Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1976

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 19 lip 2017, 19:41

Jest oficjalka, Morata w Chelsea.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 19 lip 2017, 20:10

teraz dwie opcje:
1) po sprzedaży Moraty, wypożyczeniu Jamesa i kupnie Daniego kończymy z transferami, gramy częściej 442 z Isco. Piłkarze ofensywni oprócz BBC czyli Isco, Dani, Asensio, Lucas i Mayoral dostają dużo więcej minut, są szczęśliwi, kadra kompletna.
2) Perez idzie na zakupy czyli każdy transfer jest możliwy, mając pieniądze ze sprzedaży Moraty, plus przewidziane zaplanowane na ten sezon. Do tego klubowa kasa odetchnęła z ulgą bo Morata, James czy Pepe nie obiążają jej swoimi tygodniówkami.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 19 lip 2017, 20:13

Kogo byście chcieli na atak w miejsce Moraty?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1506
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 19 lip 2017, 20:34

Ile kosztował?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 19 lip 2017, 20:36

Delpiero14 pisze: Kogo byście chcieli na atak w miejsce Moraty?
Juz maja. Borja Mayoral.

Ass Kicker
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ass Kicker » 19 lip 2017, 20:39

Mbappe przyjdzie. ;)
Dr.Football1 pisze: Juz maja. Borja Mayoral.
Borja zaliczy chyba kolejne wypożyczenie.
Keres pisze: Ile kosztował?
80 mln euro + 5 zmiennych.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 lip 2017, 20:43

Trudno powiedzieć. Rynek nie oferuje wielu opcji. Nie wiem czy rozbijanie banku (rekord transferowy?) dla Mbappe to naprawdę dobry pomysł. Może i tak. Na realną opcję wygląda Aubameyang, ale on jak dotąd wyglądał na zawodnika, który bardziej chce grać w Madrycie, niż Madryt chce go kupić. Dużo bardziej.

Jednak zostawanie z Benzemą, Ronaldo i Mayoralem wydaje się co najmniej ryzykowne, bo tylko jeden z nich regularnie strzela bramki. Dwóch z trzech najlepszych strzelców tej drużyny odeszło. Z drugiej strony w jej pomocy jest tyle złota, że nie wypada, by się marnowało, więc może czas częściej porzucać 4-3-3. Brak transferu to też jedyna możliwość, przy której pozostanie Mayorala w składzie ma jakiś sens, choć akurat do niego póki co jakoś nie jestem przekonany. Nie dostrzegam u niego ogromnego talentu, który zapowiadano, potencjału na cracka.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2460
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 19 lip 2017, 21:10

Odeszli nie ci napastnicy co potrzeba, ten najmniej potrzebny nadal jest w kadrze, został bez rywala, niebawem będzie prawdopodobnie zakładał opaskę kapitana REALU MADRYT, ale oczywiście Karimek musi grać, bo robi mityczne wolne przestrzenie Cristiano. :lol2: Moją niechęć do Benzemy już pewnie większość na forum zna, ale to jest aż przykre, że odchodzi napastnik, który ewidentnie walkę o pierwszy skład z nierobem wygrał. Nie byłem przekonany do Moraty, ale mnie kupił swoją grą, bardzo dobry zawodnik, waleczny, nie odpuszcza, umie strzelać gole, zapracował na to, by w sezonie 17/18 pełnić rolę podstawowego napastnika Królewskich.
Kluchman pisze: a realną opcję wygląda Aubameyang, ale on jak dotąd wyglądał na zawodnika, który bardziej chce grać w Madrycie, niż Madryt chce go kupić.
I dobrze, nigdy do Aubameyanga nie byłem szczególnie przekonany.
Kluchman pisze: bo tylko jeden z nich regularnie strzela bramki
Co potwierdził w kilku ostatnich tygodniach sezonu. Wstrzymałbym się nad podniecaniem się golami Portugalczyka, fakt, obudził się w porę, ale tylko przypomnę przez ile miesięcy kopał się po czole. Ronaldo może grać od września dobrze, ale nie musi. Dlatego liczyłem, że jednak te plotki o odejściu są prawdziwe.
Mbappe i nikt inny. Cavani 2013, Suarez i Lewandowski 2014, Mbappe odróżnia od nich to, że Francuz naprawdę chce grać u nas, tamta trójka miała inne oferty, takiego Suareza chyba nigdy tak naprawdę nie chcieliśmy. W efekcie za kilka tygodni zaczynamy 9 sezon z Benzemą, litości.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 lip 2017, 21:20

Mbape jest 13 lat młodszy od CR7 i może się wydawać jego idealnym następcą. Przydało by się go jeszcze przygrillować z rok albo dwa. Choć to raczej nierealne. Albo teraz albo nigdy.

Morata odchodzi za duże pieniądze i na pewno, będą z niego zadowoleni w Londynie. Warto było go wykupić na jeden sezon z Juventusu, ale w przypadku rywalizacji z Karimem który jest pupilkiem prezesa i trenera nie ma co się dziwić.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 19 lip 2017, 23:56

Chemik - Ronaldo miał słabszą pierwszą część sezonu, bo przez kontuzję z Euro miał zaburzony rytm przygotowań, gdyż wrócił do gry już po starcie sezonu, teraz prawdopodobnie będzie inaczej, więc i forma na starcie sezonu będzie dużo lepsza.

