Liverpool (zbiorczy) - Strona 781

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 paź 2017, 9:28

janop pisze: Był jakiś fajny film o Barcelonie albo jakieś piosenki lub seriale? Pytam, bo jest jeszcze kilka tematòw na tym forum bez płaczu fanòw katalońskiego klubu co wydaje mi się być sporym niedopatrzeniem.
Vicky Christina Barcelona

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 paź 2017, 15:27

Dzisiejszy skład daje mi flashbacki do czasów wujka Woya :mrgreen: Zero kreatywności w składzie.

Do tego patologiczna sytuacja - gość zalicza najgorszy indywidualny występ jaki widziałem od dawna (pomimo grania 26 minut), dostaje opierdol od trenera w mediach i w następnym meczu jest w I składzie, bo tak naprawdę nie ma go kim zastąpić. Dejan jest niestety jaki jest, ale jeszcze nie widziałem tak złego zarządzania ludźmi jak w przypadku naszego chorwackiego defensora.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 paź 2017, 13:57

Co to za burza wokół Clyne? Insynuuje się że jego tajemnicza kontuzja przez którą w ogóle nie gra może się okazać... uzależnieniem od narkotyków. Ktoś coś słyszał?

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3924

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 29 paź 2017, 14:28

Nic nie wiem i nie mogę znaleźć informacji na ten temat w żadnym rzetelnym źródle.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 paź 2017, 14:34

sickstick pisze: Insynuuje się że jego tajemnicza kontuzja przez którą w ogóle nie gra może się okazać... uzależnieniem od narkotyków.
Skąd wziąłeś tę info?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 paź 2017, 14:35

Ktos na RAWKu (takie najwieksze forum LFC) chyba ten temat zaczal. Rzetelnych informacji nie ma i watpie, ze beda.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 03 lis 2017, 17:38

Poruszę szybko temat Cana.

Reżimówki piszą, że najprawdpodobniej Can nie podpisze kontraktu i stracimy go za darmo. Klopp mówi w mediach, że nic nowego nie ma, ale na to bym uwagi nie zwracał. Za długo to trwa, żeby on nagle miał podpisać nową umowę.

Przyznam szczerze, że co do Niemca to jestem rozdarty. Jak przychodził, to bardzo na ten transfer liczyłem, bo od zawsze chciałem w Liverpoolu kogoś o jego warunkach fizycznych. Ta drużyna niestety jest od dawna zbyt "lekka". Tak to jest czasami - szkoda jedynie, że jak go stracimy to za darmo. Takie sytuacje będą się zdarzać i chwała Emre, że chce najprawdopodobniej odejść od jakiegoś czasu, ale nie robi z tego wielkiej dramy.

Niemiec najwyraźniej ma talent, ale ile już czasu tak mówimy? Kiedy ma swój dzień wygląda jak ktoś, kto może być zaliczany do najwyższej półki. Problem tylko, że tych dni dużo nie było. Każdy chyba liczył, że w tym sezonie ustabilizuje poziom i będzie na tym budował swoją pozycję w drużynie. Po dobrych dwóch/trzech początkowych meczach powiedziałbym, że wrócił do swojego standardu. Nawet przyznam szczerze, że nie jestem pewien czy Can zaliczył od przyjścia jakiś większy progres. I też ciężko mi jest gdzieś go wrzucić - na DMa jest za mało zdyscyplinowany i za często odpuszcza obronę, a do tego jest za często za wolny z przesuwaniem piłki. Ile on zagrał u nas? Obstawiam przedział 100-200 meczy. Nie powiedziałbym, że miał duży wpływ na wynik w większości w nich.

Poprzedni akapit skupiony był na krytykowaniu, a nie chcę żeby wyszło, że w obliczu takiej sytuacji dla mnie jest słabiakiem. Can jest dobrym graczem, chciałbym żeby został, ale to naprawdę wg MNIE nie jest wielka strata. Gdyby ustabilizował formę, to byłby super - ale on tego nie potrafi zrobić od długiego czasu. Może gdzieś indziej pokaże potencjał (albo i nie), ale w jakimś Juve czy innym Bayernie go nie widzę. Choć może przykładem Lucasa sprzyjałaby mu liga włoska.

