Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 97

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Kielich
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kielich » 08 wrz 2005, 8:27

Kraków i Poznan zostaly skreslone z listy miast w ktorych maja odbywac sie mecze Euro 2012 :evil: , organizatorami zostali natomiast Wroclaw ...., Gdansk ...., Chorzow ( to wydaje mi sie uzasadnione ) i oczywiscie Warszawka :evil: :evil: . Jestem wsciekly z tego powodu bo znowu PZPN dziala przeciwko naszej Wiselce ( wszyscy wiedza co sie z tym wiaze :( ) Kandydatury Wroclawia ( zamierza zmoderniozwac stadion Olimpijski ) i Gdanska ( wybudowac zupelnie nowy obiekt ) i Warszawy( brudna smierzaca stolica, tutaj dzieja sie wszystkie przekrety,a stadion maja nie powiem jaki )
sa dla mnie po prostu smieszne ! Krakow jako jedyny zaczal cos robic ze swoim stadionem, myslac tez pod katem ME, Poznan natomiast ma bardzo duzy stadion i modernizacja go nie bylaby az tak kosztowna, pozatym sa podobnie jak w Krakowie swietni kibice !

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 08 wrz 2005, 10:01

Kielich mzoe lepiej tutaj:
http://swiatpilki.com/viewtopic.php?p=114935#114935
gdyz ten temat strcite tycy sie Wisły Kraków, a nie ME

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 wrz 2005, 13:17

Brozio podwyzke dostał;] po tym sezonie będzie chyba w czołówce najlepiej zarabiających piłkarzy ligi polskiej;] bo o ile sie niemyle lideruje Kuźba(bynajmniej rok temu) był niewiele za Żurawiem;]

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 09 wrz 2005, 22:15

No przy takiej grze to się nie dziwie że podwyżkę dostał.Należała mu się jak nikomu innemu :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 10 wrz 2005, 15:10

Niedawno skradziono z krakowskiego zoo jednego kangura. Jak do tej pory nie znaleziono go wiec Biuro Prasowe Wisła Kraków włącza się w poszukiwania.
Tutaj mozna to przeczytac.
Dla osoby, która przyczyni się do odnalezienia uprowadzonej przygotowaliśmy nagrodę: 2-osobowe zaproszenie na mecz Pucharu UEFA Wisła Kraków - Vitoria Giumaraes
Bardzo ciekawa nagroda.
Co do meczu z Pogonia to mysle ze Wisla nie bedzie mila tak latwo, ale powinna wygrac.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 11 wrz 2005, 10:16

snake pisze:Co do meczu z Pogonia to mysle ze Wisla nie bedzie mila tak latwo, ale powinna wygrac.
Noi miałeś racje :).
Wisła grała słabo i było jej ciężko. Dudka na prawej stronie za wiele nie pokazał. Gołoś grał średnio. Co do Kryszałowicza to jeszcze muszą sie zgrać z Brożkiem, a poza tym jest strasznie wolny. Kłosa to ja bym sprzedał w zimie, bo juz słabo gra, potrzebna jest zmiana na tej pozyji (najlepiej jakby Sauso przyszedł :)). Baszczyński też pewnie odejdzie zimą, to trzeba kolejnego obrońce szykować na prawą stronę. Penksa zaprezentował sie z dobrej strony. Mam nadzieje, że w środe wywiozą korzystny wynik z Portugalii :), ale po ostatnich wynikach Victorii można przypuszczać, że nie są oni w najwyższej formie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 wrz 2005, 10:40

Racja Młody ale nie wiem czy zauwarzyłeś ile spokoju wprowadził Radek Sobolewski ? Tak jak Gołoś dwa razy (poniosło go :wink: ) stracił piłke i mogło byc groznie to Radek wszedł i był jak oazą spokoju. Zupełne przeciwieńs kto boiskowej postawi Gołosia. No i asysta.

W 45 minucie Milar i mogło być gorąco ale Majdan na posterunku Brawo :!: To mógł byc kluczony momet i był w zasadzie po potem Pogoń juz nic takiego nie stworzyła.

Zagrali twardo i konsekwentnie i to im sie omało co nie opłaciło. Było widac jednak to ze Zienczuk i Kryszał znaja sie jak łyse konie bo w sumie tylko oni grali z klapki a tak czegos inym brakowało.

Dobra jak obrońca Pogoni ściągną w ostatniej chwili Kryszałowiczowi piłke z nogi w pierszej połowie w polu karnym. To oczy i mina Pawła była wyjatkowa głupia. :wink: :lol: najpierw zdziwko co sie dzieje potam złość i ......[wiazanka] a potem uśmiech :) :lol:

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 11 wrz 2005, 10:47

Zauważyłem, że na Sobol wniósł spokój :). On jest teraz jednym z najlepiej i najmądrzej grającym zawodnikiem Wisły, ale kto wie czy nie odejdzie zimą :( ? Co do tej sytuacji w polu karnym Pogonii, to rzeczywiście śmiesznie to wyglądało :D. Miejmy nadzieje, że jak Broziu nie zegra sie z Kryszałem to Zieńczuk to nadrobi :D. Ale szczerze mówiąc ten wczorajszy mecz nie był dobrym widowiskiem. Ciekawe czy kiedyś stadion Wisły całkowicie sie zapełni :think: ? Oby tak :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 wrz 2005, 11:08

Oby nie odszedł juz za dużo tego. Radek zrobił takie postepy podczas pobytu w Wiśle że to juz był by grzech sprzedarz go. Środek pola Cantoro Sobol. Jest grawantem tego że jeden i drugi zrobi wszystko by zatrzymać przeciwnika.

