Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 114

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 sie 2017, 16:54

Jeśli to prawda to faktycznie szok. Nie za bardzo rozumiem, czym taki Mbappe kierował się przy wyborze Paryskiej drużyny. Mimo wszystko sądziłem, że jak gdzieś odejdzie to właśnie do Realu Madryt, a tymczasem młody Francuz wybrał zespół, który sam wraz z kolegami w poprzedniej kampanii zostawił w tyle. Dla mnie spory błąd.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1597

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 10 sie 2017, 16:56

Coś się mówiło swego czasu o PSG, ale nie wierzyłem. PSG może być groźne w tym sezonie. Ney, Mbappe...

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 10 sie 2017, 17:06

Właśnie dlatego, ze doszedł Neymar to może i dojdzie Mbappe. Szejk ściągając Brazylijczyka pokazał, że to nie są żarty i Paryż ma sięgnąć po LM. Może i nawet to nie koniec wzmocnień.

Zostanie w lidze która zna i w kraju, który zna. Zespół wygląda na to, ze będzie świetny.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 sie 2017, 17:21

Jak dla mnie szanse Psg na wygranie LM są znikome. Próba kupienia sobie trofeów poprzez wydawanie niebotycznych kwot na piłkarzy? Były kluby, które już to przerabiały, wiadomo z jakim skutkiem. Nie tędy droga. Może zamiast obnosić się pieniędzmi na rynku transferowym niech Ci pseudo biznesmeni rządzący Paryskim klubem najpierw sprowadzą trenera, który jest w stanie zbudować w stołecznej drużynie zespół na miarę potrójnej korony, bo Emery dla mnie do takich trenerów się nie zalicza.

Ass Kicker
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ass Kicker » 10 sie 2017, 17:24

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 10 sie 2017, 17:28

beIN Sports (chyba dobre źródło w kontekście PSG) podało kilka godzin temu, że PSG nie jest blisko sprowadzenia Mbappe, Marca niedawno pisała, że Mbappe za 180 milionów w Realu. żadna z tych wersji mnie nie zaskoczy, ale proponuję na spokoju podchodzić do tego typu plotek.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 sie 2017, 18:55

Niech go kupują. Jeśli to by doszło do skutku i cena się potwierdziła to byłbym jednak lekko skonsternowany. 400 milionów w dwa tygodnie. Za dwóch graczy. Wydane przez jeden klub.

Ależ pięknym obrazkiem by było gdyby po tym wszystkim Monaco zdołało obronić tytuł a PSG znowu odpadło w ćwierćfinale LM :mrgreen:

Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EndriuK » 10 sie 2017, 19:18

Delpiero14 pisze: Jak dla mnie szanse Psg na wygranie LM są znikome. Próba kupienia sobie trofeów poprzez wydawanie niebotycznych kwot na piłkarzy? Były kluby, które już to przerabiały, wiadomo z jakim skutkiem. Nie tędy droga. Może zamiast obnosić się pieniędzmi na rynku transferowym niech Ci pseudo biznesmeni rządzący Paryskim klubem najpierw sprowadzą trenera, który jest w stanie zbudować w stołecznej drużynie zespół na miarę potrójnej korony, bo Emery dla mnie do takich trenerów się nie zalicza.

My to wiemy. Szejk może tego nie wie. Myśli, ze lekką ręką wyda sobie 200 milionow euro na Neymara i to załatwi sprawę, a jako bonus dorzuci Mbappe. Ewidetnie widac, ze cos w mysleniu PSG sie zmienilo, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie wywalilby takiej kasy za piłkarza i to jednego, który nie gwarantuje sukcesu. To tak jak narzekają na forum kibice United, mają piłkarzy, ale nie mają zespołu, mimo wielu transferów i wydanych pieniędzy. Może i tak będzie z PSG. Potrzeba odpowiedniego trenera, doboru odpowiedniej taktyki, motywacji, dogadania się, a pewnie i jeszcze trochę szczęścia.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 10 sie 2017, 20:09

Przecież chcą Oblaka

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 10 sie 2017, 20:16

o ile rozumiem, że może się nie podobać sposób prowadzenia zespołu przez Szejków, to jednak ze sportowego punktu widzenia Neymar jest rewelacyjnym transferem, który powinien pozwolić im wskoczyć półkę wyżej - a przecież PSG miało całą masę przegranych wyrównanych dwumeczów. a że kosztował aż tyle? nie sądzę, żeby 60 mln mniej robiło Szejkom dużą różnicę.

z tym Mbappe kilka źródeł mówi, że to fake, więc naprawdę proponuję poczekać.

Ass Kicker
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ass Kicker » 11 sie 2017, 22:19

Mariano z kolejną brameczką. :brawo:

93SeanPrice
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 93SeanPrice » 13 sie 2017, 21:25

Neymar robi różnicę w grze ofensywnej PSG - takie są moje wnioski po... 22 minutach meczu. Facet wyniósł z Barcelony wieczne poszukiwanie prostopadłych podań czy techniczną grę na małej powierzchni i jeśli jego współpraca z Cavanim i ADM się ułoży to gra PSG może stać się prawdziwą gratką dla fanów ofensywnego futbolu. elo.

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 13 sie 2017, 21:56

Nie, Neymar nie robi żadnej różnicy. Próbuje i tyle. Nic mu się nie udało przez 45 minut. Bardzo słabe PSG. Rabiot dramat. Nie wiem, po co z drużyną, która ustawiła turbo autobus gra Motta. DMC potrzebny w takim meczu jak dziura w moście. Matuidi albo jeszcze ofensywniej - Pastore. Do pierwszej bramki mecz będzie tak wyglądał jak wygląda. Cavani miał jedną szansę, gdzie bramkarz obronił nogą, Marquinhos trafił w poprzeczkę. Di Maria chaotycznie, a boku obrony też nie dają w ataku tyle, ile powinny.

93SeanPrice
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 93SeanPrice » 14 sie 2017, 21:00

Ech... "Nie, Neymar nie robi żadnej różnicy". Przeciąganie liny. Owszem, robi. Szuka prostopadłych podań, nie traci piłki, utrzymuje się przy niej, rusza do przodu czy napędza ataki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”