Ja zdecydowanie bardziej ekscytuję się na powrót Lallany do środka, który powinien nastąpić już niedługo. Fajnie by było jakby Grujic dostawał więcej minut, ale u nas albo coś jest z młodzieżą o czym nie wiemy (bo raczej taki Wilson spokojnie zasłużył na grę), albo Klopp oprócz TAA aż tak nie chce po nich sięgać. Nie wiadomo.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 03 lis 2017, 18:05

Jeśli odejdzie w styczniu to będzie problem, a jak dopiero latem to nic się nie stanie, przyjdzie już Keita. Oczywiście, szkoda wolnego transferu. Na Emre dałoby się trochę zarobić, ponieważ miewa przebłyski, okresy dobrej gry. Może przejście do lepszej drużyny umożliwiłoby mu też stanie się lepszym piłkarzem.

W kwestii młodych (ogółem, nie tylko pomocników), liczę na więcej szans dla Woodburna. W tym sezonie zagrał tylko w Curacao Cup z Leicester, a fajnie sobie poczyna w U19.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lis 2017, 19:52

jak Can odejdzie, to może Ox dostanie szanse w środku pola :mrgreen:

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 03 lis 2017, 20:13

True, nie pomyślałem o tym zagrożeniu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 03 lis 2017, 23:06

Raczej nie spodziewalbym sie, ze ktos bedzie go wyciagal zima. Poczekaja do lata.

Z dobrych wiesci, to Mane moze byc na WHU :afro: Do tego po przerwie wroci raczej Lallana, Cou i moze cos sie ruszy.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 04 lis 2017, 18:17

Zgadza się, Mane zagra na Stadionie Olimpijskim od samego początku. Radujmy się. Wciąż jednak bez Lallany (nawet na ławce).
Spoiler:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 lis 2017, 21:11

Obrazek

:love: :love: :love:

Kot nad kotami. Początek listopada, a on ma 12 bramek na koncie. Podoba mi się od samego początku ten transfer. Co prawda można narzekać, że skuteczność nie jest idealna bla bla, ale przy tylu sytuacjach, do których on dochodzi/sobie kreuje, to się nie da wszystkiego wykorzystać. A jakby się dało, to nie przychodziłby do nas i na pewno nie za taką kwotę.

Brzydko, ale z tarczą. Brakuje dla nas takich meczy, więc w końcu taki miło zobaczyć. Za dwa tygodnie powinniśmy mieć zdrowych wszystkich oprócz Clyne, więc co tu powiedzieć? Po dość frustrującym okresie nie mogę się tego doczekać.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2017, 23:57 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

red85

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 lis 2017, 23:50

Brawo za świetny transfer.

Nawiasem mówiąc czy to już nie kolejny zawodnik (po m.in. Lukaku i De Bruyne), który był jeszcze do niedawna w Chelsea (za Mou?), który nie dostał tam poważnej szansy, a teraz należy do najlepszych zawodników w PL?

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 05 lis 2017, 2:26

Gospodarze nie postawili trudnych warunków, grzechem byłoby nie trafić kilka razy do ich bramki. Bardzo dobry mecz Salaha (trafienie na 4:1 znakomite, w takich sytuacjach Mohamed czuje się najlepiej), ale moim zdaniem należy zwrócić uwagę na inną rzecz. Po tym, jak West Ham zdobył kontaktowego gola na 1:2, zespół momentalnie ruszył do przodu i zażegnał niebezpieczeństwo wyrównania zadając cios. Tego Liverpoolowi Kloppa często brakowało (przede wszystkim w jego pierwszym sezonie), takiej natychmiastowej agresji by odpowiedzieć rywalowi. Trzeba się cieszyć, że chociaż pod takim względem drużyna robi progres :)

Teraz przerwa reprezentacyjna, po niej przyjmujemy u siebie Southampton a potem niełatwy wyjazd na południe Hiszpanii, by wyjaśnić kwestię awansu do fazy pucharowej Ligi Mistrzów (przy naszej wygranej i remisie/zwycięstwie Mariboru w drugim meczu, będzie to już pewne). Drugie spotkanie wydaje mi się być nieco ważniejsze, aczkolwiek nie można też pozwolić rywalom z czuba tabeli zbyt mocno uciec.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”