Wiesz gra wczoraj nie wygladała pieknie ale też nie ma co nazekać. Cieszy zwyciestwo bo to jest sztuka nie grać najlepiej a wygrywać. W tym meczu za dużo troche był nie dokładności ale właśnie po nie dokładności Diveckiego Zieńczuk strzelił pieknie na 2;1 :wink: Także przydała się :lol: Zobaczymy ile czasu zajmie Kryszałowiczowi zgranie sie z reszta paki prócz Źieczuka bo wczoraj nie zagrał źle ale zabrakło kilka razy zagrać "na pamieć" z Brożkiem zwłaszcza przy wychodzaniach na wolne pola ale debiut w końcu to cego oczekiwać .

Zapełni sie jak zaczną rywale przyjeżdzać lepsi. Podstawa grać dalej w pucharach.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 wrz 2005, 13:20

*_For_zaza_Milan_* pisze:Racja Młody ale nie wiem czy zauwarzyłeś ile spokoju wprowadził Radek Sobolewski ? Tak jak Gołoś dwa razy (poniosło go ) stracił piłke i mogło byc groznie to Radek wszedł i był jak oazą spokoju. Zupełne przeciwieńs kto boiskowej postawi Gołosia. No i asysta.

Bo jak słusznie napisała Piłka nożna Radek wogóle już dawno nie zszedł poniżej dobrego poziomu.Wogóle on jest trochę niedoceniany, no ale cóż tak to jest z def pomocnikami :) Jak dla mnie w tej chwili to jeden z filarów nie tylko Wisły ale i reprezentacji

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 11 wrz 2005, 17:31

Dla mnie troche szkoda. Było blisko, może gdyby Milar wykorzystał sam na sam albo Matlak póżniej trafił... :cry: :( No ale cóż, trudno. A co do Sobolewskiego to żeczywiście grał bardzo dobrze i o ile dobrze pamiętam to on dograł przy drugiej bramce do Zieńczuka.

Myśle, że Pogoń nie grała źle, ale czegoś zabrakło, może szczęścia... Jednak z taką grą Portowcy wygrali by z każdym innym zespołem w ekstraklasie. Gratuluje zwycięstwa kibicom Wisły. :wink:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 wrz 2005, 17:42

Pogoń zagrała niezły mecz. Walczyła momentami jak równy z równym. Kto wie jak mógł się ten mecz potoczyć gdyby Milar miał więcej zimnej krwi...

A teraz najważniejsza sprawa. Para napastników: Kryszał - Brożek wg mnie do siebie nie pasuje! Oni są przecież piłkarzami o podobnej charakterystyce, czyli muszą się rozpędzić aby stworzyć zagrożenie, lepiej grają przodem do bramki i ich silną stroną są akcje indywidualne. Jak na mój gust to oni do siebie nie pasują i wg mnie najbardziej straci na tym Brożek, gdyż on jest jeszcze niedoświadczony i trudniej mu będzie się przystosować.

Wystarczy spojrzeć na poprzedni sezon. Pawłowi dużo lepiej się grało w ataku z Frankowskim, gdyż ten częściej był bardziej wysunięty i częściej odgrywał piłkę niż ją holował. A gdy Broziowi przyszło grać z Żurawskim (takie porównanie Kryszała do Żurawia na wyrost ale chodzi o zarysowanie cech) to od razu jakby bledł.

Mam nadzieję, że się mylę. Ta współpraca w sobotę nie wyglądała zbyt dobrze, ale nie ma się co dziwić. W końcu ile oni razem ze sobą trenowali - raz czy dwa? Mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej, ale jak już mówiłem - nie zdziwię się jeśli to będzie kulało...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 wrz 2005, 20:54

Znaczy wiesz Pisakk niby zawsze jest Kuźba, który wreszcie może odsyska formę chociaż nic na to nie wskazuje :? A wogóle zakup Kryszała dla mnie co najmniej dziwny jest bo Penksa mi się wydaje lepszy już.W dodatku jeszcze taką pensję dali Kryszałowi, że w jego przypadku zagranicą by tyle mógł nie dostać. Lepiej by było tą kasę zachować, dorzucić coś na kolejny sezon i np Jelonka sprowadzić a nie wydawać kasy na zawodnika na 1 sezon, w porywach 2.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 wrz 2005, 20:58

Ajgor pisze:W dodatku jeszcze taką pensję dali Kryszałowi,
Nie wiesz jaką kasę dali Kryszałowi. "Nie wiesz, nie pisz" :lol:
Ajgor pisze:Lepiej by było tą kasę zachować, dorzucić coś na kolejny sezon i np Jelonka sprowadzić
A nie chciałbyś Smolarka albo Krzynówka?

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 wrz 2005, 21:03

Kryszałowi dali koło 200 tys euro za sezon czyli jak widzisz dośc znaczna kasa. Chyba że nie dla Ciebie. Nie wnikam. A chyba jest drobna różnica między ceną Jelenia a ceną Krzynówka. "Nie wiesz, nie pisz" :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”