Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 657

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 lip 2017, 14:35

Hejeczka, czy wy tez byliście przerażeni po wypowiedzi posła Kaczyńskiego?

Puściłem sobie przed snem, prawie po ciemku.Gładko siadło na rozmiękczoną psychikę.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 lip 2017, 14:56

Obrazek
:blow: :lol2:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lip 2017, 15:21

To o czym pisałem wcześniej. Takie prowo non stop występują podczas przemówień Jarosława.

O czym zapomniałem dodać wczesniej o tym bydle z kontrmiesięcznic buczącym podczas hymnu, pieśni patriotycznych i znieważających poległych.

O tym blokowaniu wjazdu na grób brata na Wawel.

Wszystko to przy mniejszym bądź większym wsparciu Opozycji.

I potem ta banda [ch**] powołuje się na tego zmarłego opluwanego i ci udający symetrystów nie widzą w tym nic złego.

Warto w tym momencie napisać co nieco o udających symetrystach.

Udający symetrysta to ten rzekomo ponad wszelkimi sporami. Specjalista od poziomu. Co się brzydzi chamstwem. Promuje kulturę i zawsze zachowuję się kulturalnie. Brzydzi się przekleństwami i wulgaryzmami. Oczywiście to ironia. Bo jak potrafią dyskutować nie raz dwa pokazali.

Rzekomo nie popierają nikogo, tylko zawsze tak się składa, że w każdym wpisie wspierają linię oszołomstwa z opozycji.

Duda i Szydło złamali konstytucje mimo, że wyroki Sądów mówią co innego(ten kultralny symetrysta śmie kwestionować wyroki Sądu?! Pisowski oszołom)
Rzepliński z partią polityczną piszę ustawę, która jest nie konstytucyjna, ignoruje art. 197 konstytucji, nie łamie konstytucji.
Przyłębska to Pisowski funkcjonariusz, wywalili ją z sędziowskiej kasty, tylko Pis ją przygarnął.
Rzepliński pojawiający się na wiecach PO, piszacy z nimi ustawę apolityczny sędzia.
Duda pisowski Prezydent mimo, że jako pierwszy od Kwasa, który blokował Millerowi pewne ruchy postawił się swojemu obozowi.
Komorowski apolityczny Prezydent, mimo, że wszystko jak leciało Podpisywał.

Ale nie udający symetrystę, kreuje się na tego obiektywnego bo napiszę od czasu do czasu wszyscy są siebie warci. Jedni i drudzy mają swoje za uszami. Są chamami, doprowadzają dyskusje do niskiego poziomu.

Oczywiście nikt nie przeczy, że jest ostro. W Polityce hiperbola jest non stop używana do wzmocnienia przekazu. PO twierdzi, że PIS ma krew na rękach Blidy, Stachowiaka itd. wiadomo, że to przenosnia, że choćby z Blidą atmosfera spowodowała jej targnięcie się na życie. PIS mówi o krwi na rękach Smoleńska, to samo mówiąc o tym, że atmosfera doprowadziła do tej tragedii. Co akurat nie jest bez prawdy, to zabieranie samolotu Prezydentowi, lekceważanie, wpływało na BOR i tego jak go ochraniali.

Oczywiście PIS ma swoje za uszami bo każdy ma. Nie raz nie dwa padały ze strony PIS mocne słowa. Ale nikt nigdy z PISU po rodzinach i to zmarłych członkach nie jechał. Nikt nie blokuje nikomu marszy. Nikt nie blokuje wjazdy na grób rodziny. Nikt nie sika na znicze pozostawione po manifestacjach, nie sprząta ich od razu po godzinie czasu.

Udający symetryste tego nie widzi. Nie widzi tej cywilizacyjnej granicy której się nie przekracza. A raczej udaje, że nie widzi bo nie chce widzieć z powodu sympatii politycznych.

Także szczególnie radzę uważać na tych udających symetrystów. Potrafię się ładnie kreować, pisać niezłym językiem, nie używając wylgaryzmów(które w odpowiednich momentach pisane nie są wcale niczym złym, szczególnie na forum, gdzie też piszę się pewne rzeczy skrótowo, wyolbrzymia dla wzmocnienia przekazu i wywołania dyskusji. Przynajmniej ja tak robię, czego choćby np. nasłaniu przez udających symetrystów nie skumali admini banując mnie) ale w gruncie rzeczy to funkcjonariusze oszołomstwa z opozycji tylko na innym froncie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 lip 2017, 15:23

Pawłowicz jak partia. jak zwykle bez kultury

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 19 lip 2017, 15:23

No, uważajcie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lip 2017, 15:29

Owszem. Jak tam napisane już zawiadomienie o delikcie konstytucyjnym Prezydenta?

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 lip 2017, 15:30

Zbydlęcenie ogromne emanuje z tego filmiku od Pereiry. Pomyslec, ze to ma byc elita narodu :rotfl4:
DLatego, tak jak pisałem. Po ludzku rozumiem Kaczora. Ale politycznie popełnił błąd.

