale o ile TVN to syf, a TVP w drugiej kadencji Tuska była proplatformerska - to takiego syfu tam nie było i nie ma.

Najlepsze, że PiS w opozycji był tak wyczulony na wszelkie manipulacje, a gdy doszedł do władzy - od startu jedzie z grubej rury. Ot co przekonywanie o wyższości moralnej kogokolwiek. :blow:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 lip 2017, 3:05

:lol2:

O mój boże wielbiciej III RP i TVN narzeka na wyrywanie zdań z kontekstu. Grzanie wypowiedzi Schetyny być może rzeczywiście ironicznej.

[k****] i jeszcze opowiada, że TVN czegoś takiego nie robiła. Szczyt ale to hipokryzji. Przypomnijmy słowa o Prawidzwych polakach, o zakamuflowanej opcji niemieckiej, o Merkel która została wybrana na Kanclerza nie przez przypadek i tak można wymieniać słowa Jarosława, które były grzane przez kilka tygodni.

TVP osiągnie szczyt kolego jakikolwiek TVN jak zacznie wkładać w usta Schetowi słów których w ogóle nie powiedział. Vide słowa Kaczyńskiego wg. Kasi Zaleskiej Kolendy czy jak jej tam było o prawdziwych Polakach ok?

No i to by było na tyle kolego z twoich utyskiwań. Tu są ludzie, którzy pamiętają wszystkie dokładnie wały reżimówki TVN i na każde twoje fake news odpowiednio odpowiedzą.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 17 lip 2017, 13:47

Bouma pisze: 1. Sformułuj tezę, że opozycja przygotowała ZAMACH STANU na podstawie jakichś manipulacji i bieda-przesłanek, bo taki poleciał przekaz od partii rządzącej.
2. Uruchom całą machinę propagandy w postaci filmów dokumentalnych sugerujących organizację ZAMACHU STANU przez opozycję, na wyjątkowo żenującym poziomie.
3. Zmanipuluj sarkastyczną wypowiedź najważniejszego polityka opozycji.
4. Przez cały następny dzień w TVP traktuj protesty opozycji jako nową formę zamachu stanu (nie chce mi się wrzucać grafiki, na TVP leciały podpisy w stylu ''Próby zamachu stanu przeciwko demokratycznie wybranej władzy'' i przedstawiaj ironiczną wypowiedź Schetyny jako rzeczywistą.
Dorzuć do tego, że teraz sami ten "zamach" wyśmiewają, a następnie w swoich "niezależnych mediach" publikują to wyśmiewanie.

Ergo: Wymyślili zamach stanu, wyśmiali ten zamach, a teraz mówią o słabości opozycji, bo zamach który wymyślili został obśmiany.
:suicide:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 lip 2017, 18:24

J.Kaczyński dla PAP: zapadła decyzja o wycofaniu projektu ustawy o Funduszu Dróg Samorządowych; projekt wprowadzał nową opłatę paliwową. (PAP)
Kamil znowu to zrobił... znowu miał racje :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”