R jak Rasiak - Strona 31

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 08 wrz 2005, 18:28

Dosmen pisze:A Rasiak nawet nie potrafi trafić z 14 metrów w sumie do pustej bramki (mowa o wczorajszym strzale prosto w bramkarza Walii)...
no, tutaj akurat wybrał chyba najgorszy mozliwy cel strzału.. zamisat probowac gdzies przy słupku czy cos.. a moze myslał ze zmyli bramkarza i ten sam mu zejdzie z drogi..:) prawdopodobnych rozwiązań jest wieleD:

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 08 wrz 2005, 18:37

Mazi pisze:
Dosmen pisze:A Rasiak nawet nie potrafi trafić z 14 metrów w sumie do pustej bramki (mowa o wczorajszym strzale prosto w bramkarza Walii)...
no, tutaj akurat wybrał chyba najgorszy mozliwy cel strzału.. zamisat probowac gdzies przy słupku czy cos.. a moze myslał ze zmyli bramkarza i ten sam mu zejdzie z drogi..:) prawdopodobnych rozwiązań jest wieleD:
No właśnie rozwiązań jest wiele... Ale trzeba umieć grać piłkę, żeby podjąć trafne rozwiązanie. Dla fanów Rasiaka jest pocieszenie - w polskiej piłce 95% piłkarzy zrobiło by to samo. :wink: Z Kosowskim naczele. :lol:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 wrz 2005, 11:33

Dosmen pisze:Oczywiście, że polska liga jest jednym wielkim bagnem (no dobra... lasem ). A Rasiak nawet nie potrafi trafić z 14 metrów w sumie do pustej bramki (mowa o wczorajszym strzale prosto w bramkarza Walii)...
Stary ale Ty jestes plytki :? naprawde nigdy w pilke nie grales(gra z 5latkami pod blokiem sie nie liczy)?. jezeli naprawde uwazasz, ze przez jedna niewykorzystana sytuacje mozna powiedziec, ze ktos jest "slaby" to gratuluje! a dlaczego nie wspominasz o podaniu Rasiaka do Kosowskiego? no tak przeciez mu sie pilka od nogi odbila, a jest tak drewniany, ze przyjecie ma na 25 metrow :angry2: dlaczego nie wspomniales o tym jak zakrecil w 1 polowie obronca w narozniku boiska? dlaczego nie napisales, ze w akcji bedacej Twoim "argumentem", ktora byla tak banalna i w ogole, Rasiak tez mial swoj udzial? i wreszcie - jezeli jest tak slaby, to dlaczego Franek po wejsciu na boisko pokazal jeszcze mniej niz on??
Byc moze Rasiak odbil Ci dziewczyne (chociaz watpie zeby szukal panny w podstawowce), zabral zabawki, pogryzl psa... nie wiem i nie chce wiedziec, ale prosilbym Cie o odrobine obiektywizmu! to naprawde nie jest trudne. wystarczy, ze nie bedziesz chcialbyc za kazdym razem fajny (bo teraz fajne jest wyszydzanie Rasiaka) tylko sprobujesz popatrzec na cos z boku.
Dosmen pisze:Gdyby Rasiak był tak dobry jak Koller to jak wyżej ktoś napisał strzeliłby 9 bramek... Nie ważne czy to Andora czy Holandia... Ważne, żeby trafił do bramki.
Kolejny argument z kosmosu! dobra idziemy Twoim tokiem myslenia - Saganowski 2bramki - Rooney - 0, Krzynowek - 4bramki - Giggs - 0... no i mamy dwoch zawodnikow lepszych niz gwiazdy ManUtd!
:lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 wrz 2005, 13:15

