Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1581

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Hunter9
Skład C
Skład C
Reputacja: 14

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hunter9 » 30 sie 2017, 9:20

Kamil232 pisze:To trochę jak w Polskiej polityce wszystko co zarzucano PIS robiła PO i to ona była ok, a PIS beee.
Tak ku*wa, dokładnie tak samo :angry2:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 sie 2017, 9:24

Ale że z tematu Manchester United zejść na jakaś śmieszną politykę? Pis, PO. Absurd.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 sie 2017, 11:41

Morrow pisze:Pereira prawdopodobnie idzie na roczne wypożyczenie do Valencii. Nie wiadomo czy będzie tam opcja odsprzedaży.

Od początku nie wierzyłem, że młody coś pogra u Mourinho. Jak już to tylko przy pladze kontuzji albo w pomniejszych pucharach. Do rotacji mógłby się przydać ale akcje Herrery, Carricka i Fellainiego będą stały wyżej więc dla jego rozwoju to może być odpowiednia ścieżka. Inna kwestia czy jeszcze kiedyś na OT wróci, jeśli w MU wiązaliby z nim jakieś plany to pewnie puściliby go na wypożyczenie gdzieś do PL, sam Brazylijczyk też zresztą może już mieć dość tej tułaczki i nie zdziwię się, że jak odpali to za rok zmieni pracodawcę.
To może być jego koniec. Szkoda, że nawet nie dostał realnej szansy, bo papiery na granie ma. Dodatkowo w przyszłym roku kończy mu się kontrakt i jeśli wypuścimy go nie podpisując wczesniej nowego kontraktu - to go stracimy.

O Evansa starają się City i Leicester i mówi się o cenie ponad 20 milionów funtów. Kolejny po Keanie człowiek, który szybko odnalazł się w innym otoczeniu i udowodnił, że stać go na więcej niż myślał LVG. Kolejny kamyczek do ogródka Holendra swoją drogą, fajnie, że wprowadził Rashforda ale za sprzedaż stoperów należy mu się karny kutas. Patrząc co gra Jones, jestem przekonany, że u Mou, Jonny mógłby być jednym z filarów defensywy.
Byłem mega zły na Lujego za sprzedaż naszych chłopaków. Głównie za Welbza, ale czas pokazał, że to akurat nie był błąd. Natomiast Evans swoje szanse otrzymał i po prostu ich nie wykorzystał. Grał w większości źle i mało kto wtedy w ogóle żałował, że się go pozbywamy. Ja trochę żałowałem, ale bardziej z sentymentu do naszych wychowanków, których niebezpiecznie ubywało. Bardzo mnie jednak cieszy, że w WBA się odbudował, ale to chyba jeden z tych zawodników, którzy muszą mieć pewny plac, żeby poczuć się komfortowo i grać na miarę swoich umiejętności. WBA to jednak zdecydowanie za słaba drużyna dla niego i mam nadzieję, że trafi do lepszego zespołu.

Co do Keane'a...Pamiętam jeden mecz z tournee, czy też słynną potyczkę z MK Dons, gdzie wyglądał koszmarnie i nawet tutaj padały opinie, że chłopak nie nadaje się nawet do championship. Szkoda, że poważnej szansy nie dostał, ale u nas nie otrzymują jej obecnie nawet dużo bardziej utalentowani grajkowie. Wtedy z niewiadomych mi względów Holender bardzo uparł się aby znaleźć lewonożnego stopera i stąd szansę dostał chociażby Blackett.

Keane to przykład zawodnika inteligentnego. Przykład zawodnika, który pokazuje ile daje wytrwała praca i przede wszystkim - regularna gra. Żaden mega talent.

