Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2005

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2456
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 06 gru 2017, 20:00

Kto pisał ten pisał, ja nigdy fanem Zidane''a trenera nie byłem.
Keylor; Nacho, Varane, Ramos, Theo; Casemiro, Kovačić; Lucas Vázquez, Isco; Cristiano i Mayoral
Niby mamy rotacje, ale brak Kroosa niepokoi tym, że to Niemiec na Sevillę wyjdzie jako DM, a nie Llorente. Brak Achrafa też śmieszny. Dobrze, że wreszcie tego kloca nie ma.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 09 gru 2017, 15:09

Navas; Achraf, Vallejo, Nacho, Marcelo; Lucas Vázquez, Kroos, Modrić, Asensio; Benzema, Cristiano.

Wobec braków w defensywie nie spodziewam się niczego ponad remis.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 gru 2017, 16:14

Zawsze to jakaś zmiana systemu, nawet jeśli całkowicie wymuszona (Casemiro byłby zdrowy, to grałby na 100% a Zidane z niezrozumiałych dla mnie przyczyn w ogóle nie ufa Llorente).

Tylko ten pupilek Vazquez w składzie mocno razi.

Zobaczymy, co będzie. Bardzo jestem ciekaw tego meczu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 gru 2017, 16:59

emski pisze: Wobec braków w defensywie nie spodziewam się niczego ponad remis.
Stawiać w ciemno 5:5? :think:

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 09 gru 2017, 17:05

emski pisze: Navas; Achraf, Vallejo, Nacho, Marcelo; Lucas Vázquez, Kroos, Modrić, Asensio; Benzema, Cristiano.

Wobec braków w defensywie nie spodziewam się niczego ponad remis.
Znaczy będzie 5-5? ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 gru 2017, 17:05

Zmiana systemu zadziałała lepiej, niż się spodziewałem, choć szybki gol ze stałego fragmentu i frustracja Sevilli na pewno pomogły.

Dwa słowa klucze:
1. Szerokość.
2. Szybkość.

Odmieniane tutaj przez przypadki w ostatnich miesiącach wielokrotnie, zwłaszcza to pierwsze.

Mam obawy graniczące z pewnością, że zmiany systemu i dwa powyższe czynniki nie są intencjonalne, tylko wynikają z braku Casemiro i przymusu, bądź przypadku, ale cieszmy się chwilą i trzymajmy kciuki, by pan trener wyciągnął właściwe wnioski.

Jak w najbliższym czasie wrócimy do diamentu, będzie wiadomo, że mam rację. Jeśli nie, to jest nadzieja.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 526

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 09 gru 2017, 20:25

Dzisiaj bardziej od wyniku zaskoczyło mnie to, że Real przebiegł więcej kilometrów niż Sevilla.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 gru 2017, 10:44

Coraz głośniej o tym, że Real już zimą pozyska Kepę Arrizabalagę z Athletiku. Co prawda niektórzy sugerują, że na tym wzmocnienia bramki by się nie zakończyły i latem może wrócić temat transferu gwiazdy (Courtois lub De Gea), ale nie wierzę w to. Według mnie, jeśli przyjdzie Kepa, który jest młody i dobry, to przyjdzie po to, by się rozwijać i potencjalnie zostać jedynką, a nie po to, by klub za chwilę wydał wagon pieniędzy na gracza, z którym młody Hiszpan nie będzie miał szans rywalizować.

Oczywiście rozumiem wszelkie argumenty, że warto zainwestować w bramkarza będącego obecnie w ścisłej światowej czołówce, ale sprowadzenie Kepy za 20 milionów mi odpowiada. Więcej pieniędzy trzeba latem wydać na wzmocnienie innych pozycji (napastnik, skrzydłowy).

Co do losowania Ligi Mistrzów. Paryż jest bardzo trudnym rywalem. Gdyby ten dwumecz miał odbyć się teraz, faworytem dla mnie byłby Paryż. Jest jednak jeszcze kilka miesięcy, więc jest szansa, że Madryt znajdzie formę (świetny mecz z Sevillą na razie nie przesądza o powrocie do dobrej dyspozycji, poczekajmy na El Clasico).