Co do Mbappe, to z jednej strony wiadomo wielki talent a Real mialby kozacki, młody skład, ale z drugiej nie jestem fanem kupowania na potęgę, wiadomo że szeroka ławka była siłą Realu ale jak Bale byłby zdrowy to robi się jeszcze bardziej tłoczno niż w poprzednim sezonie wtedy.

Ja jednak myślę, że Mbappe przyjdzie, trudno mi uwierzyć żeby Perez dwa razy z rzędu miał okienko netto finansowo do przodu.

I może dobrze, za rok gramy w LM o wynik (trzecia LM z rzędu) i rekord, który może być nie do wyrównania przez kilkadziesiąt lat. :)

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 20 lip 2017, 8:26

Moim zdaniem jeśli Perez kogoś sprowadzi to będzie to tylko i wyłącznie Mbappe. W transfery typu Aubameyang czy inny Aguero nie uwierzę, bo na takiego gościa trzeba by przeznaczyć kwotę porównywalną do tej, którą uzyskano za Moratę. Gdyby nowy napastnik tyle kosztował to automatycznie musiałby być w hierarchii wyżej od Benzemy, więc sprzedaż Alvaro (który w poprzednim sezonie dawał Realowi więcej niż Karim) byłaby kompletnie bez sensu, bo równie dobrze Zidane i Perez mogliby zapewnić Hiszpana, że to on będzie pierwszym wyborem w przyszłym sezonie. Więc jaki sens miałaby wymiana Moraty na piłkarza obecnie może i lepszego, ale z pewnością starszego? Nie po to Florentino ładuje wagony dolarów w młodych Hiszpanów, żeby jednego z nich wymienić na kogoś, kto jest niewiele młodszy od Benzemy.
Z Mbappe wygląda to ciekawie. Ewentualny transfer Kyliana oznacza jeszcze większe pieniądze na stole, ale dostaje się piłkarza o ogromnym potencjale, dodatkowo z 15 latami kariery przed sobą. Wokół młodego Francuza jest ogromny szum, a rekordowy transfer (bo tylko taki wchodzi w grę) jeszcze by go spotęgował, a to jest coś, co Perez lubi najbardziej. Myślę, że jeżeli klub chciał go ściągnąć do siebie to teraz to po prostu zrobi.
Jednak wcale mnie nie zdziwi, gdy nie przyjdzie nikt. Poprzedni sezon pokazał, że przy obecnej kadrze 4-4-2 Real gra najlepszą piłkę. Teraz jest jeszcze lepiej, bo wreszcie każdy z pomocników ma zmiennika, a i potencjalnie najbardziej poszkodowany Bale może na tym zyskać. Nie ulega wątpliwości, że Garteh gra lepiej w reprezentacji, a tam jest cofniętym napastnikiem. Tak, grając dla Walii ma pełną swobodę, ale nie widzę przeciwwskazań, by Bale grał mniej więcej to samo w Realu.

Osobny akapit dla Moraty. Jestem bardzo ciekawy co pokaże w Chelsea. Z jednej strony profil piłkarski Hiszpana wydaje się być idealnie skrojony pod Premier League. Kwota transferu daje mu to, na czym najbardziej mu zależało - pewny plac. Z drugiej strony - to będzie dopiero pierwszy sezon, w którym Alvaro będzie pierwszym wyborem i - potencjalnie - gwiazdą zespołu. Ostatni sezon, jeśli popatrzeć na liczbę bramek w stosunku do rozegranych minut, był w wykonaniu Hiszpana znakomity. Trzeba jednak wziąć poprawkę na to, że jako joker wyglądał zdecydowanie lepiej, niż gdy wchodził od pierwszej minuty, aczkolwiek na jego obronę można powiedzieć, że Zidane chyba ani razu w sezonie nie dał mu zagrać np. 5 meczy z rzędu w wyjściowej 11. Ciężko w takich warunkach o stabilizację i porządny rozwój, ale mimo wszystko chyba wszyscy kibice Realu są zadowoleni z tego, co pokazał. Koniec końców Chelsea, patrząc na kwotę odstępnego, sporo ryzykuje, choć moim zdaniem Morata nie podzieli losu Torresa, który nie udźwignął oczekiwań kibiców i presji związanej z ogromnym transferem. Alvaro może niekoniecznie załaduje 30 bramek w Premier League na dzień dobry, ale jestem raczej spokojny, że te 15-20 bramek spokojnie ustrzeli.

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 20 lip 2017, 12:20

Chelsea musiała być chyba nieźle zdesperowana skoro sypnela taka kasę, Perez zapewne bardzo zadowolony. Dużo opcji na rynku nie było, więc trzeba było przeplacic. Czy się sprawdzi? Mam obawy, ale czas pokaże.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 lip 2017, 12:28

Perezowi muszę przyznać, że należą się gratulacje. Nikt tak jak on nie potrafi sprzedawać. Uzyskać taką kwotę z Moraty. Tak. Z MORATY, to finansowy majstersztyk.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 801

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 20 lip 2017, 12:52

Gdzieś mi się op uszy obiło że Real zarobił już na nim 130 mln :shock:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 20 lip 2017, 13:46

Hmmm no stosując matematykę jakiej mnie uczono w szkole to jednak liczby są inne. :glass:

+20 transfer do juve
-30 transfer z juve
+80 transfer do chelsea

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”