Super, że u Mou odnalazł się Jones, ale z drugiej strony pogubił się Smoła, który u Lujego był wyróżniającym się zawodnikiem w całej lidze. Takie dyskusje można toczyć godzinami. Przy zmianie trenera niemal zawsze ktoś traci, a ktoś zyskuje. I powodów może być wiele.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2017, 13:14 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 sie 2017, 11:46

A Januzaj wypalil na Mojsiego czy Van Gaala ? Pytam bo nie pamietam, a talent spory I niestety gdzies sie pogubil.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 sie 2017, 11:51

Wypalił za Mojsa. Odaplił go Mourinho, więc zapewne jak Adnan się podniesie (w co średnio wierzę) to karnym kutasem zostanie obdarowany Portugalczyk ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sie 2017, 16:03

Rossi pisze: Ale że z tematu Manchester United zejść na jakaś śmieszną politykę? Pis, PO. Absurd.
Ale nie wiem czy wiesz bo z tego co chyba zrozumiałem wychowywałeś się za granicą, to jednak w języku Polskim istnieje takie coś jak porównanie, metafora. Warto poznać te terminy.

Wyżygać się można od czytania jak to Mourinho niszczy młodych, nie daje im szans, jak to zaprzecza DNA United jak wszystko to zrobił ten śmieszny Holender(podobnie jak w Polskiej polityce rzekomo to Pis łamał demokracje, podsłuchiwał, niszczył dziennikarzy, a wszystko robiła to PO) Wtedy takiego żygu nie było, bo ła łoo dawał szansę Blacketom i McNairom, tylko co z tego dziś jest?

A posprzedawał wszystko co najlepsze. Aż by się chciało dziś np. żeby Mourinho tak opierdolił Lingarda i wziął Mahreza, jak Van Gaal opierdolił Welbecka i Hernandeza żeby zrobić miejsce dla Falcao.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 sie 2017, 16:08

Faktycznie, przyznaję ci racje. Lui to trochę taki Tusk, a Mou - Kaczyński.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sie 2017, 16:27

Widzę, że jednak przerasta Cie zrozumienie jednego kontekstu. Nic wracaj do oglądania młodych chłopców i płacz jacy to byliby genialni gdyby nie ten zły Mourinho(o to też pasuje. Jakby w Polsce było idealnie gdyby nie zły Kaczyński)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 sie 2017, 18:03

A Arsenal to PSL

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 31 sie 2017, 13:54

Pereira zostaje w zespole, a Mourinho mu powiedział, że będzie odgrywał rolę w zespole. :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 wrz 2017, 11:07

Carbon pisze:Pereira zostaje w zespole, a Mourinho mu powiedział, że będzie odgrywał rolę w zespole. :)
Ano.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 02 wrz 2017, 11:30

Właśnie nie wiem, co się odjebało i chyba każdy jest zaskoczony, że tam wylądował, ALE mamy opcję powrotu jego już w styczniu i przedłużenia wtedy z nim kontraktu, także nie ma tragedii i na najważniejszą część sezonu będzie dostępny być może. ;)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 02 wrz 2017, 12:14

Szkoda, przy sporej ilości meczów w sezonie powinny się znaleźć dla niego minuty zwłaszcza na ofensywnych pozycjach. Zawsze to krok do przodu w porównaniu z zeszłym sezonem, ale więcej sensu miałoby wypożyczenie gdzieś do Premierleague. Jakiś plan na przyszłość na niego musi być, bo inaczej zostałby pewnie po prostu sprzedany.

Nikt chyba nie pisał, a warto podkreślić debiut w reprezentacji Oranje Fosu-Mensaha. Z Holendrami ostatnio jest jak jest, ale debiut w pierwszym składzie w ważnym meczu przeciwko Francuzom pokazuje, że wierzą w chłopaka. Mam nadzieję, że przejście Sakho do Crystal Palace nie zabierze mu gry i bieżący sezon zaprocentuje na jego przyszłość u nas.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 02 wrz 2017, 13:58

Po sezonie kończy mu sie kontrakt, troche to martwi ;/

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 02 wrz 2017, 17:30

Mamy niby opcje przedłużenia do 2019, ale martwi, ze chłopak zaraz przecież będzie mieć na karku 22 lata, a my wciąż nie możemy mu dać minut. Niebezpiecznie to przypminana casus wielu zawodników Chelski rzucanych raz po raz na różne wypożyczenia, którzy gdzieś po drodze się pogubili.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”