Nie no po Dosmenie można wymagać wiele, ale napewno nie obiektywizmu. Wypomina te jeden jedyny nieszczęsny strzał Rasiaka w środek bramki jakby to miało jakieś znaczenie. Żurawski z Austrią nie strzelił karnego = fuera słaby Żurawski :!: Rooney nie trafił bo jeszcze lepszej (niż Rasiaka) sytuacji z Walią = Rooney słabiak :!:
Ja już napisałem, że niech spróbuje zagać w piłkę tak bardziej na poważnie a potem napisze wrażenia, ale chyba nie próbował. Nie liczy się też fakt, iż Rasiak w przeciągu całego meczu miał więcej dobrych zagrań, wartych odnotowania niż takich jak ten strzał, ale dla Dosmena to chyba nic nie znaczący szczegół który można pominąć.
Dosmen pisze:Ale trzeba umieć grać piłkę, żeby podjąć trafne rozwiązanie.
Bo Rasiak nie potrafi grać w piłkę a Tottenham zatrudnił go jako stolarza [*]

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 wrz 2005, 13:21

Niggaz pisze: Bo Rasiak nie potrafi grać w piłkę a Tottenham zatrudnił go jako stolarza [*]
no z tym to się zgodze w 100% :lol: :D trafiłes w 10!! sam lepiej bym tego nieujął..

a tutaj polecam lekture wywiadu Franka.. ma pośrendio związek z Rasiakiem:) tzn. Franek się zali ze Janas go pomijał w wyjsciowych 11 w obu meczach bo miał problemy z Elche i LEvante choć na treningach był najlepszy.. chyba jutro sie ukaze wywiad z Janasem odpierającym te zarzuty.. ciekawe co powie ?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 09 wrz 2005, 14:48

Mazi pisze:Franek się zali ze Janas go pomijał w wyjsciowych 11 w obu meczach bo miał problemy z Elche i LEvante choć na treningach był najlepszy.. chyba jutro sie ukaze wywiad z Janasem odpierającym te zarzuty.. ciekawe co powie ?
Nie czytalem tego wywiadu, ale jesli rzeczywiscie Frankowski sie na cos zalil, to tutaj jest wlasnie brak profesjonalizmu. zamiast zadzwonic, spotkac sie i normalnie pogadac w 4 oczy z Janasem, to on sie wyplakuje do wszystkich gazet na okolo, co raczej atmosfery w druzynie nie poprawia. jezeli uwaza, ze jest lepszy to niech to powie trenerowi i ten mu poda powody dla ktorych podjal taka a nie inna decyzje. po co wyciagac wszystko na swiatlo dzienne? kadra jest jak rodzina - o niektorych rzeczach nie powinno sie mowic przy wszystkich, bo pozniej tylko sensacje maja takie brukowce jak Fakt.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 wrz 2005, 15:25

ale Janas z nim ogole niegadał.. tylko wystawił składy i bach koniec.. jesli Franek mówi ze Janas niechciał znim rozmawiac na ten temat to znaczy ze Franek ma troche racji i walczy o swoje.. mi sie to wydaje normalne.. ale tak samo moglby Oli:

- Trener Janas ściagnął mnie az z Aten i niezagrałem nawet sekundy;]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 wrz 2005, 15:49

Trzeba sie zastanowic czy warto aby Olisadebe przyjeżdzał na zgrupowanie tylko po to aby usiadł potem na trybunach.Czy nie lepiej dac szanse Brożkowi
Wracając do Rasiaka zagrał dwa dobre ale nie rewelacyjne mecze i wcale mnie nie przekonał do tego ze to on powinien grac w pierwszej jedenastce.Wręcz przeciwnie.Rzucało sie w oczy brak zrozumienia z Żurawskim.Jezeli Rasiak dostaje w całym meczu tylko dwa celne dosrodkowania to jego przydatnosc spada do zera, wiec zastanawiam sie czego Janas na siłe wpycha Rasiaka do składu który stara sie grac piłke kombinacyjna.Według mnie lepszym wariantem jest gra z Frankowskim w pierwszym składzie, a na ławce Rasiak który jako joker wchodzi w końvówce meczu i moze cos stracic głowa do siatki.Wydaje sie ze Janas i tak w meczu z Anglia bedzie stawiał na Grzesia choc watpie ze tacy piłkarze jak Ferdinand, Terry, Campbell, czy Carragher beda mieli problemy z naszym Rasialdo.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 wrz 2005, 16:01

