Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 paź 2017, 12:12
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 paź 2017, 13:32
Hiszpania przejęła 1. miejsce od Anglii dopiero w 2013 roku.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 paź 2017, 14:01
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 paź 2017, 14:10
To statystyka pokazuje jak jest, bo tak to sobie można patrzeć po swojemu i każdy widzi swoje. Dla mnie ani przez chwilę liga angielska jako całość nie spadła z 1. miejsca, bo dół i średniaki byli mocniejsi niż w innych krajach, ale co z tego? Kiedy przyszło do porównania, to Hiszpania zdobyła więcej punktów (także kiedy już Anglia nie traciła na przepisach).
czarny samael
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 paź 2017, 14:33
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 paź 2017, 14:40
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 paź 2017, 15:08
ozob
Program3
Post Wyświetl pojedynczy post autor: svnchez » 24 paź 2017, 17:02
Sądzę, że gdyby mógł się cofnąć w czasie to co najwyżej by go sprzedał.
Lecz się.
svnchez
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 24 paź 2017, 18:37
Jasne . Nawet w lidze Europy mają trzecie miejsce wg krajów . Nie mówiąc o ostatnich latach w lidze mistrzów. Gdzie ty żyjesz no sorry.czarny samael pisze:Dla mnie ani przez chwilę liga angielska jako całość nie spadła z 1. miejsca, bo dół i średniaki byli mocniejsi niż w innych krajach, .
RoyKeane

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 paź 2017, 18:59
Obaj jeszcze raz sobie przeczytajcie mojego posta: pisałem jasno, że ranking daje obecnie wyższe miejsce LL, a on może byc podstawą do takich rozmów, bo nie widzimy całych lig w pucharach. Co do oceny subiektywnej (brak obiektywnych możliwości oceny) wg mnie, dół tabeli angielskiej ligi wymusza na górze tabeli większą rotację piłkarzy i zmęczenie niż dół tabeli LL i dlatego uważam tą ligę ogólnie za mocniejszą.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 24 paź 2017, 19:14
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 paź 2017, 19:58
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 paź 2017, 20:55
I musiał postawić do tego dwa mocarne składy. W zeszłym sezonie też miał super początek, a na koniec walczył o TOP4. Teraz ma już za wielką pakę, żeby tego nie wygrać, ale z LM tego nie pogodzi.
W takim układzie nie widzisz o co tak do końca mi chodzi. Ja uważam, że spadek formy angielskiego TOP4, to wynik wzmocnienia całej ligi. Kiedyś rezerwowi MU, czy Arsenalu mogli nawiązywać grę z pierwszym składem Evertonu, czy Totków, nawet jeśli nie wygrywali. Teraz trenerzy w PL boją się wystawić ławki na ligę, żeby nie było kompromitacji, czy strat z zespołem końca tabeli. Więcej sił dziś schodzi na lidze. Trzeba by rzeczywiście wyłożyć z 500 mln i zbudować kadrę jeszcze o te dwa-trzy nazwiska mocniejszą niż ma City i ostrożnie gospodarzyć siłami, żeby jednocześnie liczyć się dziś i w PL i w LM.
czarny samael
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio