Smutne bo smutne, ale prawdziwe. Gdybyś był menadżerem takiego zawodnika i on czegoś takiego nie wykorzystywałby to nie byłbyś zadowolony.
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 wrz 2017, 13:45
Od kogo jak od kogo, ale od Ciebie w zyciu bym sie nie spodziewal przyznania, ze Kalinic po prostu przyaktorzyl. Zawsze starasz sie obracac kota ogonem tak, aby wybielic Milan wiec w zasadzie nie rozczarowales mnie i tym razem.seba82 pisze:Weź sobie kolegę, niech się położy na ziemi i czeka a Ty się rozbiegnij. Napisz jak wrażenia, potem. Tylko najpierw mi powiedz, jak stwierdzisz jaka siła działała na stopę Kalinica i czy była ona zbyt mała na wytrącenie równowagi a jak powinna być, by zdołała wytrącić.
Nikt nie ma wątpliwości(media, moviola, nawet piłkarze czy trener SPAL) co do słuszności tego karnego, przecież mogli domagać się oni VAR-u. Płaczecie jakby Kalinica podmuch wiatru przewrócił w polu karnym, przecież jest ewidentny kontakt stopa-rękawica.
Gdyby tak zrobił Gigio to nikt by nie miał żalu do sędziego, bo tu raczej innej decyzji być nie mogło. Gdyby puścił Kalinica to może z akcji nic by nie było. Bramkarz zrobił wszystko, by karny został odgwizdany w myśl przepisów, czy Kalinic dodał więcej czy mniej od siebie tego się nie dowiemy i możemy tylko sprzeczać się o punkt widzenia.
Montolivo kontuzjowany, znowu.
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 21 wrz 2017, 14:01
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: enk » 21 wrz 2017, 14:11
Popraw mnie jesli sie myle seba82 ale nie ma czegos takiego jak domagac sie VAR. To arbiter glowny jesli ma watpliwosci co do podjetej decyzji prosi o VAR.
enk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 21 wrz 2017, 14:16
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: enk » 21 wrz 2017, 14:34
enk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 wrz 2017, 15:35
A to jakaś strata ?
Moim zdaniem to powinno być automatyczne działanie a mianowicie jeśli coś nie pasi to sędzia jest informowany na bieżąco przez mikrofon a nie jakieś szopki z rysowaniem kwadratów w powietrzu i debilne czekanie.enk pisze: Hmm nie wiem czy we Wloszech jest inaczej anizeli w Polsce ale jesli mnie pamiec nie myli to czytajac wywiad nt wprowadznia VAR w naszym kraju bylo tam wyraznie, ze tylko i wylacznie glowny moze poprosic o VAR. Jasne ze zawonicy druzyny, ktora czuje sie skrzywdzona czesto wywieraja presje na sedziego o zmiane decyzji ale to nie powinno tak dzialac ze sie zleca mowia mu chlopie masz VAR i ten zeby nie bylo dymu czy zlej pomeczowej oceny jego sedziowania bierze VAR dla 'swietego spokoju'.
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 wrz 2017, 15:53
Zatem Gomis musi miec zelazny uscisk w dloni. Spoko.seba82 pisze: Eh..
Zrozumiałeś jak chciałeś zrozumieć. Na co mamy się powoływać jak nie na przepisy, na jakiegoś Jasia z forum, który stwierdzi, że ręką Gomisa nie mogła wytrącić Kalinica z równowagi, bo tak mu się wydaje ? To nie był kataloński dive ale też zupełnie inna sytuacja niż z Ederem.
Zostawmy to, weekend za pasem, znów będzie o czym pisać zapewne.
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 21 wrz 2017, 17:35

seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: realista69 » 21 wrz 2017, 20:59
realista69

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 wrz 2017, 14:14
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 wrz 2017, 14:28
seba82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 wrz 2017, 15:52
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 23 wrz 2017, 19:21