Babel pisze:Trzeba sie zastanowic czy warto aby Olisadebe przyjeżdzał na zgrupowanie tylko po to aby usiadł potem na trybunach.Czy nie lepiej dac szanse Brożkowi
nie warto..(przypomina mi sie jedna z piosenek w Kiepskich;] :lol:) zresztą jak sam Oli powiedział ze niechce przyjezdzac na gotowe i miał w 100% racje:) i lepiej dac szanse Pawłowi, bo widac ze sie nadaje:)
Babel pisze:Wracając do Rasiaka zagrał dwa dobre ale nie rewelacyjne mecze i wcale mnie nie przekonał do tego ze to on powinien grac w pierwszej jedenastce.Wręcz przeciwnie.Rzucało sie w oczy brak zrozumienia z Żurawskim
dokładnie.. odmienna sytuacja jest z Frankiem i to o 360 stopni:)

Babel pisze:Jezeli Rasiak dostaje w całym meczu tylko dwa celne dosrodkowania to jego przydatnosc spada do zera, wiec zastanawiam sie czego Janas na siłe wpycha Rasiaka do składu który stara sie grac piłke kombinacyjna.
dlatego go wpycha bo ten gra w premier league a Franek 'tylko' w 2 hiszpańskiej;/ a Franek przez swoje 20 pare minut dostał tych podań duzo, duzp, duzo więcej:)

Babel pisze:Według mnie lepszym wariantem jest gra z Frankowskim w pierwszym składzie, a na ławce Rasiak który jako joker wchodzi w końvówce meczu i moze cos stracic głowa do siatki

tez tak sądze.. moze i Franek nie ma budowy ciała na Anglików, ale ich wymęczy troche:) a pozniej Rasiak będzie miał o niebo łatwiej:)
Babel pisze:Wydaje sie ze Janas i tak w meczu z Anglia bedzie stawiał na Grzesia choc watpie ze tacy piłkarze jak Ferdinand, Terry, Campbell, czy Carragher beda mieli problemy z naszym Rasialdo.
no w koncu to jego ulubieniec tak jak teraz Rząsa i Radomski(ale jego akurat sie nieda wepchnac do 1 składu) i niegdyś Kukielka i Lewinho:)

Babel pisze:pozdrawiam
również pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 09 wrz 2005, 18:19

Moim zdaniem poprostu Rasiak jest za słaby na grę w reprze... zresztą nie tylko on: Rząsa jest w fatalnej formie, Baszczu to samo, Kosowski troszkę zyskał w końcu w moich oczach. Żuraw nie zachwyca choć stać go na więcej. Według mnie pewniakami w kadrze są (na chwilę obecną): Boruc (chyba nawet kosztem Dudka... Jurkowi będzie trudno wrócić do opytmalnej formy a ryzykować z Anglią nie ma co), Jop (o dziwo chyba najlepszy obecnie polski stoper), Sobolewski, Smolarek/Kosowski (ze wskazaniem na tego pierwszego), Krzynówek, Szymkowiak (szkoda, że nie zagra z Anglią, Janosik deleguje pewnie Radomskiego :? ) no i w końcu Żurawski. :wink: Oczywiście wszystko może się zmienić przez spadek formy albo kontuzję. Tak więc do uzupelnienia zostaje defensywa i jedno miejsce w ataku. I wcale nie mam nic przeciwko żeby grał Rasiak. Jeśli jest w lepszej formie od Franka to niech gra. Jak już kiedyś pisałem życze Rasiakowi jak najlepiej w Tottenhamie. Będzie trudno ale może troszkę podszlifuje swoje umiejętności. Minie sporo czasu za nim wygryzie z jedynastki Mido albo Defoe. W meczach z Austrią i Walią grał lepiej niż dotychczas. Z austriakami chyba nawet chciał aystować przy bramce Kosowskiego - nie było w tym przypadku. A z Walią pokazał się kilka razy. Ale jak pokazał przykład Irlandczyków czy Maltańczyków trzeba (umieć?) strzelić bramkę mając choćby jedną jedyna okazję w całym spotkani.