Swoją drogą, zauwazyliscie jak z dnia na dzien zmieniła sie narracja? Do tej pory bylo podawane do wierzenia, ze Kaczor cynicznie gra Smolenskiem, ze robi polityke na grobach. Od wczoraj juz rządzi nami wariat ogarniety chęcią zemsty, który wszedzie widzi wrogów ojczyzny. To tzw zmiana etapu. :whistle:

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 lip 2017, 15:32

Jest i Samuel vel hipokryta Pereira na czele internetowej armii trolli. :lol2:

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 19 lip 2017, 15:34

:D

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 lip 2017, 15:50

Kukiz przed chwilą na antenie TVN24 powiedział dokładnie to co trzeba nt przemowy Kaczynskiego.
Cytuje nie dosłownie: ludzie, którzy przez ostatnie lata ponizali i wysmewali Lecha Kaczynskiego teraz przedstawiają go jako wzór. To jest podłosc i nikt nie jest na tyle gruboskórny by wobec tej podłosci przejsc obojętnie.
Czyli powiedział dokładnie to co powinien pomyslec kazdy cywilizowany człowiek.
ubek pisze: Jest i Samuel vel hipokryta Pereira na czele internetowej armii trolli.
Ale, że o co chodzi?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6673

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 lip 2017, 15:55

czarny samael pisze: Ale dziś widać, że z PiS trzeba walczyć, a w najbliższych wyborach głosować na największego z tych, którzy na 100% nie pójdą z nimi w koalicję. I jak PO to zupełnie nie moja bajka (konserwa), to mają dużą szansę na mój głos, żeby tylko PiS nie mógł sobie zawłaszczać państwa.
W sumie to i tak jeszcze normalnie zakładasz, że wolne wybory w ogóle się odbędą :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 lip 2017, 15:57

masacra pisze: DLatego, tak jak pisałem. Po ludzku rozumiem Kaczora. Ale politycznie popełnił błąd.

Swoją drogą, zauwazyliscie jak z dnia na dzien zmieniła sie narracja? Do tej pory bylo podawane do wierzenia, ze Kaczor cynicznie gra Smolenskiem, ze robi polityke na grobach. Od wczoraj juz rządzi nami wariat ogarniety chęcią zemsty, który wszedzie widzi wrogów ojczyzny. To tzw zmiana etapu.
Poprzednia narracja była korzystna dla partii rządzącej, bo sama w sobie była cyniczną manipulacją, niedostrzegalną tylko dla obalających kaczyreżim - czyli antywyborców. Tak jak najlepszym prezentem dla automatów od przekazów dnia z poselską pensją o błędzie pilotów w Smoleńsku była teoria o sztucznej mgle.
Bo nie podanie ręki Tuskowi zostawia pewne pole do interpretacji, wczorajsze wystąpienie już nie. Nie reprezentowało demiurga/posła Kaczyńskiego, tylko prywatną osobę, która bez porządku obrad weszła na mównicę sejmową i zapowiedziała srogą pomstę na innowiercach. Wypowiedź w stylu imana w Afganistanie, a nie człowieka, który odpowiada za plan przywrócenia godności Polsce na następne dziesięciolecia. To jest kwestia wiarygodności. Tego kto kieruje kilkudziesieciomilionowym narodem. I nie da się tego "przykryć" Myszką Agresorką. Pamiętacie Kaczyńskiego, który przez 8 lat przegrywał wszystkie wybory? Casus Korwina - usłużny dziennikarz zadaje nie-podchwytliwe pytanie dla przeciętnego człowieka, czeka na kompromitującą wypowiedź, a jeśli jej nie otrzymuje, to sam ją manipuluje. Tutaj było wszystko podane na tacy.

Z moralnego punktu widzenia prywatna osoba Kaczynski mógł mieć słuszność (mógł, ale nie musiał, bo nie mamy pojęcia, czy hiperbolizował, czy wyrażenie - zabiliście mi brata nalezy potraktować dosłownie). Z politycznego punkty widzenia takie słowa powinny budzić większą grozę niż "Zmień pracę, weź kredyt".

Mnie oblewa zimny pot ilekroć widzę to wystąpienie. Oczywiście hiperbolizuję, ale o ile to jest dalekie od rzeczywistości?

I jeszcze wielkimi literami, gwoli jasności. TO CO ROBI ARMIA SZCZERBÓW, BUDKÓW, KOPACZÓW Z NAZWISKIEM LECHA KACZYŃSKIEGO JEST HANIEBNE. Nigdy czegoś takiego nie widziałem, mam nadzieję, że już nie zobaczę.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 lip 2017, 16:18

masacra pisze: Ale, że o co chodzi?
Tak walczył z nepotyzmem, że załatwił żonce posadkę w kancelarii :)

oraz
https://www.wykop.pl/wpis/25344881/pose ... -dyrektor/
i
http://ewidentnyoszust.blogspot.com/201 ... iewac.html

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lip 2017, 16:28

ubek pisze: Jest i Samuel vel hipokryta Pereira na czele internetowej armii trolli. :lol2:
lol. A co ma Pereira jego zachowanie do filmiku, którzy wrzucił. Manipulował? :mrgreen:

Piwus ten post na serio? Iman z Afganistanu? WTF?

Ja to rozumiem w ten sposób i podejrzewam, że większość. Swoimi działaniami doprowadziliście do odarcia brata z godności do osłabienia jego ochrony, nie zapewniliście jej, potem pozwoliliście by ruscy mi zwłoki brata zbezcześcili. Ergo przyczyniliście się mocno do jego śmierci i ja tego nie popuszczę. Pociągne was do odpowiedzialność w prawny sposób.

A nie, że fizycznie go zamordowaliście. WTF?

I takie są działania Kaczyńskiego od 8 lat. Już dawno mówił, zę tacy ludzie jak Komorowski, Tusk, Sikorski, Arabski, Klich muszą zniknąć z Polskiej sceny Politycznej. No chyba nikt tego nie traktował na zasadzie, że ich fizycznie wyleminuje.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 lip 2017, 16:34

Kamil232 pisze: lol. A co ma Pereira jego zachowanie do filmiku, którzy wrzucił. Manipulował?
Nic, chciałem zauważyć, że wpasowuje się w wasze środowisko idealnie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”