MŚ znowu zakodowane

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Abramovic
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

MŚ znowu zakodowane

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abramovic » 09 wrz 2005, 19:37

Wygląda na to, że Mistrzostwa Świata w Niemczech jeśli chodzi o transmisje telewizyjne w Polsce, będą wyglądały tak jak te w Korei i Japonii. Czyli TVP pokaże tylko najważniejsze mecze i ewentualnie (jeśli się zakwalifikujemy) mecze Polaków.
Polsatu Sport nie mam i nie zamierzam kupować po MŚ mogę obejrzeć w telewizji niemieckiej, albo czeskiej, może jeszcze włoskiej. Także dla mnie to nie jest jakiś wielki problem.
Jednak jest to trochę głupie, że większość Polaków musi oglądać największą po letniej olimpiadzie sportową imprezę na świecie w obcojęzycznej telewizji :?
Czy TVP jest biedniejsza o czeskiej telewizji publicznej? Niewydaje mi się.

Awatar użytkownika
beku
Żenujący nabijacz :/
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: beku » 09 wrz 2005, 19:46

Przeciez to bez sensu !!!

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 09 wrz 2005, 20:03

A to przez Korzenia woli lekkoatletyke od piłki nożnej.A wiadomo ze w ciula osob ogląda mecze repry

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 09 wrz 2005, 20:14

oj nie, gryyy no chyba przegna z lekka :| ... tak Polska to piękny kraj... ehhh...

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 09 wrz 2005, 20:14

final ligi mistrzow ogladalo 5 milionow, kazdy odcinek m jak milosc oglada 12 milionow. zalosne...
a co do kodowanych meczy... nie wydaje mi sie... teraz kazdy ma polsat sport, jest normalnie w kablowkach. poza tym, jak ktos chce obejrzec to i tak obejrzy. nie mam canalu+ a ogladam kazdy mecz jaki chce obejrzec, niewazne gdzie leci.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 wrz 2005, 20:22

Nie rozumiem po co się wkurzać. Polsat wygrał przetarg (czy tam co) i ma MŚ. Wszystko jest tak jak trzeba. Ja ma PS i się ciesze, że będą Mistrzostwa, bo nie będe musiał słuchać Szpaka. Ponoć mają też zrobić Polsat Sport 2. Uważam, że Polsat lepiej zajmie się tą imprezą i wszystkie sentymenty do TVP trzeba zapomnieć, bo ta telewizja jeśli chodzi o piłke nożną, to spadła na totalne dno. Niech dziękują Polsatowi, że udostępnił im kilka meczy z Mistrzostw. Przez MŚ w 2002 roku też się wkurzałem, ale zakupiłem dekoder i git!
Według mnie jeżeli chce się oglądać najważniejsze imprezy sportowe, to trzeba mieć PS albo C+. Czekam aż Korzeniowski zacznie pokazwać każdą impreze w lekkoatletyce i nie będzie pokazywał LM i ME.

Awatar użytkownika
Abramovic
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abramovic » 09 wrz 2005, 22:43

Corinthians pisze:Nie rozumiem po co się wkurzać. Polsat wygrał przetarg (czy tam co) i ma MŚ. Wszystko jest tak jak trzeba.
Chyba jednak nie wszystko jest tak jak trzeba. Ja rozumiem, że można płacić żeby obejrzeć ligę włoską, hiszpańską, angielską, niemiecką, a nawet polską, ale taka impreza jak MŚ w piłce nożnej, powinna być w tv publicznej. Ty masz PS i Cię to za bardzo nie interesuje, ale pomyśl, że ktoś ma cyfrę, płaci co miesiąc prawie 100zł i co? Żeby obejrzeć MŚ ma sobie jeszcze dokupić Polsat?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 wrz 2005, 22:51

A codziennie w TVP lecą jakieś zawody lekkoatletyczne, w których startuje góra 6 Polaków, z czego jakiś sukces odnosi dwóch :? :? :?