A'propos... Wydaje mi się idiotyczne zabieranie Oliego na zgrupowania skoro wiadomo było, że nie zagra choć minutu. Brożka można było przechwycić z młodzieżówki bo i tak nasi juniorzy walczyli o honorowe rozstanie się z eliminacjami. A Pawełek przynajmniej zbierałby doświadczenie w kadrze do której powinien już trafić chociażby na zmiany Rasiaka w 80 min.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 09 wrz 2005, 20:24

Mi się wydaje, że Rasiak zasłurzył sobie na grę w pierwszym składzie. W ostatnich meczach to pokazał. Napastnik ma strzelać bramki (niektórzy mówią, że drewnianie, co z tego gol jest golem), w ostateczności asystować Rossi i asystuje ( z Austrią po golu Kosowskiego no i podał jeszcze do Żurawskiego który wywalczył rzut karny) i strzela gole (co prawda na razie w towarzyskim turnieju).

I jeszcze jedna sprawa. Strzasznie mnie denerwuje jak niektórzy (nie tylko na tym forum) mówią o Rasiaku drewniak itp. On ciężko pracuje na to co osiąga. Są w kadrze piłkarze którzy zasłurzyli sobie na gre w reprezentacji mniej niż On. Ludzie po prostu znaleźli sobie kozła ofiarnego... Takie jest moje zdanie

Awatar użytkownika
-SlipKnot-
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -SlipKnot- » 09 wrz 2005, 21:08

Gra Grzegorza Rasiak coraz bardziej mi się podoba , robi się coraz elastyczniejszy na boisku ;) w 36 minucie w meczu z Walia na polu karnym przeciwników ładnie wyłuskał piłkę , ominał zwodnika i uderzył po krótkim lecz bramkarz obronił ... miał ładną "asystę" przy karnym ;) Gdy taki zespoł jak Tottenham kupuje zawodnika to musi on byc przynajmniej dobrym średniakiem na gre w Premiership , 2 mln bo chyba tyle kosztował nie wydaje się na byle kogo ... pozdrawiam !

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 09 wrz 2005, 21:32

zaczyna zasługiwac na gre w reprezentacji Polski ale dalej mysle że Oli gra lepiej ale sezon w Anglii i bedzie wymaitaqł.Jak sobie teraz myśle 2 mln sporo

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 12 paź 2005, 22:39

Po dzisiejszym meczu panu Rasiakowi dziekujemy. To właściwie tyle co miałbym do powiedzenia, chyba kazdy wie o co chodzi...

Nigdy nie byłem jego zwolennikiem i już nigdy się do niego nie przekonam :!:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 12 paź 2005, 22:46

Dokładnie dzisiejszym meczem udowodnił jak słabym jest napastnikiem. Zagrał moim zdaniem poniżej krytki, bo niby co on pożytecznego robił :roll: No ale dzisiaj zauważyłem, że Rasiak jest znakomitym dryblerem :lol: Kilka razy probował ale mu nie wychodziło. Ale jedno pytanie mnie dręczy i chyba nie zasne dzisiaj. Co on robi w pierwszym składzie naszej reprezentacji? :evil: No panie Janasie niech pan już taki dobroduszny nie będzie dla niego, bo w MŚ nic nie osiągniemy. A więc prosimy, nigdy więcej Grzesia od 1 minuty 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”