Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 2593

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2017, 22:45

Jednak wtedy człowiek był spokojniejszy bo byli piłkarze o których bać się nie musieliśmy. Kolejny rok, a na prawej flance biega Lichsteiner, w środku Rugani lub Benatia. Mam nadzieję, że Włoch będzie grał regularnie co pomoże mu wskoczyć na wyższy poziom

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 sie 2017, 23:29

O Ruganiego bym się nie bał jakiś ten Chiellini dla mnie jest niepewny...nie pierwszy raz :).

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 26 sie 2017, 23:32

Jednak o Kielona bym się nie martwił w meczach o stawkę. Wiek robi swoje, ale faktycznie bez Bonusa u boku wygląda na tę chwilę źle. Wiadomo, że byli dobrymi kolegami i to mogło się na nim odbić. Jednak to profesjonalista i wiem, że wróci. Rugani może być chimeryczny, będzie grał na zmianę z Benatią, wcześniej też grał od czasu do czasu więc potrzebuje tym bardziej czasu. Ciekawe jak Max ustawi obronę na Barcelonę, Daniele nie ma wielu poważnych meczów w swojej karierze

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 sie 2017, 9:04

wloski pisze: O Ruganiego bym się nie bał jakiś ten Chiellini dla mnie jest niepewny...nie pierwszy raz :).
we wczorajszym meczu chiellini i lichsteiner potrafili ratować ruganiego. pomijam karnego, ale często źle sie ustawiał, łatwo go było przestawić, zostawiał za dużo miejsca rywalowi. i podania tylko do boku, miałem wrażenie, że pierwsze podanie otwierające w jakikolwiek sposób grę wykonał koło 90 minuty. wiem, ze to nie bonucci i pjanic po coś się cofa na wysokość linii obrony, ale źle to wyglądało.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 sie 2017, 10:56

Panowie z Kielonem to głównie był problem przy wyprowadzaniu piłki, ja wiem, że on technicznie odstaje, ale po prostu niech tego nie robi. Rugani jest nieco speszony, ale z klasowymi drużynami w tamtym sezonie potrafił zabłysnąć, on miał kilka miesięcy kontuzję + MME + krótki urlop, pewnie za niedługo wejdzie na wyższy poziom. On spokojnie Benatię posadzi na ławce, do tego ma elegancję w prowadzeniu piłki, wczoraj nie było tego widać, bo tak jak mówię, jeszcze z formą niegotowy, ale trzeba mu zaufać, nie bez powodu on występuje, a Benatia siedzi, Marokańczyk zakończył sezon bez kontuzji, wcześniej zaczął treningi, a i tak jest kiepski, do tego jego gra do bramkarz (wycofywanie) to mega fatalne rozwiązanie, a on z niego często korzysta. Benatia pewnie jak wróci do formy to również swoje zrobi, ale w tej chwili jeśli Rugani i Benatia są tacy sobie, to wiadomo, że lepiej stawiać na "swojaka" i żeby grał Daniele. Do tego mamy bardzo lajtowy początek sezonu (oprócz LM) i chyba to pozwoli dojść naszym do pełni formy, gdzie przecież nawet Sandro gra poniżej swoich oczekiwań.

Najgorzej, że okienko się kończy, Howedes nawet nie jest nasz, Lichy wciąż gra w podstawie, a Barzagli robi za jego zastępcę na PO. A ja cały czas alarmuję, że potrzebujemy kogoś na tą pozycję, Asę nawet można byłoby pożegnać, co dołożyłoby kilka groszy do transferu PO. A DS poszedłby na tą lewą. Lichy byłby tylko zastępcą i wszystko by to wyglądało przyzwoicie....

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 sie 2017, 11:15

Ciekawi mnie dlaczego Berna kolejny mecz przesiedział na ławce

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 sie 2017, 13:45

Allegri ma po prostu swoich pewniaków na których konsekwentnie stawia. Cuadrado mimo słabej gry zdobył bardzo ważną bramkę co raczej zapewni mu podstawę również i w kolejnym spotkaniu. Berni musi cierpliwie czekać na swoją szansę.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 sie 2017, 15:10

Ploteczki z rana:
1. Mamy porozumienie z Howedesem, ktory wedlug doniesiesn ma dzis zagrac pozegnalny mecz w barwach Schalke. Jezeli to okaze sie prawda to z klubem pozegna sie Asamoah.
2. Marotta pracuje nad Andre Gomesem na zasadzie wypozyczenia i kupnem po roku za okolo 33m. Barca sie zastanawia. Jednkaze nie jest on pierwszym wyborem a jedynie alternatywa poniewaz pilkarzem, ktory najbardziej odpowiada Juve jest Strootman.
3. Inter dogadal sie z Lotito w sprawie Keity (dwie raty po 15m), ale czy ma jego wole? To sie jeszczs okaze. Podobnie rzecz sie ma z Roma, Sampa i Schickiem.
4. Mattia odzyskuje siebie.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 27 sie 2017, 15:46

ozob pisze: 4. Mattia odzyskuje siebie.
:?:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 sie 2017, 15:55

W sensie, ze odbudowuja jego forme.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 sie 2017, 16:29

I głowę

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 sie 2017, 17:16

Ponoc jedno z lepszych zrodel o the Reds:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 sie 2017, 20:01

ozob pisze:Ponoc jedno z lepszych zrodel o the Reds:

Za Khedire jak znalazł kilka lat starszy podobny klocek z tym z Emre ma jeszcze szansę być lepszy a Khedira nie.

Oglądał ktoś Pol Lirola vs Torino? Ja z 10 minut i podobała mi się jego gra niesamowicie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 sie 2017, 20:06

wloski pisze: Oglądał ktoś Pol Lirola vs Torino? Ja z 10 minut i podobała mi się jego gra niesamowicie.
Zdecydowanie się wyróżniał na tle bardzo słabego Sassuolo, rwał do przodu prawą stroną, ale ostatnie podanie do poprawki

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 27 sie 2017, 20:08

Ale fajnie gra ciałem również podoba mi się jego gra kombinacyjna aż żal że musimy czekać na niego jeszcze z dwa sezony xD sezon w Sassuolo i sezon na ławce bo przecież trzeba młodych pomału wprowadzać Maxiu.

Atalanta się na nas odgrywa i nie stawia na Caldare oraz Orsoliniego, czy po prostu Ci nie są gotowi na grę bo grali w młodzieżówce? Spina poza składem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”