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 gru 2017, 11:23

wczoraj marca pisala,ze kepa przyjdzie w styczniu za 25 mln (5 wiecej niz klauzula,by zachowac w miare dobre relalacje z athletic)
kontrakt na 6 lat i raptem 2,5 mln euro pensji netto (czyli poziom ceballosa i theo)

na lato szykowany jest wydatek 40 mln na odriozole z sociedad
nie wiem czy w obliczu meczu z psg (brak carvajala i mozliwy wystep nacho naprzeciwko neymara) nie rzucilbym na miejscu pereza teraz np 45 mln by bask przyszedl juz zima
nacho jest solidnym obronca (pewnie troche lepszym niz odriozola w obronie,ale w ataku miedzy nimi jest przepasc)
bask zapowiada sie na mega grajka i moze byc fajna rywalizacja miedzy nim a carvajalem

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 gru 2017, 12:02

Zawieszenie Carvajala na pierwszy mecz z PSG jest śmieszne, więc mimo wszystko poczekajmy.

Transfer Odriozoli praktycznie oznaczałby, że dla bardzo młodego Achrafa nie ma już powrotu do tej drużyny, a w sumie jedyne co można mu zarzucić to słabe dośrodkowania. Wykorzystuje swój moment. Też jestem ciekaw, jakie tu zapadną decyzje.

Awatar użytkownika
svnchez
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 52

Post Wyświetl pojedynczy post autor: svnchez » 12 gru 2017, 14:48

COPE w nocy podało, że Real planuje zimą wziąć Kepę, latem Courtois. Dla mnie ten plan to bezsens:
1) Dla Kepy nie ma sensu żeby siedzieć na ławce, a Belga raczej nie wygryzie.
2) W ogóle pozycja bramkarza nie wymaga aż takiego gruntownego przebudowania na szybko. Keylor powinien spokojnie dojść do formy i ewentualne odsuwanie go od gry byłoby nie na miejscu (a jeśli zgodnie z informacjami od zimy Kepa grałby głównie w Copa del Rey, to również nie ma to sensu).
3) Wydawanie 25 milionów na gościa, którego latem można wziąć za darmo i zasłanianie się jakimiś relacjami to już totalna bzdura. Ten ruch nie sprawi, że Kepa w Bilbao nie będzie uważany za zdrajcę i nie będzie wygwizdywany, a sam Real z Perezem będą tam nienawidzeni trochę mniej. Takie rzeczy jeszcze można było zrobić z Betisem w sprawie Ceballosa, ale nie z Bilbao - tutaj relacja między klubami i kibicami od dawna jest jasna, nawet Perez nie pojawia się na San Mames.
4) W ogóle mam wrażenie, że Real potrzebuje bramkarza z topu, a nie ściągać kota w worku i znów ogrywać bramkarza, wprowadzać go do największej piłki. Może wypali, a może nie. A Real po to chce nowego bramkarza, by wypalił na pewno.

Sprawa z Achrafem tak jak pisał właśnie Kluchman - w przypadku ściągnięcia Odriozoli, Marokańczyk prawie nie ma powrotu. Jaki jest więc sens wypożyczać go żeby się ograł i ściągać Odriozolę, który w perspektywie przyszłości wcale nie będzie musiał być lepszy, tego nie wiem. Achraf wygląda całkiem nieźle, cały czas uczy się grać z presją i nie ma na plecach kupy milionów za transfer. W przypadku transferu z Sociedad znów będzie trzeba przyzwyczajać się do gry w klubie pokroju Realu, co jak można pamiętać z transferu Illarry, wcale nie musi skończyć się dobrze.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 gru 2017, 19:33

Czyli jednak jednak Pogba olal Madryt a nie na odwrót jak to było tu mówione.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 gru 2017, 20:25

A co miał powiedzieć? Że chętnie przeszedłby do Madrytu, gdyby miał taką możliwość, ale go nie chciano? :D

Piłkarze ze względu na relacje z kibicami i z kolegami muszą mówić to, co trzeba, a nie to, co myślą. Zazwyczaj ich wypowiedzi są nieciekawe i mało wiarygodne w delikatnych kwestiach.

Zresztą to bez znaczenia, kto kogo nie chciał. Madryt świetnie sobie poradził w zeszłym sezonie bez Pogdy i raczej nie żałuje. Juventus też bez niego nie zginął. United może nie tyle żałuje, co raczej oczekiwał po nim więcej.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 gru 2017, 20:48

Pewnie dlatego Perez stzelil focha i odwołał spotkanie z Marotta, bo nie chciano. :D

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 gru 2017, 21:23

Tak tylko przypomnę, że agentem Pogby jest Raiola, a Perez trzyma się raczej od jego klientów z daleka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”