Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 489

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 lip 2017, 18:29

Obrazek

Graty. IMO z Kane to będzie najlepszy środek w PL.

Ass Kicker
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ass Kicker » 15 lip 2017, 18:45

Trudno się nie zgodzić z kolegą wyżej. Bakayoko i Kante to będzie istny rozpierdziel w środku. Swoją drogą dawno nie ciekawiła mnie PL tak jak w nadchodzącym sezonie.

Yanki
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 19 lip 2017, 12:45

A ja sie boje poczatkow Bakayoko, bo sezon ogolnie zagral fajny, ale zdarzalo mu sie zagalopowac, co potem konczylo sie glupia, niepotrzebna strata.
Niby na boisku bedzie Kante, ktory blad kolegi by w ciagu 2 sekund naprawil, ale czy da rade za kazdym razem?
W kazdym razie jak ich Antek zgra razem to :rydzyk:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 19 lip 2017, 17:35

Uff, Morata w Chelsea.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 lip 2017, 18:26

Póki co tylko SkySports i Guardian o tym napisały ale chyba nikogo by to nie zdziwiło i wydaje się, że ta transakcja faktycznie może niebawem stać się faktem.

Jak ten transfer dojdzie do skutku to dojdzie do zabawnej sytuacji. MU chciało Moratę jako pierwszy wybór ale był za drogi, Lukaku był alternatywą. Z kolei Chelsea chciało Lukaku jako pierwszy wybór a dostanie Moratę. Interesujące będą te pojedynki w lidze. Sam jestem ciekawy co pokaże Alvaro w Anglii. Wreszcie zostanie starterem i liderem ataku a nie tylko jokerem. IMO to będzie system zerojedynkowy, albo Hiszpan będzie się bił o tytuł króla strzelców, przełoży swoją skuteczność z La Ligi i zamknie usta krytykom albo Chelsea kupuje sobie kolejnego Torresa.

Awatar użytkownika
Cantona7
Junior
Junior
Reputacja: 5

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cantona7 » 23 lip 2017, 12:12

Ogólnie to chciałem Lukaku w United i trochę mnie bawi sytuacja z Moratą w CFC, w dodatku za taki hajs. Może wyglądać jak desperacja. Z drugiej strony, zakładając niebieskie okulary - a może to ma sens? Popatrzmy na to w ten sposób.
Lukaku jest ograny w PL, ale nie grał jeszcze o nic poważnego: zero spotkań w Lidze Mistrzów, żadnych gier o najwyższą stawkę.
Morata, młody zawodnik, który ma doświadczenie w dwóch czołowych ligach. Już teraz presji mówi na ty. Zagrał w 3 finałach Ligi Mistrzów, w jednym strzelił gola. Ogólnie w CL zaliczał bramkę lub asystę w połowie rozegranych spotkań (ponad 30). Strzelał też w reprezentacji na ważnej imprezie.

To który z nich jest w sumie większym ryzykiem i niewiadomą, hę? :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 lip 2017, 14:07

Wiesz, zależy jak na to popatrzeć. To, że Morata był świetnym jokerem i strzelał gole w wielkich meczach o stawkę to jedno, inną kwestią jest czy podoła funkcji lidera ataku bo po to został sprowadzony.

O Lukaku wiemy, że w lidze powinien regularnie strzelać będąc starterem bo w Premier League przez lata wyrobił sobie markę, to czy w Europie będzie równie efektywny trudno powiedzieć bo jeszcze nie miał okazji grać regularnie w LM. Z perspektywy kibica MU to sensowne posunięcie bo priorytetem w chwili obecnej jest przede wszystkim Premier League i walka o mistrzostwo. Tu na nową "9" Belg pasuje jak ulał.