Mistrzostwa Świata to taka impreza, którą Telewizja Polska naprawdę powinna pokazać, bo mnie np. denerwuje to, że prawa ma Polsat, bo ja mam Cyfrę :P :P Jakby Cyfra relacjonowała MŚ, z kolei posiadacze Polsatu by się bulwersowali itd. itd. Błędne koło się zamyka.
Tak czy siak każdy obejrzy te mecze, które chce. W każdym chyba kraju normalne telewizje będę pokazywać cały turniej, a więc nie ma się co martwić - zawsze jakiś niemiecki, czy tajwański kanał się znajdzie ;)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 09 wrz 2005, 22:52

Ja posiadam Polsat Sport i nie mam takiego problemu, abym miał nie obejrzeć Mistrzostw Świata z czego się bardzo ciesze bo jest dla mnie najciekawsza impreza piłkarska. Dzięki temu będziemy mieli również komentarz na o wiele wyższym poziomie który jest w TVP gdzie jest tragiczny według mnie :/ Kolejny plus Polsatu Sport to bardzo dobre studio w którym przeprowadzane są analizy jak i eksperci są lepsi. Nie to co TVP gdzie na eksperta biorą Muńka Staszczyka czy komentowanie przez Jacka Gmocha który nie potrafi mówić czystą polszczyzna i się jąka, oraz nie dokańcza zdań. Ogólnie mówiąc bardzo się cieszę, że Mistrzostwa Świata są właśnie w Polsacie Sport co gwarantuje nam lepszą jakość. :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 wrz 2005, 23:05

Bobohawk pisze:co gwarantuje nam lepszą jakość.
... i mniejszą oglądalność.

Nie tędy droga. Nigdy nie poprę prezentowania takich imprez w telewizji kodowanej [nawet jakbym ja ją miała, a Polsat i tak pewnie znów będę mieć...], bo to jest po prostu śmieszność :?

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 09 wrz 2005, 23:08

Bobohawk pisze: cieszę, że Mistrzostwa Świata są właśnie w Polsacie Sport co gwarantuje nam lepszą jakość.
Bzdura. Żaden znafca z PS nie zna się lepiej na piłce od Jacka Gmocha, który bylby napewno zapraszany do studia. Żaden z ich marnych komentatorów nie dorównuje Szpakowskiemu.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 wrz 2005, 23:09

futbolowa pisze:
Bobohawk pisze:co gwarantuje nam lepszą jakość.
... i mniejszą oglądalność.
... I kupe kasy dla PS.
Nie wiem czy dla TVP opłacałoby się wykupić prawa do MŚ. Najwięcej widzów ogladałoby mecze Polski, które i tak TVP będzie pokazywać*. Reszte meczów oglądaliby tylko zagorzali fani piłki, a większość z nich ma dekoder Polsatu.

* Bierzemy pod uwagę, że Polska awansuje

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 09 wrz 2005, 23:14

Bobohawk pisze:eksperci są lepsi. Nie to co TVP gdzie na eksperta biorą Muńka Staszczyka czy komentowanie przez Jacka Gmocha który nie potrafi mówić czystą polszczyzna i się jąka, oraz nie dokańcza zdań.
To z Muńkiem to sie zgodze. Biora tam jakichś aktorów, piosenkarzy którzy sie wogóle nie znaja na piłce. A co do Pana J. Gmocha to go bardzo lubie , jego teksty są ża mocne :D

:arrow: Ale wracając do tematu. O ile dobrze pamiętam to na czas MŚ 2002 Polsat Sport udostępnił swoją stację dla wszystkich posiadaczy kablówek bez względu na to jaki kto miał pakiet i w tedy PS był tylko w dekoderach. Nie wiem czy teraz też tak będzie...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 wrz 2005, 23:15

Corinthians, nie do końca. W końcu Polsat Sport jest ponoć na kablówce [jak jest - nie wiem, nie posiadam]. Poza tym TVP pokazywała całe Euro i było to bardzo opłacalne. Ba! Nawet Copa America pokazują, gdzie na bank nigdy Polaków nie zobaczymy :P ;)

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 09 wrz 2005, 23:32

Mnie niestety niestać ani na PS ani +... a mozliwosci podłączenia kablówki niet (miejsce zamieszkania) i co mysle ze nie tylko jeden ja jestem w takiej sytuacji, mecze ogladam u znajomych w miare możliwości tudzież w barach z odpowiednim zapleczem rtv.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”