Chelsea Conte zdołała już podbić Anglię więc teraz mają z pewnością apetyt na sukces w Europie i tu wspomniane przez Ciebie doświadczenia "wielkiej piłki" Moraty będą z pewnością cenne ale zastanawia mnie jeszcze coś innego w przypadku Hiszpana. Pomijając to, że nie wiemy na ile Morata okaże się równie dobry co joker jako podstawowy napastnik bo nie miał dotychczas ku temu okazji to intryguje mnie jak odnajdzie się w taktyce Conte, którą preferowała jego Chelsea. Costa odnajdywał się w nim idealnie i z boku wydaje się, że to idealna taktyka dla, jak to pisze red, target mana a tu idealni wydają się goście w typie właśnie Diego, Lewego czy Lukaku. Nie wiem na ile Morata będzie w stanie wpisać się tu jako lider ataku jako gość o nieco innym profilu, który do tego wchodzi do zupełnie nowej dla siebie ligi.

Mimo wszystko, po ostatnim sezonie na miejscu kibiców Chelsea wypada tu zaufać Conte i po tym co widzieliśmy w poprzednim sezonie chyba nikogo by nie zdziwiło gdyby Morata okazał się strzałem w "10" i został królem strzelców.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lip 2017, 14:58

PO wczorajszym sparingu z Arsenalem żal mi się zrobiło Michy'ego. Serio :mrgreen: koleś strzelił z wielką łatwością 3 gole (jednego sędzia niesłusznie nieuznał) i pewnie jakby na niego postawili, to by dal Chelsea wiele dobrego, a tu się szykuje kolejny sezon na ławce i rola jokera, ewentualnie puchary krajowe.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 sie 2017, 23:02

Czyżby w Chelsea powoli się robiły jakieś kwasy między Conte a zarządem?

Najpierw przegrana walka z MU o Lukaku, potem transfer Maticia gdzie Włoch nie sprawiał wrażenia jakby popierał ten ruch. Teraz pojawiają się jakieś plotki o Hazardzie w Hiszpanii.

Przy okazji Morata nie ma najlepszego wejścia w Anglii. Conte póki co woli grać Michym a jak Hiszpan już wszedł na boisko to zepsuł kluczową jedenastkę. Ma jeszcze czas, zobaczymy jak to dalej będzie wyglądało.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2017, 0:26

żarty, żartami (że drugi Szewa, czy Torres) no bo to jednak piłkarz Chelsea, ale nie tacy marnowali karne. Jest nowy w lidze, ta jeszcze nie ruszyła, zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Mnie ciekawi co innego. Pierwszy skład Chelsea ma mocny, ale zaplecze potrzebuje wzmocnień i to na już. Dochodzi im Liga Mistrzów, sam Conte ponoć mówi, ze chcą wygrać wszystko... no nie wydaje mi się.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 07 sie 2017, 1:54

A bramke zawalił Rudiger po wejściu. Gość, który w Romie też potykał sie o własne nogi. Nie wiem czy to był transfer Conte czy go mu wcisneli, ale "Niemiec" jest przecietny. A zarząd Chelsea to jakieś barany. Jak sie nie wzmocnią to Conte na bruk i od nowa.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 sie 2017, 11:48

http://www.telegraph.co.uk/football/201 ... ake-three/

Chelsea z transferami się późno obudziła. Drinkwater blisko i chcą jeszcze jakichś 3.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 sie 2017, 16:54

Hej panowie. Co się dzieje z Kourtem Zouma? Pamiętam jak niszczący wszystkie młode talenty Mourinho stawiał na niego i wyglądał jak kozak(jak Varane w Realu), a teraz patrzę, że on w ogóle do Stoke wypożyczony.

Wyglądało to aż tak źle, że Conte grający trójką go tak łatwo odpalił?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 sie 2017, 11:02

Jutro o 17 derby Londynu. Mistrz vs vice z poprzedniego sezonu. Hit kolejki.

Chelsea ostatnio przegrała z Burnley przy okazji lekko się kartkując. Trochę wcześniej drużyna Conte przegrała puchar z Arsenalem, więc drugie potknięcie na pewno wprowadzi niepokój w szeregach the blues.

Mecz zamiast na WHL odbędzie się na Wembley, więc niejako atut własnego boiska zostaje odjęty.
Hazard, Pedro, Cahil i Fabregas nie znaleźli się w składzie, więc jest okazja na bęcki.
Mam nadzieję, że Morata zaprezentuje się solidnie już od pierwszej minuty.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 20 sie 2017, 13:28

Spurs wygraja. Pochettino wie jak utrudnic zycie Conte.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”